מי שמאמין באלוהים וחושב שהוא קובע מי יחיה, הטיעון הקודם שלי על מה שכתוב בתורה היה בשבילו. מי שחושב שאין אלוהים, וחושב שמה שכתוב בתורה לא משנה, זה כבר עניין מוסרי. אז בכלל אי אפשר לבוא ולהגיד שאסור להרוג בני אדם בעונש מוות, כי יש מדינות ששם זה נהוג. כן, מי שרוצח צריך למות. הוא לקח חיים של עוד הרבה אנשים, את הקרובים של הנרצח, את המשפחה של הנרצח, את האהובים של הנרצח, לקח לכולם חלק ענק מהחיים. לא פשוט לאבד מישהו, ואם יודעים שמישהו רצה לעשות את זה בכוונת תחילה אין לי מה להגיד חוץ מ'תהרגו אותו'.
צודק, זה רוקדת בחשיכה, טעות שלי, ברח לי העובדה שהיא מתה על המחזות האלה ועל הרקדנים האלה. התנ"ך לא הוכח אף פעם, והחוקים שיש בו ממש מסובכים בימיוחד בשנים האלה, אני מכיר הומואים דתיים דתיים שבעבר היו חרידים, אתה רוצה שהם יתאבדו בגלל ספר ששום דבר בו לא בוודאות נכון? שמי שמדבר בספר הזה ונותן את החוקים בכלל לא הוכח כקיים? זה מטומטם וזאת תפיסה של מושפעים. אם נהרוג רוצח לא רק יהפוך אותנו לסוג של רוצחים, אלא גם לא יחזיר את מי שמת לחיים ולכן אין טעם. הרוצח בעצמו יעדיף למות ולא ליסבול בכלא ולהיות איזה ביץ' של בריון, הבעיה שבארץ זה בקושי קורה, הרוצחים מקבלים זהב במקום חרא. הרוצח מקבל תנאים כמו יגאל עמיר ורואה בוי או די את המורדים ואוכל טוסט עם בצל ושותה קפה מוקצ'ינו בצד. צריך לעשות תנאים הרבה יותר קשים, אבל הרבה יותר קשים, לא להרוג, פה נגמר הסיפור.
כמו שאמרתי, הטענה שלי על מה שכתוב בתורה מופנית בעיקר למי שאומר שאסור לרצוח ורק אלוהים לוקח ונותן. בקשר לדבר השני שאמרת, אני מסכים איתך. התנאים של הכלא לרוצחים הם יחסית טובים וזה לא מה שמגיע להם, הם צריכים לסבול. אבל אם נתעלל בהם ונכה אותם זה לא פחות מוסרי להרוג אותם. אנשים אמרו "לא להרוג אותם, אנחנו לא חיות", ומצד שני אומרים שצריך להתעלל בהם, וזה לא פחות גרוע מאשר להרוג מישהו. בכל מקרה אני לא מאמין שיהיה פה בישראל עונש מוות אף פעם, אמנם אנחנו בקשרים טובים עם ארה"ב אבל החוקים שלהם לא יחלחלו לכאן עד כדי כך.
למרות שבתאכלס אפשר להגיד שהסעיף הזה על הבגידה לא ממומש לעולם. גם נחום מנבר יצא "רק" ב16 שנות מאסר, גם לגבי ברגותי היה רעיון לשפוט אותו בבית דין צבאי על מנת שיקבל עונש מוות - בשום מהמקרים לא היה עונש מוות. רק במקרה אחד שידוע לכולם, והוא לא בבית משפט צבאי ולא קשור לעניין צבאי(משפט אייכמן).
נו כמובן שיש עונש וות לבגידה ועריקה בזמן מלחמה אבל התכוונתי שזה לא קיים לכל פשע שהוא. על רצח רגיל אני לא מאמין שיוציאו מישהו להורג.
אני לא רואה את זה ככה, אני רואה את זה כאנשים שצריך להוציא ולבודד מהחברה שלנו בלי יכולת חזרה. כמו המקרה הזה שנתקלתי בו כעת, http://news.walla.co.il/?w=//1187172 בן 16 אנס את אחותו בת ה11 !! אחותו !! בת 11 !! אנשים כאלה היית רוצה שישתחררו מהכלא עוד מספר שנים ויתרוצצו ליד הילדה שלך ?
ריקי, ברוסיה למשל זה קורה המון. זו כבר ממש תעשייה של פשעים נגד קטינים שמצולמים אינסוף פעמים (במקרים מסויימים גם אצל בני אותה משפחה) ופשוט לא עושים עם זה כלום, כנראה פוטין מרוכז יותר מדי בארה"ב מאשר במה שקורה אצלו במדינה.
נגד. משתי בחינות. הראשונה היא נושא ההכרעה. בישראל שלא כמו בארצות הברית למשל. הכרעת אשם לא אשם היא של השופטים המכהנים ולא אנשים מהעם (קרי חבר מושבעים) ולכן אני חושב שזה לא נכון מהבחינה הזאת ששופט ישלח מישהו לשמיים בעוד שבעצם העם והחברה הכוללת היא שתובעת את הנאשם על העוול שגרם לחברה. מהבחינה השנייה ואולי הכי בעייתית (גם בארה"ב) היא שמצב של מישהו שנגזר עליו גזר דין מוות, הוצא להורג ולאחר מותו פתאום מתגלה שהוא חף מפשע. מקרה שכזה הוא פשוט בלתי נסלח והדבר האחרון שצריך לקרות בחברה תקנית - שאדם מוצא להורג על אשמה כוזבת ולכן אני נגד עונש מוות באופן כללי. עדיף שאלפי עבריינים יבלו את שארית חייהם בבתי הכלא מאשר שמספיק בן אדם אחד חף מפשע יוצא להורג.
אבל מתי תבינו שעושים 20 מיליון, לא, 50 מיליון משפטים לפני שמוציאים מישהו להורג! לא מוציאים להורג מהיום למחר, עושים על זה וואחד חקירה.