1) הנבחרת הזו תצטרך להתגבר על השובע המנטלי שהצטבר לאחר הזכיות האחרונות, על העונה החלשה שעברה על ג'רארד פיקה, על ההיעדרויות המשמעותיות של דויד וייה וקרלס פויול, על אי הזימונים של רוברטו סולדאדו וחוסה אנריקה ועל עוד דברים נוספים ורבים שיתגלו היטב במהלך הטורניר הקרוב, אך ה"בעיה" הגדולה ביותר של הנבחרת הספרדית היא שיש לה כיום את הפליימייקרים הטובים בעולם, מה שגורם לה לשחק בסגנון משחק מאוד לא תכליתי. בשביל לזכות בגביע גם הפעם היא תצטרך לשחק עם שחקנים שמשחקים לעומק ויכולים להבקיע שערים מכל מצב ומצב ובאמצעות כך להפוך את המשחק לפשוט ויעיל יותר עבורה, לכן שחקן כמו פדרו, למרות העונה לא טובה שעבר, חייב להיות באנקר בהרכב של ויסנטה דל בוסקה. 2) ייתכן וזו לא הדעה הפופולארית בקרב הציבור, אך לטעמי פרננדו טורס צריך להיות החלוץ הפותח בנבחרת הספרדית. עם כל הכבוד ליורנטה ונגרדו, שטורס טוב הוא בליגה אחרת לחלוטין מהם. אני חושב שכדי מאוד לדל בוסקה להעניק לו את ההזדמנות. אם יגיע רגוע לטורניר ויצליח להיכנס למומנטום הנכון, ייתכן שזה יהיה בדיוק ההבדל בין גביע נוסף והישג היסטורי של זכיות רצופות ביורו-מונדיאל-יורו לעומת סיום השלטון הספרדי בכדורגל העולמי, לפחות לעת עתה.
פשוט לא מבין איך סולדאדו מחוץ לסגל ונגרדו בפנים. הוא יכל להיות בקלות הג'וקר של דל-בוסקה לאור מצב החלוצים שלו
בכל מצב הייתי אומר שספרד הפייבוריטית הברורה לזכות בעוד יורו, אבל יהיה לה קשה מאוד להתגבר על החיסרון של וייה ופויול. לא יהיה מוגזם לומר שחסרים השחקן הכי חשוב בהגנה והשחקן הכי חשוב בהתקפה. פויול גם בגיל המופלג 34 הוכיח בעונה האחרונה בברצלונה שהוא אחד הבלמים הטובים, החכמים, והמנוסים בעולם. אין תחליף ללחימה שהוא נותן, לנחישות הלא מתפשרת הזאת לקחת כל כדור מכל שחקן התקפה שמגיע לאיזור שלו, ולחוכמה ולטכניקה שלו. יהיה מעניין לראות איך פיקה וראמוס יסתדרו כצמד בלמים. ומהצד השני, החיסרון של דויד וייה הוא מכה קטנה לא פחות. וזה לא משנה בכלום שהוא עבר עונה חלשה יחסית ופציעה ארוכה. וייה מוביל את ההתקפה של נבחרת ספרד כבר שנים, הוא מלך השערים שלה בכל הזמנים, מלך השערים של יורו 2008 וגם של מונדיאל 2010(גם אם את התואר האחרון הוא חולק עם פורלאן וסניידר..). הנבחרת רגילה לנוכחות של הסקורר הקבוע שלה, זה שמביא לה את רוב המחץ שלה בחלק ההתקפי. במונדיאל האחרון גם ככה היתה לה קצת בעיה עם המחץ הזה, כשהיא החזיקה רוב הזמן בכדור בלי להגיע להרבה מצבים וכבשה רק 8 שערים(5 מתוכם של וייה). קשה לי לראות את ספרד משחזרת את ההצלחה מהיורו והמונדיאל האחרונים בצורה כזאת. עם כל הסגל הזה שהוא עדיין הכי איכותי שמגיע לטורניר הזה. מה שבטוח הרבה מאוד מזה יהיה תלוי בטורס ויורנטה
הטורניר הזה הוא ההזדמנות האחרונה של טורס להוכיח שהוא שחקן שעדיין שווה משהו. הוא הראה ניצוצות בצ'לסי מאז שדי מתאו הגיע. בספרד כמעט תמיד הוא היה טוב, ללא קשר ליכולת שלו בקבוצה בה הוא שיחק. יהיה מעניין גם לראות איך יתפתח יורנטה בטורניר. יורו טוב שלו, ומעבר מבילבאו לקבוצה גדולה יהיה ודאי.
