פוליטיקה - הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י בית"רי מלידה, ‏10/1/07.

1. THE STRETFORD END Member

מי שמבקש כבוד צריך לתת כבוד!
    טורקיה הופכת להיות מדינה דתית קיצונית יותר ויותר מבחינת פנים וקיצונית במדיניות החוץ,לא רק נגד ישראל,גם ארה"ב.
    אתה רואה מצב שתהיה תוכנית טלוויזיה בישראל שבה יציגו את הטורקים באור שהם מראים אותנו
    מבלי שתקום צעקה שתגיע גם למחוזות השלטון ושלא יעצרו זאת?
    ראש הממשלה שלהם נפגש עם אוייבי ישראל,מצדד באוייבי ישראל,מטיח שקרים כלפי ישראל,
    השגריר הטורקי הוא הנציג שלו,שום דבר לא אישי כלפי האיש אלא להעביר לו מסר למי שממונה עליו.
    ישראל לא מסתכנת בבידוד בינלאומי,אפשר גם בלי דמגוגיה או פאניקה מיותרת,
    כבר היינו במצבים קשים יותר ואך אחד לא מיהר לבודד אותנו,לא כשיש לנו את הגב של ארה"ב
    ובטח לא כיום כשישראל הפכה להיות כלכלה שכל העולם מעוניין להכנס אליה,
    הכל זה אינטרסים,לטורקיה יש את שלה ובכן,שידע שזה לא עושה עלינו רושם.

2. Selby Member

מסכים לגמרי, ארדואן באופן שיטתי מתקרב לאוייבי ישראל, יכול להיות שזו עילה מוצדקת לניתוק היחסים עם טורקיה(שגם את זה אפשר לעשות בצורה מכובדת מצד ישראל) אבל אם ישראל מעוניינת לשמור על היחסים עם טורקיה מה שלדעתי יהיה הרבה יותר חכם אז בשביל מה מעשים מטומטמים כאלה? הם לא תורמים לכלום כי הם גם גורמים להסלמה ביחסים עם טורקיה והם גם מציגים את ישראל באור שלילי ומביישים אותה.
    להעביר מסר? כי לפני ה"מסר" הזה ארדואן היה בטוח שישראל מתה על זה שהוא נפגש עם אחמדיניג'אד?
    על הנייר הגב של ארה"ב עדיין שם אבל לא ממש ראיתי ביטויים שלו בעידן אובמה ואני בכלל לא בטוח שאם הגב הזה היה עומד במבחן היום הוא היה מספק תמיכה מושלמת. לדעתי הכיוון ביחסי ארה"ב-ישראל הוא שלילי נכון לעכשיו.

3. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אחרי שהנמיכו לו את הספה מה השלב הבא, לצייר לו שפם עם משחת שיניים בזמן שהוא ישן ולקרוא מהר לצלמים?

גם אם ישראל צריכה להפגין תקיפות כלפי הטורקים או אפילו לנתק עימה את היחסים, אני חושב שהאקט אתמול היה ילדותי ומגוחך. אי לחצית היד ניחא, רצה להביע כעס תקיפות וכו', הדאגה לכך שהספה תהייה נמוכה מהכיסאות פשוט ילדותי בעייני. העיקר שלסגן השר יש במה להתעסק.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏12/1/10
  4. Selby Member

אכן כן, גם אם בוחרים להסתכל רק על המעשה עצמו ולא על כל היחס המבזה באופן כללי זה פשוט כל כך ילדותי!
    טוב שלא נתנו לו לשבת על כזה וזהו:
    http://www.costsaving2u.com/images/bchr.Xxx

5. THE STRETFORD END Member

אני לא רואה כבוד כלפי ישראל מצד טורקיה,להיפך,רחוק מזה,הדיבורים והמעשים שלהם כלפינו היא כאילו היינו מדינת אוייב לכן אני לא רואה פסול שלא נתנו גינוני כבוד לשגריר,הוא היה נבוך,הוא נפגע,הוא כעוס,מצויין,
    שיעביר את המסר,אף אחד לא ימות מזה.

להראות תוכניות טלוויזה בדיוק כמו מבית היוצר של אלו בעזה ולא לגנות,לעצור,לעשות משהו
    זה הרבה יותר חמור מכורסא (נוחה) נמוכה.

