סיכום ביניים-לה ליגה 06/07

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Pipe, ‏30/12/06.

1. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

חח הייתי עוד באוירה של המשחק שלנו מול אשקלון

2. villa Member

הקבוצה המפתיעה-רקרטיבו

הקבוצה המאכזבת-ולנסיה/לה קורוניה

הMVP-דניאל אלבס

השחקן המאכזב-חואקין/קנבארו

הרכש הכי מצליח-זה קסטרו

הפלופ-אני לא יודע מה זה...

המאמן המצליח-חואנדה ראמוס

המאמן המאכזב-חואקין קאפרוס

מי תפתיע בחצי השני?ולנסיה/אוססונה

מי תקרוס בחצי השני?סרגוסה/ויאריאל

"חביבת הקהל"- מי מציגה את הכדורגל הכי נאה לעין? סביליה כמובן

3. S.Eto'o Member

הקבוצה המפתיעה-סביליה.ציפיתי שסביליה תהיה בצמרת,אבל לא תיארתי לעצמי שהיא תהיה במקום הראשון לפני הפגרת חורף.

הקבוצה המאכזבת-בטיס.לבטיס יש סגל מעולה ומקומה לא בתחתית.

הMVP-דניאל אלבס.פשוט תענוג לראות אותו משחק,הוא נמצא על כל מקום במגרש,יש לו את המניה הגדולה ביותר בהצלחה של סביליה.

השחקן המאכזב-קנבארו.כל מילה נוספת מיותרת.

הרכש הכי מצליח-אבונזיירי.חטאפה ספגה העונה רק 11 שערים,הכי מעט בלה ליגה.אברונזיירי מציג יכולת מעולה בשער בלי חוליית הגנה חזקה במיוחד.

הפלופ-גודי,אומנם הבקיע 5 שערים שזה לא רע,אבל ברוב המשחקים הוא מאוד אנמי.

המאמן המצליח-חואנדה ראמוס.כל מילה נוספת מיותרת

המאמן המאכזב-אירוטה.בטיס נמצאת בתחתית,הרבה בגללו.

מי תפתיע בחצי השני? בטיס.יש לה סגל מצוין ועם פרננדז נראה לי שהיא תהיה קבוצה אחרת לגמרי.

מי תקרוס בחצי השני? רקראטיבו.עד עכשיו היא די הפתיעה עם נצחונות על רעל(או יותר נכון תבוסה)וולנסיה בחוץ,עצם העובדה שהיא לא נמצאת בתחתית זה כבר הישג,אבל אין לה סגל מספיק חזק ואין לה גם את הכסף להתחזק בינואר(התקציב הנמוך ביותר בליגה)אני מאמין שהיא תאבד הרבה נקודות בהמשך.

"חביבת הקהל"- מי מציגה את הכדורגל הכי נאה לעין? סביליה,כל מילה נוספת מיותרת.

4. EL Capitan Member

הקבוצה המפתיעה- סביליה. למרות היומרות, היא הקבוצה היחידה שלא רק שהצליחה להדבק בסופו של דבר לבארסה ולריאל, אלא גם לתפוס את המקום הראשון. אותי רקרה, הקבוצה השניה שהפתיעה העונה, לא ממש הפתיעה, כי שמעתי על הסגנון ההתקפי שלה, והיא קבוצה שמשחקת פשוט ויפה.

הקבוצה המאכזבת- בטיס וסלטה ויגו. הראשונה, אחרי ההפסד הטראומטי לאנדרלכט במשחקה האחרון במסעה הראשון וההיסטורי בליגת האלופות היא פשוט קרסה. לסיפור שלה מתאים מאד המשפט, שלפעמים חלומות יכולים להתנפץ לך בפנים, והבטיקוס נוכחו לדעת שזה מאד מאד כואב. מחלומות על הפיכה לאחת האימפריות של אירופה, הם החלו לראות את לופרה, האיש הכל יכול שלהם, הופך להיות מדוכא ממצב הקבוצה, הופך להיות כאשם העיקרי בפני האוהדים במפלה (אולי בגלל שהשלה אותם), כשגם חאבו לא הצליח להיות המושיע, והעונה הזאת היא בעצם המשך לעונה שעברה, ממנה שום דבר לא השתנה.

השניה, אחרי עונה מצוינת היא רצתה להמשיך לחזור להתבסס בחלק העליון של הטבלה, ולמרות ההתחזקות המאסיבית של הליגה, ציפיתי מסלטה לפחות להציג כדורגל טוב. כרגע היא הקבוצה עם העתיד הכי פחות בהיר העונה, ולא ברור מה הולך עם הקבוצה הזאת. ולנסיה, אגב, לא מאכזבת בכלל, להפך. למרות כל הפציעות שלהם, הם עדיין נמצאים במצב מצוין יחסית לברוך אליו נקלעה הקבוצה.

