משחקי הידידות האלה לא שווים כלום, בטח לא משחק ידידות ראשון. רוב המאמנים גם לא מתרגלים משהו עם קשר מסוים לטורניר אלא סתם מריצים מערכים שלא יחזרו על עצמם. גם אם נגרדו היה מבקיע חמישה שערים זה לא היה מבטיח לו שום דבר לגבי ההמשך. קשה לי להאמין שנראה שני חלוצים בשלב מסוים במונדיאל אלא אם כן דל-בוסקה יצטרך להמר על כל הקופה. המערך יהיה 4-5-1. הנבחרת אכן זקוקה לכוח רציני מהאגפים אבל חסוס נאבאס הוא לא הפיתרון. קודם כל הוא רחוק מהביטוי 'עונה אדירה' גם אם היה השחקן הפחות גרוע בסביליה, ושנית - סגנון המשחק שלו מאוד לא מגוון - רץ הצידה ומרים(והנבחרת משחקת בצורה אחרת לגמריי). לא כובש מספיק, לא נע לעומק מספיק. בלי שום קשר למשחק היום - אני חייב לציין שפעם חשבתי שאדריאן הוא שחקן שמתאים רק לקבוצות כמו חטאפה או דפורטיבו לה-קורוניה, אבל הוא עשה עונה יפה מאוד באתלטיקו והפגיז במשחקים חשובים בליגה האירופית, וגולים יפים תוך-כדי שליטה בכדור ועוד. אבל שוב, קשה להאמין שהוא יקבל צ'אנס במקום 'החבר'ה המוכרים', בכל-זאת, יורו. לגבי איראולה - אכן, המצב לא טוב, במארקה כותבים שהוא עלול לפספס את היורו. חואנפראן(מה הקשר) עשוי ליהנות מהמצב ולקבל זימון לנבחרת.
אז מי כן הפתרון, חסוס נאבאס הוא הקיצוני האמיתי היחיד בסגל, כל שאר השחקנים כמו קאסורלה, סילבה, מאטה הם שחקנים שהולכים לאמצע ולא מרווחים את המשחק. נאבאס כן נתן עונה פנטסטית, כנראה שלא ראית אותו, בלי שום קשר לזה שהקבוצה שלו נתנה עונה רעה, הוא היה פשוט 3 רמות מעל כולם, בישל 13 גולים וכבש 6 שערים שזה העונה הכי פוריה שלו, נכון שהוא לא סקורר גדול, והוא לא הכי מגוון, אבל הוא קיצוני קלאסי והוא עושה את מה שהוא צריך ויודע לעשות שזה לפרוץ באגף, ולבשל ולרווח את המשחק הכי טוב בנבחרת, ובין הטובים בעולם.
נאבאס הוא שחקן שהייתי רוצה לראות בכל טורניר ובכל סגל של הנבחרת לפחות לעוד 2 קמפיינים. שחקן נטול אגו, שיכול לשחק ולהתאים לכל מערך שתרצה, והוא יתן מעצמו 100%. המהירות שלו מסחררת, ועם עובדות אי אפשר להתווכח-מדובר לדעתי במבשל הכי טוב שיש בחוליה ההתקפית.
משניים ייצא אחד. דל בוסקה מתלבט בין סולדאדו ונגרדו כאשר טורס ויורנטה בטוחים בסגל. חואנפראן, לדעתי, צריך להיות בסגל בלי קשר לאיראולה ו-AS מדווח שהבסקי לא כשיר. גם פברגאס לא כאשר, אבל יש לו זמן. ומי שסיבך את דל בוסקה זה אדריאן. הוא היה יותר יעיל משני המדרידיסטס שפתחו. :aaarse: אהבתי את קסורלה. עוד סיבה לא לתקוע את אינייסטה באגף.
