עירוני קרית שמונה 12/13: מתברגים בפלייאוף העליון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י יחי, ‏7/7/12.

1. סמואל אטו Member

למה לא? כנראה שהוא לא ממש אהב את לנדאו ואת השיטות שלו, והרבה ביטחון חזר לו אחרי שפוטר.
    אתה מוזמן לבדוק כמה גולים כבש ברק יצחקי בעונת 2009/2010 לפני יצחק שום ואחרי, אני אעזור לך - במשחק הראשון אחרי ששום עזב יצחקי כבש שלושער.

2. ראיין אדלי Member

אתה באמת מאמין במה שכתבת?
    אז אבוחצירה לא ראה את גילי יום שלם ופתאום נזכר איך כובשים שערים. איזה שטות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

ההתפטרות של גילי לנדאו שמה סוף ל"אימפריה של הצפון", עכשיו קריית שמונה תחזור למקומה הטבעי.

3. סמואל אטו Member

כאילו התחלנו לעקוב אחרי כדורגל מאתמול.
    אתה רוצה להגיד לי ששמצב שבו מאמן שלא מסתדר עם שחקנים הולך הביתה, לא משפר את המצב רוח של השחקנים?

נ.ב.

מתערבים שק"ש מתחרה על מקום באירופה השנה?
    עמוס,גבאי,מאטוביץ',גרזיצ'יץ,טאסבסקי,רוצ'ט,לנצ'ה, אבו חצירא - זה לא אותו מצב בכלל כמו זה שהיה בעונת מישל דיין.

4. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

אתה נותן יותר מידי קרדיט למאמן

בקשר ליצחקי הוא כבש 16 שערי ליגה באותה עונה
    בזמן שום 9 אחרי שום 7 שמתוכם פעמיים שלושער ( סך הכל כבש ב3 משחקים אחרי ששום עזב )
    אז אני לא מבין את הדוגמא הזאת שלך
    וסתם לפרוטוקול הוא גם כבש במשחק האחרון של שום כמאמן נגד הפועל חיפה

אז אתה רוצה להגיד לי שבגלל ששום היה מאמן הוא כבש רק שער אחד ואחרי ששום עזב אז הוא נהיה שמח וכבש 3?
    כאילו זה משחק כל כך פשוט שהכל תלוי במצב רוח של השחקן וכמה בא לו לכבוש.. תעשה לי טובה

ואם ניכנס איתך יותר לעומק, בעונת 2007/2008 שום גם אימן את בית"ר ולקח איתה דאבל
    יצחקי שיחק 12 משחקים בקבוצה לפני שעזב לבלגיה וכבש 7 שערים
    7 שערים ב12 משחקים! מספרים יפים לכל הדעות
    אז מה? באותה עונה הוא ושום היו חברים טובים והמצב רוח של יצחקי היה טוב? ופתאום שנתיים אחרי זה שום דיכא אותו?

גם עם לנדאו ק"ש הייתה נשארת קבוצת צמרת
    זה לא שברק בכר מאמן ענק כן? רק שלך יש בעיה אישית עם לנדאו.

ורק בשביל באמת לסגור את הסיפור של אבו חצירא
    בסוף העונה שעברה ב18 משחקים האחרונים של ק"ש אבו חצירא כבש 4 שערים בלבד
    ב10 משחקים הוא שיחק 90 דקות
    ב7 משחקים יצא כמחליף ( בדקות : 88,68,92,86,80,63)
    באחד נכנס כמחליף בדקה 36

במילים אחרות ב18 משחקים האחרונים של ק"ש ( ליגה וגביע ) אבו חצירא שיחק 1518 דקות וכבש 4 שערים בלבד
    מה אתה יכול להגיד על זה? אולי רן בן שמעון דיכא אותו? אולי היה חסר לו ביטחון תחת רן בן שמעון?
    או שפשוט הייתה לו תקופה רעה כמו שקרה לו במשחקים האחרונים כמו שקורה לכל שחקן כדורגל?

