עונש מוות - בעד או נגד?

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Alvaro Recoba, ‏22/10/07.

1. Riki Member

זה אכזריות ? הבן אדם אנס ורצח אישה, אם לילדים, זה אכזריות !! ברוך שפטרנו.

2. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

לכן יש בתי כלא שירקב לכל החיים. הוא לא אלוהים להחליט את מי להרוג ואת מי לא, אבל גם מדינת ארה"ב לא יכולים להחליט דברים כאלו ולשחק פושעים (אה כן וגם את לא).

3. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא נורא,לא אבידה גדולה.

4. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

לאלוהים להחליט.

5. Chelsea_forever Member

בעד, אין צורך להסביר גם למה כי הכל נאמר פה כבר. ועוד איך במקרה של יגאל עמיר הנאצי הזה, צריך להרוג אנשים כאלה. וכל היפי נפש שרוצים לשחרר אותו או להשאיר אותו בחיים, חתיכת שמאלנים.. צריך לשרוף אותו, כי לדעתי אם רבין היה נשאר עד עכשיו אולי, אולי משהו עוד היה משתנה.

6. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

מי הוא שיחליט להרוג את רבין ומי אתה שתחליט להרוג אותו? בצורה הזאת שניכם חושבים כמו פושעים ואם זה יצא לפועל אז נעשו 2 פשעים.

נערך לאחרונה ב: ‏26/10/07
  7. בית"רי מלידה Member

לא יכלו לחכות 20 דקות לעירעור? מה כבר היה קורה? על זה אני מדבר.

עונש? כבר כתבתי בעבר שאני בעד מאסר עולם בארץ לאנסים, וגם למי שמתעלל במישהו אחר.

8. xavi6 Member

אנשים כמוהו כאלה שפלים ומגעילים שמגיע להם למות, אבל ההחלטה לא צריכה להיות בידינו מהסיבה הפשוטה שאף פעם לא נהיה מספיק בטחים בהחלטה וגם אם נוציא מישהו להורג זה יכאב לנו ויהיה לנו על המצפון. אם היו מביאים לי ליבחור מה לעשות לו בתור עונש, הייתי מסרס אותו, מוציא לו את העיניים וגורם לו להיתחנן למותו במשך 30 שנה בצינוק עם נחשים. זה העונש שמגיע לאנשים כמוהו שמשאירים 7 ילדים בלי אימא, להרוג אותו סתם יעשה לו רק טוב על הנשמה.
    ערעור? יאללה יאללה, שילך לחפש מי ינענע אותו. חבל שהוא לא חשב על זה לפני שרצח אותה ואנס אותה, באמת חבל.

9. Gady Member

אני ממליץ על הסרט " גרין מייל " , נתן לי זווית ראייה מעט שונה לגבי " הוצאה להורג " .

10. xavi6 Member

"הולכת בחשיכה" סרט הרבה יותר חזק, הסרט הכי עצוב שראיתי מימי ושטיטאניק תישאר באוקינוס עד מחר. הוצאה להורג על אישה שהייתה חייבת לירצוח, ומודבר בסיפור אמיתי. כמו שאחרים אמרו, אלוהים החליט שהיא תיסבול על זה שמישהו גנב לה כסף שהיא חסכה כל חייה בישביל הבן שלה שלא יהיה עיוור כמוהה, "אלוהים לקח אלוהים נתן" בלה בלה בלה.

11. 亚历山大帕托 Member

קיימת זכות מוסרית להרוג אדם במקרים מסוימים, לא צריך דמות אב דמיונית כדי לקבוע זאת.

12. xavi6 Member

אני לא מאמין שאלוהים קיים, אבל עדיין אני לא חושב שלבן אדם x יש זכות ליקבוע עם לאדם Y מגיע ליחיות או לא. אם לא לנו, אז למי כן יש זכות לקבוע מי יחיה ומי ימות? ולכן, זה עוזר לי להגיע להחלטה לא להרוג אנשים שעשו מעשים כאלה, אלא ליגרום להם לירצות למות בעונשים של חולי נפש פסיכופטיים. פשוט להביא אנשים, חולי נפש, אנשים, פסיכופטיים עם קבלות שיתעללו בהם, זה מה שמגיע להם.

13. ACBenb Member

אתם עדיין משחקים אותה ראש קטן? מי שאומר שאלוהים מחליט מי מת ומי לא: בפירוש כתוב ביהדות שרצח מביא על הרוצח גזר דין מוות.
    ואין כזה דבר שהורגים מישהו אם לא בטוחים, צאו כבר מהסרט ואל תגידו דברים שאתם לא בטוחים בהם. כי לא מוציאים מישהו להורג מהיום למחר, זה משפט שלוקח לפעמים שנים.
    צריך דרישות מסויימות, הוכחות ברורות, לעתים אפילו שהרוצח יודה שעשה זאת, תפסיקו להיות תמימים.

לאיפה הגענו, מרחמים על רוצחים?

14. xavi6 Member

שניה, תן לי להבין, אתה טוען שאם מישהו רצח בנאדם הוא צריך למות בזריקה\כיסא חשמלי\תלייה כי ככה כתוב בתורה?

15. 亚历山大帕托 Member

ואיך מתקדם יישום השיטה המתוחכמת הזאת בינתיים? בכל מקרה, לא צריך לשבור את הראש, מותר ואף מומלץ להרוג אנשים מכל מיני סוגים. הדוגמא המפורסמת: היטלר עומד לעלות לשלטון ואתה יודע מה הוא הולך לעשות, לא תהרוג אותו? ובמה היטלר שונה מכל רוצח אחר, או אפילו מאנס? צריך להרוג, ולא משנה איזו אג'נדה עומדת מאחוריך, אישית או מוסרית.