אין קשר ל״מומחיות״. אף אחד מאיתנו הוא לא ״מומחה״ לשום דבר. פשוט ממה שאתה כותב כאן אנחנו רואים בצורה דומה מאוד את הדברים על המגרש, אז רציתי לדעת מה דעתך בהתחשב בזה שאתה ראית את איטליה ואני לא, לפחות לא מעבר לתקצירים. תחושת הבטן שלי אומרת שעם התעלות מצד כל הנבחרת מול איטליה אפשרי לעשות משהו - מול השאר כנראה שממש לא.
טוב בחייאת מה זה הטורניר הזה שהסרבים עושים ביינתים?! זה כאילו הדרים טים של 92 הגיעו לאירופה לקיץ אחד. כמובן שאני מנחס אותם והם מפסידים בחצי גמר בנקודה לאיזה סלובניה... Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
מסכים. איטליה אולי לא הנבחרת הכי חלשה מבין אלה שיעלו מבית המוות אבל המצ'אפ מולה עדיף לנו מאשר כל אחת מהנבחרות האחרות. אגב יש מצב לא רע שאיטליה כיוונה למקום השלישי. שמינית גמר מול ישראל זה סביר, אבל שימו לב שמי שתנצח במפגש הזה מוצלבת מול צ'כיה/ליטא (מי מהן שתנצח במשחק היום. וליטא נראית על הפנים עד עכשיו יחסית לציפיות ממנה וזה עוד בבית הכי חלש בטורניר). למעשה האיטלקים כרגע פייבוריטים ברורים להגיע לחצי הגמר.
האמת? קשה לי להסכים עם איזושהי הנחה שקבוצה מבית מוות תפסיד בכוונה רק מתוך חשש ממפגשים בשלב הבא, שגם ככה יהיו מול קבוצות פחות חזקות. לא נראה לי הגיוני.
אבל אין כזה הבדל מבחינת האיטלקים לפגוש אותנו או את פינלנד או את פולין. מצד שני ברבע הגמר האפשרויות היו (נכון להיום בבוקר) ליטא/צ'כיה או קרואטיה, שהיא מועמדת ללכת עד הסוף.
משחק טוב מאוד בין ספרד לגרמניה, אבל הגרמנים מאבדים את הראש לקראת הסוף וכנראה גם את המשחק. חבל, כי הספרדים באמת לא הראו יותר מדי באליפות הזו, כנראה גם כי הבית שלהם היה מאוד קשה. בכל מקרה, לטעמי צרפת וסרביה הן המועמדות המובילות כרגע לתואר.
כמה שניות לסיום, ספרד עושים עבירה מפגרת על שרודר שנשלח ל3 זריקות, שרודר שהיה מעולה קלע 2 והחטיא את השלישית, ספרד עולה. ניצחון טורקי (מה שכנראה יקרה,הטורקים בכל מקרה יהיו רביעים) נוצר בית משולש בין איטליה,ספרד וטורקיה. ספרד הביסה את טורקיה והיא תסיים 2. איטליה תסיים 3 כי היא ניצחה את ספרד ב7 והפסידה לטורקים ב2. הטורקים ניצחו את האיטלקים אבל הובסו מול ספרד ויסיימו 4. הפסד טורקי: איטליה 2, ספרד 3. טורקיה 4 .
תחת תחת, אבל שרודר לא לקח את המתנה שהשופטים נתנו לגרמנים. לדעתי ריבאס עצר את הגרמני לפני זה, אבל השופטים לא שרקו. למה אין לי מושג. אולי ביתיות...בסופו של דבר זה בפרוש לא היתה עבירת זריקות, אבל כנראה שהגרמני ריחם טיפה על הספרדים. אני מעריך שהטורקים ינצחו עכשיו את איסלנד החלשה.
זה נחמד שהמשחקים של ישראל-צרפת וטורקיה-איסלנד נערכים במקביל. על פניו מי שמעדיף לפגוש את איטליה על טורקיה אמור לרצות להפסיד, אבל אז תוך כדי מתברר שטורקיה (שהמשחק לא חשוב לה) בכלל עולה עם המחליפים, זורקת את המשחק מול איסלנד ואת המפסידה למשחק מול ספרד... בגלל זה תחת. אגב לדעתי הייתה צריכה להישרק עבירה על שרדר עוד לפני הזריקה, השופטים העלימו עין כנראה כדי לתת לו אפשרות להרים את האולם ואז קרה מה שקרה.
מעדיף את איטליה על טורקיה, מעדיף לתת היום את המנוחה לארבעת המובילים, הכל מוביל לזה שצריך לעלות היום עם המחליפים ולשמור כוחות/להישמר מפציעות מול צרפת.
הסדר בבית המוות נקבע סופית אחרי ההפסד של איטליה והניצחון של ספרד. 1. סרביה 2 ספרד 3. איטליה 4. טורקיה המשחק של טורקיה הוא לפרוטוקול בלבד, לא משנה אם ינצחו או יפסידו. עריכה: בעצם הפסד של טורקיה יהפוך את זה למפגש ראש בראש של ספרד מול איטליה ואז לאיטליה יש יתרון. נקווה שטורקיה ינצחו.
הפסד של הטורקים מחליף בין איטליה לספרד במיקום 2-3. השאלה אם עדיף להפסיד בכוונה כדי לפגוש את איטליה או שלנסות לנצח כדי לקבל את הטורקים, מי יותר נוח? אגב לגבי הצטלבות ברבע הגמר : אם אנחו מקום 2 ונגד איטליה נצטלב נגד השמינית של ליטא/צ'כיה (המנצחתהערב) נגד הולנד/גאורגיה אם אנחנו מקום 1 זה סלובניה - המפסידה בין ליטא/צ'כיה