ספורט 5+++

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Nesta, ‏5/3/04.

1. Tony Adams Member

בכל מקרה אם יש שידור ביורוספורט/ESPN, אז אני אלך על זה.
    רמת השידור יותר טובה, והשדרנים יותר נורמלים משלמה צורף החופר.

2. דנידין Member

25.6

3. ACBenb Member

יש לי לינק שאפשר לצפות דרכו בערוצים דרך האינטרנט, מי שרוצה שישלח לי בפרטי.

4. רוני שטנאי Member

הנה משהו שכתבתי על השידורים במקום אחר אבל לטעמי רצוי שעוד יראו את הדברים -

המועצה לשידורי כבלים ולשידורי לווין הינה מועצה ציבורית אשר הוקמה מכוח חוק הבזק, התשמ"ב - 1982.
    בסיסו של תפקיד המועצה, הינו ייצוג האינטרסים הציבוריים בתחום הטלוויזיה הרב ערוצית למנויים, בכבלים ובלוויו בישראל, אשר על הגנתם וטיפוחם מופקדת המועצה.
    בין אינטרסים אלה מן הראוי למנות את ההגנה על ציבור המנויים, לרבות באופן של השבחת השידורים והשירותים הניתנים לציבור המנויים, הרחבת הגיוון והפלורליזם בתכנים ובערוצים המשודרים, שיפור הטכנולוגיות, שיפור השירות, הגדלת ההיצע וחופש הבחירה למנויים, צמצום המחירים, ועוד.(לקוח מתוך אתר משרד התקשורת ).

ובכן זוהי למעשה ההגדרה הכתובה בחוק של תפקידי המועצה רגולטורית על הכבלים והלווין, מהדברים ניתן לראות כי תפקידה הוא בעיקר לעזור לנו הצרכנים אל מול חברות הכבלים והלווין(ואיתן כמובן החברות המשדרות ערוצי תוכן). אם יש תפקיד ויש אנשים שממונים לתפקיד ע"י שר התקשורת(כרגע הוא עסוק כנראה אל מול חברות הסלולאר- הוא מקצץ להן בדרך אחת והן מרוויחות בדרך אחרת ועל הדרך גם עוברות על החוק - לכן עדיין אין יו"ר קבוע למועצה אלא רק ממלאת מקום בשם נעמה הניג), אז האנשים הממונים על תפקידם אמורים לבצע אותו, אלא מאי הפלא ופלא כנראה שהגדרת התפקיד של האנשים שם היא שונה, להלן הגדרת התפקיד על פי חברי המועצה עצמם –

המועצה נקראת המועצה לשידורי כבלים ולווין נקראת כל משום שהיא המועצה מטעם חברות הכבלים והלווין, כלומר תפקידנו לייצג את האינטרסים של בעלי החברות הללו, הרי צריך למצוא דרך לשלם למנכ"ל הוט אופציות בשווי של קרוב ל 17 מיליון ¤. אנחנו אמונים על רווחת הצרכנים וגם בעלי המניות של הוט, יס, חמש+ חמש- צ'ארלטון וכו' הם חלק מהציבור שאנחנו משרתים לכן דאגתנו העיקרית נתונה אליהם.

רק על פי ההסבר הזה ניתן להבין את תגובת המועצה לפניית ארגון אמון הציבור בדבר זליגת תכנים מערוצי הספורט לערוצים החדשים בתשלום. ארגון אמון הציבור פנה למועצה בדבר השידורים בתשלום עבור הקופה אמריקה ועבור טורניר ווימבלדון(על פי הטענה השידורים הללו הועברו בעבר בשנה שעברה ווימבלדון שודר בערוץ 5 והקופה שודרה בעבר בחינם), על פי אמון הציבור זליגת התכנים ממשיכה כעת והיא לא מערוץ 5 הרגיל אל הפלוס אלא מ 5 + אל הערוץ החדש והנוצץ 5 LIVE . אמנם אמון הציבור קצת הפריז ואמר כי בסופו של דבר ערוצי הספורט הרגילים יתרוקנו מתוכן ויישארו עם שידורי החלקה על הקרח, התעמלות אמנותית ושיט(המילה באנגלית מתאימה באמת יותר, כי אולי כדי למלא במשהו את ערוץ חמש ולא לשדר את ווימבלדון, דוחפים לערוץ שידורים ישירים של תחרויות שיט שמעניינות אולי רק את בעלי היאכטות ולא אלא האנשים שצופים בערוץ 5- הם צופים בLIVE ) וכו', אולם התגובות המבישות של ערוץ חמש ולאחריהן של המועצה לכלבים ולווין כבר עברו את הגבול.

