http://estaticos03.marca.com/imagenes/2012/06/17/futbol/eurocopa_2012/espana/1339890909_extras_portada_1.Xxx דל-בוסקה האריך את חוזהו עד 2014. בלי שום קשר לגורלה של הנבחרת ביורו הנוכחי - המאמן שזכה עם ספרד במונדיאל לראשונה בתולדותיה קיבל הודעה שידריך את הנבחרת גם במונדיאל הבא בברזיל. ההתאחדות הספרדית אישרה את הדברים והנשיא וילאר אמר:"אנחנו בוטחים בך ובדבר שלך ותאמן כאן כל עוד תרצה". המאזן של דל-בוסקה בנבחרת מרשים במיוחד - אימן 57 משחקים בהם הנבחרת השיגה 48 נצ', 3 תוצאות תיקו והפסידה 6 פעמים. רק הפסד אחד היה במשחק רישמי - מול שוויץ במחזור הפתיחה של המונדיאל. רק שלושה מאמנים עמדו על הקווים ביותר משחקים ממנו - קלאמנטה(62), מוניוז(63) וקובאלה(68). דל-בוסקה דווקא אומר שזה לא מובן מאליו - "אני מחדש את החוזה שלי בע"פ וגם על דף חתום, אבל אם נראה שהצדדים לא מרוצים אז שום דבר לא בטוח". לדעתי דל-בוסקה מאמן מאוד נוח, מאמין בשחקנים, ואת המונדיאל אי-אפשר לקחת לו. זה אף-פעם לא באמת מובן מאליו כשהקבוצה עם הסגל הטוב ביותר זוכה באליפות או בגביע, גם ברמת הנבחרות כמובן. בכל-מקרה, מעניין לבדוק אופציות אחרות. אולי מרסלו בייאלסה למשל.
סילבה, למרות הפרודקטיביות, היה אולי השחקן החלש ביותר בנבחרת הספרדית (יחד עם טורס) בשני המשחקים הראשונים. מצד שני, בתפקידו כ"חלוץ" (וכמו במקרה של טורס ופאברגאס), אתה מצפה לפחות לפעולות ספציפיות שישפיעו על המשחק גם אם היכולת לאורך המשחק כולו די חלשה. הדברים של מוריניו מוכיחים בדיוק את הנקודה שלי לגבי מטרת השילוב של שחקני ריאל בהרכב ובסגל. הוא בעצמו לא מאמין למה שהוא אמר, אבל בסדר. זה לא מוריד בכלום מהיכולת של ריאל כקבוצה (עם או בלי השוואה לברצלונה), פשוט היא לא בנויה על השחקנים הספרדים שלה. זה אחד הפראדוקסים של הכדורגל הספרדי: דווקא ה-קבוצה שנתפסת כמייצגת הבולטת של ספרד (ושל הלאומיות הספרדית), בנויה הרבה פחות על שחקנים מקומיים מקבוצות אחרות. זה לא רק מוריניו אגב, מי שעוקב אחרי העיתונים של ריאל (מארקה, אס) רואה איך תמיד מנסים שם להאדיר את התרומה של השחקנים של ריאל. טבעי? נניח. רק נשאר לקוות שגם במקרה של כישלון (מחר למשל) הענין הזה יוזכר והתיק לא יפול כולו על שחקני ברצלונה וה"שיטה" שלה.
ריאל מדריד לא בנויה על השחקנים הספרדים שלה? נו באמת, באמת הבאה תמצא משהו יותר מגוחך לכתוב. לא סתם שחקנים כמו קסיאס, ארבלואה, ראמוס ואלונסו שיחקו העונה יותר מ-40 משחקים כ"א. נכון שכל אוהד ריאל ירצה מישהו טוב יותר מארבלואה, אבל ראמוס הוא המנהיג של הרביעייה האחורית של ריאל ולדעתי בין ארבעת הבלמים הטובים ביותר בעולם כיום. אפילו לא אתחיל לדבר על קסיאס ואלונסו, שחשובים לריאל יותר מרונאלדו ואוזיל לדעתי. זה נכון לטעון שנבחרת ספרד תסתדר בלי אלונסו בהרכב, אבל מפה ועד לעשות ממנו שחקן אלמריה ב', כמו שאתה עושה בכל הודעה שלך, זה כבר מוגזם. שוב, ריאל מדריד בלי אלונסו זה כמו ברצלונה בלי צ'אבי או אינייסטה, ופה אני לא מגזים אפילו קצת. אם היית טורח לראות יותר ממשחק וחצי של ריאל העונה, היית מבין כמה אלונסו חשוב. ד"א, ברצלונה עדיין נחשבת לקבוצה הטובה בעולם והיא מייצגת את ספרד הרבה יותר מאשר את ריאל (בהרכב נגד איטליה פתחו חמישה קטאלונים לעומת ארבעה ממדריד, ואם וייה ופויול היו כשירים אז גם הם היו בטוח בהרכב). לא אכפת לי מה מוריניו אמר. בשורה התחתונה, אתה לא מחבב יותר מדי את אלונסו מסיבה כלשהי שאף אחד לא יודע, ואתה תמיד תנסה לרדת עליו. אף אחד לא חושב שהוא טוב יותר מצ'אבי או אינייסטה, אבל כולם גם יודעים למה אלונסו הרוויח את מקומו בהרכב, מקווה שגם אתה יודע. שוב, אלונסו לא יחסר לנבחרת הספרדית יותר מדי בדיוק כמו שבוסקטס לא יחסר יותר מדי, אני מעדיף את הבאסקי כי הוא הרשים יותר בשני המשחקים עד כה וכי אני פשוט סומך עליו יותר מבוסקטס.
