ספרד זכתה ביורובאסקט 2015

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏5/9/15.

1. EuropeGuy Member

לימונד שיחק 17 דקות, אין באמת קשר בין העבירה שלא עשה (מה לעזעזל עבר לו בראש?!) לבין חמצן במוח. אצל בוסניה המקרה היה הפוך, דווקא שחקני הספסל הם אלו שהראו לאיבנוביץ' שהם כן מסוגלים לאזן עבורו את המשחק. רנפרו הוא שחקן ספסל בבוסניה אבל היה מצויין בהתקפה ובריבאונד ולכן קיבל מאיבקוביץ' 33 דקות. קיקאנוביץ' הוא גם שחקן ספסל והיום הוא קיבל 40 (!) דקות. זה מראה לך שאין תחליף למה שאתה מקבל משחקן לא משנה כמה אתה דוגל במנוחה. אתה בעצמך מבין שביחס להתפתחות המשחק ארז הלך עם הכלים הכי טובים שהיו לו.

אני שותף לדעה שלך שצריך לחלק דקות בצורה יותר חכמה וזה מתחיל מכניסה לרוטציה כבר בדקות הראשונות. אדלשטיין, שלא כמו בלאט (נוטה להוציא שחקנים דווקא כשהתחממו), אוהב ללכת עם המומנטום ולפעמים ברגעים שהוא כבר עומד לעשות חילוף הוא רואה שהנבחרת מתחילה לרוץ ויוצא מצב שאותו שחקן שהוא עמד להחליף הוא חלק מרכזי בריצה ולכן הוא משתהה בחילוף שלו. זה קרה היום גם עם כספי, גם עם אליהו וגם עם מקל. אגב, עצם העובדה שאוחיון קיבל 30 דקות למרות שכמעט לא הורגש מראה עד כמה אדלשטיין לא היה מרוצה מהירידה ביכולת בהגנה ששחקני הרוטציה הביאו איתם. אם יבזורי ודוסון רוצים לראות יותר דקות, אין לי ספק שהם ירוויחו אותם דרך הגנה טובה.

2. VAR Member

בפסקה השנייה שלך בעצם ענית לנקודה שהעלת בראשונה. אתה מעלה את דוסון ל37 שניות הוא מחטיא 2 מהעונשין והחלטת שהוא נשרף לשארית המשחק. גרין וכדיר שיחקו נראה לי ביחד את כל הדקות שלהם היום. מה הפלא שההתקפה נתקעת כשהם כולם ביחד על המגרש? החכמה היא לטפטף אותם על הפרקט כדי שהנוכחות שלהם לא תפגע עד כדי כך בשטף של המשחק. ארז החליט שעד שהוא לא הורג את המשחק השחקנים שלו לא יקבלו מנוחה היום, אבל ממתי דברים כאלה מובטחים?

3. EuropeGuy Member

דוסון לא נשרף על סמך 2 החטאות מהעונשין אלא על סמך מה שהוא הראה לאדלשטיין באליפות עד כה. אבל שוב, אני שותף לדעה שלך שצריך למצוא דרך לשלב את הספסל שלנו בצורה כזו שרוב השחקנים הטובים שלנו יהיו על הפרקט בכל רגע נתון. אבל תיקח בחשבון שזה אומר שתמיד יהיה מצב שבו השחקנים הכי טובים שלנו משחקים 30-35 דקות לפחות (ואלו כמעט תמיד אליהו כספי מקל ופישר ש..מה לעשות, דרגה מעל השאר) אחרת ניאלץ למצוא את עצמנו בחמישיות רעות למשך זמן רב מדי. זה טורניר גמר, ובכל טורניר גמר אתה חושב לטווח הקרוב. מי שנכנס טוב למשחק יקבל דקות, מי שלא יצטרך לעשות זאת בהזדמנות הבאה. זו האחריות שלהם לא של ארז.