הMVP- פרדי קאנוטה. אחרי שהציג יכולת בינונית מאד בטוטנהאם, רבים הרימו גבה לגבי רכישתו, ובעונתו הראשונה הוא הראה פחות או יותר בדיוק את אותה יכולת מטוטנהאם. אבל העונה קאנוטה משום מקום הציג יכולת, שהוא לא הראה בכלל ניצוצות ממנה בכל הקריירה שלו. בדיעבד, הפציעה של צ'באנטון וגם הויתור על סאביולה הביאו רק טוב לסביליה, שהרוויחה את אחד החלוצים הטובים באירופה כרגע (הוא, דרוגבה ו-וייה), ובנוסף גם את לואיס פביאנו, שסוף סוף מציג תיכולת שהוא יודע, והזכיר לכולם למה דיברו על המס' המדהימים שלו בצעירותו בברזיל.

השחקן המשתפר- יצא שהMVP צריך להבחר גם בקטגוריה הזאת. מי שעומד בראש טבלת הפיצ'יצ'י (ואם אני לא טועה גם בינתים מי שמוליך את טבלת מלך השערים בכל הליגות האירופאיות?), קאנוטה.

השחקן המאכזב- נותן לכם לבחור מבין הבאים: קנבארו, ניהאט (למה הוא חייב להפצע כל הזמן?), חואניטו וריקלמה.

לשים עליו עין\תגלית- אנחל לאפיטה.

הרכש הכי מצליח- קצת באיחור, אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא. רנאטו, לואיס פביאנו וקאנוטה. עוד אחד שניתן לציין הוא איימאר.

הפלופ- קנבארו? פרניה הוא לא פלופ, כי ידעתי שהוא סתם שחקן עוד מזמן.

המאמן- חואנדה ראמוס.

המאמן המאכזב- קאפלו וקפארוס (למרות שקצת קשה להאשים אותו).

"חביבת הקהל"- מי מציגה את הכדורגל הכי נאה לעין? סארגוסה.

ובונוס לסיום- לוקסין בדיוק התראיין לרגל סיום השנה, ודיבר על הכל באתלטי, אבל גם בין השאר על הכדורגל הספרדי ואולי מגמה מסתמנת בה. הוא אמר משו מאד מעניין. הוא אמר, שהליגה הופכת לקשה וחזקה יותר מדי יום, והוא מציין לצד זה את העובדה, שהליגה אולי נהיתה עם פחות שואו ושהכדורגל שראינו בשנים האחרונות בפרימרה הוא "לא הכי מסודר משהו, נגיד את זה ככה". אבל מה שנראה כדבר שמציין לוקסין לרעה, לדעתו זה בדיוק ההפך, כי הליגה הרבה הרבה יותר חזקה כעת, בין השאר אולי גם בגלל זה.

5. Raulito Madridista

קצת פחות מחצי עונה לא רעה עברה על הליגה הספרדית, הצמרת בהחלט מעניינת, יש הרבה גולים השנה בליגה, קבוצות התקפיות כמו סראגוסה וברצלונה, קבוצות יותר פיזיות כמו ריאל מדריד וסביליה, יש את המאכזבות ויש את ההפתעות. אני קודם כל חייב להצדיע לברצלונה שלמרות חסרונם של אטו ומסי, הצליחו לשמור על פער קטן מאוד מהצמרת(פיספוס גדול של ריאל), ובמידה והם מנצחים את המשחק החסר שלהם הם גם במקום הראשון עדיין, סביליה אבל בהחלט קבוצה שמאוד קשה לנצח אותה וזה לא חדש. מעניין אם סוסיאדד תינצל מירידה או לא.

הקבוצה המפתיעה -

אני אלך כאן על רקראטיבו. הקבוצה רק עלתה מהליגה השנייה והצליחה לתפוס לה מקום טוב בחלק העליון של הטבלה. הקבוצה משחקת כדורגל יפה לעין, ולא מפחדת לתקוף ולא משנה מה היריבה שעומדת ממולה. רקראטיבו שהמטרה שלה הייתה בסה"כ להישאר בליגה(עדיין המטרה קיימת כי העונה לא נגמרה), נמצאת במקום השביעי, במרחק של 3 נקודות בלבד מליגת האלופות. בנוסף הקבוצה הביסה את ריאל מדריד בברנבאו 3-0 בתצוגה נהדרת.

