הניהול של ואלנדו מזיק? ממש...אל תשכחו שזה שנה ראשונה לראשונה מ...4 שנים, שריאל לא לוקחת שום תואר.. פרז הוא מאוד דינמי לרצונות של ההמון המדרידיסטי...כשהם רצו התקפה, הם קיבלו אותה כשהם רצו הגנה, הם קיבלו גם אותה...עכשיו... לדעתי הלגרה יעבור לשחק בקישרו הדפנסיבי, הוא בוכה כל השנה כמה לא טוב לא בתור מגן לדעתי ללא רכש התקפי ריאל לא הולכים להיות כאלו מפחידים כמו שעשו מהם, הקישור ההתקפי שלהם מאוד זקן, אני לא יודע אם זידאן ופיגו יכולים להמשיך לספק את הסחורה ברמות הכי גבוהות, לר.קארלוס אני צופה נפילה ברמת המשחק בשנה הבאה, הוא גם כבר לא ילד ואני לא יודע כמה הוא יכול להמשיך לרוץ ככה(כמו טורהאם, ששנה שעברה היה בלתי עביר ומאוד מועיל בהתקפה, והשנה הוא לא ראוי ללבוש את החולצה עם השם שלו) אבל משהו אומר לי, שרומא שעושים כעת מכירת חיסול..ישמחו לקבל עוד כמה עשרות מיליונים על טוטי
ולדאנו הוא לא הבעייה של ריאל מדריד.פרז הוא הבעייה.למרות כל השחקנים שהוא הביא,כמעט באף אחד מהם לא היה צורך רציני.תראו בעצמכם:פיגו-לפניו היה בקבוצה את סיידורף.מאז שעזב את בארסה הוא בירידה מתמדת בכושר.זידאן-במקרה שלו,דווקא ריאל פגעה בול והוא נמצא(עד העונה) בכושר מצויין ומוביל את הקבוצה.רונלדו-מוריינטס,למרות שהוא לא שם ענק כמוהו,כבש בערך את אותה כמות השערים של רונלדו,מה גם ששיתוף הפעולה שלו עם ראול יותר טוב.בקהאם-לפניו היה בתפקיד הקשר הדפנסיבי בקבוצה מקללה,וברור שהוא עדיף על הסטייליסט האנגלי. לסיכום,פיורנטינו פרז מביא שחקנים ע"פי כמות החולצות שהם מוכרים במזרח הרחוק,ולא על פי הצרכים המקצועיים של הקבוצה.הוא לא מבין שבקבוצה לא יכולים להיות רק גלקטיקוס,ושצריך גם שחקנים שיעשו הגנה וילחמו על כל כדור. ושלא תטעו,כולם שחקנים מצויינים,אבל הם פשוט לא באו לריאל כי הייתה בעייה בעמדה שלהם,אלא כי הם"גלקטיקוס". בקשר לסמואל,רכש מצויין שיעזור ל"הגנה"של ריאל.מזלנו(שונאי ריאל)שהם נזכרו בזה עונה מאוחר מדי.
פיגו לא נמצא בירידה מתמדת, העונה הראשונה שלו בריאל, לא הייתה פחות טובה מעונות השיא שלו בברצלונה, אל תשכח, שסיידרוף, לפני שפרח מחדש במילאן, עשה הרבה כלום באינטר(מצד שני, זה מה שעושים רוב השחקנים ברגע שהם לובשים את מדי הנראזורי) עם זידאן ורונלדו הוא גם קלע בול...מוריינטס אולי נתן יותר כבוד לראול, אבל אל תשכח שבעונות שלו בריאל הוא הרבה להפצע... נכון, רונלדו שמן, ומנשל את ראול ממעמדו...אבל הוא יודע לעשות גולים הרכש היחיד מבחינת ריאל שהיה בזבוז(מבחינת כדורגל, לא מכירות) היה רק בקהאם אני חושב שאם העונה הייתה נגמרת חודש וחצי מוקדם יותר, ריאל הייתה זוכה באליפות ספרד(11 נק' הפרש בשיא) הנפילה הייתה לא בגלל האי-הגנה אלא בגלל בעיות בתוך הקבוצה(יש לי הרגשה שלרונלדו ובקהאם יש יד בדבר)
אם העונה הראשונה של פיגו הייתה הכי טובה שלו,ומאז הוא רק מאבד כדורים ומבקיע פנדלים,אז בכל זאת יש ירידה בכושרו. אין ויכוח על זה שרונלדו יודע להבקיע.אבל ריאל מדריד הייתה קבוצה התקפית לא פחות טובה עם מוריינטס מאשר היא היום.כבר אז היו צריכים להביא בלם במקום היירו(זוכרים?)המזדקן.אבל מצד שני,ריאל עדיין לא שילמו לאינטר את רוב הכסף על השמן הברזילאי,כך שזה לא עד כדי כך בזבוז שהוא הצטרף. עונת כדורגל אי אפשר לתכנן באם היה מסתיים או לא.אם זה היה ככה,והעונה הייתה מסתיימת חודש וחצי לפני,אינטר היו זוכים ביותר אליפויות מיובנטוס http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx .
