יש לך נטיה מאד מעצבנת (וילדותית) לקחת דיונים למקום אישי. אני טיפוס מאד סבלני בדרך כלל, אבל עדיף שתרגיע ותיתן כבוד לבן אדם שאתה מתדיין איתו גם אתה לא מסכים עם מה שהוא כותב (שזה בסדר גמור, זו בדיוק מהות דיון בפורום). הבלגתי כמה פעמים כדי לא להרוס את הדיון, אבל יש גבול. תירגע. "התקן שאיתו הגיע" התבטא בזה שהוא עלה בהרכב במשחק הראשון. בטורניר כל כך קצר המשחק הראשון ממחיש מה הייתה הכוונה המקורית של המאמן. מכוון שהדברים לא עבדו, דל בוסקה שינה וסילבה היה המפסיד העיקרי מהשינויים שנערכו. בהרכב מאוזן" (יענו ששחקנים משחקים בתפקידים שלהם, בלי אינפלציה של שחקני מרכז שדה וכמעט בלי חלוצים) הכוונה שלי שספרד היו משחקים 4-3-3 כמו ברצלונה, עם השלישיה של ברצלונה כשלישיה האמצעית ולא עם אינייסטה בשלישיה הקידמית וצ'אבי אלונסו בהרכב.
ישלך נטייה מעצבנת לחפש העלבות, סילבה. אמרתי לך שאתה לא מדייק, וזה נכון. תעשה ריענון בזיכרון. אתה יודע מה, נניח ולפי המחשבה שלך (שוב, אי אפשר לעולם לדעת על איזה "תקן" הוא הגיע, רק על השורה התחתונה שהיא מאוד ברורה) הוא הגיע כשחקן הרכב וירד לספסל-עדיין הוא נחשב כיום לשחק ספסל, מכיוון שמעמדו נפגע במונדיאל והוא לא שיחק. הרכב מאוזן מבחינתי=ההרכב של היורו, עם המערך שלו. בהרכב הזה סילבה משחק בצד. בשום מצב בעולם במערך של 4-3-3 לא נראה את סילבה באמצע, ולמזלינו בנבחרת אף פעם לא שיחקו ככה.
לא, לך יש נטיה לחפש כל הזמן התנגחויות קטנוניות עם אנשים. בהתחלה הבלגתי כי חשבתי שזה ביזבוז זמן ואנרגיה להתעסק בזה, אבל כנראה שאתה מפרש את זה כחולשה וזה רק מעודד אותך להמשיך. תרגיע או תחפש אנשים שזו גם המטרה שלהם. "התקן שבו הגיע" ברור מאד מתוקף זה שהוא עלה בהרכב במשחק הראשון. בטורניר קצר כמו מונדיאל לא עושים ניסיונות במשחק הראשון אלא הולכים על מה שאתה תופס כהרכב הראשון והחזק שלך. בגלל שהדברים לא הלכו, נעשו שינויים. יש מבין? הוא לא נחשב היום לשחקן ספסל, כי ברוב המשחקים האחרונים הוא עלה בהרכב. וכתבתי שבנבחרת להוא עולם לא משחק באמצע, להבדיל מהתפקיד שלו בסיטי. זה בדיוק חוסר האיזון לדעתי: יותר מידי עושי משחק ופחות מידי חלוצים, שחקני קו, גולרים טיבעיים, שחקנים שעושים תנועה לעומק וכו'.
בתקשורת ההולנדית מדווחים היום על מתח אפשרי בין שני בלמי הנבחרת, פיקה וראמוס. בראיון לתכנית Fora de Joc אשר משודר ברשת Ona fm אומר המאמן דל בוסקה שהוא במצב מסויים אפילו שוקל להשאיר את השניים בספרד...המאמן הלאומי כן מדגיש שבסה"כ אין שום מתח בין שחקני ריאל לברצלונה. אני רוצה להאמין ששני החבר'ה בסופו של דבר יצליחו להגיע להבנה, אבל לי יש הרגשה שבגלל שפויול לא יהיה באליפות המתח שכנראה כבר היה בעבר בין השניים אולי התגבר. אם דל בוסקה לא יצליח לארגן את השורות יש לדעתי סיכוי לא קטן שספרד שוב תהפוך לאותה ספרד של השנים הרבות בהן הסכסוכים הפנימיים גרמו להפסדים מיותרים. מה דעתכם על ההרהורים שלי?