4. VAR Member

המחשבה הזאת לטווח הקרוב נכונה באחד משני מקרים:
    1. הגענו למסקנה שעשינו את שלנו עם 2 ניצחונות וכל דבר מעכשיו זה בונוס
    2. לא היינו משחקים בלוח רצחני כזה של משחק בכל יום

צרפת ניצחה עכשיו את פולין וזה אומר בעצם שחוץ מתסריט מאוד לא סביר שמשאיר אותנו בחוץ ההפסד לבוסניה היה בעצם חסר משמעות - ניצחון על פולין ואנחנו מבטיחים מקום שני, הפסד ואנחנו מסיימים 4 (לא באמת משנה אם נסיים מקום 3 או 4, ההבדל הוא ספרד או סרביה שזו אותה דרגת קושי). זו עוד סיבה לחשוב קצת מעבר למשחק של היום...

אגב במקרה של הפסד לפולין וניצחון של צרפת על רוסיה מחרתיים - צרפת בעצם תבטיח את המקום הראשון עוד לפני המשחק נגדנו וזה יכול לשחק לטובתנו אם נהיה חייבים לקחת את המשחק הזה (ישוחק אחרי שאנחנו כבר יודעים אם אנחנו חייבים ניצחון או לא). לוח משחקים אידאלי כבר אמרתי?

5. EuropeGuy Member

המחשבה על הטווח הקרוב קשורה גם לטווח הרחוק. ארז יודע כמה חשוב לנו המקום השני ולכן החליט שניצחון היום חשוב יותר מעומס גדול לשחקנים שגם ככה יקבלו למחרת יום מנוחה, לכן הוא שיחק עם השחקנים הכי טובים שעמדו לרשותו היום. היו לנו את כל ההזדמנויות שבעולם לנצח ולא בגלל עייפות לא ניצחנו (זה השפיע אבל לא הפסדנו בגלל זה). אי אפשר בטורניר רציני כזה לצפות ממאמן נבחרת להסתכן בהפסד רק בגלל שהוא בונה על הפסד של קבוצה אחרת.

נערך לאחרונה ב: ‏8/9/15
    de Middenweg אוהב/ת את זה.
  6. ייא Member

יש לנו סיכוי למשהו מול פולין? נראה כמו 15 קל להם. הלא כך?

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  7. shlomydavid מנהלים

http://imageshack.com/a/img537/1738/0IBiwT.Xxx

ישראל נכנעה לבוסניה אחרי הארכה - 86:84 (כולל תקציר וידאו).

ארז אדלשטיין: "זה מרגיז. הבוסנים גנבו לנו ניצחון". תגובות נוספות להפסד.

תסריט הבלהות שימנע מישראל מקום בשמינית. וגם - איך ניתן לסיים במקום ה-2 ?

צרפת עלתה לשמינית הגמר אחרי ניצחון על פולין, רוסיה ספגה הפסד שלישי ברציפות.

כאן ניתן לראות את רב תקצירי הוידאו מהאליפות (מתעדכן).

היום ה-4 באליפות:

15:30: סרביה - איסלנד ; שידור ישיר בספורט 5
    16:00: סלובניה - הולנד ; שידור ישיר בספורט 5 לייב
    18:45: גרמניה - טורקיה ; שידור ישיר בספורט 5 לייב
    19:00: גיאורגיה - יוון ; שידור ישיר בספורט 5+
    22:00: ספרד - איטליה ; שידור ישיר בספורט 5+
    22:00: קרואטיה - מקדוניה ; שידור ישיר בספורט 5 גולד

שלישי ביורובאסקט: יוון וסרביה ינסו לשמור על מאזן מושלם, ספרד מול איטליה, גרמניה מול טורקיה.

תהנו !

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני עדיין מאד עצבני על אתמול. ניצחון על בוסניה פשוט היתה מסדרת לנו שקט בהמשך הבית הזה. אנחנו מעולם לא היינו פייבוריטים, אבל ברגע שאתה הולך לשבת מאחורי ההגה אז תשאר גם שם. ההפסד הזה כל כך מיותר ומעצבן. הצורה שבה הפסדנו בכלל מרתיח אותי. זה לא רק הרגע של קליעת השלוש המכרעת של הבוסנים אלא דקה לפני זה כשבמצב 3 לזכותינו (או 4) אליהו לקח ריבאונד התקפה ובמקום להחזיק בכדור וללכת לקליעות עונשין הוא נפטר מהר מהכדור בגלל שכספי היה די לבד מתחת לסל. הבוסנים חטפו אותו וקלעו בצד השני. קליעות העונשין שפישר החטיא.