הסגל הסופי ליורו: שוערים: איקר קסיאס (ריאל מדריד), ויקטור ואלדס (ברצלונה) ופפה ריינה (ליברפול). הגנה: אלברו ארבלואה (ריאל מדריד), סרחיו ראמוס (ריאל מדריד) חואנפראן (אתלטיקו מדריד), ראול אלביול (ריאל מדריד), ג'ורדי אלבה (ולנסיה), ג'רארד פיקה (ברצלונה) וחאבי מרטינז (אתלטיק בילבאו). קישור: סרג'יו בוסקטס (ברצלונה), שאבי אלונסו (ריאל מדריד), שאבי (ברצלונה), אנדרס אינייסטה (ברצלונה), דוד סילבה (מנצ'סטר סיטי), סאנטי קאסורלה (מלאגה), חואן מאטה (צ'לסי), ססק פברגאס (ברצלונה) וחסוס נבאס (סביליה). התקפה: פדרו (ברצלונה), פרננדו יורנטה (אתלטיק בילבאו), פרננדו טורס (צ'לסי) ואלברו נגרדו (סביליה). _____________ למרות שזה בערך הסגל לו ציפיתי, יש מס' החלטות בהן מאוד התאכזבתי מדל בוסקה: נתחיל מעמדת החלוץ - אלברו נגרדו, באמת? מה הוא עשה העונה בסביליה? כלום. לא מבין איך שחקן כמוהו שהייתה לו עונה לא טובה מועדף בסגל על פני סולדדו, שהייתה לו עונה ממש לא רעה לדעתי והוא היה מצוין ברוב חלקי העונה. רק בגלל שאתמול נגרדו עשה מהלך אחד טוב וסולדדו היה סביר לגמרי, אז המדרידאי (הצעיר יותר) הוא זה שנמצא בסגל? ממש לא ברור לי. אני גם לא מבין איך בלם פוץ כמו ראול אלביול, שלא שיחק העונה יותר משבע דקות בריאל וגם אז הוא עשה טעות שכמעט עלתה לבלאנקוס בליגת האלופות. אלברו דומינגס לפי מה שהבנתי הרבה יותר טוב ממנו והייתה לו עונה פנטסטית באתלטיקו מדריד, למה הוא לא בסגל במקום אלביול? אני גם עדיין לא מבין מה דל בוסקה רואה בג'ורדי אלבה. בתור אחד שראה יחסית הרבה משחקי ולנסיה העונה, מדובר באוברייטד שלא יודע לעשות הגנה ומשאיר רק חורים, למה הוא כנראה יהיה בהרכב הנבחרת. נאצ'ו מונריאל, שגם הוא לא האופציה הראשונה שלי להרכב, עדיין יותר טוב מהולנסיאני והוא עדיף על פניו לדעתי. מקווה שדל בוסקה יפתיע את כולנו ובסופו של דבר יעלה עם ארבלואה. אני דווקא שמח ששחקנים כמו אדריאן, תיאגו ומוניאין נשארו בחוץ. די ברור שהם לא יהיו בהרכב הפותח של הנבחרת וחבל לבזבז כישרונות מוצלחים כמוהם על ספסל הנבחרת כשהם יכולים להביא לספרד בקלות את מדליית הזהב באולימפיאדה. אני לא מכיר כ"כ את הנבחרות האחרון שנאבקות על הזכייה בלונדון אבל אני עדיין בטוח שספרד היא פייבוריטית גדולה לזכייה.
הוא הזמין את נגרדו וטורס ולא את סולדאדו? הבן אדם חולה נפש עם תעודות. אחת ההחלטות המטומטמות ביותר שראיתי ממאמן. פשוט איש הזוי. עכשיו שלושה מתוך ארבעת חלוצים שהוא הזמין, נתנו עונה גרועה. מצד שני מה זה משנה, הוא בכל מקרה מתכוון לשחק עם אינייסטה כחלוץ.