בטח, ראמוס ופיקה יישארו בספרד ודל-בוסקה יחזיר את סאלגדו לאגף ימין כמו בימים הטובים בנבחרת ובריאל מדריד. אגב, סכסוכים פנימיים מעולם לא היו הסיבה לכשלונות של הנבחרת. המעמד של סילבה בנבחרת השתדרג משמעותית לדעתי והוא מועמד להרכב הראשון. אי-אפשר להתעלם מהיכולת הפנטסטית שהוא הפגין העונה בפריימרליג. סילבה כבר הרבה שנים שחקן שנותן שואו אבל העונה הוא גם תרם סטטיסטית מבחינת בישולים. לא הבנתי איך העמדה שלו תיהיה בעוכריו? סילבה גם סוג של קשר אמצע, הוא יהיה שחקן חופשי. הבעייה (גם מבחינתנו האוהדים וגם מבחינת סילבה) היא שבמידה וגם אלונסו וגם בוסקטס משחקים(צ'אבי ואינייסטה באנקרים ובצדק) אז נותר מקום לרק קשר אחד מקדימה - או סילבה שהוא עושה משחק מהרמה הכי גבוהה או פדרו שיכול לכדרר קצת בכנף כמו חסוס נאבאס.
דור, לפחות לגבי העבר אתה מאד מקל ראש בסכסוכים הפנימיים שלדעתי כן היו. אל תשכח שהבעיות בין ריאל לברצלונה לא רק באות בגלל היריבות הספורטיבית אלא גם בגלל הקטע עם ספרד וקטלוניה. לפני שנתיים התקשורת ההולנדית הביאה תמונות מברצלונה שם בפרוש לא עודדו את הנבחרת והיו בגלוי בשביל הולנד...במשך כל כך הרבה שנים ספרד תמיד הביאה נבחרות טובות, אבל כנראה ששחקני הנבחרת לא היו מוכנים להלחם אחד בשביל השני. לדעתי העניין הזה בהחלט תמיד נמצא מתחת לפני שטח כמו הבעיות החברתיות בנבחרת הולנד.
http://estaticos01.marca.com/imagenes/2012/05/30/futbol/eurocopa_2012/espana/1338316160_extras_portada_2.Xxx לפני המשחק כתבו במארקה 'השעה של טורס'. הנה, פתיחה חזקה של הנבחרת מול דרום קוריאה(ההיא ממונדיאל 2002) וטורס נוגח נהדר לרשת בדקה ה-11 ומעלה את הנבחרת ל-1:0. הגול של טורס מאוד חשוב לביטחון העצמי שלו, אין ספק שהוא החלוץ שיפתח בהרכב במדי הנבחרת ביורו. אם חלוצים כמו ראול ו-ויאה נותרו בחוץ, כל אחד מהסיבות שלו - אז טורס הוא האיש.במונדיאל למשל הוא היה מבזה אבל אני חושב שהפעם זה לא יהיה ככה. השער של טורס הוא ה-28 שלו במדי הנבחרת בקרוב ל-95 הופעות(93 נדמה לי) - לא מספיק. הנבחרת פתחה עם הנעת הכדור הרגילה, הבחנתי במוטיבצייה לייצר מצבים ולא לבוא להעביר את הזמן בלי תכלית. 'הבעייה' היחידה שלי היא שההרכב שיעלה רחוק מלהיות ההרכב היום, עם דגש על חוליית הקישור. עם כל הכבוד לבנאט המצויין(השחקן הראשון של בטיס מאז חואקין שמקבל זימון לנבחרת). מאטה בחיים לא ישחק, בטח לא בימים, גם קאסורלה(משחק כמו במאלגה - במרכז) לא צפוי לראות דשא. חשובה היכולת של דוד סילבה. צ'אבי אלונסו קפטן - יופי. אם קסיאס יעלה במחצית השנייה הוא ירשום הופעה מס' 130 בסלקסיון - וואו. מקווה לראות עוד גולים ובעיקר דרך הנעת הכדור הרגילה, כדורי עומק למשל או בעיטות מרחוק - פחות גולים מנגיחות. חייב לציין שמשחקי הידידות האלה משעממים בטירוף, שיגיעו כבר לדבר האמיתי, עוד קצת יותר משבוע זה קורה. בנושא אחר - חוסה איגנסיו ורט, שר החינוך התרבות והספורט בספרד בארוחה לכבוד הספורט הספרדי - "אני מאוד מתגעגע לראול ורציתי לראות אותו ביורו, אבל אני מכבד את דל-בוסקה". ביקרתי אותו במלון של שאלקה לפני המשחק בספרד מול אתלטיק בילבאו וראיתי אותו משחק - הוא עשה עונה גדולה ומדובר אולי בשחקן הספרדי הגדול בכל הזמנים ולבטח אחד החשובים ביותר. שוב, זה בידיים של דל-בוסקה והוא המאמן אבל ראול חסר".
