פאביו קאפלו-לאן? כנראה החוצה.

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by Pipe, Feb 11, 2007.

1. פלג Member

התשובה שלי-לא. אני מלכתחילה, עוד בשלהי העונה הקודמת, כשהכריזו עליו כמועמד ריאלי, חשבתי שהוא לא מתאים. אז נכון, אמרו שהוא יודע כביכול לשחק התקפי כי בעבר הוא אימן את ריאל, אבל בשנים האחרונות הוא שיחק באיטליה באופן טקטי והגנתי מאוד, אני חושב שלליגה האיטלקית הוא מתאים וזו בעצם הגדולה שלו, כי בליגה האיטלקית הוא ממש מאמן נפלא. אבל לריאל ולכדורגל הספרדי-לא. כשהוא הגיע השתכנעתי שאולי בכל זאת יהיה שינוי, כי בכל זאת הוא מאמן טוב יחסית לליצנים שהיו לפניו, אבל הוא המשיך את שיטת המשחק שלו מאיטליה(טקטיקה, הגנה, אנטי התקפה) גם בריאל והוא טעה בגדול. שריאל טובה זה אומר-התקפה, פשוט מאוד. ריאל היא לא יובנטוס או רומא, וקאפלו לא יכול לאמן כמו שהוא אימן את הקבוצות האלו- גם את ריאל. אי אפשר להגיד שלא נתנו לו זמן, עברו 23 מחזורים ואין שינוי. ריאל מתחילת העונה שיחקה רע, לעיתים השיגה נקודות, לעיתם לא, אבל צורת משחק- לא מתאימה.

סה"כ הדברים שריקי אמרה דיי נכונים, אבל לדעתי, לא קשור לסגל(כי הוא לא כזה רע כמו שהוא משחק), ריאל היתה צריכה להיות יותר טובה, להבקיע יותר שערים ולהצדיק + את מקומה בטבלה. נכון שריאל בשנים האחרונות החליפה מאמנים כמו גרביים, אבל קאפלו לא מתאים לדעתי, נקודה.

Last edited: Feb 17, 2007
  2. Raulito Madridista

ריקי, את שמה לב לאן הידרדרנו? אנחנו מרוצים מפער של "רק" 5 נקודות מהמוליכה שהיא במקרה היריבה הגדולה שלנו, אנחנו מתרגלים לניצחונות מכוערים שאנחנו יושבים 90 דקות ורוצים להרביץ לטלוויזיה. אני לא מוכן לזה, זה היה אמור להיראות הרבה יותר טוב. אז בסדר, לא כדורגל כמו מנצ'סטר יונייטד, רומא או ארסנל, אבל לא ייתכן שננצח בשיניים קבוצות תחתית. מאיש שמבין כדורגל כמו קאפלו אני מצפה להרבה יותר. יש לו חלק גדול בכישלון של רוביניו השנה, והפכנו לקבוצה שבקושי מוצאת את הרשת. שנה שעברה את נהנית הרבה יותר ממשחקים תאמיני לי, השנה לא נגיע ל70 גולים בליגה וגם לא ל60.

3. Pipe Member

דור, לא יודע מה איתך, ברגע שקאפלו הגיע לריאל היה לי ברור שכדורגל טוב לא נראה מהקבוצה. נכון, היו רגעים שריאל הגיע לשפל המדרגה, אבל בכל מקרה עם העובדות אי אפשר להתוכח-5 נקודות מהמקום הראשון(יש לי תחושה שאחרי המחזור זה יהיה 2 נקודות, אבל לא משנה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx ), שמינית גמר ליגת האלופות, והדחה מהקופה שלא מענינת הרבה בין כה וכה.
    אם תהיה אליפות היא אכן תהיה מכוערת, אבל ככה זה בשנה שכל הליגה מזייפת ואין קבוצה אחת בולטת מהשאר.
    ושוב. קאפלו-יעילות. דרך? לא כל כך מענינת.

