חחח כן. חושב זה טניס שצריך לדבר כ"כ הרבה. סתם עשה לי כאב ראש. משעמם כמו טניס! איפה רונן גורביץ'? היה הכי טוב.
בינתיים, אגב, החלטות המועצה לגבי 5+ לייב ו-5+ גולד נדחו בשלושה חודשים, עד סוף ספטמבר, שבמהלכם ינסו להגיע לפשרה. אבל שלא תחשבו שזה לא בא עם חדשות טובות - בוואן, כמובן, משתגעים מהזמן הנוסף שקיבלו יריביהם הגדולים והכריזו על שלושה חודשי אבל. חבורה של חלאות.
לא הבנתי,בוואן חלאות? מי שדחה את זה ב-3 חודשים הוא חלאה,לערוץ הספורט היה מספיק זמן להתארגן,נתנו להם המון המון זמן. גועל נפש.
כולם חלאות, נקודה. כן, ערוץ הספורט נבלות שמנסה להוציא כסף מהציבור תוך שקרים, וחברי הכנסת שדחקו במועצה לקבל את ההחלטה החדשה גם הם נבלות שהולכים עם הכוח והסררה, אבל כך גם וואן, שמעמידים פני תמימים שרק רוצים "לעזור לציבור" ו"להילחם באינטרסנטים", אבל הם האינטרסנטים הכי גדולים כי הציבור לא בז*ן שלהם, אלא רק ההזדמנות להיכנס ולהפריע ליריביהם הגדולים. הם כמו הגמד מ"היה היה" שכל הזמן מעודדים את ניצן חן "קדימה בוס, תיכנס בהם, אתה גדול, אתה מלך". שמת לב על מה בוואן בכלל לא מדברים? על הערוצים של צ'רלטון. שניהם ערוצים בתשלום, להזכירך, שעולים יחד בערך כמו שלושת הערוצים בתשלום של ערוץ הספורט גם יחד, אבל איתם אין לוואן בעיה. להפך, הם אפילו מקדמים שידורים שלהם באופן מיוחד. כל תוכן חדש זוכה לכתבה מיוחדת, כי 50 השקלים שעולים ספורט 1 וספורט 2 זה בסדר גמור. להזכירך, לפני מספר חודשים התקיים מכרז על הפעלת ערוצים 55 ו-56 באחת החברות (יס, נדמה לי). מצד אחד עמד הצד המנצח, ערוץ הספורט. הצד המפסיד היה שיתוף פעולה בין שניים - צ'רלטון ו-וואן. אז כשבוחנים את המצב, ברור שאין כאן צד חיובי וצד שלילי. שניהם גרועים באותה מידה.
ערוץ 5 החלאות הכי גדולות בסיפור. צ'רלטון החליטו להיכנס ומההתחלה היה ברור מי הם ומה הם רוצים לעשות. אתה רוצה לעשות השוואה בין התמורה ש50 ש"ח לצ'לרטון נותנים ו50 ש"ח לערוץ הספורט? ערוץ 5 החליטו לפתוח ערוץ 5+, אוקיי בסדר אפשר לחיות עם זה. אפשר לחיות גם עם זליגת התכנים. אבל כשהחליטו לפתוח עוד 2 ערוצים בתשלום בנוסף ל5+, ובעצם להגיד אתה משלם כסף אבל לא מספיק אז ניקח לך את התכנים זה גניבה ממדרגה ראשונה. ואל תגיד לי שאין זליגת תכנים כי עצם העובדה שכל דבר חדש שערוץ הספורט רוכש הולך ל5+ לייב וכל המשחקים שפעם היו משודרים בלילה מלפני 10 שנים בגולד זה כבר זליגה. שלא נדבר על העובדה שבתור משלם כסף לכבלים וערוץ הספורט אני לא צריך לקבל את המשחק המכריע של העונה ביחד עם פרסומות בערוץ 2. בעצם אני משלם 20 ש"ח בחודש על ערוץ ומקבל 20 שידורים חוזרים ביממה של המשחק של ברצלונה מלפני 5 ימים. מי אמר שאחרי שיימאס להם מ5+ גולד ולייב הם לא יחליטו לפתוח עוד ערוץ, הרי תמיד יש מקום לספורט5 פוטבול, וכמובן שלא תהיה זליגת תכנים...