ספרד כרגע משחקת את משחק ההכנה השני שלה, נגד דרום קוראיה, ומובילה 1-0 משער של טורס ובישול גדול של בנייאט שסם לו את הכדור בדיוק על הראש. ההרכב של ספרד: ריינה מונריאל, ראמוס, אלביול, ארבלואה בנייאט, אלונסו, קאסורלה סילבה, טורס, מאטה זה פשוט פשע ששחקן שגאון כדורגל כמו בנייאט לא יהיה ביורו. 35 דקות במשחק ומאטה וסילבה פשוט נוראיים, כל כך הרבה מסירות גרועות, במיוחד במסירה האחרונה, לא אפקטיביים ולא עוזרים כמעט לטורס.
סדרו\סילבה, אם אתה רוצה לחפש בכוח העלבות אישיות אתה מוזמן. לדעתי אתה צריך לשתות כוס פרופורציה, ולהפסיק לחפש את ההתנגחויות האלה. לא אכפת לי ממך אישית כ"כ בשביל לבזבז זמן על לפרש את החולשות\חיזוקים שלך מאחורי התגובות. אתה רוצה לנהל דיון-יאללה, אתה רוצה לחפש לריב-אתה מוזמן. שוב, בפעם ה-100, ולשורה התחתונה של הדיון-אתה לא יכול לדעת בתור מה סילבה הגיע לנבחרת. שחקן ספסל, נער מגבות או מסי הספרדי. זה שהוא פתח משחק ראשון לא מעיד על כלום. בשורה התחתונה הוא לא שיחק בכלל כמעט, ומעמדו ירד-משחקן הרכב ביורו לנער פוסטר במונדיאל. אי אפשר לדעת כיצד ועל תקן מה הוא יגיע לטורניר הזה, אבל נכון למונדיאל-הוא שחקן ספסל. כל דבר אחד מבחינתי יהיה הפתעה, כי אני מאמין שדל בוסקה ימשיך בריבוי הקשרים באמצע, בתקווה שלא. לדעתי כולם מקלים ראש בסכסוכים הפניימים של הנבחרת. דור, אתה שוכח שקסיאס אירגן אשכרה ארוחת פיוס, אתה חושב שזה היה לחינם? אתה חושב שבארוחה באמת הדברים נרגעו? השחקנים שלנו שונאים את שלכם, מלבד קסיאס שמידי פעם משתחרר לובורג אבל בסה"כ הוא השפוי היחיד. שחקנים כמו ראמוס וארבלואה לעד יהיו שנואים בקרב שחקנינו, ואל תיתן לחיבוקים להטעות אותך. הם דוחים את צ'אבי, פויול, פיקה, ובצדק רב-ההתנהגות שלהם לא ספורטיבית ולא חברית. אני יודע שבברסה-ריאל החברות נדחקת לצד, אבל יש פאול, ויש פאול, ויש טראש טוק ויש טראש טוק, ויש מלוכלך ויש מלוכלך. לא ראית בחיים את היירו נותן כאפה לפפ, או את ראול נותן כאלה לפויול. מהצד שלכם אנחנו צבועים ובגלל שאנחנו צוללנים מותר לשבור לנו את הרגל, ומעבר לזה-ארבלואה וראמוס הם פשוט שחקנים מגעילים, הם לא צריכים סיבה להיות מגעילים. אם קראגר נתן לארבלואה מכות באמצע משחק, שחקן בקבוצה שלו-משהו בחרא הקטן לא בסדר. זה לא אתם, ריאל מדריד שהפכה אותם לכאלה, אל תפרש את זה ככה, גם דני אלבס ובוסקטס יצללו במילאן מלאת הערכים אעלק, כי זה האופי שלהם כשחקנים. האופי של חלק משקניכם הוא פשוט מגעיל. וזה לא שפיקה מושלם, אני תמיד לא אהבתי את האופי שלו, אבל בעניין הזה-אני בעד, שלא יחליף עם ראמוס חצי מילה. ואם אפשר-שגם ינסה לשבור לו רגל באימון. אז לא, אין לי ספק שיש דברים בגו, ואחרי הכמעט מכות שהיה ביניהם, שבו פיקה אמר לו כנראה שהוא הגזים וראמוס אמר לו לבוא למטה לחדר ההלבשה ללכת מכות, אין פה הפתעות-יש ביניהם מתח והוא ישאר לעד. קווים אדומים נחצו, מי אשם זה כבר דיון אחר לגמרי (מוריניו והשטיפות מוח)...
