גם לי כואב על פלגריני, למרות כמה החלטות שלפעמיים הוא מעלה לי את הסעיף, אחרי מות אביו רציתי כל כך שהעפלה הזאת תשמח אותו קצת אחרי המקרה המצער. מישהו הזכיר את הקטור קופר, האמת שיש קצת קשר בין השתיים, מגיעים לבאר ולא שותים מימנה, פעם זה ריקלמה שמחמיץ פנדל בדקה ה90, והיום זה טעות שופט שתרף את כל הקלפים.
היה נבדל אחד ברור (שאר השחקנים שהיו בנבדל לא רלוונטים) ובריבאונד אפשר להגיד שהשוער כן נמצא לפני השחקן שהכניס (לפחות הידיים). ושוב השטות הזאת של 2 שחקנים שאחד מהם זה השוער, כאילו הקוון יכול גם לספור וגם לנסות לראות מי עומד איפה במקביל. ועבירה מהסוג הזה היא עבירה לא נגד המשחק אלא נגד הבירוקרטיה. עצם העובדה שהיא קרתה ועברה בלי תגובה לא פוגעת במלאגה בשום צורה ולכן לא מדובר באיזה מחדל גדול אם לא יהיה עונש. זה שווה ערך להרחקה על הורדת חולצה. עבירה שהיריבה היא צד שלישי ולא נפגע ממנה. אם מלאגה הייתה אמורה להרוויח בתור צד שלישי מעבירה כזאת, התנהגות לא ראויה של שחקן שלה אמורה לשלול לה את הרווח, אין שום סיבה ששחקן גם יתנהג לא בסדר וגם יקבל על זה פרס. אף שופט לא מגיע למשחק כדי לטעות. אין מה לעשות נגד זה. אם הטענה היא שהשיפוט מכור, זה כבר לדיון אחר. אבל מכיוון שאני לא חושב שזאת הטענה, אפשר פשוט להסתכל על טעויות שיפוט בתור גורם משתנה שמשפיע על המשחק ולהפסיק עם הרעש שעושים מהטעויות.
אני שמח לראות שהדיון פורה, שוב הרבה בגלל השופטים. מדובר על פורום עם דעות שונות ומגוונות. מי שנמצא כאן, אני מניח שיוכל לעמוד בכך. מי שלא יכול לקבל דעות אחרות זה גם בסדר. מי שיתחיל כאן עם העלבות לפסים אישיים, מוצא עצמו מחוץ לדיון ולפורום. קחו את זה לתשומת ליבכם.
ה"שטות הזאת של 2 שחקנים שאחד מהם זה השוער" זה חלק ממשהו שולי שנקרא "חוקת הכדורגל". אפשר כמובן לרצות לראות בה שינויים, אבל דקה 93 של משחק רבע גמר ליגת אלופות זה לא בדיוק הזמן להחליט לשנות אותה על דעת עצמך. ומה לעשות שהקוון נמצא שם בדיוק בשביל מצבים כאלה. בכל מקרה, האופסייד הראשון במהלך היה של ארבעה שחקנים וברור כמעט כמו זה של איברהימוביץ', כלומר כמעט מחוץ לתחום הסבירות של "קשה לראות". מה שכתבת על אי ההרחקה אפשר לכתוב על הרבה מאד מהלכים אחרים. האם פנדל כתוצאה מעבירה במצב לחלוטין לא מסוכן או מנגעת יד מטופשת ובמצב שבו אין סיכון לשער לא צריכים להיחשב? ברור שכן. העובדה הפשוטה היא ששמלצר טעה בשיקול הדעת ועשה עבירה שהוא היה צריך לקבל עליה מינימום צהוב. השופט ראה את זה (ולראיה הוא הוציא צהוב לשחקן מאלגה) ולא הוציא לו. זה עוול ענק ושום היתפלפלות על בירוקרטיה לא תשנה את זה. ההחלטה היחידה שם שיכולה לעבור בתור גבולית וקשה לראיה במהירות של המשחק, זה האופסייד בגול של מאלגה (בעיקר שמסתכלים על קו הכדור ולא השחקן- אני מודה שאני לא יודע מה אומרת החוקה במקרה הזה).
מפתיע שזה נראה ככה, האופסייד שם היה הרבה יותר ברור מאשר האופסייד השני בגול של דורטמונד. ואני לא רואה איזה קשר יש. מלאגה לא צד בעניין של שמלצר, היא לא נפגעה מחוסר החלטה בעניין המקסימום שקרה זה שהיא לא נהנתה.