אגב, נזכרתי במשהו שאמר שגיא כהן לפני תחילת העונה על ריאל החדשה, ונראה לי הבנתי מה מקור הבעיות של ריאל.
    "לא יודע מה איתך נדב, אני עדין לא ראיתי קבוצה לא טובה של קאפלו". http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/lol.Xxx

איך אתה יכול לטעון שהוא לא מתאים לליגה אחרי שהוא הוכיח שהוא מסוגל לקחת שם אליפות, ועוד מול בארסה הנהדרת של העונה ההיא?
    אולי לליגה האיטלקית הוא מתאים יותר בגלל שזה הכדורגל שהוא מכיר הכי טוב ושם הוא לקח הכי הרבה תארים, אבל לפסול אותו עוד לפני שהוא הגיע זו טעות.להזכיר מי לקח אליפות בפרימרה בשנה היחידה שלו שם? קאפלו.
    גם ולא הייתי קורא לחוסה אנטוניו קאמאצ'ו ליצן,אבל על קירוש אתה יכול לרדת כמה שבא לך. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

בקשר לריאל טובה=התקפה, בוא אני ישאל אותך שאלה. היית מעדיף לשחק את הכדורגל הנפלא של ברמן,כלכבוש הרבה שערים ולעוף בשלב הבתים, או לשחק כדורגל אפור קאפלואי ולהיות עכשיו בשמינית הגמר?
    אני חושב שאני יודע את התשובה, וזה המצב גם בליגה. זה קאפלו, הוא יודע שרוצים ממנו תואר, לכן המטרה מקדשת את האמצעים, ואפילו אם הוא יצטרך להרדים 80 אלף אוהדים בברנבאו כדי לקחת 3 נקודות ב1-0 קטן, זה מה שהוא יעשה.

4. MHFC Member

מאמן שחייב לטוס מהקבוצה.
    זה לא משנה אם ריאל די מצליחה כרגע בליגה, ולא רחוקה מהמקום הראשון, כאשר היא צמודה לפסגה, הכדורגל שהיא משחקת מגעיל ומשעמם, ועל זה אחראי קאפלו. גם אם ריאל תזכה בתואר כלשהו, מה שהיא לא עשתה זמן רב, זה יהיה תוך כדי כדורגל אפור ומשעמם תוצרת קאפלו, וכנראה שלריאל לא משנה הדרך, אלא רק התוצאות.

אם המטרה של ריאל מדריד הוא תארים, ולא משנה איך הדרך, אז קאפלו אכן מסוגל לעשות זאת, אבל אם היא מחפשת מאמן התקפי עם כדורגל יפה ואטרקטיבי שהמטרה היא האליפות וכן משנה הדרך, אז קאפלו חייב לעוף קיבינימאט.

לטעמי המקום של קאפלו לא בריאל אלא בקבוצה הרבה פחות התקפית ועם הרבה פחות פונטציאל התקפי כמו שיש לריאל, את ריאל הוא הפך לטרגדיה הגנתית.

5. Riki Member

קודם כל, כדורגל טוב אין לנו. מצליחים בליגה ? זה כבר ענין של איך אתה מגדיר הצלחה.

ודור, קודם כל אתה מדבר כאילו בשנים האחרונות היינו הכוכבים של הליגה וההתקפה שלנו הייתה אימת השוערים.
    הלו מותק, תתעורר... רוצה שוקו שוק אחרי החלום ההזוי שהיה לך ?

הקבוצה שלנו איבדה הרבה במהלך השנים, אבל הדבר שהכי כואב שאבד מבחינתי, זה האופי.
    קאפלו לא משחק יצירתי אתם אומרים, קאפלו בלה בלה בלה... נכון. אבל הוא בונה מריאל קודם כל קבוצה.
    יעיל ? נכון, קודם כל שהשחקנים שלנו יתחילו לבצע פעולות טקטיות בסיסיות. אני רואה פה בדיונים התבכינויות על הסיפסול של רובינו, בלי ספק הוא מהווה תרומה משמעותית לחולית ההתקפה. אבל הלו, רבותי, הילד המפונק הזה צריך להתחיל להבין שיש משמעת ושיש קבוצה ויש קודם כל מאמן, והוא הקובע. לא לרוץ להתבכין בתקשורות אווו לא שיחקתי. שיעבוד קשה ויטחן תתחת בשביל לקבל דקות אצל קאפלו, וזה מה שמבחינתי הקלף המנצח אצלו.
    מי שלא טוב, ומי שלא יתן את הנשמה לקבוצה, כי ריאל זה לא פאקינג הפועל עכו, עם כל הכבוד... לא ישחק. וזה מה שצריך אצלנו, לא עוד שחקנים מפונקים שמנקים תתחת בשטרות שאנחנו ממטירים עליהם.

