אלא אם כן תקרה סנסציה וטורקיה תפסיד לאיסלנד ספרד לא תסיים במקום השני. המקסימום שהיא יכולה להשיג זה 8 נקודות. במצב של 8 נק' לספרד איטליה וטורקיה יווצר בית פנימי, ספרד תסיים רק שלישית, אחרי טורקיה, מכיוון שלטורקים יש הפרש סלים גבוה משמעותית (שתוכל להגדיל אותו עוד יותר בגלל משחק אחרון נוח מול איסלנד) ברבע הגמר זה כבר לא קשור להצטלבות של בית אלא מי מבין הנציגה של בית C או D תנצח במפגש ביניהן. במצב הנוכחי למשל אנחנו אמורים בשלב הבא לפגוש את טורקיה, וברבע הגמר את (שימו לב!) המנצחת בין צ'כיה לגאורגיה. משוכות נוחות במיוחד כדי להגיע לחצי גמר. מדהים. לריו יעפילו אוטומטית רק 2 הראשונות מהיורובאסקט. מקומות 3-7 יאבקו בטורניר מיוחד מול נבחרות שאר העולם על 3 המקומות הנותרים לאולימפיאדה. (3 טורנירים נפרדים לפי חלוקה, 6 משתתפות בכל טורניר. המנצחת בכל טורניר מעפילה לאולימפיאדה). בקיצור, הלוואי שנגיע למצב שנדבר על סיכוי להעפיל לריו.
פיי איזה סרט קשה להגיע לריו. למונדו עולות 32. חבל שפספנו בשנתיים קמפיין טוב...הטורניר המיוחד יכלול נבחרות מכל העולם יחד או שנשחק עם אירופה בלבד? איך ההגרלה מתבצעת?
איך במצב הנוכחי אנחנו אמורים לפגוש את טורקיה? אם הכל יתרחש כצפוי (סרביה מנצחת את איטליה, ספרד את גרמניה וטורקיה את איסלנד) אז יהיה בית משולש של ספרד, טורקיה ואיטליה כשלכל אחת ניצחון ואז ההפרש הפנימי יקבע ולאור הניצחון של ספרד על טורקיה היתרון יהיה שלה והיא תסיים שנייה, איטליה שלישית וטורקיה רביעית.
כל העולם כולו, גשר צר מאוד... ובקיצור, לא רק אירופיות (בכל מקרה יהיו רק חמש, מה שכמובן לא מספיק לטורניר של שש נבחרות). זה יהיה מיקס שיכלול שלוש אמריקאיות, שלוש אפריקאיות, שלוש אסייתיות...
מה שישראל צריכה לעשות זה לארח את הטורניר, זה מקום בטורניר בלי קשר למיקום הסופי, יש 18 נבחרות שמחולקות ל3 טורנירים. אם 3-7 יהיה מארחת אז מקום 8 תתצטרף. אגב קצת לצנן את ההישג, נכון שהנבחרת משחקת נפלא אבל עד לא מזמן המקום הטבעי של ישראל היה 16 הגדולות באירופה, האליפויות כללו 16 והעפלנו אליהם תמיד, בעבר היותר רחוק גם עבירת שלב, עלייה זה כמו להעפיל לאליפות, מפה והאלה זה יחשב להצלחה ובשביל ישראל נוק אאוט זה טוב כי אנחנו בתחתית של ה16.
אני מעריך שיהיה שיבוץ. מאפריקה עלו תוניסיה,אנגולה וסנגל. מאוסטרליה ניו זילנד מארה"ב זה יוכרע בימים הקרובים
מחמיא לי שאתה עושה ממני מומחה אבל יצא לי לראות את איטליה רק מול ספרד (המשחק הכי טוב של נבחרת כלשהי באליפות הזאת, אם מתעלמים ממשחקים בין אימפריות לנמושות) ובשאר המשחקים עושה רושם שהיא לא ממש הרשימה. נגד גרמניה היא חילצה ניצחון, הגרמנים עשו בדיוק את אותה הטעות שאנחנו עשינו נגד בוסניה ונגררו להארכה. ובכל מקרה אי אפשר להשוות אותם אלינו כי אנחנו שיחקנו בבית שבהשוואה לבית שלהם נראה כמו קייטנה. מה שכן, גלינארי הוא בלי ספק הMVP של שלב הבתים. 33 נגד טורקיה, 29 גם נגד ספרד וגם נגד גרמניה. הוא ובלינלי הם המפתח, נצטרך לטפל בהם כמו שטיפלנו ברוסים במחצית השניה ואז אפשר יהיה להיגרר למשחק צמוד. בהתקפה לנסות כמה שיותר לחדור ולנצל את השטיח שברניאני יפרוש בפנינו. פאו גאסול שם עליו 34 נקודות, גם שחקנים פחות טובים מסוגלים.