אז פרז מתח קצת את הגבל בין החוסר איזון בין התקפה להגנה, אתה יודע, את אימרה כזאת "כל עוד זה עובד- אל תיגע בזה" זה עבד 3 עונות...בעונה הרביעית הוא נפל, עונה הבאה ריאל מדריד יחזרו להיות ריאל מדריד כל מי שמבקר את ריאל כשהם בשפל(בערך כולם חוץ מאוהדי ריאל) צריך גם לזכור, שריאל היו גם הרבה מאוד זמן בשיא
ובגלל זה אני כל כך שמח שזה קרה להם.מועדון בלי נשמה,בלי סמל.כולם עסוקים שם רק בלהרוויח כמה שיותר ממכירת חולצות ומסעי פרסום ביפן.אפילו ראול,הסמל הענק שלהם,בעצם התחיל באתלטיקו.את שחקן הנשמה היחיד שלהם,היירו,הם העיפו כמו כלב.
התחיל באתלטיקו? סעמק, אם ילד משחק במועדון עד גיל 15 הוא נחשב לשחקן בית שלה? יש כאלה שרק מצטרפים לקבוצות בגיל הזה. לגבי פיגו אני מצטער אבל דווקא בזמן האחרון, כשריאל בשפל פיגו סוחב אותה ותמיד לדעתי הוא שיחק טוב, אולי לא כמו בבארסה וביורו 2000 אבל הוא עדיין הקשר הימני הטוב בעולם. זידאן בתחילת העונה לדעתי היה השחקן הטוב בעולם וגם עכשיו הוא כזה, רק שהוא כבר עייף בגלל קיירוש (כמה פעמים כבר רשמתי את זה?) והוא שחקן ענק ויהיה ענק עוד לפחות שנתיים. רונאלדו כובש, ולמרות שהייתי רוצה לראות אותו בקבוצה אחרת בעונה הבאה הוא את הסחורה שלו הביא, למרות שזה בא על חשבון סחורת הקבוצה אבל קשה לבוא אליו בטענות עם המספרים שהוא מציג. לגבי בקהאם, לפי התוכנית בקהאם לא היה אמור להגיע במקום מקאללה אלא הם היו אמורים לשחק ביחד, בקהאם הוחתם בערך בשלבים האלה של העונה שעברה ומקאללה עבר לצ'לסי מספר ימים לפני תום מועד חלון ההעברות, מקאללה עזב בעצמו, ריאל לא רצתה למכור אותו (למרות שהיו יכולים להעלות לו את המשכורת במיליון, לא היה קורה כלום) אבל הוא רצה העלאה בשכר. לגבי סיידורף ופיגו, סיידורף עזב את ריאל לפני שפרז נבחר לנשיא וזה בכלל לא היה לשיפוטו. אם להשמיט את השנה האחרונה לדעתי פרז וואלדנו עשו עבודה טובה מאוד (פרט אולי לביקורת שיש על ולדאנו שהוא שיחרר הרבה שחקנים איכותיים כמו מוריינטס ואטו שחוגגים עכשיו בקבוצות אחרות על ריאל), בשנה האחרונה פשוט נעשו כל הטעויות האפשריות, שוחררו מלא שחקנים, הביאו רק אחד, שיחררו את דל בוסקה, הביאו את קיירוש, חיזקו את העמדה שהיתה פחות דרושה שיפור, עשו את המחנה אימונים הדפוק הזה באסיה, לא הביאו בלם בינואר ועוד. אבל כמו שואלדנו אמר ואני מסכים איתו חלקית, שהקדנציה של פרז היתה מצויינת במשך 3 שנים ו 10 חודשים, ו2 חודשים גרועים, אני חושב שהקדנציה של פרז היתה מצויינת 3 שנים וגרועה שנה, גם אם קסיאס ורונאלדו סחבו את ריאל בחצי הראשון של העונה עדיין ריאל מדריד נראתה רע מאוד. לגבי הגיל של השחקנים, אני לא מסכים שרוברטו קרלוס יירד בכושר באופן ניכר, אני לא