עוקבים אחרי הרכש בספרד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י the_secand, ‏15/10/02.

1. Rudess Member

כשהסתכלתי בפעם האחרונה בדקה ה-85 היה 1:1. נכון שהם סיימו עם 10 שחקנים, חוסיקו הורחק בדקה ה-58 בכרטיס אדום. קבוצה שהגיעה לחצי גמר ליגת האלופות בעונה שעברה, יכול להיות שלא תהיה בגביע אופ"א העונה.

2. אזורי אלופה Member

לזכותם יאמר, שהם שיחקו בלי ריקלמה, מרקוס סיינה, סורין, ארהוברנה, חבי ונטה. בכל מקרה, ראיתי את המשחק, פשוט זוועה. ויאריאל חייבת חיזוק בהגנה, ודחוף. וגם קשר אחורי.

הכי התרשמתי מקאני, פשוט יהלום. גם ניהאט מעולה. פירס עדין לא בעיניניים.

3. Rudess Member

יענו הם ויתרו מראש על השתתפות בגביע אופ"א השנה? נראה לי ממש מוזר. פורלאן אגב כבש את שער השוויון הזמני. לגבי פירס, עשה שטות שחתם בקבוצה הזאת, היה צריך לחזור לצרפת לגמור את הקריירה שלו שם.

4. אזורי אלופה Member

דיבורים כמו חול, ואין מה לאכול. פירס עשה בצדק שחתם בויאריאל, תפסיק לשחק אותה צודק, אחרי משחק אחד חסר חשיבות.

5. Rudess Member

דיבורים כמו חול ואין מה לאכול. לפירס אין מה לעשות בקבוצה שתסרס את היכולות ההתקפיות שלו, ומשחקת עם מחלק התה - ריקלמה.

6. Raulito Madridista

ויאריאל חייבת לכבוש שני שערים בסלובניה בשביל להתקדם בשלב הבא באינטרטוטו ולהגיע בסופו של דבר לגביע אופ"א. שני השערים שהיא ספגה בבית צריכים להדאיג אותה, היא חייבת בלם, אז'אלה לא ביחסים טובים עם ולנסיה אבל אני לא חושב שהוא יעבור לשם, בכל מקרה.
    אבל, עם שחקנים בחלק ההתקפי כמו ניהאט התורכי שלא שכח לשחק כדורגל(היחיד שבלט בסוסיאדד בשנים שאחרי המקום השני המכובד ובעונה המטורפת שלהם שהתחילה עם 19 משחקים ללא הפסד), רובר פירס שעדיין יכול לתרום לחלק ההתקפי, חואן רומן ריקלמה שלא צריך לספר עליו כלום, ועם חלוץ כמו פורלהאן, היא בהחלט מסוגלת לכבוש.

Rudess, מסכים, לדעתי פירס בהחלט היה צריך לגמור את הקריירה בליגה הצרפתית ולחזור למולדתו, אבל הוא עוד יכול להצליח בויאריאל, חלון העברות עדיין לא נסגר.

7. Yeste Member

פירס לא הגיע לויאריאל במטרה להיות שחקן הרכב, אלא כדי להיות שחקן רוטציה מהספסל. הם לא הביאו את הצרפתי הקשיש על מנת להוריד את הנטל מריקלמה, אם כי רכשו מסארגוסה את קאני, אחד הקשרים הספרדים הטובים ביותר בליגה הספרדית בעונה שעברה. בנוסף לכול הם גם הביאו את ניהאט, החלוץ הטורקי המצוין של סוסיאדד, כך שיהיה סוף סוף שותף ראוי לפורלן. עד לתום מועד ההעברות אני מאמין שיגיעו לקבוצה גם בלם וקשר אחורי. בכול מקרה, אין ספק בכלל שתהיה להם קבוצה הרבה יותר חזקה מאשר זו שהיתה בעונה שעברה ובוודאי שגם יותר אטרקטיבית. עם כול הכבוד לאינטר טוטו, בכול זאת מדובר במשחק הראש שלהם העונה ובל נשכח שהם שיחקו בהרכב די חסר, כך שצריך לקחת את המשחק הזה בעירבון מוגבל. אני מאמין שכשכול השחקנים הבכירים יחזרו לסגל וכול שחקני הרכש יגיעו, נראה ויאריאל הרבה יותר איכותית. אני חושב שהם יכולים להתמודד השנה בצמרת הגבוהה בספרד.

בנושא אחר :

דל נידו, הנשיא של סביליה, הבטיח במסיבת עיתונאים שנערכה אתמול בעיר כי הקבוצה רכשה את השחקן היקר ביותר בתולדות המועדון הזה, אך הוא אינו מוכן לגלות מיהו. השמועות אומרות שמדובר בדויד סואזו, החלוץ ההנדורי של קליירי האיטלקית שנחשב בעייני המנהל הספורטיבי של הקבוצה לאחד החלוצים המהירים והאיכותיים ביותר באיטליה. במארקה, לעומת זאת, טוענים שחלוץ נבחרת ארגנטינה, קרלוס טבז, הוא השחקן המסתורי שנרכש ע"י הקבוצה. עבור סואזו הקבוצה האיטלקית דורשת יותר מ15 מיליון אירו. טבז, אם אכן נרכש, ייאלץ את המועדון להוציא כנראה יותר מ20 מיליון אירו מהקופה. צריך לזכור שהם כבר מכרו את בפטיסטה וראמוס לריאל מדריד ב53 מיליון אירו, ואת רייס לארסנל ב23 מיליו, כך שאין לדל נידו בעיות מיוחדת בכול הקשור לביזבוזים.