מה שמטריד זה דווקא העובדה שאיטליה חילצה ניצחונות. אם בעבר היא בדרך כלל היתה מפסידה במשחקים צמודים היום היא מנצחת אותם. סימן ההיכר של הדור הנוכחי שלהם הוא לוזריות כי כישרון תמיד היה להם בכמויות. על הנייר טורקיה אמורה להיות חזקה מהם (גם ניצחה אותם בטורניר), הטורקים יותר עמוקים ויותר מגוונים, וגם צריך לזכור את אפקט הקהל. כשגרמניה צימקה מול טורקיה ל-5 הפרש והטורקים התחילו להיראות כמי שמסוגלים לאבד את המשחק הקהל הטורקי הרועש התעורר ואיתו גם הנבחרת שלהם. לא מת על הרעיון של לשחק מול קהל טורקי במשחק נוק-אאוט. לכל נבחרת יש את היתרונות שלה, איטליה זה המומנטום וכושר השיא של גלינארי (ביצים של דינוזאור), טורקיה יכולה להתפוצץ עליך כמו שהתפוצצה על גרמניה עם רבע ראשון של 20 הפרש. מכל כיוון שלא יבוא הרעל לא יהיה טעים לבליעה, רק שלא יהיה בטעם ספרדי.
http://imageshack.com/a/img537/1738/0IBiwT.Xxx ערב חג: נבחרת ישראל עלתה לשמינית עם 73:75 על פולין (כולל תקציר וידאו). ארז אדלשטיין: "הרגע הכי ענק בקריירה שלי. גאה להיות כאן". תגובות נוספות לניצחון. תביאו את פאו: מי תהיה היריבה של הנבחרת ? ספרד התאוששה מול איסלנד, קרואטיה ניצחה את הולנד. כאן ניתן לראות את רב תקצירי הוידאו מהאליפות (מתעדכן). היום ה-6 באליפות: 22:00: http://www.eurobasket2015.org/en/files/%7BE29CD030-1B19-4A7D-8386-663ED315948B%7Dlogo_big.Xxx ישראל VS צרפת http://www.eurobasket2015.org/en/files/%7B78A9CD32-600A-4147-A1F0-CCC1C0518C7A%7Dlogo_big.Xxx * המשחק יועבר בשידור ישיר בערוץ ספורט 5. שאר משחקי היום ה-6 באליפות: 15:30: סרביה - איטליה ; שידור ישיר בספורט 5 15:30: אוקראינה - בלגיה 16:00: פינלנד - פולין ; שידור ישיר בספורט 5 לייב 16:00: סלובניה - מקדוניה 18:30: בוסניה/הרציגובינה - רוסיה ; שידור ישיר בספורט 5 לייב 18:30: לטביה - אסטוניה 18:45: גרמניה - ספרד ; שידור ישיר בספורט 5+ 19:00: גיאורגיה - קרואטיה 21:30: צ'כיה - ליטא ; שידור ישיר בספורט 5 לייב 22:00: טורקיה - איסלנד 22:00: יוון - הולנד ; שידור ישיר בספורט 5+ החל מ-22:30 חמישי ביורובאסקט: הכרעות מכל כיוון, קרב ענק בין ספרד וגרמניה . תהנו !
עם שיבוץ אין לנו סיכוי לקבל איראן ותוניסיה ולהתקרב עוד יותר לריו.... אבל הלכתי רחוק, הפסד מרגיז ביותר לאיטליה ויאלה הביתה. עשו את שלהם גם ככה.
אחרי שהמשחק של הנבחרת נגמר עברתי למשחק של איטליה גרמניה וראיתי את הרבע האחרון ואת ההארכה כמובן. איטליה היא נבחרת שביום טוב שלנו בהחלט אפשר לעבור. הם טובים מאיתנו אבל לא בצורה ניכרת כמו סרביה וספרד. הם בנוים כמעט לגמרי על גלינארי ובלינלי, שבדקות שאני ראיתי היו היחידים שקלעו וגם אלה שהאיטלקים חיפשו כל הזמן. מבין סרביה, ספרד, טורקיה ואיטליה, האיטלקים לטעמי הם הנבחרת הכי פחות טובה מבית המוות, למרות שכמובן היא עדין פייבוריטית גדולה למשחק מולנו.
אני יודע שזה לא יקרה, אבל אם אני ארז, אני נותן היום מנוחה למקל, כספי ופישר (אליהו אתמול "נח" בגלל הפציעה). הסיכוי שלנו לנצח את הצרפתים עם או בלי השחקנים האלו הוא גם ככה קטן וגם אם ננצח, לא בטוח שזה ייתן לנו יתרון כלשהו כי בכל מקרה נפגוש נבחרת מצויינת בשלב הבא. מאחר וכבר הבטחנו עלייה, עדיף שהשחקנים המובילים יהיו רעננים לשלב הבא ולא למשחק מיקום שלא ממש ישנה יותר מדי. דבר נוסף, אולי כשאין עליהם לחץ,יבזורי, דוסון, טימור ורות'בארט, שמשום מה לא מקבל צ'אנסים, ישתחררו טיפה ויורידו חלודה, כי אנחנו נהיה חייבים את כולם בכושר טוב בשלב הבא.
בדיוק, המקום הראשון לא נותן לנו כלום למעשה ועדיף להישמר מפציעות ולתת מנוחה ל"כוכבים". בנוסף לכך שיש מצב שנרוויח איזה שחקן מהספסל שיקבל יותר ביטחון והיה אפשר להיעזר בו בהמשך. אני אישית מעדיף את גרמניה, אין סיכוי אבל שניפגש, בשביל זה צריך שהם ינצחו את ספרד ואנחנו את צרפת.