6. Joel Gion Member

נעזוב לרגע את הקטע המקצועי (שגם בו הוא נכשל בינתיים), כל ההתנהלות שלו במועדון השנה היא פשוט בזיונית. מסתכסך עם כל שחקן אפשרי, מעיף שחקנים לעזאזל ואז מחזיר אותם בגלל לחץ של שחקנים אחרים, מראה אצבע משולשת לקהל שלו, מעביר ביקורת על כל העולם במטרה לנקות את עצמו ובכלל - עושה פשוט שכונה באחד המועדונים המפוארים בעולם.

כל כך שמחתי כשנודע שהוא יהיה זה שיחליף את ליפי ביובנטוס לפני שלוש שנים, אבל זה לא מתקרב בכלל לתחושת ההקלה והסיפוק שהרגשתי כשהוא היה הראשון שעזב את טורינו בקיץ האחרון. המאמן הטוב בעולם? אולי לפני 5 שנים. יש עשרות מאמנים שהוכיחו כבר שאפשר לשלב תוצאות טובות עם סגנון משחק שלא יגרום לאוהדים להתמוטט מתסכול, קאפלו של השנים האחרונות פשוט מסרב לחשוב על אופציה כזאת, ועל הדרך גם ממאיס את עצמו על הפרשנים, האוהדים והכי חמור על השחקנים שלו עצמו.

אולי במפגש הכפול עם באיירן העלובה של השנה הוא ייצא מנצח, ואולי גם בליגה הספרדית המוזרה של השנה הוא יהיה במירוץ לאליפות עד השלבים המאוחרים של העונה. אולי הוא אפילו יזכה בתואר - מבחינתי לפחות זה לא ישנה את העובדה שמדובר באוברייטד רציני.

Last edited by a moderator: Feb 18, 2007
  7. Riki Member

אני מאוד חולקת עליך. רוטצית המאמנים שעברנו בשנים האחרונות בלי ספק לא הקלה עלינו. כרגע הוא ניקה שחקנים שמבחינת תרומה, לא נתנו לנו כלום. יש עוד כמה כאלה, ובכללי כולנו ידענו שצריך לבנות מחדש.
    העונה בשביל הרבה מאיתנו לא הייתה אופטימית במיוחד.

ומקום שני בליגה השגנו גם עונה שעברה, וגם שם לא היה הרבה כבוד למועדון, תאמין לי.

8. Joel Gion Member

בדיוק. אז מה בעצם ההבדל מבחינתה של ריאל מדריד בין מאמן שעלה מריאל ב' (לופז קארו קוראים לו?) לבין ה"מאמן הטוב בעולם"?
    קאפלו קיבל מה את כל מי שהוא רצה, גם בקיץ וגם בינואר. ולמרות זאת הוא מוציא את המינימום מסגל החלומות שיש לו. קל לדבר על זה שהשחקנים מפונקים, לא מחוייבים ושטויות בסגנון, אבל זאת התעלמות מחלקו של המאמן במצב. הקבוצה נראית על הפנים, קשה למצוא משחק אחד טוב שלה בכל העונה.

ועדיין, שלא תבינו לא נכון - למרות שאני נגעל מההתנהלות שלו במועדון וחושב שהוא נכשל כרגע מקצועית, אני נגד פיטורין של קאפלו. הוא צריך לסיים את "עונת המעבר" הזאת בשקט וגם להתחיל את העונה הבאה בקבוצה. קבלת החלטות פזיזה בהנהלה כבר עלתה לקבוצה בכמה שנים עלובות, זה בטח לא הפתרון הנכון כרגע.

