לפני שאתה קורא לי בור תקרא מה האמנה הפלסטינאית אומרת,תהפוך את הדברים ואז תבין. בסדר,הבנתי שאתה חושב שביבי משחק משחקים, שאלתי מה אתה חושב הוא רוצה להשיג בדרך הזו ולמה? ועדיין אתה מתחמק מלתת תשובה לגבי התעלמות מהעבודה כשהעניין הזה לא עמד על סדר היום,כתנאי מסויים, כשהיו ראשי ממשלה אחרים,לא ביבי,ראשי ממשלה שהיו מהשמאל או ו כאלה שהיו מוכנים ללכת הכי רחוק, לא הכרזה של מדינה יהודית ולא בנייה בשטחים, גם אז הצד הפלסטינאי לא היה מסוגל להתקדם לשום מקום.
אמרתי לך מה הוא מנסה להשיג בדרך הזאת. הישרדות של הקואליציה. הוא במלחמת השרדות בשילטון, כי אם מפלגת העבודה עוזבת אותו או מפלגת ימין נוטשת אותו, נגמר המשחק. הוא צריך לרצות את כולם מכל הכיוונים וזה לא פשוט בכלל. לשאלתך השניה: כי אף ראש ממשלה אחר לא חיפש תירוצים סוג ז' כמו הכרה במדינה יהודית כדי להכשיל שיחות. תשובה יותר ישירה מזאת לא תמצא.
בסדר,הוא רוצה לשרוד אבל זה יהיה עד לבחירות הבאות אם הן לא יוקדמו קודם לכן ואז לא יהיה לו סיכוי להיבחר אז מדוע לו לבזבז שנים יקרות עם מתח נוראי,בלי לבלות זמן איכות עם המשפחה וכשבחוץ הוא יכול להרוויח הרבה יותר כסף? לגבי התשובה שלך, אוקיי,אף ראש ממשלה אחר מישראל לא חיפש תירוצים סוג ז' בכדי להכשיל את המשא ומתן ובכל זאת קיבלנו טרור, את זה אתה לא מסביר.
עכשיו אתה מתחמק שוב לשיחות על דברים אחרים? עכשיו אתה רוצה לדבר על טרור? זה נושא אחר ולא קשור להכרה במדינה או לא. בחייאת, אני אדבר איתך על טרור כל היום אם תרצה, אבל אתה צריך להפסיק להתחמק ולהתאפס חביבי. כל פוליטיקאי באשר הוא לא בפוליטיקה בשביל כסף (חוץ מאלו שגונבים). בפוליטיקה אין כסף טוב לחברי כנסת, לשרים וגם לא לראשי ממשלה. כולם יכולים להרוויח בחוץ פי 20 יותר. הם כולם בוחרים בפוליטיקה כי זה האופי שלהם, הם אוהבים את זה, אוהבים את המעמד וכו'. אני לא צריך להסביר לך, אתה כבר יודע מי הם הפוליטיקאים.
לא נמאס לך לעשות דווקא ולהחמק מתשובה ברורה? פשוט וקל להבנה,אתה מסוגל לענות במקום להתפס על מילה אחת ואיתה לברוח למחוזות אחרים אחרת יש לי דברים טובים יותר מאשר להתווכח עם קיר. ראשי ממשלה,לא ביבי,לא דרשו הכרה במדינה יהודית ובזמן שלהם לא היתה בנייה בשטחים ועדיין הצד הפלסטינאי אם בתקופת ערפאת וגם לאחריה לא היה מוכן להגיע להסדר, אתה מסוגל לענות למה? יש פוליטקאי ויש להיות ראש ממשלה ולהיות בראש ממשלת ישראל עם כל הכבוד שבדבר זה התקפיד הכי קשה בעולם,מספיק לראות איך צבע השיער של ראשי ממשלה בישראל משתנה תקופה קצרה לאחר היכנסם לתפקיד ואתה טוען שביב מורח את הזמן ומתמחק מלהגיע להסכם, אז בריאות זה לא נותן,כסף גדול אין,אתה מפסיד את המשפחה אז למה הוא עושה זאת? סתם בשביל למרוח את הזמן,בכדי לעצור את מדינת ישראל מלהתקדם?