תגובת ערוץ הספורט- "עד שארגון אמון הציבור לא יתקנו את הנתונים והעובדות כביכול הנכללים בהודעה שהוציאו, אין לנו מה להתייחס לנתונים". ותגובתי היא אולי אתם בעצמכם תתקנו את הנתונים שמעוותים כביכול של ארגון אמון הציבור ותוכיחו אותם על טעויותיהם.
    אבל מדוע שערוץ הספורט צריך לטרוח כל כך ישנה מועצה שעושה עבורו את העבודה.
    והנה תגובת המועצה לכלבים ולווין -
    המועצה טוענת , כי ערוץ הספורט בבסיס פועל תחת רגולציה כבדה שלה ולאחרונה עובתה שוב חבילת הבסיס.

לדברי המועצה, "אמון הציבור" יצא לתקשורת לפני שטרח לפנות אליה ולברר עימה הסוגיות השונות. "טענותיו לוקות באי דיוקים רבים", אומרים במועצה ומוסיפים "חבל שארגון "אמון הציבור" יוצא לעיתונות לפני שהוא בודק את העובדות ומקבל תשובות".

בבסיס הדברים, טוענת המועצה שערוץ 5 מקבל הגנה רגולטורית רחבה מאוד והיא כוללת מספר רב של מפעלים מרכזיים, שחובה לשדרם לכלל הציבור. כמן כן, לאחרונה, בעת אישור ערוצי הספורט החדשים עיבתה המועצה את הבסיס והוסיפה מספר משחקים אטרקטיביים לשידור בערוץ 5. כל זאת, לדבריה, ללא תקדים ביחס למדינות אחרות.
    מ"מ יו"ר המועצה, נעמה הניג, מדגישה כי אכיפת הרגולציה החלה על הבסיס מבוצעת על-ידי המועצה בקפדנות רבה.

לגבי משחקי ה"קופה אמריקה", טען "אמון הציבור" כי שודרו ללא תשלום ואילו המועצה טוענה כי המשחקים שודרו בשנת 2004 בערוץ בתשלום. הפעם אומרת הניג, ישודרו מספר משחקים אטרקטיביים בערוץ 5 (הבסיס), ללא תשלום.

על שידור משחקי ווימבלדון, אומרת הניג: "אין זה נכון שהמשחקים שודרו בשנה שעברה רק בערוץ 5 ללא תשלום, ומשחקים רבים שודרו בערוץ 5+. גם השנה, כמו בשנה שעברה, הגמר ישודר במסגרת חבילת הבסיס ובנוסף ישודרו בבסיס כל המשחקים בהשתתפות שחקנים ישראלים".

הניג מוסיפה, כי בווימבלדון, כמו במפעלים אחרים, מספר משחקים מתקיימים במקביל, כך שהוספת ערוצי ספורט חדשים מאפשרת שידורם של יותר משחקים מבעבר.

