אבל עם הסגנון הזה ספרד תניף את הגביע וגרמניה תבכה בחצי הגמר. מה קרה, פתאום אתם מעדיפים אטרקטיביות על יעילות? אם לא היו פה אנשים כל כך צבועים הייתי מצדיק אתכם
אני לא פוסל אף סגנון משחק, כל קבוצה רשאית לנצח בדרך שלה בגבולות ההגינות ומימוש הפוטנציאל ההתקפי זה הדבר האחרון שמעניין אותי. ספרד שיחקה גרוע, צרפת שיחקה גרוע - היה משחק גרוע. זהו.
לא חושב שיש יותר מדי מה לבקר עליו את דל-בוסקה, הוא סה"כ מתאים את עצמו לשינויים הנערכים בנבחרת ספרד אומנם הם כשרוניים בטירוף אבל בטורניר הזה הם נתקלו בבעיה שהחלוצים המובילים שלהם לא שם(וייה פצוע, טורס... הוא טורס) ושאר החלוצים לא מספיק טובים בשביל לעלות בהרכב שחקני כנף כמעט ואין בטח שלא ברמה המתאימה ומצד שני - עודף בשחקנים מוכשרים במרכז המגרש או כאלו בעלי נטייה לשחק בו ספרד אומנם משחקים כדורגל משעמם אבל המערך עובד ומספק את צרכי הנבחרת, הם עוד לא נתקלו באף איום ממשי במשך כל הטורניר והם כבר בחצי הגמר ובדרך לעשיית היסטוריה
ספרד אתמול עם תצוגת כדורגל טובה. היא לא משחקת באותו הקצב 90 דקות, אבל כשהיא מרוכזת ועושה את הדברים הנכון, זה בלתי אפשרי לעצור אותה. אני חושב שאפילו בריאל מדריד וברצלונה אין כל כך הרבה כשרון כמו שיש לנבחרת הזו בחלק הקדמי, למרות שחסר לנבחרת הזו חלוץ חוד בכושר. אם היו לי ספקות לגביהם, אחרי המשחק מל צרפת אני שוב משוכנע שגורל הטורניר תלוי בעיקר בהם.
גם במונדיאל גרמניה סיפקה תצוגות נהדרות (שחיטה של אנגליה וארגנטינה). ואז היא הגיעה למשחק מול ספרד ולא התקרבה להוות איום במשך משחק שלם. אני אשמח לראות את גרמניה מנצחת את ספרד אבל אין לי שום סיבה להאמין שזה יקרה. צריך גם לציין שההגנה של גרמניה לא נראית מדהים.
לפני שאתה מעלה את הספרדים והגרמנים, אני ממש לא משוכנע שספרד תעבור את הנבחרת שאתה אוהד. לא שפורטוגל נראתה מדהים מול צ'כיה, אבל דווקא באליפות כזו שאף נבחרת לא מרשימה ומפחידה יותר מדי, אני לא הייתי פוסל את רונאלדו ושות' מהר מדי. הספרדים כמובן פייבוריטים אבל לפורטוגזים יש מספיק כישרון כדי לעשות סנסציה ולהעפיל על חשבון הספרדים.
אני דיברתי על מפגש תיאורטי בגמר. לחלוטין לא דיברתי על המשחק בחצי שבו בהחלט יש לי סיבה להיות אופטימי (לסיבה קוראים כריסטיאנו כמובן).
לא מובן לי איך חלק מהאנשים כאן מסוגלים לשים את נבחרת ספרד באותה נשימה עם אינטר וצ?לסי. לא רק שהם לא דומות בשומדבר, זה אפילו מעליב לקרוא שטויות כאלה. הלוואי שרבע מהזמן שהכדור היה ברגליים ספרדיות היו עושות צ?לסי ואינטר. אלה מספרים שאפילו ביחד 2 הקבוצות האלה לא מגיעות אליהם במשחק. אפשר להגיד על ספרד שעד עכשיו היא משעממת, צפוייה ואולי לא עונה על הציפיות. אבל להשוואת אותה לבונקר? מה נסגר אתכם
ספרד לא משחקת בונקר, אפילו לא קרוב לבונקר, אבל מצד שני היא גם ממש לא תכליתית. היא מזכירה לי את נבחרת קולומביה הגדולה של 93', זו שהיתה יכולה להחזיק בכדור 40 מסירות רצופות ולתסכל את היריבה, אבל לא ממש יצרה יותר מדי מצבים מסוכנים. ספרד אותו דבר. מחזיקה בכדור במרכז השדה, אבל לא ממש תכליתית ביצירת מצבים ואתמול היה אפשר לספור על יד אחת את כמות מצבי ההבקעה שהגיעו אליהם. מצד שני, ככל שהיא תחזיק יותר בכדור, כך ליריבות יהיה יותר קשה להבקיע ולמעט פעם או פעמיים, קאסייאס לא ממש הוטרד אתמול. זה אולי משעמם ולא מעניין, אבל ספרד בחצי גמר וזה מה שקובע.
