צריך גם לא לדעת להגזים עם התשלום,לא יכול שעם המצב של היום אנחנו נצטרך לשלם כל כך הרבה כסף תמורת כל הערוצים האלה. במיוחד שלייב וגולד באמת מביאים מעט מאוד שידורים באמת מעניינים.
בצ'רלטון אני מקבל 2 תכנים שמעניינים אותי וכמעט את כל אזרחי ישראל - הפרמייר-ליג וליגת טוטו וכמה אני משלם על לראות משחקים מ-2 הליגות האלו 50 ש"ח. בערוץ הספורט יש אמנם את ליגת האלופות שמשודרת בערוצים חינם את המשחקים המרכזיים וליגה ספרדית שגם מעניינת אותי באיזשהו צורה. אבל אם למשל אני רוצה לראות גביע המדינה אני צריך להזמין 2 ערוצים שהיו אצלי שנה שלמה בלי שימוש ולשלם עליהם 50 ש"ח עבור משחקים ספורים ואתה גם לא יודע אף פעם מה ישודר ובאיזה ערוץ. אני לא מבין לא ערוץ הספור הקימו 2 ערוצים נוספים אם הם יודעים שאין להם מספיק תכנים לשדר בערוצים אלו ואם הבטיחו לי שבספורט 5 לייב אני ייראה כל היום בכל שעה שידור לייב לא משנה אם זה צ'מפיונס ליג או מירוץ סוסים מטריננד כמו שAronB אמר כאן, אין טעם בהקמת ערוץ שמכונה LIVE שבעצם 24 שעות ביממה הוא משדר שידורים חוזרים. אני מצפה שבגולד לא יביאו לי משחקים לא חשובים ששודרו בערוץ 20,000 פעם אלא שיביאו משחקים של נוסטלגיה אמיתית ואת זה אני מקבל מעט מאוד. יש לי הצעה לגבי ערוץ 5+ LIVE, אם משאירים אותו שינצלו אותו בכל הכח לדוגמא: לעשות את הגירסא של שירים ושערים של הצ'מפיונס בכל הליגות באירופה בימי שבת כמו הליגה הגרמנית והצרפתית שמשוחקות בשעה אחידה.
ההוצאות לשם כך הן רבות: קודם כל, צריך גם לממן 6 ניידות-שידור. אני לא יודע עם כמה ניידות-שידור הערוץ עובד כיום. בערב הכדורסל למשל יש 3-4 משחקים שבמקביל, אבל האיכות במגרשים מהם משדר גיל ברק/רן מלובני היא דלילה. בנוסף, העלות של משחקי ליגת העל היא גבוהה, בטח לערוץ שנמצא עמוק בתוך משבר כלכלי. נכון שזה נכון גם לגבי הערוצים האחרים, אבל בצ'רלטון יודעים שליגת העל, בנוסף לליגה האנגלית, היא ה"לחם והחמאה" של החברה, ולכן הם לא ירצו לאבד את הזכויות למשחקי ליגה זו כ"כ מהר. וכמובן העניין הפשוט ביותר > הזכויות עבור משחקי ליגת העל נמצאות בידי צ'רלטון לעוד לפחות 3 שנים, כך שכרגע כל הנושא הזה לא רלוונטי.
איך מה הם קנו את הזכויות ל-8 שנים?! הם התחילו לשדר בשנת 2003/4. עד איזה שנה הם קנו אותם? אני חושב שאתה טועה כי ערוץ 10 סיים את המכרז שלו על המשחק המרכזי. אני חושב שכל השידורים ימכרו שוב...
נכון הם לא קנו את הזכויות לכל השנים הללו ב-2003. התקיים מכרז בעונה שעברה או לפני שנתיים, וההתאחדות וצ'רלטון חתמו על חוזה למשך 5 שנים. החוזה עם ערוץ 10 בעניין המשחק המרכזי הוא אחר ונקבע לתקופת זמן אחרת. זה נכון גם לגבי החוזה עם ערוץ הספורט לגבי הגביעים והליגה הלאומית - גם שם ייערך מכרז הקיץ.
בעונה הבאה המשחק המרכזי של ליגת העל ישודר ב-10 או ב-2 אין אופציות אחרות ואני מקווה שערוץ הספורט לא ייקנה את הזכויות עליו כי לשמוע את שלמה שרף עונה שלמה זה טו מאץ'. ולגבי 'שירים ושערים' ערוץ הספורט לא ייקנה כרגע זכויות לליגה נוספת אז שישתמש במה שיש לו כרגע.
דווקא ערוץ 1 הוא אופציה אולי מפתיעה אבל הגיונית. אנשי "מחלקת הספורט" כבר אמרו שהסיכויים שהערוץ ירכוש את המשחק המרכזי הם לא רעים, בהתחשב במצבם של היריבים העיקריים שלו (ערוץ 2 ו-10): ערוץ 2 לא ישדר קרוב לוודאי את המשחק המרכזי, בגלל ש"קשת" לא מתעניינת בספורט (בימי שני קשת משדרת) וערוץ 10 כאמור נמצא במשבר כלכלי גדול. אגב, גם את הליגה הגרמנית ערוץ הספורט עוד צריך לקנות מחדש, מכיוון שהחוזה שלו נגמר. מי יודע, אולי צ'רלטון ישתלטו גם על הליגה הזאת, כמו שניסו לעשות לפני שנתיים.
המשחק המרכזי בערוץ 1? אסור שזה יהיה, לשמוע במשך 30 מחזורים את עמית הורסקי(שדר סביר אבל אין לו את זה) ודני נוימן שלדעתי פרשן גרוע יותר אפילו מאיציק זוהר.
באמת האופציה הכי גרועה ערוץ 1,לשמוע 30 מחזורים את דני נוימן,אני מעדיף לכרות לעצמי את האוזניים(או בפתרון הפשוט יותר לשים על MUTE).
ערוץ הספורט במו"מ עם מכבי ת"א בעניין רכישת זכויות השידור של משחקי הקבוצה ביורוליג בעונה הבאה. למי שלא יודע, אחד מבעלי המועדון הוא שי רקאנטי, שהוא גם מבעלי ערוץ הספורט. במידה וערוץ ספורט יזכה בזכויות (עדיף מאפשרות שצ'רלטון תשדר את המשחקים), יווצר מצב הזוי שרקאנטי ישלם לרקנאטי. האם הדבר חוקי? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3729703,00.html http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/902/179...&loc=3&tmp=1478 ___ עוד ידיעה שממחישה את המצב של הערוץ בשנים האחרונות (יש כאלה שאומרים שמאז שאבי בר מונה למנכ"ל הערוץ במקום מיילן טייזר): ערוץ הספורט שוקל להעלות את "מצלצלים" (ששודרה בערוץ 10 ובערוץ 2 וספגה ביקורות רבות) אצלו: http://www.mako.co.il/entertainment-tv-med...0&pId=237936823.
כן. הוט ומכבי ת"א קרובים לחתום על העיסקה (כוללת שידורים ישירים ב-HD). יס בינתיים לא מצטרפת לעסקה, ואם היא תצטרף אז הסכום שתקבל מכבי ת"א צפוי להיות אותו דבר, רק שהוט תשלם פחות (מחצית מהסכום). המשחקים ישודרו בספורט 5. http://www.calcalist.co.il/marketing/artic...3322424,00.html