עד שצדק וויטור ישחקו אתה עלול להשאר רק עם קרב מול אשקלון. ראיתי כמה ה1-1הביתי עם תון עזר לבש לתקוף גלים גלים בשוויץ... בש בחיים לא שמה שם 4 די כבר לגנוב דעת. בש גנבה היום בענק ואם יש צדק (נקווה שלא),היא תעוף הביתה. נגיד והיה נס ואיכשהו נגמר שם 1-1, כל יריבה תדיח את בש שלב הבא ובטח גם בפליאוף אירופית היא תודח לצערי. ביום הכי אופטימי אני מעריך שזה יגמר 2-1לשריף והביתה.
ושוב אני אשאל - ראית את שריף חוץ מהערב? אל תשפוט קבוצה לפי המדינה שממנה היא מגיעה, אלא לפי היכולת של הקבוצה עצמה. כמי שראה אותם גם מעבר להיום, ויותר מפעם אחת, הם קבוצה לא רעה בכלל.
איך אני אוהב להכנס לפה ולהגיד אמרתי לכם, כשאמרתי שאני לא אתגעגע לסוארס אמרו לי שאני לא זוכר לו את השנים הטובות ואני לא מעריך אותו מספיק, משחק אדיש על גבול המכירה השחקן הכי חסר מחויבות שראיתי לובש את המדים של באר שבע בשנים האחרונות. זאת פשוט שערורייה לתת לשחקן עם רגל וחצי בחוץ את חולצת ההרכב, עדיף שויטור יעלה עם רגל מגובסת ולא הוא. כשאמרתי שגיא חיימוב היא רכישה מעולה ושהגיע הזמן שמישהו יחליף את גורש אנשים אמרו שהם לא מבינים למה הביאו את חיימוב ושדודו גורש שוער טוב, פנסיונר עם רגל וחצי בבית אבות שראינו מה שווה כשאין לפניו את ההגנה הכי טובה בליגה, זאת היכולת שלו מאז תחילת העונה הקודמת. מדובר בשוער שלא יודע מה זה לצאת לכדור גובה ואחד מהשוערים הכי חסרי ביטחון שראיתי. כשאמרתי שמאור בוזגלו הוא צ'וקר אמרו לי שאני חצוף ושיש לו מקום בכל קבוצה בליגה, אז אני לא כועס עליו שהוא החמיץ (עוד) פנדל כי באמת שעוד לפני שהוא ניגש לבעוט אמרתי שזה בחוץ, אני כועס על ברק ששוב נותן לו לבעוט ולא לומד מטעויות. יכולתי לשמוע את הביצים שלו נופלות לרצפה בכל פנדל שהוא בעט בשנה האחרונה, תפסיקו כבר לתת לפחדן הזה אחריות על הכתפיים. ברק בכר עם ניהול משחק מזעזע החל מההחלטה ההזויה לעלות עם שני קשרים במרכז וכלה בחילופים מאוחרים ושינויים טקטיים לא מוסברים. אחד הניצחונות הכי ביזיוניים שראיתי מבאר שבע, אין לי מושג איך ניצחנו את המשחק הזה ולפרקים אפילו שכחתי שאנחנו משחקים מול פאקינג עשרה שחקנים. היה לנו הרבה יותר מזל משכל ולמרות שלמיטב הבנתי שניים מהפנדלים היו מוצדקים אני באמת מרחם על שריף שנאלצו לשחק עם עשרה שחקנים כמעט משחק שלם על לא עוול בכפם (בהנחה שמה שנאמר לי באמת נכון ולא היה פנדל ולא אדום, לא ראיתי). הם קבוצה טובה לא פחות מאיתנו ואני באמת לא רואה אותנו עובריםא ת הגומלין בשלום עם יכולת כזו, העיקר ימשיכו לזלזל בהם ובכל מי שהוא לא שם מוכר באירופה. לפני ששואלים מי הם תשאלו את עצמכם מי אנחנו? וזה תקף לכל קבוצה ישראלית. אני בטוח ששינוי כזה דרסטי לא יעשה בגומלין, אבל אם דודו גורש וסוארס יפתחו בגומלין ברק יאבד הרבה קרדיט אצלי. יש בספסל שחקנים הרבה יותר טובים שמחכים להזדמנות שלהם והיא מגיעה להם אחרי הביזיון הזה. נכון, הם עדיין חלודים ורק חזרו מפגרה ויש הרבה חיסורים, עדיין אין שום סיבה להראות ככה.