הקבוצה המאכזבת –

אני אלך כאן על ריאל מדריד. לא יכולת ולא נקודות. ריאל הייתה חייבת לנצל את הפציעות של ברצלונה. למרות שהקטלונים לא איבדו כמעט נקודות השנה, ריאל הייתה חייבת לנצח יותר משחקים ולאבד פחות נקודות. מעטים המשחקים העונה שאוהדי ריאל מדריד נהנו מהכדורגל, גם נגד קבוצות תחתית בברנבאו אנחנו משחקים חרא, ובואו נוסיף לזה את המאזן הביתי הבינוני מאוד ואת התבוסה במחזור האחרון לפני הפגרה.
    אפשר להוסיף את סלטה ויגו לרשימה. שנה שעברה סלטה סיימה שישית ונתנה עונה טובה בחלט. העונה למרות נצחונות על וולנסיה וריאל מדריד, בברנבאו, הקבוצה נוטה לחוסר יציבות והיא סתם מתמקמת ללא מטרה. סלטה במקום ה-12 בלבד, היא מאבדת המון נקודות נגד קבוצות תחתית ולא ניצחה את סוסיאדד שהיא אחת החלשות בליגה. אבל, העונה לא אבודה עדיין והיא יכולה להיגמר בצורה מתוקה.
    לבטיס גם יש מקום ברשימה, בהחלט, לא נוצל הסגל הטוב שם.

הMVP—

פרדי קאנוטה ללא ספק. הוא נותן עונה גדולה בסביליה והוא לא סתם מלך השערים של הליגה הספרדית, יש לו חלק גדול במיקום של הקבוצה, העונה הטובה ביותר שלו בקריירה ללא ספק. למרות שאין לו איזה סילון או טכניקה אילהית, הוא מבקיע מכל מצב שהוא יכול, נותן את המקסימום עבור סביליה ומקדים שחקנים כמו ואן ניסטלרוי ורונאלדיניו עם הגולים השנה.

השחקן המשתפר –

אני אלך על ג'יאנלוקה זאמברוטה. הוא התחיל את העונה בספרד רע מאוד, לא הסתדר עם שחקנים בינוניים, רוביניו עשה לו בית ספר בקלאסיקו ובכלל הוא השאיר המון חורים ולא הזכיר את אותו שחקן שהיה אחד המצטיינים במונדיאל. אולי זה לוקח זמן להתסגל לסגנון המשחק, בהחלט, אבל עדיין, זאמברוטה במשחקים האחרונים מציג יכולת פנטסטית בברצלונה, את אותה יכולת שבזכותה הוא משחק באלופת אירופה.

השחקן המאכזב –

אני הייתי כולל כאן את רוביניו אבל בנסיבות הללו לא, אני אקח בחשבון שלוקח זמן להסתגל לסגנון משחק, בעיקר לבלמים, אבל קנבארו היה צריך להסתגל לסגנון המשחק הרבה יותר מהר, הוא לא מציג 10% מהיכולת שלו במדי ריאל מדריד, וחבל. עוד שחקן מאכזב הוא ריקלמה שהשנה לא עשה שום דבר בויאריאל, הוא מת לעזוב שם, הקבוצה לא מתפקדת כל-כך טוב בלעדיו, העונה לא שמעו ממנו, יש לו רק שער ליגה אחד אם אני לא טועה. עוד שחקן מאכזב, מעניין למה לא הזכרת קים, הוא חואקין. שילמו עליו הרבה כסף, ובינתיים – נאדה. אפס שערים ואפס בישולים, ממש לא אותו חואקין. את ההזדמנויות הוא קיבל.

הרכש הכי מוצלח –

פאבלו איימאר. איימאר הגיע לסראגוסה בתור סימן שאלה לאחר שנתיים לא טובות בוולנסיה. איימאר בישל ארבעה בישולים וכבש שלושה בעצמו, אירגן את כל המשחק של סראגוסה והוא חלק מהקבוצה הכי מהנה בספרד כרגע, שימשיך כך!

אציין גם את אגווארו. הילד בן ה-18 כבר פרע הרבה מאוד שטרות באתלטיקו מדריד והוא מתפקד מעולה בקבוצה למרות עונה לא טובה של פרננדו טורס. אגווארו כבש בקאמפ נואו בהזדמנות היחידה שהייתה לו,הראה כבר את הפוטנציאל הרב שלו והוא אפילו לא ב20% יכולת ממה שהוא עוד ייתן. הרבה מאוד משחקים אתלטיקו ניצחה בזכותו. לדעתי הוא מוסיף המון לקבוצה, למרות שכבש רק ארבעה שערים.

