פוליטיקה - הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י בית"רי מלידה, ‏10/1/07.

1. THE STRETFORD END Member

Der Kaiser

הראו בארץ קטעים מ 2 סדרות הטלוויזיה המדוברות,
    תאמין לי כשאני אומר בית היוצר של עזה וטהרן ואתה יכול להבין מזה מה זה אומר,
    טורקיה מדינה דמוקרטית,בשום מדינה דמוקרטית אחרת לא תמצא תכנים שכאלה כאילו היתה זו מדינת אוייב חשוכה
    וזה לא רק מקושר למלחמה בעזה,ממש לא.
    טורקיה מדינה מכובדת וגם ישראל מדינה מכובדת,
    טורקיה חיזקה את קשריה עם אירן,את דברי ראש הממשלה שלה שלשום ובכלל בשנה האחרונה שמעת?
    זה לא מדליק אצלך נורה אדומה?

לא עוד למדיניות חוץ חסרת עמוד שדרה,ראינו לאן זה הוביל אותנו בשנים האחרונות,
    רמסו אותנו פעם אחר פעם,זה הפך להרגל,אפשר להגיד כל מה שרוצים עלינו ואנחנו מורידים את הראש
    מחשש שמה יגידו אם נעמוד ונחזיר חזרה,מספיק ודי.
    לא סתם ליברמן החליט להפסיק להזניח את מדיניות החוץ שרדפה אחרי ליטוף מאירופה וחזר להדק קשרים עם מדינות דרום אמריקה ואפריקה ובצדק,
    נמאס מהצדקנות והאנטי ישראל האירופאית וטורקיה כלולה בה גם כן.

"ההתנקמות" היא לא בגלל תוכניות הטלוויזה אלא בגלל דברי ראש הממשלה שלהם,
    כנראה שאתה לא מודע להם,תעשה חיפוש קצר בגוגל ותבין על מה אני מדבר.

זה לא נסיון להשיג הישג מדיני,זה העניין להעמיד את טורקיה במקום,
    זובור חמור בהרבה עשה ראש הממשלה שלהם לשמעון פרס ובפומבי לפני פחות משנה,
    לשמעון פרס ודווקא הוא!
    ככה שהם הרוויחו זאת ביושר.

2. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

כל המסביב הוא מובן מאליו. נורה אדומה לגבי אירן נדלקה, משרד החוץ צריך גם עמוד שידרה, נכון, הכל בסדר גמור (מי אמר שלא היה למשרד החוץ עמוד שידרה לפני כן? אבל נעזוב את זה). כל אלו ואם מישהו בגורם מדיני-צבאי-ביטחוני יראה לנכון שצריך לצאת למלחמה וזה הזמן, הכל בסדר ותקין. מה שתרצה מקובל עלי, אבל מה שלא מקובל עלי, זה לרדת לרמת שפל כה נמוכה. אמרתי ואומר שוב, לא רוצים את טורקיה? החלטתם שזה באמת הצעד האסטרטגי הנכון למדינת ישראל? (ולא שאני חושב כך בכלל, אבל נניח), אז תנתקו את היחסים עם טורקיה. אין בעיה ואין צורך במסע השפלות ולרדת לזנות. זה לא מתאים, זה לא יצוגי ואני בחיים לא יגיד שזה היה בסדר. בשום אופן.

זאת הייתה טעות גם בדרך שמדינות אחרות יסתכלו עלינו. לא ידענו לנתק יחסים בכבוד. זה הופך אותנו לתת תרבות והברברים בסיפור. חבל.

נערך לאחרונה ב: ‏13/1/10
  3. THE STRETFORD END Member

Der Kaiser

זו השפה שבה מחזירים למי שמדבר איתנו ככה וגרוע הרבה יותר,ככה כנראה הם מבינים,זו לא בחירה אלא אילוץ כי פעולה אחרת היתה שווה לעוד הורדת ראש אחרי סטירה לפנים.
    והנה היום כבר בלעו שם קצת את הרוק ויצאו בדברי החברות והעזרה הטורקית כלפי ישראל במשך השנים.
    לא עוזרים לי גינוני הכבוד שאותם קיבל נניח שגריר ישראל בטורקיה היום
    כשראש ממשלת טורקיה מעליל שקרים גסים על ישראל,מדינה שאמורה להיות חברה ולא אוייבת.

אף אחד לא חושב להכריז מלחמה אבל אם יהיה צורך לנתק קשרים כאלה ואחרים אז זה מה שיהיה,
    האינטרס הוא משותף,צבאי וכלכלי,אנחנו יודעים זאת והם שלא ישכחו זאת.

4. דנידין Member

סטרטפורד צודק!
    צריך להחזיר להם באותה שפה ואף יותר מזה, לא ניהיה פראיירים הפעם, מה הם חושבים לעצמם? שאנחנו נשב על הכסא הנמוך? אנחנו נושיב את הנציג הבא שיבוא לכאן יותר נמוך!!! נראה אותו מעיז להגיע, לברכה נזרוק אותו!!! מה קרה מה אנחנו פראיירים? נקמה בטורקיה על.. הממ.. לא משנה, נקמה !!!