דוד סילבה עד עכשיו הבקיע גול אחד ובישל שלושה, וזו תרומה אדירה מבחינה סטט', הרבה מעל המצופה. הבעייה של סילבה הרבה שנים הייתה התרומה הדלה, בעיקר מבחינת הכיבוש. הפירגון לסילבה הגיע גם ממאזן הכיבושים הדי יוצא-דופן שלו בנבחרת מאז המונדיאל. אגב, צריך לקחת בחשבון שסילבה נאלץ לפעמים ללכת לאגף בגלל ריבוי הקשרים במרכז השדה, בניגוד לסיטי שם הוא שחקן חופשי לחלוטין. אני מבסוט ממנו. הוא היה הכי חלש בצמד המשחקים? הזוי. הוא היה לא פחות טוב מססק שבמשחק הראשון חוץ מהגול לא עשה כלום(גם אם ברור שהוא לא '9'), בוסקטס היה על הפנים במשחק מול איטליה גם כן. בנוגע לדיון על שחקני ריאל מדריד וברצלונה - לא מעניין, לא רלוונטי, מיותר. נבחרת ספרד היא לא רק ברצלונה גם אם הקישור מורכב בעיקר משחקנים שלה. בעבר הנבחרת הספרדית התבססה על יותר שחקנים מריאל - קסיאס, היירו, הלגרה, סאלגדו, ראול, מוריינטס, מוניטיס, כשהיה דגש גם על שחקנים בחלק הקידמי. אין לי בעייה לראות את אלונסו יוצא מההרכב אם נקבל במקומו שחקן קו למשל כמו פדרו או חסוס נאבאס. וזה לא משנה - לא תשכנעו אותי שהוא פחות טוב מבוסקטס, גם בהגנה, גם כקשר אחורי בודד. אבל, מול גרמניה אולי לא חכם לשחק ככה.
לצורך העניין - מתי בפעם האחרונה ראית את צ'אבי אלונסו משחק כקשר אחורי בודד? השאלה מופנית לא רק אליך אלא לכל מי שמעדיף אותו על בוסקטס.
כלום, הוא פשוט לא חושב שזה משנה נגרדו\יורנטה\סולדאדו\גוייזה. הוא מבחינתו כולם מתחת לטורס ווייה, אז החילוף לא היה כזה משנה. הוא יכל באותה מידה להכניס את רפי כהן. את החילוף האמיתי שלו הוא עשה עם נאבאס, והוא זה שלמרבה הצחוק כבש. אז תצחקו תצחקו, תחפרו תחפרו, אבל הבחור פוגע. הוא משחק טקטי, חכם, מחושב והגנתי. שמוריניו עושה את זה הוא גאון, שדל בוסקה עושה זאת הוא פחדן. תהיו עקביים.
אני מבין שפאברגס יצטרך להרים קרן ולנגוח אותה לשער כדי שדל בוסקה יכניס אותו להרכב, גם מה הקטע שלו עם טורס שיש לו שני קליברים כמו יורנטה וסולדדו שכל בחור עם חצי עין של כדורגל יודע שהם חלוצים הרבה יותר איכותיים ממנו.
תכלס; ססק כובש במשחק הראשון, ססק כובש במשחק השני, ססק נותן מסירה אגדית לאינייסטה שמביאה את הניצחון. אני לא מבין במה קשרים אחרים תורמים יותר ממנו, נגיד צ'אבי אלונסו או דויד סילבה.
אפילו מוריניו ביקר אותו שהוא עלה בלי חלוצים, בלי קשר אתה כנראה לא תפנים את זה, מוריניו הוא לא מאמן הגנתי, ריאל מדריד כבשה למעלה מ100 שערים בליגה העונה, וזה שהוא משחק הגנתי זה במקרה הצורך ושהוא יודע למגבלות של הקבוצה שלו. מוריניו אגב, לעולם לא ישחק בלי חלוץ.
א. מוריניו בתקופתו בריאל משחק הגנתי ממש רק נגד ברצלונה ובקטעים מסוימים במשחקי חוץ קשים (ואגב, במינכן הוא באמת שילם על זה עם הליכה אחורה ב20 הדקות האחרונות). דל בוסקה משחק הגנתי כמעט נגד כל נבחרת. ב. מוריניו לא מאמן את הקבוצה שאני אוהד ולכן לא מעסיק אותי איך הקבוצה שלו משחקת. לא מענין אותי לבקר פגיעה (במרכאות או לא) באתוס של קבוצות אחרות או להתעסק באיך שהן משחקות. מבחינתי לפחות, זה ענין של אוהדי ריאל מדריד ושלהם בלבד.
הגישה שלהם היא אותה גישה. הגנתית, מבוקרת, טקטית. מוריניו יכול לבקר את כל העולם, זה לא אומר שהוא קובע או יודע משהו או מוכיח משהו. מה שהוא עשה, דל בוסקה עשה לפניו. שיקח גביע עולם שידבר.
נגרדו וסולדאדו נופו מריאל מדריד, יורנטה תקוע במועדון שהזכיה בליגה האירופית זה שיא השאיפות שלו וטורס משחק בקבוצה שזכתה בליגת האלופות. כמה עיניים יש למקבלי ההחלטות בריאל, בליברפול ובצ'לסי?