איך החלטה לא להוציא צהוב שני לשחקן טורפת את הקלפים במשחק? אף אחד לא ירה למלאגה ברגל או שיבש לה את תכנית המשחק, ככה שקלפים לא נטרפו כאן, המשחק המשיך כשהתחיל. אולי קופחה? כן. עוול יוצא דופן זה בכל מקרה בעיני לא כי דברים כאלה קורים המון, ואגב אף פעם לא ראיתי שזוכים לתגובות כאלו. הרבה פעמים קורה ששחקן לא מקבל צהוב שני גם על עבירות, מבחינת דיון לאחר משחק אני דוקא שמתי לב שזה בדר?כ נשכח.זה לאלו שטוענים פה לצביעות בדיון. מעבר לזה, מאמין שיש פה עוד אנשים כמוני שלא רואים במה ששמלצר עשה משהו בוטה ואגרסיבי כמו שמשתמע בעיקר בהילוך איטי של המהלך, בעיני הכוונה שלו לא היתה לתת לשחקן מכה בפנים, אני חושב ששמלצר רצה במקור לדחוף את השחקן כדי להמשיך במשחק ויצא מזה מצב קצת מביך. לא הייתי נופל אם היה יוצא צהוב על חוסר הזהירות של שמלצר אבל ההתעלמות היתה אופציה נוספת שבעיני מוצדקת. לדעתי הנפילה של גאמס הפכה את המהלך לציני לחלוטין ובאופן אישי קצת דוחה אותי הניסיון של שחקנים לרכוב על כל הזדמנות כדי שהיריב יקבל עונש, אני בכנות חושב שהסיפור הזה לא היה צריך להיות סיפור. לא לטרוח לצטט אותי ולהגיד שהדעה שלי מופרכת כי זה לחלוטין לא מעניין אותי מהי הדעה האבסולוטית שאינדיבידואל מסוים קבע.
זה לא משנה יחסי הכוחות.מלאגה עד הדקה ה91 נראתה נהדר ואפילו לא נפלה מדורטמונד.זה שהיא הצליחה לחרבן את זה ב2 דקות היא צריכה להאשים את עצמה בכך ולא רק ללכת לחפש את השופט. מה שהיה אתמול זה לוזריות בריבוע.זה ההפסד הכי לוזרי שהיה בהיסטוריה של ליגת אלופות ביחד עם באיירן ומילאן.
כמות הצביעות כאן מצד חובבי הכדורגל הספרדי חוצה את כל הגבולות. קודם כל זה תמיד יפה לראות אוהדי ברצלונה שמטיפים בעת ובעונה אחת גם על קיפוח מצד השופטים וגם על "אוהדי ההצלחות של דורטמונד" (חשבתי שבתור אוהד הצלחות אני אמור לעודד דווקא את באיירן העונה). דבר שני, זה מדהים איך אף אחד מהם לא אומר רבע מילה על הנבדל בשער של מלאגה. שני הנבדלים היו מאוד קטנים ומאוד קשים לראייה. הנבדל של זלאטן לעומת זאת היה ברור. חסוס גאמז שהתחזה בלי סוף במשחק הקודם פתאום מקבל מעמד של שחקן הוגן, כי זה כמובן מתאים לאג'נדה. מקווה שאתם בקטע של ללמוד משפטים כי יש לכם עתיד בתחום. מקרה גבולי של כרטיס לשמלצר (ושוב, אני לא 100 אלא אלף אחוז עם השופט. הלוואי שתצא הנחיה בנושא לא לתת פרס לכל שחקני התאטרון למיניהם), שני נבדלים קטנים שמתקזזים - וזהו השוד הגדול ביותר שידעה האנושות! אותם האוהדים שבכל התמודדות מדברים על "מגיע" כהגנה על השיפוט האוהד שהם בדרך כלל מקבלים פתאום מתעלמים מהעובדה שדורטמונד בסיכום שני המשחקים הייתה 3 רמות מעל מלאגה, הפעם עניין ה"מגיע" לא תקף כי הקבוצה הספרדית קופחה. ********************************** אחרי השמחה אתמול אפשר לחזור למציאות: דורטמונד לא תהיה אלופת אירופה השנה. אי אפשר, פשוט אי אפשר להיות כל כך לא יעילים מול השער. הפעם זה נגמר בנס (ובאמת כל הכבוד למלאגה על הכנה טקטית מושלמת) אבל מול יריבות יותר טובות, החמצות כאלה יעלו ביוקר. מה שחבל זה שהעניין לא מתרומם מתחילת העונה, מי שזוכר גם מול הסיטי בחוץ דורטמונד יכלה לנצח בתוצאה אסטרונומית וסיימה בתיקו. אני חושב שדורטמונד תוכל למנף את עצמה אם תמכור את רוברט "שער-אחד-על-כל-3-החמצות" לבאנדובסקי ותביא חלוץ שיודע לסיים יותר טוב מול השער, גם אם כזה שלא מבקיע בכל משחק כמו הפולני. לא ראיתי ברמה הזו קבוצה שהפער בין היכולת שלה ליעילות הוא כל כך עצום.