8. Raulito Madridista

לא מסכים איתך בכלל בעניין הזה. פירס הגיע לויאריאל כי הוא רצה לחזור להיות שחקן הרכב קבוע, אחרי עונה בארסנל שסופסל כמעט במחצית המשחק אם לא יותר. איזה ספסל הוא היה מעדיף נראה לך... את של ארסנל - קבוצה שתשחק במוקדמות ליגת האלופות ויש לה בסיס נפלא עם מאמן מעולה כמו וונגר שפירס שיחק תחתו כמה שנים טובות, או את הספסל בויאריאל - גם להסתגל לליגה חדשה בגיל יחסית לא צעיר, גם לא בטוח שהיא תיהיה בגביע אופ"א בכלל...
    למה שפירס יעדיף את הספסל של ויאריאל על של ארסנל, ששם משחקים החברים שלו, הבית שלו היה שם והוא גם הרוויח יותר, אני בטוח.

בקשר לסביליה... וואי אני סקרן מיזה השחקן הזה... אני לא חושב שמדובר בקרלוס טבז, אבל אם כן, נראה לי שזה רכש אדיר שיידרג את סביליה, שהיה לה חסר חלוץ שכובש הרבה גולים, בעונה האחרונה. הרכש כנראה דוחף את לואיס פביאנו לספסל או החוצה מהקבותה, פביאנו היה אכזה עצומה בסביליה, הוא לא כבש מעל 5 שערים בליגה והוא שיחק הרבה משחקים(כמובן שצמד משעריו היה נגד ריאל...).
    סביליה מוכרת את השחקנים שלה בהרבה מאוד כסף(יכול להיות שביותר ממה שהם שווים), ועכשיו היא יכולה לבזבז. דל-נידו מבין בפן הכלכלי וגם בכדורגל.

9. Yeste Member

הבנתי לפי האס שסואזו כבר חתם בסביליה. קלירי שבתחילה דרשה עליו 15 מיליון, הסכימה בסופו של דבר למכור אותו ב-12.

הנה קליפ של 21 השערים שהוא כבש בליגה האיטלקית בעונה האחרונה :
    http://www.youtube.com/watch?v=gO4Py4fVVio...avid%20Suazo%20
    נראה חתיכת שחקן...

למרות שהמרקה מהמרים על טבז, אני די בספק. בכול זאת קורינטיס לא הסכימה למכור אותו לצ'לסי שהציעה עליו דאז יותר מ25 מיליון - אז דווקא לסביליה, ועוד בסכום נמוך יותר ? נראה לא הגיוני

10. Jose Mourinho Member

רון ברבש קורא לו "הפנומן ההונדורי". הוא השאיר במו רגליו את קליארי בליגה העונה, ואם סביליה רכשה אותו היא עשתה את אחת העיסקאות הטובות ביותר העונה בספרד.

11. EL Capitan Member

דור, פירס הוא שחקן רוטציה חשוב העונה בויאריאל. למה היה עדיף לו? קודם כל, יותר כסף, אתגר חדש, מקום חדש אצל קבוצה נלהבת, שרוצה לשבור שיאים ולהגיע להישגים, שטרם נראו בהיסטוריה של המועדון.

ויאריאל אכן מחפשת בלם לצידו של גונזאלו, אבל משום מה יש עיכוב וסחבת בנושא כבר זמן רב.

קצת עידכונים- דאמיה חתם בבטיס, וגם רומרו, המגן השמאלי הותיק, שעזב את דפור ("הגיל שלי? קחו לדוגמא את קראובני). דה לה קרוז באספניול. בורגטי מועמד לראסינג. אבונדנסיירי ינחת מחר בספרד, ויחתום אצל חטאפה.

בקשר לסביליה, מדובר בחלוץ מאיטליה, כך פורסם. אם לא יהיו הפתעות של הרגע האחרון, הכל מצביע על דויד סאוזו.

12. Yeste Member

קים, אתה ודאי מתכוון לחסוס מאריה לה קרוז, הבלם הנורמלי היחידי שהיה לבילבאו השנה, שחתם לפני כמה ימים באספניול.

13. ASROMA Member

רכישה אדירה לסביליה , השחקן שיכול לתת את הבוסט הנוסף לקבוצה שרוצה להגיע לליגת האלופות השנה , מילאן התעניינו בו אבל בגלל הירידה של יובה ושאר הקבוצות כנראה אחד מהכוכבים שלהם יגיע אליהם.
    גם המחיר לא רע , מברוק.

14. ASROMA Member

:aa1: חאבייר קלמנטה שאימן בעונה האחרונה את בילבאו חתם כמאמן החדש של נבחרת סרביה.

:aa1: חטאפה קרובה להחתים את שוער נבחרת ארגנטינה רוברטו אבונדנזיירי מבוקה ג'וניורס , סכום ההעברה עבור השוער בן ה-33 יהיה 1.5 מיליון יורו.

15. Rudess Member

אם אתה אומר שפירס עבר לויאריאל בגלל יותר כסף, כנראה שאין לך מושג בענף. בארסנל הוא הרוויח יותר, ופשוט היה אמור לשבת הרבה על הספסל ולקבל חוזה רק לעונה אחת.
    ההחלטה מבחינה מקצועית רעה מאד לפירס, אלא אם כן ויאריאל תפגין פתאום כדורגל טכני ומרגש שהיא לא הפגינה בשנים האחרונות. ויאריאל גם ככל הנראה לא תגיע לשום מפעל אירופאי השנה (בדרך להדחה מהאינטרטוטו מול קבוצה סלובנית) וגם לא אמורה לזכות באליפות ספרד, כ ךשההחלטה של פירס תמוהה וסתומה, עדיף כבר היה לו לחזור לאחת מקבוצות הצמרת בצרפת מאשר לקבוצה קיקיונית בליגה הספרדית.