עוקבים אחרי הרכש בספרד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י the_secand, ‏15/10/02.

1. Barcik Member

פרז הזה בזבזן באופן תהומי. היום, כשיש רווחים מבקהאמים אולי בריאל מדריד לא ירגישו, אבל אם וכאשר הכל יקרוס הלבנים יהיו בצרה עמוקה. הרי ברור שכל 'גלקטיקו' מקבל משכורת עתק, שפרז משלם הרבה יותר מדי על שחקנים, שגג עולה עוד 100 מיליון יורו וכו' וכו'. זה אף פעם לא טוב.

2. marvid Member

בסוף הכל יתפוצץ להם בפנים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/new_2gunsfiring_v1.Xxx

לפי מה שידוע לי,בארסה גם משפצץ את הקאמפ נואו,בהרבה פחות כסף.
    בשביל מה הוא צריך גג? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx במילא הקאמפ נואו ישאר יותר טוב,אולי שפשוט יקנה אותו.

3. Max Member

אתם פשוט לא קולטים את ההגיון הכלכלי בזה, ה 100 מיליון האלה יוחזרו לו במהלך השנים, כאשר בחורף בגשם למשל יש רבע איצטדיון ריק (רבע מ 75 אלף זה 18.5 אלף צופים כמעט) זה הפסד גדול, עם הגג הברנבאו יהיה מלא כול השנה (בהנחה שריאל תביא תוצאות שימשכו צופים), נגיד שכרטיס עולה 80 יורו, תכפילו 80*18500, יוצא לכם רווח של כמעט מיליון וחצי למשחק, במהלך הארבע שנים שלו הוא יחזיר את הכסף במלואו ועם הזמן רק ירוויח מזה, כמו כן זה יהפוך את הברנבאו לאיצטדיון אולי הכי טוב בעולם (זה למה שהוא שואף לפחות, לא שהברנבאו לא טוב עכשיו מספיק) וזה ימשוך עוד קהל מאסיה וארצות אחרות.
    באריק, בוא לא נדבר על משכורות, בתור אוהד של מועדון שמשלם לרונאלדיניו 10 מיליון יורו לשנה וכך היה גם המצב עם קלייברט המשכורות של הגאלקטיקוס ממש לא מפוצצות יותר מדי, כל גאלקטיקו מרוויח מהמועדון 6 מיליון יורו לשנה פחות או יותר, רק ראול מרוויח עכשיו קצת יותר והם מחוייבים להביא לריאל 50% מכספי הפירסום האישי שלהם, ככה שריאל רק מרוויחה עליהם, תאמין לי.
    נכון, הוא די בזבזן אבל הוא לא מבזבז בלי שום תועלת (חוץ אולי מהקניה של בקהאם, שגם היא מבחינה כלכלית די משתלמת, קשה לי להאמין שהיפנים היו משלמים לריאל 18 מיליון יורו על שני משחקים אם בקהאם לא היה בריאל).

4. Barcik Member

10 מיליון? חלילה! 5 מיליון יורו לעונה, וזה בחוזה החדש. בישן הוא קיבל פחות אפילו מרוברט אנקה! על חוזהם של קלייברט, אוברמארס וידידיהם אין מה לדבר כמובן, כי אלו הם שרידים מימי גספארט העליזים.

כפי שאמרתי, כרגע ריאל מרוויחה. מצב כזה לא בהכרח ישאר לנצח. אני בטוח ומשוכנע שפרז יכל לרכוש את סמואל בפחות כסף, לשלם פחות כסף לכל הכוכבים שלו, ואולי לשלם פחות על הגג המחורבן. הוא ממהר מדי לשים את הכסף על השולחן.

5. Romario Member

מקס, על מה אתה מדבר? כל שחקן בריאל שנחשב כ'גאלקטי', מקבל פי כמה וכמה יותר משכרות מרונאלדיניו. שאלה לפחות איזה 5-6 שחקנים. פרז לא חושב נכון עם הכסף. זה נכון שתמיד לריאל תהיה את התמיכה מהבנקים בספרד, אבל יכול להיות שמתישהו זה כבר יהיה יותר מדי.

ריקארדו קראבליו ב25 מיליון יורו?! למה מה כבר קרה? רונאלדיניו נרכש בשנה שעברה בסכום כמעט זהה. אפשר להשוות ביניהם?
    גם אני חושב שאת סמואל היה אפשר להביא בפחות. השחקן מאוד רצה לבוא לריאל, והתחיל להציב אולטימטומים ולעורר מהומות. אני בטוח שפרז היה יכול לנצל זאת כדי להוריד מהמחיר שלו.

