עיתונות שחור לבן

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י THE STRETFORD END, ‏16/6/05.

1. Gooner Member

"מיסטר קאנן,בוא בוא רגע,רוצים רק לדבר איתך,לא נרביץ לך,בוא!בוא!!!!!!!!!!!!!!!"

2. Yeste Member

זה לא קשור לליגה האנגליץ ,אבל בכל זאת ...
    מעריב ספורט פרסם היום כתבה של הליצן יעקב זיו על חאבי גונזלס שעובר מהקבוצה שלי לאשדוד.
    זיו האינפאנטיל ציין בכתבה שחאבי גונזלס נחשב לאחד הכוכבים הגדולים בבילבאו. בנוסף הליצן הוסיף :"כול הפרשנים בספרד טוענים שיש לו מקום בהרכב של 3\4 מקבוצות הליגה הספרדית."
    במציאות ,מקום שיעקב זיו כנראה לא נמצא בו ,חאבי גונזלס כבר למעלה מ-4 שנים נמצא על הדשא בבילבאו בערך באותה כמות שמוריינטס נמצא כששיחק בריאל. לטענת זיו ,גונזלס עזב לליגה המוסלמית בכדי לצבור דק' משחק...
    רק מה הליצן שכח להזכיר את הכסף השחור של רביבו ובן זקן,הגורם העיקרי לכך שהוא נמצא היום בקבוצת תחתית בליגה המוסלמית.
    הוא לא שכח להזכיר לנו בעיתון של יום שישי ,שאצ'ברייה ואורסאיס ,"מכוכבי נבחרת ספרד" ,משבחים אותו ומאחלים לו בהצלחה בליגה המוסלמית!

ברק,אני יודע שאתה מכיר אותו אישית ,אז בבקשה תמסור לו לליצן שישתה חלב ויצא לחופשה ארוכה בבדחוז..

3. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

ONE לפני כמה שעות:

פורטסמות', הרכש הטרי של משפחת גאידמק, נותרה במקום ה-18 לאחר שהפסידה 2:1 בבלקבורן. מאט טיילור העלה את האורחים ליתרון בבעיטה חופשית (3) אבל מורטן פדרסן חיקה אותו (9) ופול דיקוב כבש את שער הניצחון (38) לאחר שסנדר וסטרבלד רק הדף בעיטה של אנדי ריד.

לא ידעתי שמכרנו אותו לבלקבורן..... מעניין אם עכשיו לא יתבלבלו בינו לבין סטיבן ריד http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/cool.Xxx

4. Yeste Member

http://www.nrg.co.il/online/3/ART1/026/756.html
    http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/multi.Xxx

"חוסבה אצ'בריה, מכוכבי נבחרת ספרד המשחק עם גונסאלס בבילבאו מעיד: "יש לו אישיות כובשת. הוא יכול במבט אחד להוציא אותך מהדיכאון הכי גדול שאתה נמצא בו. גם במגרש מספיקה מסירה אחת שלו והופ אתה עומד מול מצב של שער‭."‬ עוד שחקן של נבחרת ספרד, איסמעיל אורסאיס, מגדיר אותו כך: "הוא כמו ילד קטן. פתוח מאוד לחברה, לחברים שלו ועושה מצב רוח טוב לקבוצה. כשהיינו במצבים גרועים השנה ובמקום אחרון בטבלה תמיד לחאבי היו מלים טובות להרגיע‭."‬
    "
    "יש לגונסאלס מקום בהרכב של קבוצות רבות בספרד"
    עוד הצהרה של הליצן.
    ובגלל זה אפשר לספור על כף יד אחת את מספר הפעמים שהוא שיחק בהרכב של בילבאו ב-5 השנים האחרונות ,ואיך נגדיר את זה... בילבאו היא לא בדיוק מאריות הליגה הספרדית.

עושה צחוק מאיתנו ומאוהדי אשדוד המסכנים שחושבים בטח שנחת להם איזה רונלדיניו בקבוצה.

ביזיון שהבנאדם הזה כתב במעריב.

נערך לאחרונה ב: ‏3/1/06
  5. eastlands Member

יסטה - ביזיון שזיו עדיין במקצוע הלא נכון זה ידוע , אבל מה באמת קורה שם בבילבאו שכולם כל כך אהבו את גונזאלס וממש סגדו לו לדברי זיו , האם באמת האישיות הזאת כל כך כובשת ? אך ויתרו עליו בבילבאו . וכיצד הם יסתדרו ביום שאחרי ? בחיי יש לי דמעות רק מלחשוב על החורבות שישארו בבילבאו לאחר העזיבה .

6. איציק צחור Member

7. Alexander Hleb Member

אולי הם פשוט ציטטו את מה שהאחיין של לבייב אמר והוא האהבל כאן.

8. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אפשר להתייחס לזה שכאילו אין לו מקום בריאל כי הם זרקו אותו לאינטר..ככה שזה לא חוברה שוואלה
    כאלה מפגרים..למרות שעם וואלה..תמיד קיים גם הצד האחר שהם כן אהבלים.. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

9. THE STRETFORD END Member

ידיעות ספורט של היום בסיקור המשחק של יונייטד וארסנל:

"...חבל שהמתח הביא למשחק סגור שהסתיים ב 0:0 מאכזב,
    שתי הקבוצות עיבו את מרכז השדא ונראה שחשבו רק על איך לא לספוג שער,הרבה יותר משרצו להבקיע...."