בגלל סוג של תלות כזאת בוייה, אין לדל בוסקה מנוס אחר מאשר להגמיש מעט את צורת ההתקפה של הנבחרת שלו. לשנות ולהפתיע, כמובן בלי לשנות את הבסיס של ההחזקה בכדור, אבל למצוא שיטת התקפה שגם האגפים יקחו בה חלק וגם תתאים יותר לחלוץ שיבחר לעלות איתו.
מתוך הסיקור של נבחרת ספרד: קשה לומר חד משמעית וכנראה כך גם רואה זאת כל אוהד ספרדי שעקב אחרי הנבחרת, אך נראה שמעמדו הלך והשתפר לאחרונה והסיכויים שלו להשתלב בהרכב השתפרו. מה שלא צויין ואולי יעזור להבין אם דל בוסקה בונה על השחקן: האם הוא פתח בהרכב לפחות בחלק מהפעמים במשחקי הנבחרת האחרונים?
המעמד של סילבה "נמוך" אצל דל בוסקה בגלל השיטה והמערך שדוגל בכמה שיותר קשרי אמצע. אין שום עוררין שמדובר בכוכב, ודובר על זה שהוא הוריד ממעמדו בצורה אצילית מאוד במונדיאל, וישב על הספסל ושתק, למרות שמבחינה מקצועית זאת בושה שהוא לא קיבל יותר דקות. מדובר בגאון כדורגל, שהצליח בפאקינג הליגה הכי טובה בהיסטוריה לקחת אליפות נגד קבוצה אימתנית כמו מנצ'סטר יונייטד ושאר ההגנות המופלאות שם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx בטורניר הזה הדבר היחיד שיכול לשחק לספרד זה השחקנים האחרים, הרעבים יותר, שהם בכושר שיא. מאטה וסילבה שלא היו שותפים למונדיאל יגיעו רעבים, והם בכושר שיא בנבחרות שלהם. מההגנה אני באמת יותר חושש, שלא יתפלח לי לשם איזה אלביול או ג'ורדי-אני-מפקיר-את-ההגנה-אבל-אני-זריז-וקטן-ועובר-מידי-פעם-שחקן-וצולל-אלבה. אבל מצד שני, עם מרצ'נה הם לקחו את הגביע, אז מה ההבדל?
המעמד של סילבה ממש לא נמוך, למרות שלא שיחק במונדיאל ברוב המשחקים במוקדמות, ובמשחקי הידידות הוא כן פתח, גם ביורו הזה הוא ישחק לא מעט ולדעתי גם בהרכב, השאלה איפה, לדעתי הוא ישחק בצד למרות שיש גם דיבורים שישחק כסוג של חלוץ מדומה, ואת זה אני לא מוכן לקבל, לספרד לא יהיה מחץ והמשחק יהיה בעיקר תקוע. את מאטה אני לא רוצה לראות בהרכב ולא כמחליף, לעולם.
סילבה לא מפסיד מהשיטה של דל בוסקה, הוא מרוויח ממנה: הוא קשר אמצע (או קשר התקפי,איך שתגדיר את זה) שבספרד משחק בדרך כלל כחלוץ שני / חלוץ נסוג. בהרכב מאוזן לחלוטין, הוא יושב על המשבצת של צ'אבי ואינייסטה ויכל היה לחלום על לשחק. הפציעה של וייה כמעט מבטיחה לו מקום בהרכב, בעיקר בגלל ההנחה שהוא יותר מתאים מפאברגאס לשחק בעמדה קידמית.