פשוט הפסד כל כך מיותר שאולי טרף לנו הרבה מאד קלפים. התוצאה של הפולנים אולי משקרת כי פינלנד הלכה עם צרפת להארכה והפסידה די בקלות לנו, אבל זה לא משנה את העובדה שפשוט ירינו אתמול לעצמנו ברגל. אני מאד מקווה שלא נשלם ביוקר על זה כי יש לדעתי עוד אפשרות שלא נעלה לשלב הבא, נכון?

9. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש הסברים כאן על התרחישים השונים (זה היה לפני ההפסד של פולין לצרפת):

http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/Article.5796.196403.html

זה הפסד מרגיז כי יכולנו לבוא עם הרבה יותר שקט מול פולין, אבל גם אם היינו מנצחים את הבוסנים זה נשאר המשחק החשוב עבורינו לקחת. השאלה עכשיו איך הנבחרת יוצאת מההפסד הכואב הזה, כי זה משחק שהיה בידיים שלנו כ״כ הרבה פעמים והשחקנים יודעים את זה.

הדבר הכי טוב שהיה אפשר לבקש זה את היום מנוחה הזה. נקווה לטוב.

נערך לאחרונה ב: ‏8/9/15
  10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

את האמת שאין לי כרגע מושג איך לנתח את פולין. מצד אחד היא בקושי הפסידה לצרפת ה'אדירה' (האם היא גם באמת ככה?), אבל פינלנד הגיעה עם המארחת להארכה. את פינלנד ניצחנו בצורה משכנעת. אז באמת נראה לי שמאד קשה לחזות מה יהיה למרות שתחושת הבטן שלי כרגע לא טובה.

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני דווקא מאמין שנבוא חדים מול פולין ואולי טוב שהגיעה הסטירה הזו אחרי האופוריה שלהמשחקיםן הראשונים, רק איך לעזאזל אנחנו מתמודדים עם גורטאט??

12. VAR Member

הוא לא כזה מפלצתי באליפות הזו עד עכשיו. הרבה פחות מאיך שכספי ואליהו נראים. אם הוא יקלע את ה20 נקודות שלו ונצליח להתמודד עם השאר, זה לגמרי בר השגה.

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מסכים שזה בר השגה וגם שהוא לא כזה נורא עד עכשיו. מצד שני, כל משחק ולא משנה מול מי, אני מאוד חושש ממשחק הפנים והריבאונד שלנו וגם אתמול זה היה גורם מכריע בהפסד. כבר שחקנים פחות טובים מגורטאט עשו לנו צרות גדולות. בהחלט בר השגה, אפילו הייתי הולך על 60-40 לנו, אבל זו גם הולכת להיות מלחמה בצבע ופה שאר הנבחרת חייבת לתת תפוקה וארז חייב לנסות להכניס כמה שיותר למשחק.

14. VAR Member

ממש לא 60-40 לנו. אנחנו אנדרדוג אבל אין נבחרת שאי אפשר לנצח עם משחק נכון. צריך להבין שגורטאט הולך לחגוג, אבל הוא לא השחקן שידפוק עליך 40 נקודות. צריך להוציא את האחרים מהמשחק כמו שכבר הראנו שאנחנו מסוגלים לעשות יפה מאוד, ולנצל את היתרונות שלנו בהתקפה.

ולקלוע עונשין :/

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני לא חושב שאנחנו אנדרדוג. במקרה הגרוע אני אלך על 50-50. הם נבחרת טובה, אבל כמו את פינלנד, גם אותם אין מה לנפח. הריבאונד מולם יהיה מאוד בעייתי, הקליעה מבחוץ שלהם עד עכשיו קצת פחות (מה שאולי יאפשר לנו לשמור יותר איזורית ולעזור על גורטאט ובריבאונד). מקווה מאוד שהיום מנוחה הזה רק יעשה לנו טוב ובלי כל קשר, ארז חייב לשתף יותר את דגן, בר, שון ורוברט. אחרת גם אם נעפיל לשלב הבא, לא נעשה כלום מעבר כי השלישייה המובילה פשוט תתפרק מהרגליים.