בהחלט. מהדיבורים כאן אפשר לחשוב שאין שום קשר בין המשחק של ספרד לכדורגל. מצחיק איך נוח לאנשים להתעלם ממסירות אומן של אלונסו ושל צ'אבי, מדאבל פאסים בין אינייסטה ופברגאס, מההתעללות שפדרו העביר את ההגנה הצרפתית בדקות שהוא שיחק ומהמשחק המצוין של ג'ורדי אלבה. נכון הרבה יוזמה התקפית לא היתה במשחק הזה אבל להגיד שספרד לא שיחקה כדורגל ושהשחקנים שלה לא הציגו טכניקה אישית וקבוצתית ברמה הגבוהה ביותר זה שקר גס. להשוות את זה לבונקר סטייל צ'לסי ואינטר של לשים את כל הקבוצה מאחורי הכדור ולצופף את הרחבה כדי שכדורים לא יוכלו להגיע לשער זה לא יותר מגניבת דעת.
אולי המילה הנכונה היא לא בונקר, אבל אפשר להבין מאיפה זה בא. הרי בבונקר המטרה הראשונית של הקבוצה המתבנקרת היא לא לספוג. המטרה הראשונית של ספרד היא לא לספוג גם כן, אך היא עושה את זה בדרכים אחרות לחלוטין. נכון, בונקר זאת לא המילה הנכונה (וגם לא בונקר מודרני, מי המציא את החרטא הזאת?), ספק אם בכלל המציאו לזה מילה, אבל אם יש טענות לבונקר הרגיל, הטענות צריכות לבוא גם לסגנון הספרדי. אני לא חושב שצריך לבוא בטענות על שני סגנונות המשחקים האלה. בדיוק כמו שאי אפשר לבוא בטענות לקבוצות שעושות בונקר, ככה אי אפשר לבוא בטענות לספרד על סיגנון המשחק הייחודי שלה. כן, זה משעממם, כן זה מענה, אבל מה לעשות. כצופה ניטרלי חבל לי לראות את שני המקרים, אבל זאת זכותם של הקבוצות לעשות את הכל על מנת לנצח, כל עוד זה חוקי. ואגב, צבועים יש גם בצד השני. כאלה שבאים בטענות לבונקר שעושות צ'לסי/אינטר אבל מהללים את המשחק של ספרד.
לא יודע כמה מהללים את המשחק של נבחרת ספרד. אבל אני לדוגמא בא בטענות גם למשחק של נבחרת ספרד. במידה פחותה פחותה ממה שאני בא בטענות למשחק של אינטר וצ'לסי, כי ספרד בהחלט משחקת יותר כדורגל ממה שהשתיים האלה משחקות. וכבר אין לי כוח לפרט למה, הפירוט נמצא ברוב ההודעות שמעליי. זאת בחירה של הקורא בלבד האם להתעלם ממנו או לא
גוצה ממש לא בתכנון של להיות שחקן הרכב ואפילו מחליף ראשון בעמדה שלו ובצדק.רוייס וקלוסה גם לא הבטיחו את מקומום בהרכב למרות שאני בעד רוייס במקום פודולסקי להמשך. אם אכן יהיה גמר כזה וספרד תשחק כמו שהיא שיחקה נגד צרפת לגרמניה כמעט ואין סיכוי נגדה.הסגנון של ספרד מקשה מאוד על נבחרות כמו גרמניה וצרפת שמחפשות להחזיק בכדור.לא רק שספרד תצליח לשבש את המשחק של גרמניה היא גם תעשה את זה בקלות. הרבה מונח על הכתפיים של רונלדו והחברים שלו.
מה ראוס וגצה? אתמול היא שיתקה את ריברי נאסרי ומנז. נבחרות כמו גרמניה שהסגנון שלהם זה לשלוט במשחק לא מסוגלות לעמוד מול ספרד כי אין להם מספיק טכניקה בקישור כדי להתמודד עם הלחץ הספרדי הכבד שיופעל עליהם במרכז השדה. מדהים לראות את הספרדים שלא משנה כמה תלחץ עליהם במרכז המגרש הם עדיין יניעו כדור בכיף שלהם ויעשו עליך משולשים. בחיים לא ראיתי קישור כזה מפחיד