יש לך ספק בכלל שללא הפציעה של וייה הוא לא היה מקבל דקות? בוא נחכה ליורו ונראה לאן נושבת הרוח בעניין סילבה. עד היורו הזה, בעיקר במונדיאל, המעמד שלו נפגם. אנחנו יודעים, אתה לא אוהב את מאטה, השחקן הכי טוב בצ'לסי העונה ובין הטובים בליגה האנגלית. חבל שזיגיץ' לא בנבחרת במקומו. סדרו, בהרכב "מאוזן" כמו 4-4-2 ששוחק ביורו הקודם, מאטה לא היה צריך חלום על שום תפקיד באמצע-הוא שיחק בצד, ואיניסטה בצד השני. כשדל בוסקה הגיע המעמד שלו נפגם, כמו הזיכרון שלך. תעשה רענן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
בהרכב מאוזן גם אלונסו לא היה משחק הרכב, כך שאינייסטה כן היה משחק באמצע. לא ניכנס לזה שוב. סילבה פתח במשחק הראשון מול שוויץ וכנראה נתפס על ידי דל בוסקה כשעיר לעזעזאל של הפסד ויובש עד סיום הטורניר (להוציא הופעה של כמה דקות בחצי הגמר). הוא לא הגיע לטורניר כשחקן ספסל.
אני רואה את סילבה כבר יותר מ-5 שנים, ולעולם לא ראיתי אותו משחק כקשר אמצע, בתפקיד של צ'אבי שהוא בכלל קשר 50-50, סילבה התחיל את הקריירה כקשר שמאלי בולנסיה, לפעמיים גם בימין כמו שקרה ביורו הקודם, אבל בגלל הנטייה שלו להכנס לאמצע הוא הועבר לשחק מאחורי החלוץ, גם בסיטי הוא משחק לעיתיים בצדדים ולעיתיים כפליימקר מאחורי החלוץ. את איינסטה עוד אפשר להשוות, למרות שגם הם שתי סוגים שונים של שחקן, ואיינסטה הוא קשר אמצע שמשחק מאחורה יותר, ויכול לשחק גם בצד למרות שזה לא התפקיד שלו.
העובדה היא שהוא ישב על הספסל יותר משהו שיחק. איך אתה יכול לדעת על איזה תקן הוא הגיע? דל בוסקה לא אחד שמחפש שעירים לעזאזל. בשורה התחתונה הוא קיבל גורנישט והמעמד שלו נפגם והוא נהיה שחקן ספסל לכל דבר, שבקושי עלה מהספסל בנוסף להכל. אתה הופך את זה לשעיר לעזאזל, אבל למעשה אתה מצדיק את הטענה שלי-הוא לא התאים למערך ולכן הוא ירד למעמקי הספסל. בהרכב מאוזן של 4-4-2 נראה לך שמי שיהיה באמצע זה איניסטה וצ'אבי? אתה משחק בפיפ"א? בהרכב מאוזן של 4-4-2 שיחקו מרקוס סנה וצ'אבי באמצע וסילבה ואיניסטה בצדדים. אתה הולך למקומות לא קשורים, וגם שם אתה לא מדייק. תעשה ריענון.
צודק, "אמצע" זו לא הגדרה טובה (השעה, השעה), התכוונתי עושה משחק, במקרה שלו בעמדה יותר קידמית. הכוונה שלי שבנבחרת לא צריכים את תכנות ניהול המשחק שלו (שכל כך קריטיות בסיטי) ובעמדה קידמית העובדה שהוא לא סקורר ולא עושה תנועה לעומק ובא כל הזמן לאמצע, יוצרת פקק ותורמת לאימפוטנטיות של המשחק.