6. Max Member

הבעיה עם סמואל וקראבליו שגם צ'לסי רוצה אותו, אני בטוח שאם צ'לסי הייתה רוצה את רונאלדיניו המחיר שלו היה גם עולה פלאים.
    25 מיליון לסמואל זה מחיר די גבוה אבל מחיר הגיוני בהתחשב בכך שהוא נבחר לבלם השני בטיבו באיטליה, ליגת ההגנה הטובה בעולם כאשר הוא שני רק לנסטה.
    25 מיליון בשביל קראבליו זה אכן מוגזם, אבל ריאל נדפקה כאשר היא לא רכשה אותו לפני היורו, אז המחיר שלו היה יותר באיזור ה 12-18 מיליון יורו.
    ובקהאם למשל מרוויח בשנה בערך 20 מיליון יורו, אבל מריאל הוא מקבל רק 6, כל השאר מפירסומות, רונאלדיניו מקבל 9 מיליון לשנה אחרי השיפור בחוזה שעשו לו השנה, וקלייברט גם קיבל איזה 10 מיליון לשנה, בגלל זה אף קבוצה לא רצתה לקחת אותו ב 1.8 מיליון כאשר הוא היה חופשי לעזוב את בארסה.
    וד"א אל תחשוב שלבארסה אין תמיכה מהבנקים הקאטלוניים, יש לכם חוב הרבה יותר גדול משלנו ועדיין אתם מצאתם איכשהו תקציב של 40 מיליון לרכש.
    ועובדה שמבחינה כלכלית המדיניות של פרז מוכיחה את עצמה, הרוחים רק עולים ועולים, למשל פורסמו המספרים, ריאל תרוויח רק מהשכרת הברבנאו לאירועים שונים (חתונות וכאלה) בערך 4-6 מיליון דולר לעונה, ובכלל מהברנבאו היא אמורה להרוויח בערך 32 מיליון דולר בשנה הבאה (לא מהכרטיסים אלא מכל מה שמסביב), ריאל מדריד זו מכונה משומנת של כסף ועד כמה שאני שונא דברים ממוסחרים היא אולי המותג הגדול ביותר בעולם הספורט כעת, אין מה לעשות, הכדורגל הופך עם הזמן לעסק כמו כל עסק רגיל וזה כבר לא רק ספורט טהור.

7. Barcik Member

שום דבר בכדורגל לא נשאר לעולם, בטח לא רווחים. כשבארסה נקלעה למשבר ספורטיבי, היא הניבה באופן טבעי פחות רווחים. אך, בגלל שהמכונה של גספארט בזבזה הון עתק, כשההכנסות קטנו החוב תפח ותפח. אין סיבה לשלם יותר מדי, אפילו כשמרוויחים.

8. Max Member

אני לא אומר שבגלל שריאל מרוויחה הרבה היא יכולה להוציא הרבה, אבל אפשר לראות את השיפוץ של האיצטדיון כהשקעה לטווח הארוך, כמו שארסנל בונים איצטדיון חדש, זה פשוט יביא לריאל כל משחק, לא משנה באיזה תנאי מזג אוויר איצטדיון מלא או לפחות יותר מלא ממה שהוא היה אם לא היה את הגג.
    כמו כן זה לא משהו שבונים תוך יום, אני מאמין שהבניה תימשך לפחות 3 שנים.
    כמו כן כאשר אתה קונה את בקהאם אתה מוכן לשלם לפעמים יותר כי אתה יודע שהוא יחזיר לך את הכסף בפירסום (לדוגמה במקרה של בקהאם ביום הראשון שהוא חתם בריאל ריאל הרוויחה מיליון יורו על מכירת חולצות, אחרי שבוע זה היה כבר 10 מיליון).

9. marvid Member

יש הבדל גדול בין ארסנל לריאל.
    האיצטדיון החדש של ארסנל,כפול בגודל מהייבורי,וקבוצה בסדר גודל כזה צריכה איצטדיון מכובד.
    לעומת זאת,אוהדי ריאל ממלאים כמעט תמיד את הברנבאו,גם בגשם,ולבנות גג ב-100 מיליון יורו בשביל משהו כמו 6 משחקי בית בתקופת החורף,יביא לריאל מקסימום עוד 2 מיליון יורו בעונה,זה אומר שההשקעה תוחזר רק עוד 50 שנה. :aaarofl:

נערך לאחרונה ב: ‏29/6/04
  10. Max Member

ד"א עכשיו פורסם שזה יעלה בסביבות ה 25 מיליון דולר ולא 100 מיליון...

11. אור. Member

קבלו,השגעון החדש של מר.פרז.
    http://www.as.com/diarioas/media/200406/30/futbol/20040630dasdasftb_4_I_LCO.Xxx
    http://www.as.com/portada/imgs/portadas/palacio3006.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏30/6/04
  12. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

ויאריאל רוצה לשחזר את ההישג שלה בשנה שעברה מהאינטרטוט עד חצי גמר גביע אופ"א.

היום החלה הקבוצה את דרכה באינטרטוטו כאשר יצאה למשחק חוץ בדנמרק מול אודנסה.
    ויאריאל לא התקשתה לנצח 3-0 את הדנים משערים של סוני אנדרסון(66)סיסוקו(70) וגויירה(87).

13. Kiko Member

שאלה בעקבות כל העניין שיש עכשיו עם פיגו...
    כשהוא עבר מבארסה לריאל הכסף ששילמה ריאל (נידמה לי שזה היה 50 מיליון או משהו כזה) היה סעיף השיחרור שלו (כלומר, בארסה לא יכלה להתנגד) או שהיה משא ומתן ובארסה נתנה את יד למהלך?

14. Barcik Member

סעיף שחרור.

15. Reyes Member

אתמול נודע - הליגה תפתח באופן פורמלי ב-29 באוגוסט ותסתיים ב-29 במאי.