והנה תגובתי לתגובה המבישה של המועצה הנכבדה של מועצת הכבלים והלווין –
    החובה הרגולטורית של מספר אירועים בבסיס ללא תקדים ביחס למדינות אחרות, היכן הדוגמאות ממדינות אחרות בדיוק? מהן אותם תכנים ואירועי החובה ? מונדיאל, ליגה מקומית ? ליגה אנגלית? נבחרת צעירה באליפות אירופה ? ליגת הכדורסל ? משחקי נבחרת ישראל בכדורסל ? כדורגל ? מהם אותם אירועים.
    מאוד הייתי מעוניין בפירוט, האם ליגת האלופות שמשודרת בכל עולם היא אירוע כזה ? מרוצי הפורמולה 1 שמשודרים גם בערוץ הגרמני שנקלט בארץ והפך לפתע לערוץ נוסף בתשלום ומחוץ לחבילת הבסיס המפוקחת כל כך? מדוע שהליגה בספרד ואיטליה יהיו חובה? ליגת הNBA ,מהיכן זה נלקח האם באנגליה גם שידורי הליגה הספרדית הם חובה? אם אפשר אז בתגובה מנומקת לענות ולעשות השוואה אמיתית בין מה שמקבלים תושבי ישראל שהוא כדבריה חסרי תקדים .

לגבי הקופה אמריקה, מבחינתי לפחות העניין לא ברור, לא צפיתי בקופה כבר מספר טורנירים, על פי המועצה עצמה השידורים היו בפעם הקודמת בערוץ 5+ אלא שכעת הם אפילו לא בערוץ הזה פרט למשחקים האטרקטיביים מאוד כדבריה של פתיחה חצי וגמר, אז מדוע להשתמש בערוץ 5 + כערוץ בתשלום כאשר ידוע לכולם שלרוב רובם של המנויים הערוץ הנ"ל הוא חלק מהחבילה(ממש כמו שביס ודואגים להזכיר את המחיר לחברי מועדון הסרטים שהוא זול בחצי משאר הלקוחות, אז יש לי חדשות בשבילכם שאר הלקוחות הם פחות מחמישה אחוזים מהמנויים, וכמו שהם טוענים כי ערוצי הספורט החדשים הם חיצוניים כמו ערוצי הארוטיקה לא ניתן לשדרם ללא תשלום, אז כיצד במשך שנים אלפי עובדי חברת יס צפו בשידורי הארוטיקה ללא שום תוספת תשלום ??) ואילו כעת נוסף ערוץ חדש לחלוטין למשחק שהוא בתשלום נוסף ולא פעוט של 20 ¤?

ומהיכן ההשוואה בכלל אז לא היה קיים ערוץ נוסף בתשלום אז כיצד אתם משווים, אם היה קופה בערוץ 5+ מדוע שלא יהיה גם כעת? בשעות הללו מתנגשים השידורים כנראה עם תכנים נוספים ראויים, לכן הועברה הקופה למקומה החדש בקול רעש וצלצולים ,קליפ ותוכנית אולפן לא פוסקת בערוצים הישנים . ולמה לעאזאל אני עדיין צריך לראות את המודעה המעצבנת בכל פעם שאני מגיע לערוץ הספורט בדבר הודעה חשובה ?למה? הקופה כבר התחילה מי שלא שילם עד עכשיו כבר לא יצטרף(ברזיל וארגנטינה כבר שיחקו וניתן היה לראות אותם מצויין באינטרנט) תקלטו את זה שם ביס ובערוץ הספורט , או שמא אתם נואשים מדי ??

ולגבי טורניר ווימבלדון המדובר כל כך , יש הרבה משחקים במקביל לכן טוב מאוד שפתחו עוד ערוץ, כמה נכון וכמה נבון המשפט הזה, ובעיקר זה שמשדרים את הישראלים בערוץ הבסיס.
    אז לגברת הניג הנכבדה בואי אגלה לך סוד קטן, את אוהד הטניס הממוצע לא מעניין שום משחק של ציפי אובזילר במגרש מס' 17, ולא אנדי או יוני במשחק זוגות מעורבים או לא מעורבים מול שחקנים שאף אחד חוץ מהמשפחה שלהם יודע את שמם בסיבוב הראשון שני, שלישי רביעי וכו' , את אוהד הטניס הממוצע מעניינים המשחקים המסקרנים באמת שעד עתה שודרו במקביל בערוץ 5 ו5 + כפי שבאמת כתבת.

