מה אני אגיד לך.. קרוב לוודאי שאתה צודק, הסקר הנ"ל הוא בטח עוד המצאה שקרית של התקשורת השמאלנית. עריכה: דווקא ממר סרקסטיות ציפיתי להבין שה"שמאלנית" היה בציניות..
כל הסוגייה הזאת של הכרה במדינה ישראלית כמדינה יהודית ככלי במו"מ משעשעת אותי. הכרה במדינת ישראל כמדינה היהודית היא הרבה יותר מכלי משחק. מדובר פה בסעיף שהוא הכי "על טהרת האידיאולוגיה" מכולם, לשני הצדדים, ואין שום דרך לגרום לפלסטינאי שכל חייו חשב אחרת, לשנות את דעתו בעניין הזה. לכן המו"מ הוא גם מועד לכישלון מבסיסו. הדור הנוכחי של הצד השני הוא כבר דור אבוד מבחינתי. כל הפסגות האלה, וכל הועידות האלה, הן לא שום דבר מעבר לניסיון של הצד השני לתפוס את ישראל ברגע של חולשה ולנצל את זה לאינטרסים שלו. ההיסטוריה מוכיחה שבכל פעם שהצד השני היה צריך להקריב משהו מעצמו, מהר מאוד הוא התקפל, וכל ההסכמים היו בסופו של דבר חד-צדדיים (או כמעט חד-צדדים). כמו שאני רואה את זה, יש שני סיכויים בלבד לפיתרון - האחד אופטימיסטי (אפילו פנטאזיסטי), והשני כוחני. 1. שהדור הבא שיצמח יהיה שפוי יותר. שלא רק יכיר במדינת ישראל כמדינה היהודית, אלא גם יכיר בזכות של היהודים על מדינת ישראל. הכרה מאולצת לא תביא לשום דבר, פרט לסכסוך ממושך ובלתי נגמר. לצערנו, ההיסטוריה רק מוכיחה שכל דור שצומח, הוא פנאטי יותר מקודמו. אבל שוב אני חוזר על המנטרה שלי: שהפלסטינאים לא רק יכירו במדינת ישראל כמדינה היהודית, אלא גם יכירו בזכות של היהודים על מדינת ישראל. 2. פיתרון חד-צדדי (כוחני, מכיוון שאין דרך אחרת) שייכפה על הצד השני, כי לחיות בטרור במשך כל שנות קיומה של מדינה, זה בלתי אפשרי, ובסופו של דבר יגיע הרגע שנצטרך לומר - דחילאק עם ההומניות והסובלנות המוגזמת. אני פאקינג רוצה שהילדים שלי יגדלו בסביבה נורמלית ושקטה, ולא, זו לא משאלה מוגזמת.
The_Arsenal מסכים איתך ורק לחדד את העניין, הצהרה על הכרה ישראלית זה לא רק דרישה שהם יגידו זאת באיזה נאום כי כבר ראינו את ערפאת בעבר מדבר בנאום אחד מול האירופאים על ביטול האמנה הפלסטינית אם אני זוכר נכון,כי זו היתה דרישה ישראלית מובאקת וכמה ימים לאחר מכן בנאום בעזה דיבר על טרור שלא יפסק עד שהם ישובו "הביתה", מעבר לדרישה על הצהרה היא צריכה להיות מלווה בשטח בפעולות והראשונה בינהם, הפסקת ההסתה נגד ישראל,הסתה פנימית ואני במיוחד מתכוון לחינוך הדור החדש ובאחד הדיונים לגבי זה לפני כמה חודשים הבאתי הוכחות לאיך במערכות החינוך שלהם ממשיכים להקנות להם ערכים שקריים ומסיתים נגד ישראל וזה מתקשר לדברים שלך לגבי הדור הנוכחי האבוד והתקווה שהדור הבא ידע טוב יותר וזו בעיה גדולה,כי הדור הבא כבר עכשיו מקבל חינוך אנטי ישראל שנטמע בו חזק חזק.
זה מה שאני מנסה להסביר לשני הבחורים החביבים אך הסופר תמימים דנידין וDimitar Berbatov כבר תקופה ארוכה והם כל הזמן חוזרים על אותה הטעות,מחפשים את האשמה בנו,בישראל, למה אנחנו לא בסדר ולמה אנחנו עקשניים ולמה אנחנו לא מוותרים וזה הקראוונים פה(אגב,קראוונים לעם כל הבעיתיות שלהם ,הם עדיין לא יורים טילים)וירושלים שם וכל פעם משהו אחר, וזאת לאחר שהוכח מעל לכל ספק כי מאז פסגת מדריד אי שם בתחילת שנות ה 90 כשיצחק שמיר היה ראש ממשלת ישראל,כשאז בפעם הראשונה נערכה פגישה בין ראשי מדינה מישראל לראשי הפלסטינאים הצד הישראלי על כל ראשי הממשלה שהיו מאז עשה הכל אבל הכל בכדי להגיע להסכם בכדי לענות על הדרישות המרכזיות של הפלסטינאים והצד השני בשלו,מביא טרור,מטיף לטרור,מחנך לטרור,שנאה ואי הכרה השכן.
יש לך כל-כך הרבה דוגמות להוכיח את הטענה שלך ודווקא את ועידת מדריד אתה בוחר? שמיר בא לשם רק כדי לצאת לידי חובה, בלית ברירה. להוריד את הלחץ של האמריקאים כשלכולם היה ברור גם לבייקר, גם לבוש, גם לשמיר ששום דבר לא יצא מהפסגה הכי מיותרת בהיסטוריה.
דנידין מה זה,לא אכלת מספיק בכיפור וזה משפיע עליך שאתה מביא טורים של כלום ושום דבר? תן אתגר,לא טור מעפן שכזה.
דווקא גדעון לוי שאני כמעט תמיד חולק על דעתו נתן טור יפה באותו מוסף של "הארץ" שהיה טוב בהרבה מטורו של רוזנבלום.
http://news.walla.co.il/?w=/1/1582135 אי אפשר לעבור על זה בשתיקה. צריכה לבוא הצעקה, אלו קיצוצים גדולים מידי ואנטי חברתיים. אתם בושה!
חבר הכנסת חסון הוא דליה איציק בתחפושת, הרבה צעקות כשהוא בספסל האופזיציה ואפס מעשים כשהוא היה בשלטון. עכשיו,באמת צריך להסביר למה הקיצוץ הפתאומי הזה? הרי התקציב כבר עבר לפני כמה חודשים,פתאום ביבי החליט לקצץ עוד סתם ככה כי מתחשק לו?בכוונה בכדי לפגוע בשכבות מסויימות? ורק בתקציב הביטחון לא נגעו וכל הכספים יוזרמו לו...והמבין יבין למה.
לצערי מלבד הליכוד שעוד עומדים מאחורי אג'נדה מסויימת מפלגות המרכז/שמאל מה שזה לא יהיה כי כבר לא יודע איך להגדיר זאת הן נטולות אג'נדה ולכן בעיניי שתיהן סמרטוטיות במידה שווה.