ואפשר להמשיך ולהמשיך אבל אתה מדבר שטויות ויוצר תאוריות שאין להם בסיס

נערך לאחרונה ב: ‏5/10/12
  5. סמואל אטו Member

לקחת משפט אחד שלי ועשית ממנו מחול שדים, אפשר לחשוב מה כבר אמרתי?
    אז מסתבר שהזיכרון שלי קצת תיעתע אותי בקטע הזה, אבל זה לא חשוב מן שחוב זה שיצחקי כן הרגיש ונראה הרבה יותר טוב בלי שום. וכן בקדנציה הראשונה של שום לא היו בעיות ובשניה כן, אחרי ששום הפנה את האש כלפי ברוכיאן ויצחקי בטענה הראש שלהם באירופה.
    את יכול להגיד זה שהכל תיאוריה, אבל אתה מוזמן שאול את שאר אוהדי בית?ר פה רק בשביל האישור לגבי העניין הזה.

היכולת המקצועית של אבו חצירא לא קשור למה שכתבתי ועצם זה שביטלת פרט קטן שטעיתי בו לא הופך את מה שאמרתי ללא נכון. לא חסר קבוצות שמאמנים מסויימים לא התאימו אליהם ואחרי שפוטרו הסגל פתאום קיבל תמריץ נפשי. הפועל ניצחה את חטאפה כמ ימים אחרי שלוזון פוטר, למרות פתיחה מזעזעת בליגה.
    ככה שאין שום סיבה שאבו חצירא לא יקבל פתאום ?בוסט? לביטחון.

שוב, אין לי שום דבר אישי נגד לנדאו.
    לא מכיר אותו, לא ראיתי אותו משחק ובקושי ידעתי מי זה חוץ מקריית גת והסיפור שלו עם אבוקסיס.
    יכול להיות שהוא אחלה בן-אדם, יכול להיות שהוא קנה אותך בקסם האישי שלו ויכול להיות שהוא עוד יצליח בעתיד. על דבר אחד אין עוררין וזה שהוא כישלון אחד גדול היום והוא קיבל את המשרה הכי גדולה בקיץ בלי שום זכות. בגלל זה הוא גם איבד אותה מהר מאוד.
    אתה יכול להגיד כמה שאתה רוצה שאני מדבר שטויות, אבל עם עובדות יכול להתווכח רק ההוא למעלה.

נ.ב.
    אין לי ספק שק?ש הייתה מגיעה לצמרת גם עם לנדאו, אבל יש לה סגל לאליפות לא לצמרת.
    והוא היה משאיר אדמה חרוכה אחריו.

נערך לאחרונה ב: ‏5/10/12
  6. Ice Cream חסה

יותר מדי שמועות שאיזי שירצקי חשד/גילה שלנדאו הוא המדליף. גם אם זה ספין מארץ הספינים - יש בזה אלפית המיליגרם של אמת.

ולמרות זאת, וגם למרות הכתבה של תהל אלון בוואלה- אני עדיין לא חושב שלנדאו נכשל. הסיבה שהוא עזב כי הוא לא הסכים לקבל מרות מאיזי שירצקי, יש כאלה שיאמרו שהוא לא הסכים להיות בובה שלו, אבל אני חושב שאיזי שירצקי במקרה הזה צודק ויש לו זכות מלאה להתערב בהחלטות מקצועיות בצורה הראויה. הוא זה שמתכנן את הקבוצה לא רק ליום למחרת, אלא לעוד כמה שנים, אז אם הוא צריך להחתים את דני עמוס על חוזה חדש - לא ייתכן שמאמן שיעזוב בתום העונה יעכב אותו במטרה (המאוד חשובה) הזו. כנ"ל השחקנים שהוא מנחית שכמו שחואן רומאן כבר אמר הם שחקנים מצוינים. איזי כן יודע מה הוא עושה ברוב הפעמים ועובדה שהוא לקח אליפות בלי אוהדים עם קבוצה שהוא לקח בליגה ב'. זכותו להיכנס לחדר ההלבשה ולהעביר ביקורת בדיוק כמו ששחר עושה בחיפה, זכותו לומר לגילי לנדאו שהוא חושב שעדיף לשחק עם שחקן X במקום Y וזכותו להכריח את המאמן לשחק עם שחקן Y מסיבותיו הוא. כי הוא זה ששם את הכסף ולא המאמן, ובמקרה של שירצקי הוא גם יודע מה הוא עושה.
    בארץ אין ממש תפקיד של מנג'ר, יש את ג'ורדי קרויף, אבל עדיין מי שמנהל את המשחק וכנראה גם קובע הרכבים זה אוסקר שהוא גם המאמן ביום יום עם הטרנינג והמשרוקית. באנגליה למשל, ונגר, פרגוסון ומויס הם מנהלים מקצועיים על כל המשתמש מכך- הם מעורים בחשבוניות של המועדון ובחוזים של שחקנים, הם קובעים יחד עם הבעלים את המטרה של הקבוצה ומנהלים אותה גם על הדשא וגם במשרדים על סמך זה והם אלה שחושבים לא רק איך לנצח את המשחק הבא, אלא איך לנצח במשחקים הבאים ובשנים הבאות.
    בהיעדר תפקיד כזה, מי שממלא אותו או לדעתי אמור למלא אותו (במידה כלשהי) הוא הבעלים או היו"ר ובכך לדאוג שלא כל מאמן כושל או טוב יעשה בקבוצה כרצונו עם השחקנים. ואם מאמן כמו לנדאו לא מוכן להישמע להוראות המעסיק שלו - אז הוא יפוטר ויכול לחפש בעלים שיתאים לו במקום אחר.