אפילו לי כאוהד ברסה, למרות השמחה שפדרו בסגל, זה נראה תמוהה ולא מוצדק. אני דווקא עצוב ששחקנים כמו מוניאין, תיאגו (לא רלוונטי, הוא ממילא לא היה מגיע. הוא צלצל לדל בוסקה להודיע שיש לו פציעה שמשביתה אותו וכנראה הוא גם לא יהיה בצעירה) ואדריאן לא בסגל-דבר כזה, טורניר כזה עם הגדולים יכול לתת להם נקודת מפנה חשובה בקריירה. כל הרעיון בזימון שלהם הוא לא הדקות משחק והאם הם "יתבזבזו", מדובר בטורניר והם ילדים, אם עכשיו הם לא "יתבזבזו" אז מתי כן? זה בכלל לא בזבוז, יהיו להם עוד טורנירים כאלה ומעבר לזה-הם כבר עשו את שלהם בנבחרות הצעירות. כל הרעיון הוא שהם ילמדו ויקחו משם תובנות להמשך הקריירה שלהם. זאת חוויה חשובה לכל שחקן בקריירה וחבל שהשחקנים האלה לא בסגל. הדאגה היחידה היא בהגנה, שנראת לי רכרוכית מידי. מאוד רכרוכית וחלשה, במיוחד בכנפיים. היה מקום לזמן שחקנים אחרים. אלבה וחואנפראן ואלי מספיקים לליגה הספרדית, אבל בטורניר בינלאומי-אני באמת חושש. ההחלטה לזמן את נגרדו ולא את סולדאדו היא לא פחות משערורייתית, אבל כנראה שדל בוסקה התחשב המון בתקופה שנגרדו נתן לפני המונדיאל ושלבסוף הוא לא זימן אותו. זה כנראה ה"החזר" שלו לנגרדו.
לדעתי ההחלטה להזמין את טורס יותר שערורייתית מההחלטה להזמין את נגרדו. טורס לא נתן חמישה משחקי כדורגל טובים בעונה וחצי. יש שחקנים שכושר בעונה הרגילה לא משנה כאשר הם מגיעים לנבחרת. רק שטורס לא שחקן כזה. הוא שחקן שמושפע בצורה קיצונית מביטחון והאמת שגם בשיאו לא היה שחקן נבחרת ענק (אנשים נוטים לשכוח את זה, אבל גם ביורו, עד הגמר הוא נחשב לשחקן המאכזב בנבחרת). פשוט החלטה הזויה שלא מבוססת על כלום חוץ מהפרופיל של השחקן וכנראה הקשר האישי עם דל בוסקה. ההחלטה להזמין את פדרו מוצדקת. צריך לזכור שמכל החלוצים הספרדים הוא מסוגל לשחק בצד יותר ביעילות מכולם וזה חשוב לגיוון במשחק ההתקפה (אם יקרה הנס ודל בוסקה יוותר על גישת חמישה שחקני אמצע וחלוץ אחד). מעבר לזה שהוא מוכח במשחקים גדולים יותר מכל חלוץ אחר בסגל של ספרד היום. ההגנה פחות מדאיגה אותי, לפחות כל עוד אלביול לא ישחק. אחרי הכל, ספרד זכתה ביורו עם מרצ'נה כשחקן הרכב (גם קפדיוולה הוא לא בדיוק מאלדיני). וזה לא שלרוב המתחרות שלה יש הגנות יותר טובות. רק שני שחקני הגנה ברמה גבוהה ביותר זה עדיין שני שחקני הגנה ברמה גבוהה יותר משיש להולנד וגרמניה. חוץ מזה שאף אף פעם לא חשבתי שאלבה גרוע כמו שחלק מכותבים עושים ממנו. זה קצת דומה למקרה מאטה: לקחו טענה לגטימית על כך שהוא קצת אוברייטד לקיצוניות כאילו הוא איזה איל משומר. בשורה התחתונה, "ההגנה" של ספרד מתחילה מהיכולת של הקישור להחזיק בכדור שני שליש מהזמן ומהפחד של היריבות לתקוף אותה.