מסכים שזידאן ישחק הרבה פחות טוב, כנ"ל לגבי פיגו, לדעתי לריאל עדיין יש את ההתקפה הטובה ביותר (ובלי בקהאם ורונאלדו ועם צ'אבי אלונסו\אמרסון ומוריינטס\טוטי) ועם קישור הגנתי חזק והגנה חזקה ההתקפה רק תתחזק כי היא תשחק הרבה יותר רגוע ותקבל הרבה יותר כדורים. לגבי שחקני נשמה, קסיאס לא שחקן נשמה? ראול לא שחקן נשמה? רוברטו קרלוס לא שחקן נשמה? כמו כן אני גם לא מקבל את העובדה שזידאן ופיגו למשל משחקים בשביל הכסף, זה שהם הגיעו לריאל זה לא אומר שזה רק בשביל הכסף, למשל שחקנים כמו נסטה שהגיעו מלאציו למילאן ועדיין מקריבים הכל על המגרש בשביל מילאן, כנ"ל לגבי שחקנים רוד ואן ניסטלרוי, אינזאגי, נדבד, בופון, תוראם ואחרים, זה ששחקנים עוברים מועדון לא אומר שהם לא יכולים להיות נאמנים למועדון החדש ולהקריב את כל הלב בשבילו. שנה שעברה היו הרבה יותר שחקני נשמה כמו מוריינטס, מקאללה והיירו, השנה הם עזבו, חבל, אבל סמואל הגיע ועכשיו יש לריאל שחקן שמשקיע הכל על המגרש.
ראול התחיל באתלטיקו,ואם חסוס חיל לא היה סוגר את בית הספר של המועדון הוא היה נשאר שם עד עכשיו,ואם לא,בטוח לא היה עובר לריאל. בקשר לשחקני הנשמה שעזבו,זו בדיוק הנקודה.שכששחקן נהייה קצת פחות טוב או קצת מבוגר ישר מעיפים אותו בלי בושה.גועל נפש.
תעשה טובה, כל אוהד כדורגל בשנה שעברה צעק שהיירו צריך לפרוש כי הוא זקן מדי ואיטי מדי, במיוחד אחרי השער של נדבד עליו, לדעתי היירו היה צריך באמת לפרוש, אבל בצורה יפה, עם משחק הוקרה והכל ולא פשוט בביטול החוזה שלו, האדם הזה עשה יותר מדי בשביל ריאל בשביל להשפיל אותו בצורה כזו.
זה בדיוק מה שאני אומר.לא לזרוק סמל של המועדון בצורה כזאת. להגנה של יובה הייתה עונה רעה מאוד.אני מבטיח לך שגם אם יחליטו לשחרר את מונטרו/פררה/יוליאנו/בירינדלי ו/או קונטה,יעשו את זה בצורה מכובדת.בטח לא כמו בריאל.וזה ככה לא רק ביובה.לואיס אנריקה יעזוב כנראה בקיץ את בארסה,אני כמעט בטוח שיהיה איזשהוא משחק פרידה או משהו בסגנון.גם עונה הבאה במילאן,כשבילי קוסטקורטה יפרוש ויש עוד הרבה דוגמאות איך צריך להתייחס לסמל של מועדון.
מסכים איתך שהיו צריכים להיפרד מהיירו ומדל בוסקה בדרך הרבה יותר מכובדת, ממש לא מקבל את מה שנעשה בקיץ הזה. לגבי ראול, אם חסוס חיל לא היה סוגר את מחלקת הנוער אז אולי ראול היה באתלטיקו אבל הוא סגר אותה ואת רוב יסודות הכדורגל ראול למד בריאל מדריד מגיל 15 ולא באתלטיקו מדריד אז חלאס כבר, ראול לא שיחק במדי אף מועדון אחר לא בבוגרים ולא בנוער חוץ מבמדים הלבנים, זה שאבא שלו הוא אוהד אתלטיקו לא אומר כלום, במיוחד לא על ההקרבה של ראול, מעטים הם השחקנים שהם שחקני בית לגמרי (אפילו בקהאם שיחק בילדים של טוטנהאם או משהו).