תשמע, תאר לעצמך שאתה מקים חנות, ומוכר מוצרים במחיר מסוים. ויום אחד - לא משנה הסיבה, מחירי חומרי הגלם עלו, או סתם מתחשק לך - אתה רוצה להעלות את המחירים, ובאים ואומרים לך שאסור. יש כאן בעייתיות גדולה. האם ברגע שהקמת שירות מסוים, אתה מחויב לספק אותו באותם תנאים? אז כיוון שערוץ הספורט הוקם לפני 20 שנה וסיפק ערוץ ותכנים מסוימים כחלק מחבילת הבסיס, אסור לו לעשות כעת דברים שלצ'רלטון מותר כי היא עשתה את זה מימיה הראשונים על המרקע, לפני שנים בודדות? זה לא הוגן. התנאים משתנים, המצב משתנה, ואני בהחלט מבין את ערוץ הספורט שמתקשה לקבל מצב בו מציבים לפניו תנאים מסוימים, אבל על צ'רלטון בכלל לא מדברים. על גוף אחד יש חוקים ותקנות, מחייבים אותו להשאיר ערוץ אחד פתוח ואטרקטיבי, למלא ערוץ בתשלום ראשון בתכנים, ורק אז לעבור לשני הערוצים בתשלום. זה סופר לגיטימי מבחינתי, אבל לא כשהמתחרה מפעיל רק שני ערוצים, שניהם בתשלום, ומקסימום נאלץ לוותר על משחקים מאיטליה פה ושם. מה לדעתך הוא החלום הגדול של צ'רלטון ו-וואן (ושוב, שלא יהיה פה ספק, הם עובדים ביחד)? לחסל את ערוץ הספורט או לפחות לפגוע בו כמה שאפשר, ולתפוס את המקום שלו. מה אתה חושב, שתקבל אז תכנים נפלאים בחינם? כרגע אתה מקבל מהם שני ערוצים בתשלום ואפס ערוצים בחינם. הם כבר ניסו ללכת למכרז על ערוצים 55 ו-56, והפסידו לערוץ הספורט. הם גרועים באותה מידה.
מה זה ערוץ פתוח? אני משלם לכבלים 200 ומשהו ש"ח בחודש, זה חלק מהחבילה. זה ממש לא אותו דבר. זה לא שמשדרים לך את אותו משחק ב20 ערוצים שונים כמו שיש חנויות. חוץ מזה שמדובר פה על שירות חודשי ולא על מוצר שאתה קונה מדי פעם. תענה לי אתה, קנית מנוי לחדר כושר ופתאום לוקחים חלק מהמכשירים ואומרים "זה של חדר כושר אקסקלוסיב", היית מקבל את זה? במקרה הזה אפשר לעבור פשוט לחדר כושר אחר, בשידורי ספורט זה שונה לגמריי. לערוץ הספורט אין שום עניין של תחרותיות, הוא רכש את הליגה הספרדית אז אני תקוע איתו במידה ואני רוצה לראות ליגה ספרדית. היום אני משלם 20 ש"ח ורואה את הליגה הספרדית אז לפי מה שאתה אומר מחר הוא יכול לבוא ולהגיד תשלם עוד 20 ש"ח בשביל לראות את זה כי נפתח ערוץ חדש. צ'רלטון וואן הם לא הטובים בסיפור, אבל אי אפשר להאשים אותם בחוסר הוגנות כמו את ערוץ הספורט, הם כמו כל יזמים רוצים להרוויח.
קודם כל, סיטואציות משתנות. ממשלת הגזל הישראלית החליטה שהיא צריכה להכניס לקופת המדינה יותר כסף, אז מחירים של דברים חשובים יותר מספורט בטלוויזיה - דלק, פירות וירקות - מוקפצים בשנייה. כאילו כלום, בלי שום בעיה, לפעמים כמו גנבים בלילה. אותו מוצר ביותר כסף, בלי חשבון. גם בשנים האחרונות היו שידורים מסוימים שהיתה מחויבות לשדר בערוצים פתוחים, וזו בהחלט הרגולציה החשובה. לקבוע מה חייב להיות בערוצים פתוחים ומה לא. זו המחויבות של המדינה. להחליט שנבחרת ישראל משודרת בערוץ פתוח ויהי מה, בכל ענף. לקבוע דברים דומים לגבי ליגת העל, להחליט אם חייב להיות משחק ויותר מהליגה הספרדית או האנגלית בערוץ פתוח (לדעתי האישית, לא. אף אחד לא חייב לי פרמייר ליג חינם). ברגע שיהיו הנחיות ברורות לגבי מה מותר לשדר איפה, זה יהיה בסדר גמור. כולם יידעו מה החוקים וכולם יחליטו אם הם בוחרים להשקיע בשידור מסוים או לא. אבל יש הבדל בין זה לבין קביעה שעליך למלא את שני הערוצים הראשונים שלך בשידורים האטרקטיביים ביותר, ובערוץ השלישי תוכל לשדר רק במקרה שכבר יש שידורים במקביל בספורט 5 ובספורט 5+. זאת, בזמן שצ'רלטון משדרת כמעט מה שהיא רוצה ומתי שהיא רוצה, ואצלה הכל בתשלום. וכן, למרות מחיר החבילה הכולל, אני עדיין מתייחס לספורט 5 כערוץ פתוח ואין לי בעיה עם כך. אם זה לא בא בתשלום מיוחד, זה לא פרימיום. חייב להיות איזון מסוים, וזה לא הוגן שערוץ הספורט למעשה משלם את המחיר בגלל שהוא היה ראשון על המפה. כיום אין שום הבדל בינו לבין צ'רלטון - את שני הצדדים מעניין רק להוציא מהצופה כמה שיותר כסף. חשוב שזה יהיה ברור, בניגוד לרפש שמנסים בוואן להטיח בערוץ הספורט. שניהם שולחים את אותה יד מזוהמת לכיס שלנו.
