בית"ר פנתה רשמית לטברטקו קאלה : בית"ר פנתה רשמית לשוער מכבי ת"א הקרואטי, טברטקו קאלה. בית"ר פנתה באופן רשמי למכבי, שדורשת סכום של חצי מיליון דולר כפיצוי על הוויתור על הטאלנט הקרואטי. המנג'ר המקצועי, גיורא שפיגל והמאמן, יצחק שום, שמעו את סכום הפיצוי בו מעוניינת מכבי ת"א, וכעת הם ינסו להשיג את אישורו של הבוס הגדול, ארקדי גאידמק, שיתבקש להעניק את ברכת הדרך למהלך.
מה שחששתי ממנו כ"כ עומד לקרות טברטקו קאלה שוער בן 33 הולך להחליף את איציק קורנפיין בן ה-36, חבל מאוד ששומי ושפיגל אל עמדו במילתם שהייתה כי אף שוער בליגה הישראלית לא יחליף את איציק, ואם כבר יש שוער אז הייתי מעדיף שיהיה זה וינסנט אניימה שאותו מכבי ת"א הולכת לגנוב מבני יהודה באם קאלה יעזוב. בקשר לידיעה על אסולין אני מבקש לתקן אותך: זה לא שאסולין מתלבט זה שהוא עדיין לא קיבל תשובה מבית"ר, ברגע שיקבל תשובה מבית"ר הוא יחליט איפה לחתום. אם התשובה תהיה חיובית הוא ישחק בבית"ר ירושלים, אם תהיה שלילית הוא ישחק בהפועל ת"א.
ממש לא מצא חן בעייני. נכון שקאלה עשה עונה גדולה וללא ספק מגיע לו העלאה בשכר, אבל הוא דורש יותר מדי. שכרו המיועד לעונה הקרובה עמד על 100 אלף דולר, מכבי הציעו לו 180 וקאלה דורש 210. תסלחו לי, אבל קאלה קצת מגזים. מכבי באה לקראתו, מעלה לו את השכר והוא ורש כמה שיותר. שיגיד תודה, הוא חתום לעוד עונה אצלנו כך שבכלל לא חייבים להגדיל לו את השכר. בהתחלה חשבתי שמכבי יוצאת רע מכל העניין, אבל עכשיו זה ההפך. מציעים לקאלה אצבע, הוא לוקח את כל היד. קאלה הבטיח לאוהדים שאם מכבי יעלו את שכרו, הוא ישאר במכבי אבל עושה רושם שהכל בולשיט. אם שני הצדדים לא יסגרו בקרוב וגאידמק יאשר את הצעד להביא את קאלה(אני לא רואה סיבה שלא), אי אפשר להתאבק עם כספו. מקווה שהכל יסתדר כמה שיותר מהר. רק בישראל מותר לפנות לשחקנים תחת חוזה. איזה הזוי.
כמובן שהיא לא חייבת לשחרר את קאלה, אבל ברגע שבית"ר תציע לקאלה להגיע לקבוצה והוא יראה את הכסף הגדול שבנתיים עושה רושם שרק זה מה שמעניין אותו, קאלה לא יחשוב פעמיים ולמכבי לא תהיה ברירה אלא לשחרר אותו, אי אפשר להחזיק שחקן בכוח. הכל תלוי במו"מ בינו לבין אבי נמני. אם שני הצדדים יגיעו להסדר, קאלה ישאר בקרית שלום גם בעונה הקרובה. אם כל אחד יפנה לדרכו, אין ספק שקאלה יהיה שוערה הראשון של בית"ר ירושלים.
ואני יחזור למה שדיברתי עליו קודם, כמה אירוני בהקשר של מכבי תל אביב. זה בושה וחרפה שקבוצות פונות קודם לשחקנים,מפתות אותם,מסכמות איתם,ואחרי זה לקבוצה של השחקן לא נותרת ברירה אלא לשחרר אותו. יש דרך לנהל מו"מ והדרך הזו מתחילה בקבוצה שלשחקן המובקש יש חוזה בה. כמה שמבקרים כאן את אריאל שיימן ואת התנהלותו בזמן עונת המלפפונים הלוואי שכולם יתנהגו כמוהו וילכו עם העניין הזה עד הסוף כמו שהוא הולך. די לשכונה!
קאלה לביתר רעיון מצויין חבל רק שקאלה דיי מבוגר אבל אין ספק שהוא שוער מעולה ואם ביתר תקנה אותו זה יהיה מהלך נכון קורנפיין לא יותר טוב מקאלה עם כל הכבוד.
הרצליה, אני מסכים איתך וגם לפי דעתי מכבי התנהלה בצורה לא נכונה, וכמו שאמרתי רק בישראל מותר לפנות לשחקנים תחת חוזה. אם לא יפסיקו את זה, כל קבוצה יכולה לפנות לכל לשחקן בכל זמן ואסור שזה יקרה.
כמובן, בית"ר פונה לקאלה, מכבי ת"א לגולן. אם זה לא יפסק, קבוצות יפנו לשחקנים תחת חוזה לפני משחק http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx מקווה שהבנת את כוונתי. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
הבעיה היא שאין דרך לאכוף את זה ואם מישהו חשוב שבאירופה זה לא קורה אז הוא טועה ובגדול. זה פשוט חקו שאי אפשר לאכוף אותו כי תמיחד בעל הקבוצה יכול להגיד שמקורבים לו הציעו לאותו שחקן כך וכך כדי שיקרה כך וכך.
צ'לסי ניהלה מאחורי הגב שיחות עם אשלי קול ובסופו של דבר שניהם נענשו. אולי באירופה זה קורה, אבל לפחות מענישים את אותם גורמים. אצלנו זה קורה כל שני וחמישי בגלוי.
זה קורה באירופה בטוח. ואל תשווה בין ההתאחדויות, פה זה הכל "חבר מביא חבר, מביא ידיד" והולך לפי שיטה ישנה של מרכזים, באנגליה בוחרים אנשי הנהלה לפי פועלם בכדורגל והידע שלהם בספורט. אני הראשון שאשמח אם בהתאחדות יתמקצעו אבל כל עוד הם לא עושים את הצעד הזה אין טעם להתעצבן.