נגמר בסופו של דבר 4-1, מחצית שנייה ספרד השתפרה אבל עדיין לא שיחקה מי יודע מה, שער בפנדל של אלונסו, קאסורלה מבעיטה חופשית ועוד אחד של נגרדו מבישול של סולדאדו. בנייאט היה מספר אחד על המגרש, הוא עד כדאי כך טוב שאני רואה אנשים במארקה שדורשים אותו במקום אלונסו, פשוט תענוג לראות אותו מנהל את המשחק מצד לצד, שלח כדורים קדימה, ונלחם כמו אריה על כל כדור- לצערו הוא משחק בעמדה כל כך עמוסה של הנבחרת, יקראו לי משוגע עם הייתי מעדיף אותו על צ'אבי, אבל ממש לא הייתי בוכה עם זה קורה. חבל שחאבי גארסיה, חסוס נאבאס וחואנפראן לא קיבלו דקות.
בניאט יצא אשם בשער של קוראה. סילבה ומאטה בין השחקנים המצטיינים בפרמייר ליג. הם עוד יוכיחו את עצמם. ויפה שדל בוסקה מפצה את המנופים. אם כבר, אז חבל לי יותר שמונריאל נופה. בעיקר כי אני שונא את אלבה.
ריקלמה: צ'אבי אלונסו או צ'אבי הרננדז? אני מקווה שהראשון.. האמת שבנייאט באמת שחקן מרשים. לא יצא לי לראות אותו הרבה בבטיס, אבל היום הוא נתן הצגה. מאד מזכיר את אלונסו במשחק שלו. קראתי שבילבאו מתענינים בו, אבל אם הייתי ליברפול או קבוצה מהסוג הזה (שמחפשות שחקן מרכז שדה ברמה גבוהה וקשה להן למשוך "כוכבים"), הייתי הולך עליו היום בכל הכוח. עוד שנתיים הוא יעלה 20 מיליון+. לדעתי היה משחק מצוין של הנבחרת, מלבד ה15-20 הדקות האחרונות שלה מחצית הראשונה. אם משווים למשחקי האימון לפני המונדיאל, זה נראה הרבה יותר טוב, חלק מזה אולי באמת בגלל שיש הרבה שחקנים צעירים ורעבים שיש להם מה להוכיח. אתם יודעים, הרבה פעמים מתייחסים לזה קצת כמובן מאליו, אבל באמת מדהימה כמות הכישרון שיש לספרד בעמדות מסוימות. בעומק אין לספרדים תחרות. טורס? אני מתנצל מראש בפני אוהדי אתלטיקו, אבל לדעתי גם בשיאו הוא לא התאים לגמרי ל"טיקי טאקה" ולא מקרה הוא הצליח יותר באנגליה. הטאץ' הראשון שלו בכדור לא מספיק טוב, היכולת שלו להשתלב במשחק המסירות גם לא. הכוח שלו היה תמיד ביכולת הפריצה, אבל במשחק מול ההגנות הצפופות שאיתן ספרד מתמודדת, גם בכושר טוב יותר קשה לו להביא את היכולת הזו לידי ביטוי. המאזן שלו בנבחרת מעיד על זה. מצד שני זה מה יש כרגע ועם זה יצטרכו לנצח.