אל תעלבו בשביל מי שלא מחפש לתת כבוד(שוב,לא אישי כלפי השגריר שאני בטוח שהוא בחור נחמד).

6. דימה Member

אנחנו פראיירים.
    בארצות הברית למשל מעלים את מחיר הדלק (כתוצאה מהעלאת מחירי הנפט) באיזה 8 סנט, אף אחד לא מתדלק יום יומיים, הם נשברים ומורידים שוב.
    אנחנו צריכים להפסיק לנסוע לטורקיה (וזה לא כזה קשה כמו לא לתדלק למשל), אבל יש ישראלים טאמבלים שכן הולכים.
    סעו לקפריסין סעו ליוון סעו לסיני עזבו את טורקיה!

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני לא נעלב בשביל השגריר, אלא מודאג מהדברים בהם מתעסק סגן שר בממשלת ישראל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏12/1/10
  8. THE STRETFORD END Member

נערך לאחרונה ב: ‏12/1/10
  9. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אתה צודק, זו כנראה הוראה מלמעלה ולכן אפילו יותר מדאיג/מגוחך (תלוי מי מסתכל), מעניין אם ההוראה של ליברמן (?) כללה גם את הפרש הגובה הרצוי בין המושבים...

10. THE STRETFORD END Member

אני מניח שזה ליברמן,
    הוא כבר תקופה ארוכה מדבר על צרפת כמתווכת בינינו לבין מדינות אחרות(סוריה)
    ובצדק,טורקיה עברה לצד קיצוני ומסוכן לישראל,
    אין סיבה לתת לה את אותו היחס משנים אחורה כשהשלטון שם היה חילוני ושפוי.

אם הוא זה שהחליט על ההפרש בגובה הכורסאות?לא יודע,
    אותי יותר מעניין אם ראש ממשלת טורקיה מקליט ביס מקס את התוכניות האנטי ישראל כשהוא עסוק בלנאום על ישראל שתקפה סתם כך ללא סיבה לפני כמה ימים בעזה,כי לטענתו הפעם לא נשלחו לעבר ישראל טילים.

11. Dimitar Berbatov Member

הטורקים הזמינו את המתקפה הזאת של משרד החוץ שהתחילה עוד קודם לכן, על זה אין ספק. אבל האם אנחנו מעדיפים את תחושת האגו של איך הכנסנו להם, העברנו את המסר וכ'ו, על פני שמירת היחסים הקרים וההפכפכים עם הטורקים שעדיין מניבים לנו דברים חיובים שאנו זקוקים להם. מסר, שמסר, ימים יגידו איזו תועלת נפיק מההשפלה הזאת, האם המסר עבר. אני רואה באקט הזה פוש קטן לארדואן לכיוון אחמדינג'אד ואסד. אבל העיקר שהכנסנו להם והעלנו את האגו הלאומי!

ולנושא אחר, פנחס ולרשטיין פרש ממועצת יש"ע. אחד האנשים (מהבודדים) שאני מעריך בגוף הזה ובכלל בציבור הדתי-לאומי. מעניין לקרוא את הראיון שלו שמראה שיש גם ציבור אחר ביש"ע, מתנחלים אחרים שמתנגדים בתוקף לסרבנות ולאלימות שבנוער הגבעות. ומצחיק לראות את התגובות של בן גביר וכצ'לה הכהניסטים.

נערך לאחרונה ב: ‏12/1/10
  12. THE STRETFORD END Member

Dimitar Berbatov

זה לא עניין של אגו לאומי,זה עניין של להעביר מסר לטורקים שהאינטרס בין המדינות הוא משותף
    והוא כזה,משותף,לא הם עושים לנו טובה,
    הם לא מעלינו,הם לא ארה"ב,אז אם צריך זעזוע בדמות השפלה פומבית,בדיוק כמו שראש הממשלה שלהם
    ידע לעשות לשמעון פרס אז כן וטוב שכך עשו כי זו השפה כנראה שהם מבינים.

מספיק להוריד את הראש ולהתבייש כל הזמן,
    זו זכותנו המלאה וטוב שסוף סוף יש מישהו עם ביצים וקו ברור במשרד החוץ,
    מספיק שנים הורדנו את הראש וספגנו השפלות מכל העולם ולא עזרו כל הליקוקים שלנו,הקו השלילי כנגד ישראל המשיך למרות הכל,הקו הזה נחצה כמה פעמים ע"י ממשלת טורקיה,מספיק ודי!

13. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

זאת ביריונות דיפלומטית ולא דרך לתקן יחסים עם מדינה שאפילו כלל לא במלחמה איתנו. הפעם ירדו נמוך מאוד, זה דבר שלא יעשה בין אנשי הנהגה במעמדים האלו. אם ישראל חושבת שזה צעד נכון לנתק יחסים עם טורקיה, אז שינתקו. צעדים מזלזלים כאלו לא מוסיפים כבוד. כך לא מעבירים מסר לטורקים, אפילו בעולם התחתון לא מעבירים כך מסר (רק להמחיש כמה נמוך האקט הזה היה).

לא רוצים את טורקיה? אז אל תזמינו אף נציג טורקי ואל תשפילו אף אדם כך. בגן חובה יש יותר דרך ארץ.

רק עניין של זמן עד שהבידוד שלנו בעולם יגיע לידי שלמות. אני לא מקנא בממשלה שתבוא אחרי הממשלה הנוכחית שתפקידה יהיה לתקן את הנזקים.

נערך לאחרונה ב: ‏13/1/10
  14. THE STRETFORD END Member

Der Kaiser

אתה שמעת את ראש ממשלת טורקיה בשנה האחרונה ובימים האחרונים ואיך הוא מתבטא כנגד ישראל?
    אתה מודע לתוכניות הטלוויזיה האנטי ישראליות שמציגות אותנו כרוצחי ילדים ונשים כאילו לא היתה זו אנקרה אלא עזה וכשאף אחד בממשלת טורקיה,גם לא שר התרבות מגנה זאת?
    אתה חושב שיש מצב שבו תהיה תוכנית טלוויזה דומה בערוץ 2 שלנו כנגד טורקיה ושזה יעבור או בכלל יגיע
    לשידור?

וכל מבלי שאנחנו בכלל נתקוף,נשפיל או כל דבר אחר את טורקיה.

לא עוד,לא עוד להוריד את הראש כלפי אלה שמחליטים להטיף לנו מוסר,בטח לא מדינה כמו טורקיה,
    ביריוניות דיפלומטית?שיהיה,זו הדרך והשפה לדבר עם מי שפועל ככה בעצמו.

האינטרס הוא דו צדדי,לא אנחנו צריכים רק אותם ככה שלא ישכחו זאת בטורקיה.

בידוד בעולם?כמו שכתבתי אתמול,בלי הפחדות דמגוגיות,
    כבר עברנו ימים קשים הרבה יותר ושום דבר לא קרה,
    לא ממהרים לבודד את ישראל.

15. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

מה שמועבר בטלויזיה לא באחריותו של אף ראש ממשלה, לפחות לא במדינות מתוקנות. אוי ואבוי עם במדינה דמוקרטית הממשלה מחליטה על התכנים כרצונה. אם יש משהו חריג, אז כמובן שנעשת התערבות ממשלתית והצבעה בפלרמנט לביטול הדבר לאחר מכן. זה תהליך שלוקח זמן. אני לא ראיתי את התוכניות טלויזיה בטורקיה ולא יודע במה מדובר, בטח מקשרים את הדברים למלחמה בעזה. בכל מקרה, אם רוצים לדבר לנסות לדבר על הדברים עם נציגים בכירים בטורקיה בבקשה לדון בתכני הטלויזיה שלהם, אז אפשר לעשות זאת בדרך הולמת. טורקיה מדינה מכובדת מאוד בעולם ובעלת כוח פוליטי רב. גם מדינה שבמלחמה עם מדינה ונכנסת איתה ליחסים דיפולמטיים, לא נוהגת להשפיל מנהיגים בצורה כזאת. אנחנו כלל וכלל לא במלחמה עם הטורקים והקרע כלל לא עמוק כמו שעשו ממנו, אז פי כמה וכמה לא צריך להתנהג כך.

לומר שבכלל תכני הטלויזיה או כל סיבה אחרת צריך "להתנקם" בהם, אז לא רק שזה לא נכון, אלא זה גם בכלל לא הדרך. יש דרכים שמלווים בצעדים מדיניים כדי לנתק יחסים עם מדינה. חושב שפטרנו משהו אחרי צעד נמוך שכזה או השגנו משהו אמיתי? הישג מדיני?