אני בטוח שמי שכתב את זה לא ראה את המשחק ואם ראה אז הקשר בינו לבין הבנת המשחק הוא כמו בין זה של עמיר פרץ והבנת כלכלה נכונה מהי!

אומנם לא היו שערים אבל לא בפעם הראושנה משחק של 0:0 באנגליה שהיה רחוק מלהיות מאכזב,
    היו הזדמנויות טובות והיה קצב מצויין,
    ארסנל עלתה עם 5 קשרים אבל חלק מהם היו פירס וחלב ההתקפיים אז איפה פה בדיוק היה עיבוי הקישור למטרה של לסגור את המשחק?
    יונייטד עלתה עם 4 בקישור עם 2 קיצוניים התקפיים גיגס ורונאלדו אז איך בדיוק עלתה לסגור את המשחק?
    יונניטד לחצה עד הסוף כולל הזדמנות מצויינת של נוויל ו 2 קרנות בדקה ה 90 אז איך בדיוק חשבו על איך לא לספוג יותר מאשר להבקיע?

הלו זה רדיו?

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לוקח את מלוא האחריות http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/cool.Xxx

11. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה בסדר, טעות הגיונית.

לעומת זאת, לומר שלא היו הזדמנויות במשחק אתמול זו טעות מאוד לא הגיונית. מילא שכותבים על משחק מרכז טבלה בלי לראות את המשחק (כפי שקראתי לא מעט בהקשר של טוטנהאם, למרות שגם זה מאוד מרגיז) אבל לכתוב על משחק כזה בלי לראות אותו? בהחלט בזיון.

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לאנשים יש יותר מדי נטייה לשייך אוטומטית 0:0 למשחק משעמם ובלי הזדמנויות.

13. toon-UPON-tyne Member

טוב יש לי הודעה לא ממש קשורה אבל התחלתי לקרוא את ההתחלה של השרשור הזה ויש לי שני דברים להגיד.
    דבר ראשון למי שכתב שתפקיד של פרשן הוא בהכרח לדבר על המערך ולנתח כל דבר קטן ועוד כל מני שטויות כאלה ושאם לא זה אין סיבה שיהיה בכלל פרשן אלא רק שדרן - תשמע שידורי רדיו מאנגליה, כל המשחק יש את השדרן שמדווח מה קורה במשחק ובזמנים שהוא לא מדווח יש שיחה בין השדר לפרשן שלא מכבידה בפרטים טכניים וטקטיים, פשוט שיחה בין שני אוהדי כדורגל בקיאים ובעלי כושר התבטאות שפשוט כיף לשמוע תשיחה שלהם על המשחק.
    דבר שני - אני נורא אשמח לשמוע על המשחק שלא התקיים מעולם עליו כתב שגיא כהן כתבה...

14. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל אחד מחפש משהו אחר בפרשן, זה דבר מאוד סובייקטיבי. חלקנו (נראה לי שבעיקר הקהל האנגלופילי הוא כזה) מעדיף לשמוע על סיפורי צבע ופיקנטריה מאשר על היכנסויות לפרטים טקטיים וניתוחי מערכים פסאודו-מדעיים, שחלק מחובבי הכדורגל מצפים לקבל מפרשן. במהלך שיחה שלי עם אבי מלר פעם הוא גם כן עשה את האבחנה הזו בין שני סוגי הפרשנים, כשהוא כמובן משתייך לז'אנר הראשון בעוד ששגיא כהן לדוגמא משתייך לז'אנר השני.

לא צריך לומר לכם את מי אני מעדיף מבין השניים, אבל אני מניח שזה עניין של טעם וריח...

15. THE STRETFORD END Member

פרשן לא צריך לנתח כל מהלך או גרעפס של שחקן או של מהלך במשחק לגורמים,את זה עושים בלי סוף כל הפרשנים הגאונים בארץ(שגיא כהן בראשם)ואני לא צריך להזכיר מה הרמה של כל אחד ואחד מהם בנוגע לכדורגל,
    פרשן גם לא צריך לתת סיפורי צבע ופיקנטריה,זה לא התפקיד שלו אלא של השדר(גם כן בגבול הנורמל),
    פרשן צריך לתת אור על המשחק במידה הנכונה,עם נגיעה קטנה לטאקטיקה,קצת להביא מנסיון אישי לגבי מצבים מסויימים הן במשחק והן בכללי(אם מדובר בשחקן עבר)ולהעביר ביקורת כזו או אחרת וכל זה מבלי לפטפט יתר על המידה ובשילוב נכון עם השדר.

כשאני שומע למשל את הפרשן האנגלי שחקן העבר רובי ארל אני פשוט מתמוגג.

אבי מלר לא בדיוק שדר או פרשן נטו,הוא שילוב של שניהם,גם מדבר כדורגל וגם על המסביב,
    יש שידורים שלדעתי הוא מדבר יותר מדי ויש שידורים שהוא מעביר בצורה נהדרת,
    אני לא תמיד מסכים איתו,בעצם אני בדרך כלל לא מסכים איתו אבל מוכן להקשיב לו כי אני יודע שמדובר בבן אדם שחי את הכדורגל ולא מתחזה כמו הרבה בארץ.