וביציע העיתונות לא הטילו רפש בצ'רלטון כשמקביל פתחו את ערוצי הגזילה. תסביר לי מה מונע מערוץ הספורט על פי אותו עיקרון לפתוח לך את ערוץ 5+ פוטבול ולשים לך שם את כל הכדורגל?
אני לא יודע מה עשו ביציע העיתונות, אבל מעצם הערוץ שבו התוכנית משודרת, ברור לחלוטין ההקשר. כמה אנשים יודעים על שיתוף הפעולה בין וואן לצ'רלטון? מבחינת רוב הקוראים, באמת מדובר באתר שרק רוצה לעשות טוב... לגבי 5+ פוטבול, מה מונע מצ'רלטון להקים ערוץ שלישי דומה? קודם כל, צריך לזכור שהקמת כל ערוץ דרושה אישור של המועצה, ובמצב הנוכחי ברור שאף אחד לא הולך לאשר הקמת ערוצי ספורט נוספים. למעשה, לא תהיה לי כל בעיה אם ערוץ הספורט יקים ערוץ כדורגל וישים בו את *כל* הכדורגל. אז אני אדע שאם הכי חשוב לי כדורגל, אני יכול להזמין את הערוץ הזה. אבל היום אתה לא יכול. אם אתה רוצה לראות, נגיד, את הליגה הספרדית, אתה צריך להחזיק את מגוון הערוצים. כי יש משהו שהם מחויבים לשדר בערוץ ההוא, ומחויבים בערוץ ההוא, ואת ה"אקסטרה" שהם נותנים בערוץ ההוא. בכל מקרה, אני לא אומר שלא צריך להגביל את ערוץ הספורט. צריך. לא יכול להיות שהוא יעשה מה שהוא רוצה. אבל לא יכול להיות שכל המגבלות יהיו עליו, ובצ'רלטון יעשו מה שבא להם.
עובדה שצ'רלטון לא מקימים, ערוץ הספורט כבר הוכיחו לא פעם שאין דבר שעומד בפני תאוות הבצע. העניין הוא שלא הגיוני שאני משלם על ערוץ ופתאום יגידו לא "מה שאתה משלם לא מספיק, תשלם יותר". הם רוצים שיסגרו את 5+ ו5 רגיל ויתחייבו לי על תנאים. צ'רלטון נותנת תמורה ראוייה לסכומים שאני משלם, ערוץ 5 לא.
אתם מתווכחים על סרק. גם צ'רלטון וגם ערוץ הספורט הם גנבים וגזלנים ונכון שמצד אחד בזמן לאט לאט אנחנו רואים הרבה יותר כדורגל ובאיכות יותר גבוהה(אי אפשר להשוות את שנת 1999 לשנת 2009),אבל וזה אבל גדול כולם רמאים ואם רק יהיה לשם את הצ'אנס הם יקחו כמה שיותר כסף ויספקו כמה שפחות מוצר. ההבדל היחיד הוא שצ'רלטון עשו את זה על ההתחלה ואז ערוץ הספורט קטל אותם וכל הזמן ירדו עליהם(במיוחד ביציע העיתונות) ועכשיו ערוץ הספורט עושה את אותו הדבר. מה שמדהים אותי זה הניהול המטומטם של שני גורמים(ערוץ הספורט וצ'רלטון),קראתי באחת הכתבות שאני כבר לא זוכר איזו(אבל היא הופיעה פה בדיון) שבצ'רלטון משלמים על הליגה האנגלית הרבה יותר מטורקיה ושבטורקיה יש פי כמה וכמה צופים יותר מאשר בישראל ושבגלל המלחמה עם ערוץ הספורט זה קורה ככה.
בהחלט. הסינים, החברה האלה עם העינים המלוכסנות הצליחו להמציא את הדבר הטוב ביותר מאז המצאת הקומקום החשמלי: סופקאסט. יקר לכם?נשבר לכם? עבדו עליכם? מיליארד סינים לא טועים.
אין ספק. תוסיפו לכל זה את העובדה שהלייב הוא לא כל כך לייב והגולד לא משדר את מה שאנחנו רוצים לראות... וצ'רלטון? כל השבוע שידורים חוזרים. בלייב יש שידור ישיר ביום של מירוץ סוסים מטרינידד וכל השאר שידורים חוזרים, הגולד נראה כמו ערוץ שהעורכים שלו באים לארכיון, עושים אן דן דינו על הקלטות ומוציאים מה שיש במקום להוציא את המשחקים הגדולים והיפים באמת, בצ'רלטון בכלל, בלי קשר לקריינות ההורסת, כל השבוע שידורים חוזרים של ליגה אנגלית או ישראלית, בלי שום תכלית ועניין. אני תומך במלחמה נגד בתשלום, זה לא ככה בשום מקום בעולם. נכון שחייב להיות תשלום על משהו, אבל ברגע שהחברות האלה (ערוץ הספורט וצ'רלטון) הבינו שהצרכן הישראלי הוא קצת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx הם התחילו לנצל את זה עד לפסגות חדשות...