9. Riki Member

איגור, מבחינה מקצועית תסכים איתי שעברנו דיי הרבה שינויים. כרגע אולי אין לנו כדורגל אטרקטיבי, אבל קאפלו עשה דברים חיוביים. הוא העיף שחקנים שלא מחויבים למועדון, הדבר היחיד ששייך אותם לריאל זה הצ'ק כל חודש.
    יש לו סגל שחקנים שאני יכולה לומר לך בבטחון מלא, לא נותן 100 אחוז על המגרש(מלבד שניים שלושה). המשחק שלו אומנם אפור, אומנם לא דוגל בהתקפי ושוטף. אבל הוא בונה לנו משחק חזק, מנסה לבנות לנו קו אחורי יציב, משהו שמאז הירו לא היה לנו בדרך כזאת או אחרת בקבוצה.
    יש דברים שציינת שגם לי הפריעו, באמת לא משהו שמאפיין אותו או מאמן ברמה שלו. אבל הוא הבעל הבית בריאל, כבר לא מנהלים אותה שחקנים עם חוזים גבוהים, וזה מה שאני רציתי לקבוצה.
    העונה הזאת, הוא לא עשה מה שבא לו מבחינת רכש, הוא לא ניסה לפזר וניסה לבנות סגל טוב וקיים ואפילו משתף את הצעירים שלנו, וזה מבחינתי משמעותי מאוד.
    עונה הבאה אני מאמינה שיהיה לו כבר יותר חופש פעולה, עונה הבאה מבחינתי היא שיא הצפיות, על הנוכחית... לא בניתי.

10. MHFC Member

בהתחשב ליכולת של ריאל מדריד בליגה העונה לטעמי זה בגדר הצלחה.

ריקי, רונאלדו לא מחוייב למועדון?
    קאפלו כמעט ולא נתן לרונלדו לשחק. גם כאשר הוא היה כשיר הוא כמעט ולא העניק לו דקות משחק, והעדיף להשאיר אותו על הספסל ולא להשתמש בו. ורונלדו שהיה בעל הרבה מוטיבציה לחזור ולשחק לאחר הפציעה נתן 2 גולים מול דינמו קייב, גם שער או שניים בגביע ומה לאחר מכן? קאפלו לא רצה אותו, והנה למה רונלדו עכשיו במילאן.

לריאל מדריד יש פונטציאל גדול, עם כל השחקנים ההתקפיים של ריאל (רייס, רוביניו, רוד, היגואין, ראול וכדומה...) קאפלו יצר מריאל מדריד טרגדיה הגנתית, זה שהוא עשה סדר ועוד כמ דברים חיובים במועדון זה טוב ויפה, אבל עם כל הכבוד לזה מה יצא לו מכל זה? הכדורגל שהוא כל-כך רצה? כי 0-0 מול בטיס בוודאי לא בא בחשבון, ועוד הרבה תוצאות שריאל רק התאכזבה מהם, ועוד איכשהו ריאל רק 4 נקודות פחות מברסה שממוקמת במקום הראשון בטבלה, למרות שהיום היא תשחק נגד ולנסיה את משחקה מהמחזור הזה.

כמו שכבר ציינתי בהודעה הקודמת שלי בדיון כאן, אם המטרה של ריאל מדריד הוא תארים, ולא משנה איך הדרך, אז קאפלו אכן מסוגל לעשות זאת, אבל אם היא מחפשת מאמן התקפי עם כדורגל יפה ואטרקטיבי שהמטרה היא האליפות וכן משנה הדרך, אז קאפלו חייב לעוף קיבינימאט.

11. הגולר Member

השחקנים היחידים שהזכרת שיש להם פוטנציאלהם רוביניו הויגואין
    רייס שחקן נחמד, אבל לא מועיל הרבה
    ראול טוב רק במשחקים גדולים ונכון שכשהוא משחק רואים שהקבוצה נלחמת אבל הוא כבר לא ראול של פעם
    וחוץ מזה כל אלה שכתבתי עליהם הם שחקנים שמשחקים מאחורי החלוץ ואפילו לפעמים כקשרים התקפיים
    ואם כבר חלוצים מרכזיים
    החלוץ המרכזי היחיד שיש לנו הוא ואן ניסטלרוי (שזה בעצם אומר הכל http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx )
    הוא יודע מדי פעם להביא שלישיה במשחק אבל חוץ מזה הוא לא נותן הרבה
    הוא רק מחכה שייתנו לו את הכדור ואז אולי הוא יעשה מזה משהו בניגוד לרונאלדו שלפעמים היה מייצר לעצמו מצבים
    אם כבר פוטנציאל התקפי אז צריך להסתכל על הקנטראנוס שלנו
    יש לנו שחקנים מאטה שבגלל שחסר לנו חלוץ נורמלי הייתי מציע להעלות אותו לבוגרים
    חוץ מזה שחצי מהליגה הספרדית רוצה אותו ולא הייתי רוצה שייקרה שוב מקרה סמואל אטו
    ויש גם את רובן דה לה רד שיהיה ממש חבל לראות בקבוצה אחרת
    שחקנים אחרים שהייתי רוצה לראות חוזרים לקבוצה הם סולדאדו שמצטיין באוסאסונה והוא מה שחסר לנו בהתקפה ואת חוראדו שהייתי רוצה לראות חוזר מאתלטיקו
    שחקן אחר שהייתי רוצה לראות חוזר הוא דיוגו אבל יש לנו יותר מדי שחקני הגנה

קאפלו כרגע הוא חסר ביטחון ורואים את זה בזה שאין לו אף פעם הרכב קבוע והוא מנסה כל הזמן
    דברים חדשים ובמובן הרע של הדבר
    אני כבר מעדיף את לופז קארו
    הליגה הספרית היא לא מה שהיתה לפני 10 שנים ואני לא רואה את ריאל לוקחת אליפות בקצב הזה
    חוץ מזה, מאמן שכל הזמן רב אם השחקנים אין לו הרבה סיכוי ורואים את זה על המגרש
    אני הייתי רוצה לראות כמאמן את פליפה סקולארי
    הוא שילוב של הטקטיקה של קאפלו ושל האבהיות של דל בוסקה

Last edited: Feb 21, 2007
  12. Pipe Member

פאביו קפלא לאן? התשובה המסתמנת היא-החוצה.
    פרט ללהכריז בקולי קולות באמצע העונה באופן רשמי שקאפלו עוזב, בריאל כבר עשו הכל, וכמו שזה נראה כרגע הסיכוים שהדון ימשיך בשנה הבאה שואפים לסיכוים של אולמרט לקבל עוד קדנציה.

המועמדים על הפרק-שוסטר,מוריניו,מיצ'ל.
    המועמד של האוהדים-דל בוסקה.
    המועמדים של התקשורת-ליפי,ונגר,בניטז,כל המאמנים הבכירים באירופה, בקיצור.

המועמד הריאלי-שוסטר.

לא חושב ששוסטר עשה מספיק בקריירת האימון שלו בדי להצדיק את המינוי הזה, אין לו קבלות(למרות שכמו שראינו במקרה קאפלו זה לא תמיד עוזר)והוא בטח שלא מנוסה מספיק. בנוסף, עם להסתכל על העובדה שמאז עזיבתו של דל בוסקה, בריאל מנסים להתחכם, ולהביא מאמנים לא מהטופ של אירופה(קירוש? :aaarofl: לופז קארו? :aaarofl: :aaarofl: ונדרליי "0 ניסיון באירופה" לושמבורגו?), כשהתוצאות בהתאם, לא בטוח שזה האקט הראוי.
    נכון, קאפלו הוא "שם גדול" וזה לא עזר במיוחד, אבל עדין. מועדון גדול כמו ריאל צריך מאמן גדול, ולא מאמן צעיר, שאולי יהיה גדול עוד כמה שנים.

אני בכלל רוצה לראות את דל בוסקה, אבל זה רק אני, ועוד 55 אחוז מאוהדי ריאל שהשתתפו בסקר של המארקה. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

13. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבעיה ששוסטר עוד לפני שמגיע כבר עושה רושם שהולך לבנות קבוצה גלאקטית , הוא מצהיר שהוא רוצה את מסי , כ.רונאלדו וקאקה

14. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

היחידי שאני רואה אותו באמת עושה משהו בריאל הוא לא אחר מאשר מורניו. לנוכח היחיסים הלא טובים בלשון המעטה שיש לו עם אברמוביץ צפויה פרידה בסיום העונה, מה שיסלול את דרכו לברנבאו. אם גם הוא לא יצליח שם, באמת שאני לא רואה מי כן.

15. Pipe Member

עושה רושם? הראל, אתה לא באמת חושב שהוא התכוון לזה ברצינות, וגם אם הוא כן, אז הוא היחיד והוא צריך לצאת מהחללית בה הוא חי. בסיס טוב בריאל יש בניגוד לשנים קודמות, לא תהיה מהפכה כוללת בקיץ מבחינת הרכב השחקנים, אלא רק שינוי פה שינוי שם, וגם אין צורך בשינוי טוטאלי כמו בשנים האחרונות.