מצחיק פה שאנשים פה עוד מעיזים לדבר על טורס, כאשר הוא האיש ששבר את הבצורת הארוכה של ספרד והיה חלק גדול בזכיה ביורו 2008 (שגם במהלכה וייה נפצע וספרד הסתדרה מעולה בלעדיו), נכון שטורס עבר שנה וחצי נוראית, אבל לפני זה היה מעולה גם בקבוצות שהיה בהם וגם בנבחרת ובניגוד לראול גם הביא משהו ואיך הולך השיר... "guti maricon raul sin seleccion" תודה לאראגונס שבזכותו ראול לא ראה ולא יראה לעולם תואר עם ספרד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx
יש קצת דימיון לאלונסו, אבל הוא יותר קידמי מימנו קצת, ויותר על העמדה של צ'אבי, הוא גם מזכיר מאוד את צ'אבי בניהול המשחק שלו, בשליטה שלו במרכז המגרש, ובדיוק המדהים במסירות שלו, כל כדור מגיע לכתובת, גם הוא שחקן עם טכניקה מעולה שקשה מאוד להוציא לו כדור מהרגל. לדעתי כבר היום הערך שלו הוא למעלה מ10 מיליון יורו, די אבסורד שהוא התגלה לעולם רק לפני שנה, שעד אז הוא היה שחקן בבטיס ב', ובאיזה משחק בליגה השנייה בעונה שעברה פפה מל העלה אותו והוא נתן משחק מדהים וכבש שער אדיר, הקהל של בטיס התאהב בו ומאז לא ירד מההרכב. יהיה מעניין לראות אותו בפרוייקט של בייאלסה בבילבאו, כי הוא כמובן באסקי, אני די מופתע שאתלטיקו במקום לרכוש שחקנים גמורים כמו אמרה לא הולכת עליו, או מאלאגה שלדעתי זקוקה לשחקן כמוהו, בולנסיה יש את באנגה שהוא דומה לו מאוד, טינו קוסטה ופארחו אז קצת בעיה. קצת מתסכל שיש עוד שנתיים מונדיאל בברזיל וצריך לחשוב גם על העתיד, ושחקנים כמו תיאגו אלקנטרה, אנדר הררה, דה-מרקוס, מוניאיין, בנייאט, דומינגס, סוסאייטה, ראול גארסיה, קמאצ'ו וכו' וכו' לא מקבלים זימון, צריך גם לחשוב על העתיד ודל-בוסקה הולך על ''בטוח'' ולא הפתיע. מזל שי את האולמפיידה.
עם כל הכבוד לבנייה לקראת המונדיאל ושילוב צעירים, המטרה שאתה מגיע לטורניר כמו יורו צריכה להיות בראש ובראשונה, זכיה. ובטח במצב הנוכחי שבו לספרד יש הזדמנות לעשות הישג שלא הושג מעולם. הישג שיכתיר אותה (לפחות ברמת התוצאות) כנבחרת האירופאית הגדולה בהיסטוריה. זה לא הזמן לשלב צעירים בשביל שיקבלו ניסיון, את זה אפשר לעשות במוקדמות או במשחקי אימון. מעבר לזה שהוותיקים (במרכאות או לא, הרי רובם המוחלט של ה"כוכבים" הם שחקנים צעירים יחסית או בשיא הקריירה) הם גם שחקנים יותר טובים. אני מאד אוהב את בילבאו, מעריך את הכישרנות שלהם ואת העבודה שעושה שם ביילאסה. כל זה לא סותר את העובדה שטירוף מוחלט יהיה להזמין לנבחרת שחקנים כמו סוסאטה, אנדר הררה או דה מרקוס על חשבון מאטה, נאבס או קאסורלה. הרי לבילבאו יש שני שחקנים בנבחרת והיו כנראה שלושה אלמלא הפציעה של איראולה. אני הייתי מזמין גם את מוניאין שהוא באמת עילוי, גם כדי להתחיל להכין אותו לעתיד. אבל להזמין את השחקנים הרביעי, חמישי והשישי בהיררכיה שם על חשבון כוכבים בקבוצות צמרת באירופה וספרד? ראית את גמר גביע המלך והבנת שעם כל הכבוד יש עדיין פערי רמות עצומים בין הצעירים הללו לטופ של הכדורגל של הספרדי. ראית את הגמר נגד אתלטיקו (שהיא קבוצה בערך ברמה שלהם) והבנת שגם לניסיון יש משמעות. ראול גארסיה? קאמצ'ו? על חשבון מי היית מזמין אותם? אלה שחקנים ברמה של מרכז שדה בנבחרת ספרד, נבחרת ששחקנים כמו פאברגאס וסילבה (בתפקיד הטיבעי שלו) לא נכנסים בה להרכב? אתה צודק לגבי דומינגז ובאמת לא ברור לי איך שחקן כמו אלביול, שמעבר לכך שהוא פשוט לא שחקן טוב גם לא שיחק כדורגל כמעט שנתיים, מקבל זימון ומעמד של מחליף ראשון. אבל העדפה לשחקנים בקבוצות גדולות יש בכל נבחרת.