5. THE STRETFORD END Member

דנדין

אני ו Der Kaiser עם 2 תפיסות עולם שונות לחלוטין אחד מהשני
    ובכל זאת דיסקסנו בכבוד ולעניין,
    מה היה כל-כל דחוף לך לבוא ולתקוע הודעה ברמה של כיתה טיפולית?
    כמה חבל שאתה לא מסוגל לבטא את עצמך בצורה אחרת.

6. סער א. Member

הניסיון הטורקי להציג את ישראל כמדינה חשוכת מוסר וצדק והתנהלותה התקשורי כלפי ישראל, נמוכה לא פחות ואף יותר מהמעשה של ישראל. ישראל כבר שנים רבות היא שק חבתות של מדינות אנטי-ישראליות והעולם שותק, לבד במערכה, אז כשנוקטים בצעד קצת יותר נוקב ו"קיצוני", כולם מתרעמים. התנהלות החוץ של טורקיה היא הזנותית כאן, היא הנמוכה והמשפילה.

נערך לאחרונה ב: ‏13/1/10
  7. דנידין Member

נתניהו מרוצה מההתנצלות של אילון ואומר שזאת לא הדרך לעשות דברים בדיפלומטיה. זה בדיוק מה שגם לי נראה. הוא אומר שצריך למחוא אבל זאת לא הדרך, אלא כאמור, שוב, בדיפלומטיה.

http://news.walla.co.il/?w=/1/1631627

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

זה לא משנה העיקר שראו שהוא יושב נמוך ואנחנו גבוה ושיש פה רק דגל אחד, ואנחנו לא מחייכים!!!

גן ילדים...

9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מבין למה לא החביאו מישהו מאחורי הספה של הטורקי, כדי שברגע שמתחילים לצלם הוא יעשה לו קרניים. פספוס דיפלומטי אדיר.

10. Dimitar Berbatov Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx

אגב, מעניין לקרוא היום בידיעות סקירה של כתב בעיתונות הטורקית (או משהו כזה) על איך שהמהלך הזה איחד את השורות בטורקיה, כיצד שגם מתנגדיו הגדולים ביותר של ארדואן שמתנגדים להקצנה הדתית, מתנגדים בתוקף למהלך הזה של ישראל ונתונים גיבוי לארדואן.

11. דנידין Member

עשינו הרבה טעויות אבל מסתבר שזאת תעלה לנו גם ביוקר. שום דיפלומטיות ורק יחס מזלזל שאפילו בשכונה היו מתביישים לתת. טורקיה לא אוייבת ועוד רחוקה מלהיות אחת, היינו מיישרים איתם את הדברים וממשיכים ביחסים טובים. יש לנו ממשלה שמחפשת קונפליקטים, מחפשת איפה מישהו צייץ משהו או שידר משהו רק כדי לקלקל את היחסים. זאת טיפשות לשמה וזה יעלה ביוקר בעיקר לתושבי ישראל בהמשך.

מתאים לביריון מקלדת כמו סטרטפורד לקפוץ מאושר מההשפלה הזאת שעשו לו. אתה ממש דמות סימבולית מושלמת לפרצופה של המדינה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏13/1/10
  12. THE STRETFORD END Member

דנידין,

עוד תגובה של כיתה טיפולית,
    תתבגר כבר ילד מגודל שכמוך.

13. דנידין Member

אני כיתה טיפולית? אתה שמצדד במהלכים שמתאימים למשה משוק התקווה ביחסים בנילאומיים בין מדינות ואתה עוד מדבר? הפכת את עצמך למגוכח כאן. אפילו הביבי שלך גינה את המהלך שאף עוד החמיר את היחסים (לא הייתה לו הרבה ברירה).

וואלה יופי, מתעסקים פה עם ליצן החצר שמגונן על הביריונות של משרד החוץ של ליברמן, אבל הליצן הוא אני ולא אלו שתומכים נלהבים ב"נקמה" של תת רמה בטורקים. כל הכבוד, הכנסתם להם! מבסוט אבוייה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

14. THE STRETFORD END Member

דנידין

תקרא תגובות של דר קייזר ותלמד,
    אפשר לא להסכים אבל לפחות הוא יודע לבטא את עצמו ולא כמו ילד בכיתה טיפולית,כמוך.

תתבגר.

15. דנידין Member

הוא פשוט לא מבין כנראה עם מי יש לו עסק. זאת ביריונות ושפל לצהול ולשמוח שכך עשו לנציג טורקי כאן. לדבר עם אחד שתומך בדבר כזה דורש לרדת לרמה של שוק הכרמל, כי שפה נאותה אתה לא מצפה מהמנהיגים שלך לדבר אז כמובן שגם אתה לא תדבר כמו בנאדם.