אם היו משדרים בשלושת הערוצים משחקים אחרים הייתי אומר או.קי את צודקת , אבל ברגע שמשדרים בערוץ 5 מקצי שייט, וברגע שווימבלדון נפתח, אם הגשם מאפשר ב13:00 והשידור מתחיל בערוץ הלייב ב14:00 ובערוץ 5 + ב 15:00 וישנן שעות רבות שלא משודר דבר בערוץ חמש הרגיל אז יש כאן סתירה וברור לגמרי שהשידורים האטרקטיביים ישודרו בסופו של דבר ב5 LIVE. על פי התגובה של מועצת הכבלים והלווין אני מבין שהגמר ישודר בבסיס, אני מפחד לחשוב מה יהיה לנו בשלבי שמינית , רבע וחצי הגמר ?

מעולם לא רציתי שישראלים המשחקים טניס יפסידו(בכל זאת לא מדובר במכבי תל אביב כדורסל), אבל הציניות הבוטה הזו של ערוץ הספורט, מועצת הכבלים והלווין(שאגב אישרה העלאה של ערוצים שאין בהם שום צורך עם כל הכבוד לתוכנית עשרת הגדולים הערוץ הנוסטלגיה, שידורים חוזרים יש למכביר וזה אגב מה שיש כל העת בערוצי צ'ארלטון המופלאים והחדשים = עוד פעם הגמר סל היווני ומשחקי אליפות אירופה לילדים) , החברות הוט ויס , גורמת לי לייחל להפסדים של הישראלים (ואל תדאגו שחר לא באמת תעבור את שמינית הגמר גם אם לא הייתי מעוניין שהיא תפסיד, הבעייה היא עם הזוגות), מעניין מה הם ישדרו כאשר לא יישארו ישראלים, הרי הערוץ החדש נועד רק לתוספת תוכן עשירה..
    האמת היא שזה לא מעניין וזה ידוע כי גם כשאין ישראלים ואין מה להראות מראים את הדרך לבייג'ין או את מגזין סיכום העונה של ליגת הNBAאת מגזיני סיכום העונה של כל שאר הליגות הם שומרים לערוצים החדשים בתשלום.

כל שנותר לנו לעשות חוץ מלקטר, זה שוב לנסות(וזה לא ממש קשה תאמינו לי, תודה לאל שיש סופ קאסט ואת האתר MYP2P) ולא להתחבר לערוצים החדשים הללו, במונדיאל זה נכשל , אבל אולי הפעם יש תקווה כי באמת שאין שום סיבה להצטרף לערוצים שלא משדרים כלום, ממתי הקופה נהייתה ספינת הדגל של השידורים ? מהרגע שצריך לפתות עוד ועוד לקוחות כי כבר אין מה עוד לסחוט. כל הבלגאן הזה סביב הקופה(על פי הסקרים באתרי הספורט השונים הקופה לא מעניינת יותר מדי אנשים ובודדים הזמינו את הערוצים בגללה) רק ממחיש את המצוקה, אבל גם במונדיאל הייתה מצוקה שהם יצאו ממנה בזכות איחוד כוחות ההון(לאומי, ידיעות וכו') אל מול האזרח הקטן והחכם, קשה לי לראות את זה שונה הפעם אבל אני בכל זאת מקווה לכן אני כותב.