המאמן המצליח –

חואנדה ראמוס. כל מילה נוספת מיותרת, הוא עושה בסביליה דברים אדירים, לא סתם היא במקום הראשון, יש לה 100% הצלחה בבית.

המאמן המאכזב –

פאביו קאפלו. לא מצא עדיין את הנוסחה בריאל, הקבוצה משחקת חרא כדורגל, לא מגנה טוב, לא יודעת לתקוף, ציפינו ליותר בהחלט. לקרוא למאמן לה קורוניה, פלופ, זה דבילי לדעתי, קים, אין לו סגל מי יודע מה להצליח עימו, דפורטיבו תטפס בטבלה היא לא תגמור באותו מיקום כמו עכשיו. הסגל שלה לא שווה הרבה יותר אבל.
    אירורטה גם מאכזב, יש לו סגל לא רע בבטיס, הוא לא מנצל אותו בכלל, הקבוצה קרובה מדיי לקו האדום, אירורטה הפך את דפורטיבו לאחת הקבוצות הטובות בעולם, אך בבטיס הוא נכשל, סופית.

"חביבת הקהל" –

סראגוסה, כל מילה נוספת מיותרת. לקבוצה יש חלק התקפי משובח – דלסאנדרו, איימאר, אברטון מיליטו. סראגוסה תמיד באה לשחק כדורגל התקפי על מנת שהקהל יהנה, לא סתם היא כבשה הרבה שערים בליגה הספרדית. אולי היא לא כבשה הכי הרבה אבל היא מגיעה להמון מצבים. לראות קבוצה שתוקפת את ברצלונה בקאמפ נואו עם שישה – שבעה שחקנים בחצי של בארסה או אפילו יותר, גם שסראגוסה מובילה 1-0, זה אומר הכל.

* שייגמרו כבר הפציעות, תודה!

6. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

אל תסתבך, תקרא לא הברווז (אל פאטו). זה הכינוי שלו.
    לאלה שלא יודעים מה זה פלופ: במילה אחת קנאבארו. הוכתר כשחקן השנה בגלל שהוא הרים את גביע העולם, אבל כל שחקן ליגה ממוצע עובר אותו כאילו קנאבארו עדיין עומד עם הגביע ומפחד לשמוט אותו.

7. Henry AC Member

הקבוצה המפתיע-סביליה

הקבוצה המאכזבת-ולנסיה

הMVP-קאנוטה

השחקן המאכזב-פרננדו טורס

הרכש הכי מצליח-ואן ניסטלרוי

הפלופ-לא הבנתי

המאמן המצליח-מאמן סביליה

המאמן המאכזב-מאמן ויאריאל..

מי תפתיע בחצי השני?ולנסיה

מי תקרוס בחצי השני? ריאל מדריד

"חביבת הקהל"- מי מציגה את הכדורגל הכי נאה לעין? סביליה

8. Arsenal F.C Member

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/goodpost.Xxx
    אחד הבלופים הגדולים שזכורים לי.

9. EL Capitan Member

גם לדעתי. רק חבל שלא אמרתי את זה.

ול"מאמן לה קורוניה" יש שם, אתה יודע...

10. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה לא לקרוא לו פלופ ? הוא בחר את הסגל המי יודע מה הזה

11. Bensh Member

לא נולדת אתמול ואתה מכיר היטב, כמו כולנו, את ההתנהלות של נשיא לה-קורוניה

12. riquelme1 Member

חצי עונה כמעט עברה, ולדעתי הליגה הספרדית העונה עונה על כל הציפיות. הליגה העונה טובה בהרבה מהעונה שעברה בגלל התקדמותם של הרבה קבוצות כמו: סביליה, אתלטיקו, סארגוסה וכו'. גם ממוצא השערים העונה טובה יותר מבעונה שעברה. הצמרת מציבה 6 קבוצות ברמה גבוה ביותר: סביליה, בארסה, ריאל, אתלטי, סארגוסה ו-ולנסיה. עם באנגליה ובאיטליה יש 2 קבוצות שרצות לאליפות(באיטליה זה רק אינטר אבל ניתן גם לרומא את הקרדיט), בספרד יש 3 קבוצות שרצות לאליפות, למרות שאני חושב שגם ולנסיה לא אמרה את המילה האחרונה, הליגה הספרדית תחרותית מאוד, ההפרש בין המקום ה-1 ל-6 הוא 10 נקודות בלבד.

