קשור, קשור... כל דבר שמפתח כאן דיון הוא קשור. מכל מקום, וכדי לקשר-האוכל בספארקס ובסביצ'ה עדיף עם האוכל מסביב לאץ.טראפורד, קניתי שם פעמיים פיש אן צ'יפס וחזיר מגולגל בבצק עלים שומני וחטפתי שלשול כל הלילה
ברק- קנית פיש אנד צ'יפס במקום הלא נכון במנצ'סטר ,בפעם הבאה שאתה בעיר אני אתן לך רשימה של פיש אנד צ'יפס הכי טובים בעיר , לגבי הבצק עלים לפי התאור אכלת מיט פאי ,אגב היום דורשים לשנות את השם לפאי מיט בגלל שיש יותר בצק מבשר . אגב במנצסטר יש אזור מסעדות הודיות מדהימות שהפכו למזון המועדף על האוהדים אחרי המשחק , במיוחד המנה החריפה ביותר שעליה חיברו את השיר "ווינדאלו "
אני מדפיס את מה שכתבת שיהיה אצלי בכיס. מיט פאי איזה גועל נפש, טעם של קילו שמן רותח לפה... ב-14 ביולי אני ממריא 10 ימים לניו יורק, יש לך המלצות למקומות טובים שם?
במדור הספורט היום של ידיעות אחרונות אין שום ידעת כדורגל אחת מהעולם! אני לא יודע מי אחראי על הכדורגל העולמי או ספציפי האירופאי אבל ידיעות אחרונות מפגר אפילו אחרי מעריב בכל הקשור לסיקור הליגות באירופה. לפני שנים גאסן ואקד היה כותב באופן די קבוע כתבות צבע,סגנון הסאן,לא היה משהו אבל בסדר, אבל באמת שאין בידיעות שום דבר חשוב לקרוא,רק צבע צהוב,לא טור אישי של מישהו שמחובר לאירופה, שום כתבת תחקיר רצינית,שום דבר מקורי,מעניין,רק עובדות יבשות או העתקות מהצהבונים, יכלו לדוגמא לקחת את מקרה רומא והעונש החמור שהיא קיבלה שאסור לה לקנות אף שחקן רכש העונה(באמת עונש קשה ויוצא דופן) ולעשות מזה כתבה יפה,להרחיב על רומא,הקבוצה שכמעט ירדה ליגה,על הקהל שגורם לה נזקים,משהו,אבל מה פתאום להתאמץ,עדיף לפרסם תמונה גדולה של איזו בחורה בלבוש מזערי ולרשום כי היא לא פנוייה ואוהדת של מכבי/הפועל/בית'ר/אליצור וחברה של ההוא,ההיא,ההם... לא שאני מעדיף את מעריב עם הכתבות של יעקב זיו כש90% טעויות אבל מהעיתון הגדול במדינה אני מצפה להרבה יותר מאשר השום כלום שלהם. ומה כן היה היום בספורט של ידיעות: 1."חי בן לולו ממכבי הרצליה ייצא בתחילת השבוע למבחנים בקבוצה מליגת המשנה באנגליה." ואני שואל,יש דבר כזה שמשחק כדורגל ונקרא חי בן לולו?מי זה,מה זה?לי יותר נראה שבן לולו הולך לעבוד בקניונים באחת מהערים שיש לה קבוצה בליגת המשנה ולמכור שם תמונות צבע. 2."הפועל קריית שמונה,המאמן אייל לחמן יבדוק את מתקן האימונים בקיבוץ כפר בלום......... לחמן אמור לחפש מקום מגורים כשהיעד המועדף הוא בית פרטי במושב בית הלל............." ואני שואל,את מי לעזעזל זה מעניין איפה שוקל לגור אייל לחמן,באיזו סוג של בית ומה הקשר לכדורגל? האם כשהארי קיואל עבר לליברפול התפרסמה ידיעה בעיתון באנגליה כי קיואל מתלבט היכן לגור בליברפול וכמה חדרים הוא מקווה שיהיו בוילה שיעבור אליה?או באיזו מהירות עולה המעלית בבניין קומות שהוא חושב לעבור אליו? זה ידיעות אחרונות בשבילכם,העיתון הגדול במדינה שאפילו הדגים מתבאסים שיעטפו אותם בדפים של ה "עיתון" הזה!
היום אכלתי ארוחת צהריים מול מוסף ידיעות וגם אני הזדעזעתי. חיפשתי וחיפשתי - אין ידיעות מחו"ל! אכן בזיון.
יש עיתון נורמלי אחד במדינה (אני מתכוון מדור ספורט ) והוא הארץ ,שאפילו עלה ברמתו שגם ככה היתה גבוהה מאז עזיבתו של אבי רצון . הארץ הוא היחידי שמנסה להכניס מקצועיות ,וכתבות מחקר . ידיעות ומעריב נמצאות במרדף אחר הזמן בכדי לספק זבל ובכמיות והפריירים שצורכים את הזבל הזה רק מעודדים אותם יותר שאכן הם פגעו במטרה וסיפקו את דרישת הקורא.