5. NNADAV Member

קופה שמופה חח איזה רעש וצילצולים הם עשו מהקופה הזאת כמה אולפנים וזיוני שכל רק כדי לנסות לפתות אנשים לקנות .
    ממש מונדיאל הם עשו לי מזה חחחח
    בכל מקרה לא הייתי מזמין תערוץ 5 לייב העלוב הזה שכל השנה אין בו מה לראות ואני בכל מקרה לא יכול כי אני מנוי להוט .
    אני רואה במחשב באיכות מצוינת בכיף את כל המשחקעם וערטוץ הספורט יכולים לקפוץ לי .
    דבר אחד אני לא מבין איך לעזעזל הם יכולים להרוויח מהערוץ המצחיק הזה 5 לייב והחמש גולד הזה ?
    את מי מעניין לראות ליגה פורטוגלית והולנדית בשידורים ישירים ואחת כמה וכמה - מי ישלם על הבדיחה הזאת עוד 30 שקל בחודש ?
    מה באמת יש מטמטמים שהזמינו את זה ?

נערך לאחרונה ב: ‏2/7/07
  6. דנידין Member

איזה יופי של טור, מנוסח לתפארת. חבל רק שהנושא כה מעצבן.

7. דנידין Member

למה הם פותחים כל כך הרבה ערוצים בלי לתת NBA? שהיו להם פחות ערוצים בעבר הם היו כבר נותנים יותר NBA...

נשבר לי מהם כבר!

8. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

עכשיו שהערוצים פתוחים ביס,אני חייב לציין שאם היו לי מחשבות אי פעם להזמין את הערוצים של הלייב והגולד הם מזמן נעלמו,חראלטון הרבה יותר מועילים מהם.

9. דנידין Member

ברור שהם ריקים, כי התכנים כמעט לא השתנו.
    עוד יותר מכך, צריך להחרים וקל להחרים ערוצים בלי תכנים. אחרי החרמה בריאה של הציבור הם יסגרו כמו גדולים בשל הפסדים ואנחנו רק נרוויח. איך נרוויח? הם יפחדו לאבד את כל ציבור הצופים שלהם ויעלו את מספר התכנים. זה תמיד עבד כך.

10. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

ערוץ הספורט- הנפילה. מתוך מגזין הטלוויזיה "רייטינג"

זה המקום הנכון לשוחח על הכתבה הזו שמספרת את הסיפור אותו אנחנו יודעים היטב.

ראשית אני רוצה להתייחס לטענות של הערוץ עצמו:
    19 ליגות?! בואו נפרגן לערוץ, טורקית, הולנדית, גרמנית, איטלקית (מפגרנים!), ספרדית, ליגת האלופות, גביע אופ"א, לאומית ישראל, צרפתית. בקושי רב הצלחתי לגרד פחות מ-10 ליגות ושתייים מתוכן הן יותר גביעים מאשר ליגות, הליגה האיטלקית או יותר נכון מה שנותר ממנה בערוץ מסורסת לחלוטין, הליגה הארגנטינאית הועלמה לחלוטין ללא הסבר, הולנד וטורקיה? מישהו זוכר כמה שידורים בכלל שודרו השנה? כך שאנחנו נותרים עם ליגת הדגל של הערוץ יחד עם גרמניה וצרפת. הליגה האנגלית אגב מוזכרת אולי רק בתוצאות המחזור השבועיים, לא יותר מכך.

שקר נוסף, רק בשנה שעברה המירוץ המכריע של הפורמולה 1 עבר במפתיע ל-5+ לייב כאשר לא היה שידור אחר בערוץ הרגיל. הNBA עצמו גם שודר לא מעט פעמים ללא אלטרנטיבה ראויה בערוץ הרגיל.

--------------------------------------------

מלר הסביר כבר בעבר את בעיית החוזה שיש עם 5+ הרגיל אבל זה עדיין לא מסביר לאן נעלמים הכספים הרבים שהם מקבלים מהכבלים והלווין, זה לא מסביר למה ההפקה בערוץ התדרדרה כל כך, למה המגוון כל כך דל ועלוב.

