ההגרלות מחייכות לנו אז גם המזל איתנו. נקווה שסנסציה מול צ'ילה רק תביא לנו מומנטום טוב ולא תעלה לשחקנים את הדם לראש...
אם נעבור את השבדים אז ממש לא הלכתי רחוק מדי כיוון שהשבדים טובים יותר גם מארגנטינה וגם מבריטניה. את בריטניה ניצחנו בשנה שעברה שם וארגנטינה נוצחה ע"י שבדיה 1-4 השנה ברבע הגמר. בבית אנחנו יכולים לנצח אותם.
נהדר!הכי חשוב שהוגרלנו בבית, ברמת השרון!עם הקהל שלנו אנחנו אולי פייבוריטים. לשבדים אין טניסאי בעל שם גדול כמו גונזאלס, וכמו שנכתב פה הם נבחרת מבוגרת! יאללה אנדיוני ודודי!
תענוג של הגרלה. בדיוק כמו שביקשתי בתחילת השבוע - שבדיה בבית. נבחרת עם שחקן אחד במגמת עלייה (סודרלינג) ושני שחקנים בשלהי הקריירה (יוהנסון וביורקמן). בזוגות שוב יהיה מפגש קשה כי מדובר בטניסאי זוגות טובים, אבל ביחידים זה הרבה יותר נוח ממה שעלול היה להיות.
קודם כל ההגרלה טובה לנוכח האופציות האחרות שהיו לנו, אבל לצערי גם לא צריך להסחף כמו ארז (צר לי), שמדבר על חצי הגמר. שבדיה כרגע מדורגת 7 בעולם, ויש לה 3 שחקנים בטופ 100 - רובין סודרלינג (34), יונאס ביורקמן בן ה-36 (54) ותומאס יוהאנסון (55). בנוסף יש להם זוג שנחשב לבכיר בעולם מבחינת הדירוג של שחקני הזוגות - ביורקמן (11 בעולם) וסימון אספלין (13 בעולם), כך שגם בזוגות מצפה לנו קרב קשה ביותר. מי שעוד יכול להיות בסגל השבדי הוא יואכים יוהאנסון (166). ברצוני להזכיר שתומאס יוהאנסון ניצח את ג'יימס בלייק (7 בעולם) במפגש האחרון של שבדיה מול ארה"ב. כמובן שהיתרון שלנו שהמפגש יהיה בבית, אבל אני אישית מפחד משאננות ומזילזול בשבדים. יש להזכיר שניצחון במפגש על השבדים יבטיח לישראל שנה נוספת בבית העליון, והפסד יאלץ את ישראל לשחק במפגש הישרדות נוסף בספטמבר מול אחת הנבחרות שתעלה מהבתים האיזוריים. לסיכום אני מאחל הצלחה גדולה לנבחרת, ומקווה שננצח ! * עוד בהגרלת הבית העליון נקבע שרוסיה תארח את סרביה למשחק מרתק ביותר. שאר המשחקים: בלגיה - צ'כיה, ארגנטינה - בריטניה, קוריאה - גרמניה, פרו - ספרד, רומניה - צרפת, אוסטריה - ארה"ב. כל המפגשים יערכו בסופ"ש שבין ה-8 ל-10 לפברואר.
תכלס הנבחרת היחידה מבין הנבחרות שהיו בהגרלה שאנחנו יכולים להתמודד מולה כשווים. הביתיות כמובן יכולה לתת פוש רציני, וזה בהחלט אפשרי לעבור...
אני מאמין שעד המפגש נגד שבדיה דודי סלע כבר יגיע לטופ 80 ככה שיהיה לנו לפחות שחקן אחד בטופ מאה כמו לכל שאר הנבחרות ומהמט הגזמתה קצת שווים מול שווים בכל זאת נבחרת עם 3 שחקנים בטופ 50 ועוד צמד בין הטובים בעולם בזוגות לנצח אפשר אבל בטח שלא בקלות
לפעמים חלומות מתגשמים איך שמחתי שבישרו שזאת ההגרלה!! אני יהיה שם בטוח, והפעם עושה מנוי ולא מחכה ליום האחרון... החשש היחיד שראשי האיגוד יחושו כוכבים ויעלו תמחירים ל80 שקל ליום לכל הגילאים, אני מקוה שהם לא יצאו פה פארשים כמו הכדורגל אל אל ישראל!