הקבוצה המפתיעה-

ללא ספק, רקראטיבו. אחרי 16 מחזורים ניצבת במקום ה7 עם 26 כיבושים, כמו ריאל מדריד. כדורגל סוחף, קהל נהדר, ואחרי ה3-0 המדהים בברנבאו היא לדעתי הקבוצה הכי מפתיעה בליגה.

הקבוצה המאכזבת-

ויאריאל. אחרי ההגעה לחצי גמר ליגת האלופות, ואחרי שרכשו בקיץ שחקנים נפלאים כמו: ניהאט(0 שערים מאז שהגיע אכזבה עצומה), קאני, סומוזה, סיגאן, פירס, הציפיות מויאריאל היו לפחות לאבק על מקומות 2-4, אבל הקבוצה של פלגריני פשוט לא מתפקדת הרבה בגלל יכולת חלשה מאוד של ריקלמה שמאז המונדיאל והפנדל ההוא נגד ארסנל לא מוצא את עצמו, ויאריאל ממוקמת במקום ה11, ועם 2 הפסדים רצופים, תבוסה ביתיית קשה לאוסאסונה והפסד לסאנטנדר. ב-1 בינואר מגיע לקבוצה מטיאס פרננדז אחד הכשרונות הגדולים בדרום אמריקה, אולי הוא הפתרון...

הMVP-

גם כאן יש הרבה, קאנוטה כרגע הפצ'יצ'י עם 14 שערים, בהחלט אחד המצטיניים, דניאל אלבס אחד השחקנים הטובים בעולם כרגע, עוד מועמדים: רונאלדיניו, מיליטו, וייה.

השחקן המאכזב-

גם כאן רשימה ארוכה: חואקין שנרכש מבטיס בכ-25 מיליון יורו היה אמור להיות הלהיט החדש של ולנסיה, וכרגע הוא בספסל של הצ'ה, גם הסטיסטיקה שלו עלובה. ריקלמה, דקו, קאנברו גם נכנסים לרשימה.

הרכש הכי מצליח-

פאולסן, ללא ספק שידרג את מרכז השדה של סביליה ברמה אחת לפחות.

הפלופ- חואקין, ניהאט-

לא חסר.

המאמן המצליח-

חואנדה ראמוס

המאמן המאכזב-

מקאפלו אני לא מאוכזב, כי זה הכדורגל של הקבוצות שלו(להוציא את רומא 2000 כמובן). אני הולך על חבו אירורטה, מאמן שאני אישית מאוד מעריך איכזב מאוד בבטיס, למרות שאני חושב שהיה צריך לקבל עוד קצת זמן.

מי תפתיע בחצי השני?

בטיס. חומר שחקנים טוב מדי בשביל לרדת.

מי תקרוס בחצי השני?

סארגוסה.

"חביבת הקהל"- מי מציגה את הכדורגל הכי נאה לעין?

סביליה.

13. EinOdMilvado Member

בס"ד

הקבוצה המפתיע - רקראטיבו

הקבוצה המאכזבת - ריאל

הMVP - קאנוטה

השחקן המאכזב - ריקלמה

הרכש הכי מצליח - קאנוטה

המאמן המצליח - המאמן של סביליה

המאמן המאכזב-מאמן ויאריאל..

מי תפתיע בחצי השני? ריאל מדריד

מי תקרוס בחצי השני? סארגוסה

"חביבת הקהל"- סביליה

דרך אגב, ריקלמה, חחח זוכר אותי?

14. Mehmet Member

הקבוצה המפתיעה-רקראטיבו.

הקבוצה המאכזבת-לה קורוניה.

הMVP-פרדי קאנוטה.

השחקן המאכזב-חואקין.

הרכש הכי מצליח-איימאר.

הפלופ-קנבארו.

המאמן המצליח-חואנדה ראמוס.

המאמן המאכזב-אירורטה. על קאפלו לא הייתי ממהר לומר שהוא מאכזב.... הוא עוד יכול להגיע רחוק באירופה... לצערי זה יהיה על חשבון בייירן מינכן...

מי תפתיע בחצי השני? סביליה תלך עד הסוף.

מי תקרוס בחצי השני? לא יודע... נלך על רקראטיבו.

"חביבת הקהל"- מי מציגה את הכדורגל הכי נאה לעין? סביליה, ברצלונה.

15. EL Capitan Member

את חואקין אני לא חושב, שצריך לכלול בשחקן המאכזב, כי כל ולנסיה היתה פצועה, ובמצב כזה קשה לחואקין להביא את היכולת שלו לידי ביטוי.