כמו שאמרו כאן, ההחלטה לזמן את נגרדו במקום סולדאדו היא שערורייה גדולה, לא רק שנגרדו כבש מימנו פחות שערים(14 בלבד), רוב השערים שלו היו שערי גארבג'-טיים, נגרדו היה בינוני ומטה העונה בסביליה מבחינת היכולת שלו, בניגוד לסולדאדו שכבש 17 שערי ליגה ואומנם קצת ירד בכושר בסיום העונה אבל לא מפתיע שולנסיה איבדה כיוון בסיום העונה, וגם היה לו 5 שערים בליגת האלופות. סולדאדו הוא סקורר טוב יותר מנגרדו, הוא גם מתאים יותר לסגנון המשחק של הנבחרת, הוא יותר נייד, יותר נע לשטחים והיה יכול להיות השחקן שחסר כל כך לנבחרת לסיים את המצבים הרבים שהקשרים מאחורה יכולים לייצר לו, ראו את זה מצויין במשחק הידידות נגד ונצואה לפני חודשיים שנכנס במחצית וכבש שלושער. אבל אותי זה לא ממש מפתיע, לקח לדל-בוסקה כל כך הרבה זמן לזמן את סולדאדו והרבה בגלל לחץ העם שדרש אותו, שאתמול רשמו שהוא מתלבט בין נגרדו לסולדאדו היה לי די ברור שהוא יעדיף את נגרדו שאותו הוא פשוט מעריך יותר לצערי. עכשיו השאלה הגדולה היא יתפוס את עמדת החלוץ, טורס שעדיין לא חזר לעצמו לגמרי, ועדיין לדעתי אי אפשר לסמוך עליו ב100 אחוז, יורנטה שהוא חלוץ היחיד שבכושר טוב למרות שלא כבש בשתי הגמרים של בילבאו אבל פחות מתאים לסגנון המשחק של ספרד, או נגרדו הבינוני? הייתי לוקח אפילו את רובן קאסטרו מבטיס במקומו. או שדהביל ימשיך לשבור שיאי טמטום וישחק עם 6 קשרים, זה גם לא יפתיע אותי ראיתי שיש שמועות שהוא רוצה לשחק עם סילבה כחלוץ מדומה, משהו כמו מסי בברצלונה, שזה בכלל דבר מטומטמם שכן סילבה הוא לא שחקן שהולך לעומק, אלא מנהל משחק שמחפש לימסור, וכמובן כלל לא סקורר, היחיד שאפשר לעושת את זה איתו זה ססק פברגאס שגם נמצא בתקופה חלשה וגם עדיף באמצע. כואב לי גם ששחקנים כמו בנייאט ששינה את כל המשחק במחצית השנייה נגד סרביה בחוץ, אנדר הררה, סוסאייסטה, אדריאן שגם הוא כבש ונמצא בכושר טוב, מונייאין למרות שהוא לא בשל מספיק עדיין, חאבי גארסיה, אפילו ראול גארסיה אחרי העונה הפנטסטית שלו באוסאסונה והקשר הספרדי הכי פורה בליגה.
אתה לגמרי לא בעיניינים עדיף שלא תגיב על הדברים שאתה לא מבין בהם. סילבה יהיה חלוץ. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx הייתי מופתע אם כל מאמן, לא רק דל בוסקה היה מרענן את הנבחרת שבועיים לפני היורו. לא צריך לדאוג למשחק ההגנה של קבוצה עם שלושה קשרים אחוריים.
עמי, אי אפשר להכניס את כולם לסגל. הנבחרת הזאת באמת מבורכת בשחקנים, וגם דל בוסקה אמר שלצערו חלק מהם ישבו בבית. אתה יכול לקרוא לו דביל עד מחר, אבל איך אבא שלי תמיד אומר שאני מלכלך על אייל גולן? עם הצלחה אי אפשר להתווכח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
כנארה שדל בוסקה, כמו כל העולם קופץ אחרי כל משחק טוב של טורס וצועק: ''טורס חזר! הוא ממש כמו בליברפול!''. באמת, אם במונדיאל הם שמו רק 8 שערים ביורו הם ישימו שלושה.