אני כל הזמן עונה לך ואתה מתחמק לטרור. עוד מעט תתחיל לדבר איתי על סוריה, איתך אי אפשר כבר לדעת. אף ראש ממשלה לא דרש להכיר במדינה יהודית וגם לא ידרוש אחרי ביבי. זה דבילי ומיותר. לא דרשנו זאת מהמצרים, לא מהירדנים וגם לא מהפלסטינים על לפני חודש. אם יחתם הסכם קבע - זה הכרה בין המדינות. סוף סיפור. ביבי רוצה להיות ראש ממשלה, כן. הוא אוהב את המעמד, מחפש למרוח זמן, אין לו חזון כמו שהפרופסר בטור גם הזכיר ואחרי קדנציה שניה אליה הוא נכנס בלי שהוא יסמן ויזעק על איזשהו חזון עתידי לאזור. כמו ב 96-99, רק לקנות זמן בשלטון, זה מה שהוא רוצה. חד וחלק (לא שאולמרט היה שונה ממנו בעניין הזה).
אף ראש ממשלה לא דרש להכיר במדינה יהודית ועדיין הפלסטינאים לא הסכימו להגיע להסדר ואתה לא מסוגל להסביר למה! אתה אפילו לא עונה על השאלה,אז או שיש לך בעיה גדולה בהבנת הנקרא או שאתה פשוט נהנה לשחק אותה טמבל. שוב אתה חוזר למצרים אחרי שהסברתי לך את ההבדל, שוב אתה לא מסוגל לענות מה ביבי מחפש לעשות ולמה אבל כן,אתה יודע לקרוא מהלכים שלו כמה צעדים קדימה ועוד לפניו. אני מקווה בשבילך שאתה מקבל כסף בזמן הזה שאתה לא עונה ומבזבז את הזמן מתחמק ומתדיין עם תשובות של ילד קטן. בהצלחה וכל טוב.
כבר אמרתי אלף פעם, הפלסטינים לא בשלים עדיין להסכם שלום. לא אמרתי את זה? אני חושב שכמעט כל יום וכל דיון. גם כאן. הפלסטינים גם בלי התירוץ העלוב של הכרה במדינה יהודית אכן עדיין לא מוכנים לוותר על עקרונות אחרים שמרימים קשיים במשא ומתן. כמובן שגם לצד הישראלי יש תנאים בלתי אפשריים עם ההתנחלויות ומזרח ירושלים. הצדדים עדיין לא בשלים להסכם שלום, אמרתי ואמשיך לומר. אני מנחש שאני לא מחדש לך, כי גם אתה די פאסימי לגבי שלום קרוב. זה נראה מאוד רחוק גם בעיניך, לא? ההכרה במדינה היהודית זה עוד מכשול בין רבים. יש מספיק מיכושלים והמכשול הזה הוא המיותר מכולם. צריך למצוא פשרה על ההתנחלויות, מזרח ירושלים הפלסטינית, זכות השיבה וגבולות. אלו קודמים להכל. אלו הם גרעין הסיכסוך והמחלוקת. אלו הסיבות שהצדדים לא מצליחים שנים להגיע להסכמה. כל עניין ההכרה במדינה יהודית עכשיו שביבי מעלה זה עוד מיכשול מיותר ודבילי. ידוע וברור.