אכן,איסטלנדס אני מסכים איתך לגבי מדור הספורט הטוב ביותר בעיתונים המקומיים. הבעיה היא שכדי למשוך את האנשים "מתמחים" עיתוני הצהריים(הם יוצאים יותר מוקדם מעתוני הבוקר) בסקופים מפוברקים,ספקולציות מוגזמות וכתבות שטח תפלות. זה כמו להשוות את טלוויזית הגארבז' של ערוץ2 לתוכניות התיעודיות המצויינות של ערוץ 1 ושל ערוץ 10(רינו צרור). חוץ מזה לעיתון הארץ יש תדמית של "עיתון לאינטלקטואלים שמאלנים",לך תמכור עם זה.
ידיעות אחרונותמוכר חצי מיליון עותקים ביום חול, אין לזה אח ורע מבחינת אחוזי תפוצה בכל העולם כל השאר באמת לא קיימים לצערי, זה רק משקף את איכות העם היושב בציון...
בחזרה לנושא שגיא, נזכרתי בדו שיח משעשע משידור בליגה האיטלקית, שערוץ הספורט שידר את יובה, ובמקביל רומא שיחקה מול מסינה: רון ברבש:"הפתעה בסיציליה! מסינה עולה ל4-3 על רומא!" שגיא:"אני מת שרומא יחטפו עשר, כדי שיפטרו את פלר (אז מאמן רומא). אז הוא הגיע לגמר מונדיאל, זה לא היה בזכותו..." ואני שואל: האם שגיא הגיע לגמר המונדיאל שהוא מלכלך על אחד שעשה את זה? האם שגיא בכלל אימן קבוצה? העיקר לבקר, ללכלך ולשנוא.
ראיון עם אייל לחמן מתוך וואלה: "סכנין היתה הראשונה שהביאה את שיטת ה-3:3:4 לכדורגל הישראלי, עם שלושה חלוצים, ללא שחקני כנף. שיחקנו עם רפי כהן, לימה ואסולין, עוד לפני שצ'לסי הביאה את רובן, גודיונסן ודאף" אם כך כל הכבוד למוריניו שלא מתבייש ללמוד גם ממאמנים אחרים "פחות" מוכרים בעולם הכדורגל! "המפתח לאימון קבוצות פריפריה מצליחות מתחיל מיצירת אטמוספירה חיובית. בולטון באנגליה, גנט בבלגיה וסושו בצרפת לא היו קבוצות ידועות והמסורת נבנתה שם דרך עבודה מיוחדת" בולטון לא היתה קבוצה ידועה??? נוסדה ב 1874 אבל אף אחד לא שמע עליה? 4 פעמים מחזיקת הגביע האנגלי!!!אבל המסורת נבנתה רק עכשיו? אבל מה פתאום מי שמע על בולטון לפני ההצלחה בעונות האחרונות??.....כולם חוץ מלחמן!
ואנחנו הבאנו נבחרת לגמר מונדיאל? שיחקנו בגמר ליגת האלופות פעם? זה לא מונע מאף-אחד פה לשבת ולהגיד כמה ז'ראר הוייה מעפן, וכמה ווסלי בראון עדיף בתור אפסנאי. גם הפרשן הכי גדול הוא עדיין אוהד, כשהוא זורק משפט כזה על פלר זאת לא בעיה להבין שהוא זורק פה משפט של אוהד מצוי, ולא ניתוח מקצועי מעמיק. לעומת זאת אני זוכר דו שיח שלו עם רמי וייץ, כשהתחיל איזה שידור מאיטליה והראו בהתחלה איזה פרסומת לאיזה חבל-ארץ\אתר תיירות שם (נדמה לי סרדיניה): וייץ: "אתה מכיר איזה מסעדה טובה באיזור הזה?" כהן: "יופי, עכשיו בגללך אני אזיל ריר כל השידור" אבל מה אנחנו אשמים, י'שמן. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/cool.Xxx
אייל לחמן המלומד הצליח לבנות שיטת משחק נוספת אותה הוא כנראה ראה פעם בקבוצת הנוער של הפועל עליה כ"ס בהדרכת המאמן \סדרן יוסף(המחבל) יעקב - השיטה היתה או -או (או הרגל או הכדור) . אחרי המחבל הגיע טוילי שפיתח את השיטה הזאת ליותר ברוטאלית תוך שימוש ב2 קראטיסטים בחלק ההגנתי , הכל קרס לאחר משחק מאוד מפורסם בגבעת אולגה כאשר רדפו אחרי שחקני עליה עם מוטות ברזל , אגב גם ללחמן הכל קרס אחרי שחצי קבוצה כבר היתה עם אדומים .
לא תאמינו על מה חלמתי (נשבע לכם שזה אמיתי): מחזור פתיחת העונה, אני באולפן צ'רלטון, צ'רלטון משדרים יונייטד-אברטון, אבל מתחילים את השידור במחצית. אני בודק את התוצאה ביורוספורט, התוצאה 4-1 לאברטון, והכובש? רביעייה של שגיא כהן! אני רואה את ברק נכנס לאולפן ומעדכן אותו, ברק פותח את השידור בתקציר המחצית, והתוצאה-אכן 4-1 לאברטון, אבל אין זכר לשגיא...עד לסיום יונייטד מצמקים ל4-2...