שלומי מסכים איתך שאסור לזלזל. אני מקווה שדודי ונועם רק יילכו וישתפרו עד לפברואר ויגיעו בכושר טוב יותר מהכושר הנוכחי שלהם. בניגוד לגונזאלס ומאסו, ביורקמן ואספלין הם לא צמד קבוע. ביורקמן משחק עם מירני (השנה יש ירידה גדולה מאוד ביכולת שלהם) ואספלין משחק עם נואל, כך שאני די בונה על נקודה בטוחה של אנדיוני בזוגות. אם היחידים שלהם יהיו ביורקמן ותומאס יוהאנסון אני בטוח שניקח אותם. אם סודרלינג ישחק זה יהיה יותר קשה אבל עדיין לא בשמיים. אין להם אף שחקן ברמה של גונזאלס למשל, ולכן אני אופטימי שניתן לעבור אותם.
זה קשה ואנחנו מגיעים כאנדרדוג, אבל אם הם יהיו מרוכזים ולא יעלה להם הדם לראש אז מי יודע.. השמיים הם הגבול
אני יודע שהם לא צמד קבוע, אבל הם נחשבים לשחקני זוגות בכירים..וזה מה שציינתי. ד"א תיקון קטן: אספלין משחק עם נואל האוסטרי (מדורגים 5 במירוץ למאסטרס, אנדיוני 6). עוד משהו..נכון לכרגע הראל לוי הוא המחבט מ"ס 2 של ישראל, ולמרות שאי אפשר לדעת מה יהיה הדירוג בפברואר..אני עדיין מעריך שנועם יעלה גם אם יהיה מתחתיו.
הראל לוי יותר טוב מנועם אוקון אבל לדיוויס יש חוקים משלו והראל כבר הרבה זמן מתחיל להראות סימנים של התאוששות והוא גם דיבר על זה שהוא רוצה לחזור לטופ 100 מי יודע אולי עד פברואר הראל לוי יחזור להיות למה שהוא היה פעם ואז יהיה לנו הרבה יותר קל נגד השוודים
אני לא יודע להגיד אם הראל כרגע יותר טוב, אבל מה שכן אפשר להגיד כעובדה זה שהראל לוי בשיאו דורג 30 בעולם (יוני 2001) ורק פציעה נדירה וקשה ביותר (שבר באגן או משהו דומה) דירדרה אותו, והוא לא מצליח לחזור ליכולתו לפניה. לעומתו אוקון בשיאו דורג "רק" 95 בעולם (אפריל 2002). אבל כפי שאמרת, נועם אוקון נחשב לשחקן דיוויס טוב עם ניסיון של 31 משחקים (16 ניצ' ו-15 הפ'). אבל שוכחים שגם הראל לוי בעל ניסיון רב של 29 משחקים (18 ניצ' ו-11 הפ'). לדעתי רק אם לוי באמת יפרוץ לטופ 100..אז אולי הוא ישחק במקום אוקון. כל הנתונים מהאתר הרשמי של גביע דיוויס, והסבב הרשמי של הגברים
וד"א גם אוקון כל הזמן מדבר על חזרה לטופ 100 אבל להבדיל מלוי שהוא לדעתי באמת יחזור כבר בשנה הקרובה לפחות לאזור הזה אוקון לא מספיק טוב פשוט בשביל להכנס לטופ 100 ולא הרבה יודעים אבל יש עוד טניסאי שעושה קולות של פריצה אמיר ויינטראוב שמו הוא עשה קפיצה של 600 מקומות בשנה האחרונה והוא מדורג כיום במקום ה336 בעולם והוא רק בן 20
גם סבא שלי שמשחק טניס כל יום שישי היה פורץ ממקום 1000 בעולם... לגבי ההגרלה: אני מקווה שסודרלינג לא ישחק,אם כן,הנבחרת תתקשה מאוד,זה שחקן שכל המשחק שלו בנוי על ההגשות,ואני לא חושב שלאוקון או סלע יהיה יותר מול שחקן טופס 20 משחקן כמו סודרלינג שמשחק ההגשה שלו זה באנקר. בניגוד לכל משחקי הדיויס האחרונים(אולי צ'ילה),אנדיוני לא יהיו כל כך פיבוריטיים כמו בעבר,זה 2 שחקני זוג קשים מאוד,אומנם הם לא משחקים ביחד בסבב אבל היסודות נמצאים ולכן הזוגות זה לא באנקר כמו בעבר.