אם הפלסטינאים לא בשלים לשלום(הם לא) אז לא משנה מה יעשה ראש ממשלה ישראלי,כל ראש ממשלה ישראלי דברים צריכים להשתנות שם,בצד השני, הכרה במדינת ישראל/מדינה יהודית/שינוי אמנה פלסטניאית(ובטח עדיין לא קראת מה היא אומרת ככה שלא תבין למה זה אותו הדבר בסופו של עניין)ויישום הדברים בשטח! זה ה א' ב' של הבקשה שלנו כלפיהם, אחרי שהם ידעו לשנות זאת,להכיר בנו יהיה אפשר ללכת קדימה,לקראת גבולות כאלה ואחרים, פשרה כזו או אחרת ועד אז הם כל פעם ימצאו תירוץ אחר,בנייה של קראוון פה,בקשה של ראש ממשלה שם כשבת'כלס,הדרישות המינמליות שלנו מהם ע'י כל ראש ממשלה שהיה לנו לא כובדו ולא יושמו.
הם צריכים לשנות לא מעט דברים, אבל אתה יודע, אתה צריך גם לדאוג לבית שלך ולעצמך קודם כל. גם אנחנו צריכים להפסיק עם ההתנחלויות שאסורות בתכלית האיסור, צריכים להראות נכונות בעניין השכונות הערביות במזרח ירושלים במקום להכנס להם לשכונות ולבנות בתים למתנחלים. גם אנחנו לא בשלים ומחרחרים ריב בשטח. אחרי שכל בעיות הגבלות, ההתנחלויות, זכות השיבה וירושלים יפתרו, שהן הבעיות הכי מרכזיות בסיכסוך, רק אז צריך להתפנות לשטויות של ביבי על הכרה שמכרה. איך אתה יכול להשוות בעיות של 40 שנה בשטחים, הבעיות שבהן מנסים לטפל תקופה כה ארוכה, למשהו חדש שביבי העלה כך פתאום? אם זאת בעיה כזאת גדולה, אז למה לא התעסקו בה 40 שנה? בעיות זכות השיבה והגבלות הן המרכזיות וקדומות להכל ובענק. הן גרעין המחלוקת כל השנים בין העמים.
ההתנחלויות זה רק תירוץ,עיין ערך עזה,יצאנו משם,פיננו את כל ההתנחלויות שהיו שם,מה קיבלנו בתמורה? פעם נוספת אבל אני יודע שזה קשה לך לתפוס על הפעם הראשונה ההכרה שביבי דורש = שינוי/ביטול ויישום בשטח של האמנה הפלסטינאית שפרס ורבין דרשו ואני לא חושב שאתה יכול להאשים גם אותם בסממן ימני.
כן, בוא נניח שהשטות כל ההכרה במדינה יהודית חשוב, אתה לא יכול להעמיד את זה לפני הבעיות האמיתיות בשטח. 40 שנה יש מחלוקות על שטחים, אף אחד לא דיבר אף פעם על הכרה ב 40 שנה האחרונות, זאת "מחלוקת" חדשה, לכן אתה לא יכול לשים אותה לפני מחלוקות הרבה יותר עמוקות כמו ירושלים או הגבולות, המחלוקות האמיתיות ב 40 שנה האחרונות בין העמים. אחרי שנטפל בבעיית הגבולות וירושלים, ברגע שהצדדים יגיעו להסכמה, אז אולי יהיה אפשר להתעסק בשטויות שביבי ממציא כדי לסקל תהליכים. האמנה הפלסטינית כבר ממזמן לא על הפרק אגב, כבר כלא קיימת. אל תנסה להדביק את זה לשטות של הכרה במדינה יהודית, מה גם אתה הפכת ביבי? חייב לעוף, נמשיך בערב.
איזה יופי לבני גורמת לביבי להסמיק והוא לא מוצא את עצמו מרוב לחץ. את כל התחבלות שלו היא אומרת בלי לפחד, ישר. מלכה! :aaagath:
לבני בנאום הזוי,אחרי שהיא והממשלה שבו כיהנה בתפקיד בכיר הובילו אותנו לתהום,לכשלון במלחמה, היא עוד מברברת וכל זה אחרי שביבי אמר שהוא ידאג לה שלא תשב על כסא הנאשמים בהאג.. כפויית טובה אבל ככה זה כשמרירים מספסלי האופזיציה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx