פוליטיקה - הדיון הרשמי

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י בית"רי מלידה, ‏10/1/07.

1. Dimitar Berbatov Member

אוי באמת, ההשוואה מפחיתה מכבודך.
    המתנחלים (שוב, לא כולם) מצפצפים על המדינה. המדינה ששולחת צווי הריסה, שולחת את הצבא להוציא לפועל - והמתנחלים ממשיכים להראות שהם לא שרים למרותה של המדינה והממשלה. זאת לא המדינה שלהם, לא הממשלה שלהם. אז מה אם המאחז בלתי חוקי? יפרקו? נבנה מחדש. להשוות את זה לאיסורים כאלה ואחרים של הנאצים? לא לעניין

ולמה שטיבי אומר (והוא אמר הרבה) אין מה להתייחס.

2. Tony Adams Member

אני מסכים שההשוואות מפחיתות מכבודי, אבל הורג אותי שכשאנחנו (באנחנו אני מתכוון לחלק הנצי של העם) יוצאים במתקפה על השמאל משווים אותנו לגרמניה הנאצית, וכשהשמאל עושה את אותו הדבר בדיוק, אז ההשוואות הנאציות הן נוראיות וחסרות רגישות.

לגבי טיבי, להזכירך טיבי בכנסת, ובזכות מי טיבי בכנסת? בזכות ערביי ישראל שמשצביעים לו. נהדר.

3. THE STRETFORD END Member

טוני אדאמס

אני איתך ובגדול,
    התקשורת היא צבועה וזה לא מהיום ועם זה אנחנו חיים,
    יעלון העביר ביקורת גדולה על התקשורת השמלאנית הרופסת שחיה בעולם אחר ולא מוכנה לקבל את המציאות אז ברור שמתישהו הם יחפשו אותו בפינה
    ויעבירו את ההלך הדו שיח הציבורי עם אש לכיוון שלו,
    קטן עלינו,הימין בשלטון כי רוב העם לא חי בנדמה לי.

Dimitar Berbatov
    גם שלום עכשיו בלא מעט פעולות מצפצפים על הוראות הצבא למשל שזה בעצם הוראות מדינה
    ובפעולות שלהם פוגעים באינטרס ובשמה של ישראל,
    מבחינתי זה לא פחות חמור מהנזק התדמיתי של כמה עשרות ולא יותר משוגעים שחיים באמצע שום מקום
    ומקימים האחזויות לא חוקיות.
    רוב רובם של המתנחלים בסופו של דבר פונו...סליחה,גורשו מבתיהם בתוך כמה שעות ולא חזרו עוד לאותו המקום.

4. Dimitar Berbatov Member

המשפט האחרון שלך הוא פשוט עיוות המציאות. להציג את מקימי ההאחזויות הבלתי חוקיות כאיזה מיעוט בקרב המתנחלים זה פשוט לא נכון. מספיק להסתכל על מה שקורה ביהודה ושומרון כל יום כדי להבין שרוב המתנחלים מצפצפים על החוק וחוזרים ועוד איך חוזרים ל"בתיהם".

ולמען הסדר הטוב, אני מסכים שבמקרים לא מעטים התקשורת אינה אובייקטיבית.

נערך לאחרונה ב: ‏20/8/09
  5. ראול Member

עצם זה שהאנשים האלה, להם אתה (ורוב הארץ, כן) קורא מתנחלים, צריכים לתור את הארץ שלהם בשביל בית... זאת כבר עבירה על חוק. לא על חוק ממשלתי או כל דבר מטופש אחר אלא חוקי הטבע. חוקי ההישרדות - החזק עושה את זה.

ועכשיו, כשאני גר בשומרון, הרבה יותר קל לי להגיד את זה.

ארתור, אשריך.

6. THE STRETFORD END Member

Dimitar Berbatov

מה לא נכון?
    אתה יודע כמה תושבים גורשו מבתיהם בעוטף עזה?
    אתה משווה את המספר הזה לכמה עשרות מתנחלים שחוזרים למקומות שכוחי אל?

7. Dimitar Berbatov Member

זה יפה שהצלחת להשתלב ולהתאקלם בשומרון במהירות כל-כך גדולה. מהם חוקי הממשלה המטופשים אל מול חוקי ההישרדות? מדגם מייצג של האוכלוסיה. וארץ שלהם זאת דעתך, לדעת רבים זאת לא.

טל, זה ממש לא כמה עשרות שחוזרים אל בתיהם. לצערי, קשה להשיג מספר מדויק (כמו האינתפאדה, חלק אומרים מספר כזה, חלק אחר) אבל ישנם רבים מהמתנחלים שמפונים על-ידי צה"ל וחוזרים חיש מהר אל בתיהם. ואני לא אומר שאין כאלה שבאמת מצייתים לחוק ולא חוזרים אל בתיהם, אבל הם לא רוב.