הבעיה הגדולה של הכתבה היא שאין התייחסות מתאימה לנגע הנקרא איציק זוהר והתת רמה שהוא נותן בערוץ במסגרת אולפן ליגת האלופות שם אי אפשר כבר למצוא כתבות אולפן סבירות, ערב הכדורסל המתיש של ישראל צץ בכל הפסקה כך שהעלים את הפינה הנחמדה של יעקובי ובכלל גם אם אין כסף זה לא תירוץ אפילו לזילזול של מפיקי המשדר הזה.

התחושה היא שיש להם מספיק שידורים אבל הם לא משדרים, כך היה שהייתה להם את הליגה האיטלקית במלואה, כך עם הליגה הטורקית,ההולנדית ואחרות.

11. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

מתוך הכתבה,משפט שקרע אותי מצחוק(אבל משפט נכון בהחלט).

:aaagath:

נערך לאחרונה ב: ‏24/5/09
  12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ערוץ הספורט רק הולך ומידרדר, ולמרות שיש משהו במשפט הזה, הוא רק מסביר טוב מכל את מצבו הנוכחי. לבלבל את המוח על אריזה ועל טאלנטים, נו, באמת. ספורט, הם יודעים מה זה? זה העיקר, וזה בדיוק מה שהם איבדו. איציק זוהר ושלמה שרף, הוגי הדעות הגדולים, מדברים על כל נושא שבעולם; רון קופמן, הצעקן הגדול, צורח על כולם ועל כל דבר (אלא אם זה אורח באולפן, ואז הוא בדרך כלל שקט...).

כפי שנאמר בכתבה בנוגע לזליגות, כל דבר שנעשה שם הוא מכוון, אין שם דבר מקרי. זה כולל את העלמת הענפים הקטנים מספורט 5 בתקווה שהאיגודים שלהם יצטרפו למלחמה בניצן חן והמועצה לכבלים ולוויין, זה כולל את האדרת ליגת העל בכדורסל עד לרמה של פולחן, כדי שקופל ישתף עמם פעולה במלחמה הזאת.

בלילה ראיתי את אורלנדו - קליבלנד. מה הם מראים לך במחצית? את תקציר גמר הפלייאוף, משחק שהתקיים יותר מ-72 שעות קודם לכן. במהלך העונה יצא לי לראות - כשבמקביל ממש התקיימו משחקים והיו דקות הכרעה - איך הם משדרים בחצי מסך לפחות את השטויות של קופל כמו תחרות המעודדות.

ערוץ הספורט, זה שבשיאו היה שש דרגות מעל כל הספורט בישראל, איבד את הקשר לספורט, והידרדר לרמות הלכלוך והחרא של הספורט הישראלי. זה מה שנשאר ממנו. במצב כזה, אני מעדיף את לירן שכנר ואלון חזן.

13. דנידין Member

יהיה מצחיק אם הם ימשיכו לחסוך בהוצאות ובשידורים בזמן שהם יפתחו אולי עוד כמה ערוצים חדשים, אבוי איזה פסיכים. עדיין לא ברור כל עניין החמש לייב וגולד בזמן שאין להם מה לשדר בערוץ הבסיס המקורי: ערוץ הספורט. אני בטוח שהם יכולים דווקא לחסוך כסף בסגירת הערוצים המפגרים האלו כדי להתרכז בהשקעה על ערוץ הספורט. הבעיה שהראש הוא ראש של גנב, הוא לעולם לא יהיה ראש ישר ויוציא משהו טוב וטהור מעצמו.

14. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מאמין להם שקשה להם,אבל גם לציבור קשה וההחלטה לפתוח עוד שני ערוצים נוספים בתשלום כאילו שהשניים האחרים לא בתשלום היא שערורייה.
    אפשר לחשוב שאנחנו מקבלים את ערוץ 5 או 5+ בחינם כמו שאנחנו מקבלים את ערוץ 22,10

15. אבו Member

לא ראיתי את המשחק הלילה אבל ממה שהבנתי רן מלובני שידר את המשחק.

מילא גיל ברק, אבל זה?! :aaarofl: מה הגבולות של הערוץ הזה, לעזעזאל.