עם זאת, שירצקי הוא ממש לא שה תמים. מעבר לפוזה הקבועה שלו עם הסיגר, פוזה שמזכירה מנהלים שנויים במחלוקת כמו פרוספר אזגי והכוראוגרף - הוא אדם גס עם פה גדול, שתלטן (ראינו את זה במסע"ת של קרית שמונה...) שלא תמיד יודע להתנהג בצורה מעוררת כבוד. הוא אומר שטויות מתלהמות מתוך האינסטינקט ולא מתוך האינטלקט, הוא מתעקש להיעלב ולנפח כל דבר והוא שחצן. ואם לא די בזה - אז הוא משתמש בקרית שמונה לא רק כדי לתרום לפריפריה (מנכים את זה במס או לא?) וכדי ליצור מודל חדש של ניהול קבוצה (וחייבים להגיד שהוא מצליח, וזה המון המון לזכותו) - אלא גם כדי לקדם את המשפחה בתפקידי הנהלה, ולקדם את העסק שלו, איתוראן. אפשר לומר וזה באמת ככה - שזה לגיטימי וזכותו אחרי כל ההשקעה שלו, אבל אם לראות את 2 הכתבות של מגזין הנוער על המחלקה של הילדים, ואת זו הספציפית על נדב אבל ששודרו שנה שעברה, רואים שבשיטתיות הוא מכניס את איתוראן עמוק עמוק לזהות של הקבוצה דרך הילדים. וזה כבר לא בסדר. אם ילדים במחלקת הנוער של הפועל פתח תקווה יעמדו במעגל ויצעקו "מטבחי שמיר", וככה גם יקרא לקבוצה שחקן נוער שאוטוטו עולה לבוגרים - קרייזיבלו ושאר האוהדים יבואו לבית הכנסת על שם אבא של שמיר עם לפידים בוערים...
    ויכול להיות שבישראל לקדם את העסק שלך דרך ילדים או סתם להיות פה גדול זה לא כזה נורא, בטח אם אתה תומך בפריפריה. ועדיין צודק עמיר פלג שיש חוסר פרופורציות בין היחס של התקשורת כלפי שירצקי, לבין זו כלפי פרוספר אזגי, למשל. שגם הוא השקיע בהעלאת קבוצה מהפריפריה לליגת העל ומימן מחלקת נוער (כלשהי...) עבור הילדים בעיר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏5/10/12
  7. alexshw Member

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.64.130396.html

חחח עד עכשיו לא הבנתי את הגרסא שלו. חוץ מזה איש עסקים שמתיימר להיות רציני מדבר בלחץ בשפה לא ברורה. לא מסוגל להעביר מסר מסודר. נקלע לכל מיני תירוצים קטנוניים.

בסדר הוא לא הבעלים הראשון שרוצה להיות גם מאמן, אבל הוא לא מתנהג בצורה מכובדת ואפילו מגוחכת.

אחרי שכל השחקנים שלו ימכרו, הוא יחזור להיאבק נגד ירידה אם לא ללאומית.
    בלי רב"ש הקבוצה שלו אף פעם לא הייתה שווה משהו.
    הכל הוא חייב לרב"ש.