באמת חלק מידידינו אוהדי ברסה קצת נסחפו הפעם, גם כאלו שמהם לא הייתי מצפה לכך. ולעניין דורטמונד - אני לא אטען שהם פייבוריטים לזכות בגביע אבל לא הייתי ממהר להספיד אותם. יש בהם משהו לא יציב - עניין שקשור לקלופ ולצעירות של חלק משמעותי מהשחקנים - אבל ביום טוב שלהם, והיו לא מעט כאלו בשנים האחרונות, הם כמעט בלתי ניתנים לעצירה.
לא ראינו עדיין את דורטמונד נגד ברסה, אבל כן ראינו נגד ריאל מדריד ונגד באיירן בשלוש השנים האחרונות. בכל המקרים היא הציגה עליונות ברורה על הקבוצות. אפילו באיירן הנוכחית נדמה כי מאוד חוששת ממנה. לא אתפלא אם דורטמונד ילכו עד הזכיה, אם כי הם כרגע האנדרדוג הקלאסי, אבל זה בדיוק המצב שהם אוהבים.
אגב, גם בפעם הקודמת שדורטמונד זכתה בליגת האלופות זה היה אחרי שתי אליפויות רצופות ואובדן אליפות בשנה השלישית כך שהתנאים ההיסטוריים זהים. באיירן הנוכחית, אגב, כבר לא פוחדת ממנה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
דורטמונד קבוצה מספיק חזקה בשביל לזכות באלופות.צריך לזכור עכשיו שגם הומלס חוזר שהוא השחקן הכי חשוב בקבוצה אחרי גצה וגונדוגן,יש כאלה שיגידו אפילו הכי חשוב.מה שכן למרות היכולת הנהדרת שלה מול ריאל בבתים,ריאל של חצי גמר זה סיפור אחר לגמרי. רק לחשוב שנקבל חצי גמר עם דורטמונד,ריאל,בארסה ובאיירן/יובה זה מדהים.כל המועמדות הרציניות לזכות אולי חוץ מיונייטד ואחת שתודח במשחק בין באיירן ליובה,מגיעות לחצי הגמר.
האמת שהצביעות משני הצדדים ענקית. מלאגה קופחה, כי הגיע לשמלצר אדום ישיר או צהוב שני. מצד שני, יש הבדל עצום בין שחקן שמורחק שלא בצדק, ואז זה מערער את יחסי הכוחות, לשחקן שלא מורחק, שבשורה התחתונה מלאגה נשארה ב-11 שחקנים ולא ירדה לעמדת נחיתות בגלל ההחלטה, היא פשוט לא קיבלה עליונות המספרית שהייתה מגיעה לה, שאגב ממש לא מבטיחה שום דבר, כי ראינו מספיק קבוצות בעשרה שחקנים שמשיגות את השער שהן צריכות, בטח שהן במשחק ביתי. מה שכן, אני לא מסכים שהטעויות בנבדלים מתקזזות, הטעות בגול של דורטמונד הייתה גסה בהרבה, לא בגלל "מה היה קורה אם הוא לא היה נוגע" או שטויות כאלו, אלא בגלל שהשער של מלאגה לא הכריע את ההתמודדות ובלעדיו מלאגה עדיין הייתה במצב של עלייה, בעוד של דורטמונד הכריע את העלייה באופן ישיר. מה שאפילו יותר חמור, זה שהקוון עמד בעמדה מושלמת בזמן המסירה הראשונה של לבאנדובסקי, אין סיכוי שהוא לא ראה נבדל, אלא פשוט פחד שאולי הוא טועה ומתגובת הקהל הביתי. אני מת על הקהל של דורטמונד, ומאוד רציתי שיהיה גמר כל-גרמני, גם בגלל צורת המשחק, גם בגלל הניהול, גם בגלל הקהל וגם בגלל התקשורת הפרו-ספרדית. אבל להגיד צדק על דבר כזה כי דורטמונד היו עדיפים זה פשוט שטות. איך בכלל בוחרים מי היה עדיף? מי שתקף יותר? למה הגנה היא לא חלק מהקבוצה? השחקן המצטיין בשני המשחקים האלו היה ממלאגה - ווילי קבאז'רו. וגם אם נגיד שדורטמונד היו "עדיפים", איך זה משנה את העובדה שלולי טעות השיפוט הגסה הזו מלאגה הייתה עולה חד-משמעית (בניגוד לספקולציות על שאר הטעויות)?