נערך לאחרונה ב: ‏21/8/09
  8. THE STRETFORD END Member

Dimitar Berbatov

כמה מאחזים לא חוקיים אתה מכיר?
    והכוונה היא לאיזה צריף ללא חיבור לתשתיות,שלא הוקם ומומן ע'י ממשלות ישראל בעבר.

9. THE STRETFORD END Member

10. Tony Adams Member

אראל סג"ל הוא עיתונאי נהדר. הוא היה כותב ב"מקור ראשון" (עיתון שבועי בעל אופי לאומי ציוני), ועכשיו עבר למעריב. בן אדם נהדר, וטוב לדעת שסוף סוף יש גם מישהו בתוך התקשורת שמתקומם כנגד הצביעות.

11. Dimitar Berbatov Member

נו באמת, אתה רוצה שמות? קרני שומרון, יצהר, אלקנה, קדומים וכל מאחז בלתי חוקי שנוער הגבעות שאתם אוהבים להתהדר בו, בונה בחברון כל שני וחמישי.
    והשמות האלו הם רק על קצה המזלג. זאת לא בעיה להיכנס לגוגל, לחפש מאחזים לא חוקיים ולקבל את כל הרשימה. שוב, אין לי מספרים - אבל זה ממש לא עשרות.
    הנה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%90%...%96%D7%99%D7%9D
    לא יודע אם כל הרשימה הזאת עונה להגדרה של - "ללא חיבור לתשתיות ושלא מומנה בעבר על-ידי ממשלות ישראל", אבל זה מספר לא קטן בכלל.

לגבי המאמר של אראל סג"ל (אגב, מה פירוש הראשי תיבות?), די פתטי לתת את הציטוט של ברל כצנלסון (שלמען האמת, קראתי אותו לראשונה עכשיו) כגושפנקא לצביעות של השמאל ושל התקשורת וכך לסיים את המאמר. זה היה אז מצב שונה לגמרי, מצב שמנהיגי המערך דיברו על כך שאין כזה דבר פלסטינה. אז כצנלסון אמר, גם בן גוריון. so what?

נערך לאחרונה ב: ‏22/8/09
  12. THE STRETFORD END Member

Dimitar Berbatov

אם אתה מביא כבר לינק,לא כדאי שתקרא אותו?

תבדוק כמה משפחות יש בכל מאחז שכזה?כמה משפחות,10,20 בממוצע?
    זה רוב המתנחלים?
    ואגב,מקומות כמו חוות גלעד,רמת גלעד למשל הם מקומות שהקרקע היא בבעלות פרטית של מיליונר דתי שהקים את המקומות הללו על שם בנו שנרצח ע'י מחבלים.
    מקומות כמו נופי נחמיה ואחרים הוקמו ע'י ממשלות ישראל.

עשרות אלפי מתנחלים גורשו מבתיהם ע'י אריאל שרון מישובי עוטף עזה,הם רוב המתנחלים
    והם לא חזרו לבתיהם,הם הוזנחו ע'י המדינה שהבטיחה להם הבטחות,
    הם הרוב וזה רוב שקט השומר על החוק,
    לא כמה משפחות שהחליטו להקים איזה מאחז לא חוקי עם שלושה,ארבעה קראוונים באמצע שום מקום.

13. spurs229 Member

הם הוקמו ע"י משה זר, סוחר קרקעות מצליח ופסיכופת ידוע. אחד האנשים היותר קיצוניים מבין המתנחלים.

14. Dimitar Berbatov Member

תמצא לי איפה ראית שבממוצע יש שם 10-20 משפחות. חוץ מזה, שבממוצע במשפחה יש 8 נפשות? כמה מאחזים בלתי חוקיים רשומים שם? תעשה את החשבון וגם עם העיוות הזה שבכל מאחז יש 10-20 משפחות תגיע למספר גבוה.

15. THE STRETFORD END Member

Dimitar Berbatov
    אבל ברשימה יש מאחזים שהם לא לא חוקיים,אדמה פרטית או מקומות שהמדינה עודדה ועזרה להקים,
    הבאת רשימה ארוכה שלא עושה אבחנה בין מה למי
    ואם תקרא אז תמצא שבלא מעט מהמקומות מדובר על מספר של 10,20 משפחות תמהוניות לדעתי
    שחיים בתנאים לא תנאים עם ילדים קטנים ובבוא היום יעיפו אותם משם לעזעזל ולתמיד בין אם השטח הזה יוחזר או לא
    ושוב,זה עדיין מיעוט לעומת כלל המתנחלים אבל רגע,לפי ההגיון שלך גם אריאל,גם אלפי מנשה אלו הן התנחלויות,אז מה,גם הן מפריעות "לתהליך השלום"?

spurs229
    פסיכופת או לא,את הכל הוא הקים באופן חוקי.