מעריך את התרומה שלו לעיר ק"ש וזה חשוב, אבל חשבתי שסוף סוף יש עוד בעלים רציני בכדורגל, לא כך הדברים. וחבל.

8. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אם לפני זה זאת הייתה הגרסה שלו מול לנדאו והיו כאילו שעוד התלבטו למי להאמין, נראה לי שאחרי הראיון הזה אפשר להגיד בוודאות שלנדאו הוא הצודק כאן. הוא לאורך כל הראיון הזה אמר וחזר שהוא לא מתערב בהרכב וזה לא מעניין אותו, אבל אז יוצא לו שהוא אמר ללנדאו "איך אתה פותח עם מערך של 3 בלמים אני לא מבין?". מאוד יכול להיות שלנדאו אכן בשלב מסויים עשה לו דווקא כי הבין שהוא לא יצליח לעבוד עם האיש הזה. את זה אני לא פוסל.

גם אחרי הפיטורים האלה אין לי ספק שהוא ימשיך להיות כזה. בכר יישר איתו קו.

אגב, בראיון בעונה החולפת לאחר הזכייה באליפות, הגיע כתב ושאל את שרצקי כמה הוא מתערב לרן אז הוא אמר : " 99% אלה החלטות של רן, אחוז אחד שלי" בן שמעון בתגובה אמר בחצי ציניות: "רק אתה יודע איך האחוז הזה יותר דומיננטי מכל ה 99". לדעתי זה מסכם הכל.

9. סמואל אטו Member

איזו תשובה הזויה.
    אסור לשירצקי לבקר את ההחלטות של לנדאו? מה לנדאו קדוש? לנדאו המציא את הכדורגל?
    העובדה שלנדאו עלה במערך הזה מוכיחה סופית ששירצקי לא מתערב, אז על מה אתה מדבר בכלל?
    אם למישהו יש ספק אחרי הראיון הזה ששירצקי הוא זה שצודק אז כנראה שכואב לו שקבוצה קטנה באה משום מקום לקחת אליפות,.

מה שכתבת בפסקה האחרונה זה שקר מוחלט.
    שירצקי אמר : ?ב-99% אני אוהב את ההרכבים והחילופים של רן?.
    רן ענה: ? מה שחשוב זה שהאחוז הבודד הוא זה שקובע?.

מכאן משתמע שרן הוא זה שקובע את ההרכבים, אבל איכשהוא גם את זה תסובבו נגד איזי.

10. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אני לא מבין בכלל את ההתנהלות הזאת. שיגיד לו בשיחה סגורה מה הוא חושב על ההרכב, מה דעתו, מה הוא צריך להגיד לכולם "כל בן אדם נורמלי יודע שלא משנים מערך של קבוצה אחרי 5 שנים". שמעת פעם את שחר יוצא נגד מערך / הרכב שהמאמנים שלו העלו?

מצידי שאיזי יעשה מה שבראש שלו. זה לא מעניין אותי. אבל שלא יגיד בתחילת השיחה ביציע "אני הבעלים ואני עושה מה שבא לי כזה העסק שלי. אני לא מתכוון להתנצל על שום דבר" ואז במשך חצי שעה הוא רק מסביר.

נערך לאחרונה ב: ‏7/10/12
  11. סמואל אטו Member

אבל הוא אמר לו את זה בשיחה סגורה, ואתמול כשעברו לדבר על נושאים מקצועיים זה היה אחד הדברים שהפריע לו ובצדק.
    גם אני דיברתי פה על העניין הזה ומבחינתי זה הוכיח עד כמה לנדאו לא מסוגל להצליח בק?ש.

איזי לא חייב באמת כלום לאף אחד, אבל לאף בן-אשם לא כיף לשמוע איך מכסחים אותו בתקשורת, בטח לא ע?י אנשים עם אינטרס(פרימו וברקו) וע?י אנשים עם מידע מוטעה.
    איזי עלה לראיון כדי לעשות סדר בחרושת השמועות שהיו ואני חושב שזו חובתו כלפי האוהדים של ק?ש.

