אולי שמתם לב לא הגבתי פה מאז המשחק שלהם נגד מכבי ת"א כי התפטרות של גילי הייתה רק עניין של זמן הנה הסיפור בקצרה : יום שבת בבוקר דני עמוס מאחר להסעה למשחק בחיפה גילי לנדאו מוציא אותו מההרכב שירצקי בתגובה נכנס לעימות חזיתי עם גילי לנדאו בטענה שהוא רוצה להחתים את דני עמוס על חוזה חדש וכל עניין כזה ירחיק אותו מהקבוצה גילי לא אוהב את זה אבל שותק ומעביר את זה בשקט אתמול ק"ש מתאמנת ושירצקי מתחיל לתת הוראות מקצועיות לשחקנים גילי מעיר לו והאוירה בינהם מתוחה היום באימון שירצקי קורא לגילי למשרד ומעביר ביקורת על ההרכב שהולך לפתוח במשחק נגד ליון מחר באותו רגע גילי שם את המפתחות מודיע לשירצקי שהוא לא עובד עם בעלים שמתערב לו בהרכב ומתפטר. לדעתי ככה מאמן צריך לנהוג, הוא לא בובה.
בהחלט, כי יש מאמנים שמורידים את המעמד של המקצוע לדרגה נמוכה, כמו למשל כל אלה שמסכימים לעבוד אצל הקמצן מקריית חיים עם סעיף שמאפשר לפטר אותם ללא פיצויים או מאמן כמו יוסי מזרחי שמאפשר לבעלים שלו לצעוק הוראות מהספסל בזמן המשחק, שלא לדבר על זה שהוא שימש על תקן בובה עם תעודה במכבי ת"א כשנימני אימן. חוץ מזה יש את המאמנים שמחזיקים בקרנות המזבח בשביל לדלות את הגרוש האחרון, גם כשהעבודה שלהם איומה ונוראה עד כדי עילבון מקצועי והם גם סופגים השפלות מהקהל.
אשכרה איזי בקאלי איזה שכונה אחת גדולה. פשוט לא יאומן איך מבעלים שנתנו אותו כדוגמא לניהול נכון הוא הפך לבדיחה אחת גדולה עם ניהול חובבני. כל הכבוד ללנדאו על הצעד הזה למרות שמלכתחילה לא האמנתי שהוא יצליח במועדון מהסוג הזה.
מוזר, כי רב?ש הצליח לשרוד איתו חמש שנים. ברור שאיזי בעלים לא קל, אבל אני בספק אם הוא עשה דברים כאלה לרב?ש.
למה שגילי ידליף ויהרוס את חדר ההלבשה שלו? עם איך שאיזי התראיין לתקשורת ובכלל התנהג בזמן האחרון זה נשמע לי הגיוני לגמרי.
עשה ורב"ש גם לא הסתיר את זה זה ידוע ששירצקי היה מתערב בהרכבים ונותן הערות מקצועיות רב"ש דיבר על זה פעם בראיון ואמר ששירצקי מבין הרבה בכדורגל והוא נותן לו הערות וטיפים למה שהוא חושב שצריך אבל שבסופו של דבר רק הוא ( רב"ש ) קובע אם זה נכון או לא כנראה שרק שניהם יודעים ( גם מישל דיין ולחמן שאימנו אצלו בעבר אמרו שאיזי מתערב בהחלטות )
חד משמעית לא אני יודע כמה גילי היה עצבני וחיפש מי זה שמדליף אז אין שום סיכוי כזה הוא גם לא בנאדם שידליף החוצה זה לא האופי שלו
אני לא מבין מה רע בזה שבעלים יביע את דעתו? הוא שם כסף? מותר לו להגיד למאמן "אני חושב שהשחקן הזה צריך לשחק והשחקן הזה לא", כמובן שבסופו של דבר ההחלטה צריכה להיות אך ורק של המאמן אבל אי אפשר למנוע מבעלים להביע דעה על הנעשה במועדון. ולדעתי שירצקי שם למר לנדאו אולטימטום שאו הוא יעשה א' או שיקרה ב' וגילי לנדאו בצדק, התפטר.
לא מנה ככ אם הפיטורים/התפטרות מוצדקים או לא מה שבטוח זה שמר איזי מאבד הרבה מההערכה שזכה לה במהלך העונה שעברה ולפניה זה התחיל עם ההתכסחות הפומבית מול רב"ש, נראה שהוא היה ממש אובססיבי לזה לאחר מכן עוד כל מיני דברים הזויים כמו הראיון ביציע העיתונות לאחר בילבאו ועכשיו זה מנהל גדול או איזה דמות שצריך ללמוד ממנה איך לנהל וכאלה? ממש לא התקשורת יכולה לחזור לליקוק ליענקלה בעניין הזה (לא שזה כזה מוצדק)
בנהיגה הביתה מהבסיס שמעתי על מאמן שהלך הביתה אחרי חמישה מחזורים וזה היה מוזר. תוך חצי שנה הצליח איזי שרצקי להוציא את המיץ לרן בן-שמעון וגילי לנדאו, שני אנשים טובים ו'נוחים' וגם בעלי מקצוע מחוננים. זו בכלל לא משימה פשוטה. בלי לשמוע בכלל את הסיבות לפרידה - ק"ש נכנסת למערבולת ואחרי שתיגמר ההתלהבות מאירופה אני לא צופה עתיד יותר מידי טוב. זה קצת אירוני ששרצקי מתרברב כל הזמן על השינוי האדיר שביצע בק"ש מקבוצה בליגה ארצית עד שהפך אותה לאלופת המדינה, ופתאום הוא מתנהג כאילו מדובר בברצלונה - מגביר ציפיות בצורה מוגזמת, מסתכסך עם כל מי שזז בסביבתו ולא רואה ימין-שמאל. ברק בכר מקבל את 'צ'אנס חייו' ונכנס למים העמוקים. אני זוכר שאבוקסיס וציבלין אימנו את הפועל במשחק חוץ מול חטאפה ואשכרה ניצחנו שם למרות הפועל 'נגרית' במיוחד. בכל-מקרה לא אנתח את היכולת המקצועית שלו מה גם ההבדל בין עוזר מאמן למאמן הוא גדול - אבל יש בזמן האחרון עוזרי המאמנים מקבלים קרדיט רחב ו'שוק המאמנים הראשיים' או כל הגדרה אחרת - די דל.
לקבוע מי להחתים ולמי מגיע לשחק או לא זה בסדר גמור, וצריך אחד כזה בכל קבוצה. בין אם זה בעלים,יו?ר או מנג?ר. לי לא זכור שרב?ש דיבר על כל ששירצקי הגיע לאימונים ונתן הערות מקצועיות לשחקנים.
אבל יש צורה ודרך. בעלים שפוגע במעמד המאמן בקבוצה שלו, בסופו של דבר פוגע גם בעצמו. שחקנים צריכים לראות במאמן סמכות מקצועית חזקה, אחרת באמת למאמן אין טעם להמשיך לעבוד.