נוח לאנשים פה לצאת נגד שירצקי, אבל אני לא על מה? במה הוא טעה? מה הוא עושה לא בסדר?
    הבן-אדם הביא את ק?ש לאליפות, אז כנראה שהוא עושה משהו בסדר.

12. alexshw Member

אני גם רוצה ששחר יצביע לאלישע או לרובן על ליקוי בולט בקבוצה או יביא לו שחקן מתאים. שחר מבין כדורגל גדול, אבל בכל מצב יש דרך לעשות את זה.
    מן הסתם בשיחות סגורות ותוך הסכמה עם המאמן.

השורה התחתונה היא ששירצקי מבריח כבר מאמן שני, כשלפני כן זה היה מאמן שהביא לו את כל ההצלחות.
    אז תסכים איתי שיש כאן בעייתיות גדולה ותמיד שירצקי יוצא אם צרחות קטנוניות בתקשורת.
    ברור שעכשיו הוא מינה בובה.

נערך לאחרונה ב: ‏7/10/12
  13. סמואל אטו Member

מי אמר שזה לא נעשה בדרך הנכונה? הוא ציין את הדברים האלה אתמול בטלויזיה, אבל זה לא אומר שהוא לא דיבר עליהם עם לנדאו בשיחות סגורות.
    ההיפך הוא הנכון, איזי דיבר איתו והתשובות של לנדאו היו ?אני המאמן ואני אקבע?,?תפטר אותי? או התעלמות מוחלטת משירצקי. לזה אתם כן קוראים דרך?
    לא חייב שתהיה הסכמה, אבל המאמן מחוייב לתת דו?ח למעסיק שלו.

איזי לא הבריח את בן-שמעון מספיק עם השטות הזאת.
    רב?ש קיבל הצעה שעליה היה מחוייב להשיב עד תאריך מסויים, רב?ש סירב להצעה כי היא לא כללה סעיף יציאה לחיפה או מכבי. אם רב?ש היה רוצה לברוח, למה הוא נשאר שם חמש שנים?...

14. Number 8 Member

חבר'ה בואו נעשה קצת סדר.
    קודם כל, מעל הכל, כמו בכל עסק בעולם, לבעל הבית יש את היכולת לעשות הכל בעסק שלו. אם הוא צודק או לא ואם ההחלטה צודקת או לא זה כבר עניין אחרת, אבל יש לו את הכוח ואת הפריוילגיה לעשות מה שהוא מחליט בעסק שלו, בניגוד לכל בן אדם אחר בעסק. הוא זה ששם את הכסף כך שיש לו את הכוח לעשות הכל בעסק, ובמקרה הזה בעירוני קריית שמונה. זה קורה בכל עסק בעולם, אם זה בנק, מפעל ייצור או קבוצת כדורגל. כל עסק.

עכשיו אם ההחלטה שלו צודקת או לא-
    איזי אמר שהוא פיטר את גילי לנדאו כי הוא לא ענה לו לטלפונים, לא בגלל שספסל את עמוס או שפתח עם דשקוביץ. אלה שני דברים שונים. איזי אמר שאם לנדאו היה מסביר לו למה הוא החליט לעשות כך, איזי לא היה מפטר אותו ועכשיו כל אחד יכול לבחור האם להאמין לו אבל הפיטורין לא הגיעו מסיבה מקצועית, איזי גם לא הפסיק להחמיא לו למרות שהסתבר ועל פי מה שאיזי אומר, האווירה לא הייתה טובה.
    אם שאולים אותי - איזי עשה טעות. לא צריך לערבב עניינים אישיים בעבודה בטח שבכדורגל ההצלחה לא נקבעת אם עונים לטלפונים או לא. מבחינה מקצועית זה לא במקום, לנדאו לא הוביל את הקבוצה לתחתית, היא בנתיים בסדר גמור בליגה ומשחקת בליגה האירופאית ותמיד פיטורים לא מקצועיים רק גורמים נזק לקבוצה אבל תבינו שיש לו את הזכות המלאה לעשות את מה שהוא חושב לעשות בעסק שלו.

15. alexshw Member

אף אחד לא מטיל ספק בזכות הזו. פשוט לדעתי הוא לא בעלים כל כך טוב כמו שחשבנו, אלא בעלים קטנוני ונקמני שלא יקדם כאן את הכדורגל.