הדבר הכי טוב במשחק היום הוא שניצחנו. בגלל זה במשחק הבא נשחק עם 3 קשרים אמיתיים באמצע , ואני מאמין שנראה יותר טוב מליקסון לא יכול לשחק כקשר שלישי מול קבוצה רצינית.
אחד המשחקים היותר טובים שיצא לי לראות בלייב. רכבת הרים ממש. מזל שבסוף גם ניצחנו. לא קראתי את הדיון הארוך פה, רק אגיד שלדעתי שריף לא כזו קבוצה טובה וכבר קראתי כל מיני תגובות (לא פה) של "אמרנו לכם תראו איזה סוסי על הם" ואני ממש לא מסכים איתם. מצד שני, קשה לשפוט את שריף על פני משחק אחד שלם שב60 דקות הם היו ב10 שחקנים... אני חושב שצריך לבוא ולנצח במולדובה. היה אסור לנו לספוג שער, בטח לא שניים. ההגנה הייתה מאוד חלשה ובכר חייב לשים דגש על זה, כמו גם להעיף את בוזגלו קיבינמט מההרכב. מאוד רוצה שחיימוב יעלה בשער, אבל זה נראה לי ריסקי במשחק כזה.
טוב, יש מצב שזילזלתי קצת ביכולות של שריף, הם לא רעים ויש מצב גדול שהם עוברים את ב"ש. אחרי הכל יש להם יתרון לא קטן על ב"ש, יש להם 17 זרים בסגל. כן, מצטער שאני שוב מעלה את הסוגיה הנדושה הזאת, אבל באמת אני חושב שהגבלת הזרים שלנו גומרת אותנו ביחס לשאר אירופה. זה באמת לא fair play.
האמת שעכשיו ראיתי תקציר ובפנדל הראשון הוא ממש תופס את ברדה ומנסה להפיל אותו ביחד איתו, לא חושב שזה עבירה ששווה צהוב שני אבל נראה לי די מוצדק הפנדל. דווקא הפנדל האחרון היה נראה קצת גבולי כי בן שהר נתקל ברגליים שלו אבל זה דבר שרואים רק אחרי כמה הילוכים חוזרים ולא נראה לי שאפשר לבוא בטענות לשופט, זה נשמע ממש מוגזם הפנדלים והאדום אבל סך הכול לא מדובר בשערוריית שיפוט. מצד שני לא הגיע לשריף אדום והפנדל האחרון גבולי.
שנה שעברה השופט הדיח אותנו, אז אולי קיבלנו קצת חזרה. לגבי היכולת? רע מאוד, אבל אנחנו זוכרים איך נראה המשחק הראשון של מכבי תל אביב שנה שעברה באירופה
רע מאוד? לא צריך להגזים. פתחנו לא טוב אבל "רע מאוד" יכולים לחשוב שלא שלטנו גם כשהם היו ב-10 שחקנים. הגענו ללא מעט מצבי הבקעה (10-4 לנו בבעיטת למסגרת) ושלטנו במשחק. הגול השני שספגנו גול ישראלי טיפוסי. לא נראינו רע מאוד.
באמת נהנת במשחק הזה? רמה מאוד נמוכה טקטית . מרווחים עצומים בין חוליית הקישור להתקפה , משחק מאוד מפוזר הגנתית. 0 זכייה בכדורי גובה. תוסיף את ההפקרות של חלק מהשחקנים שלא ירדו לעזור נגד התקפות מתפרצות , אני באמת לא מבין איך נהנת.
עדיין באר שבע צריכה לעבור. יש אווירה ותחושה כאילו נגמר תיקו עם שערים או שבש הפסידה איזה 1-0, אבל צריך לזכור שבסופו של דבר בש צריכה לא להפסיד במולדובה והיא בפנים.
מסכים. אני רק אזכיר שמכבי בעונה שעברה הפסידה לקבוצה ממלטה וניצחה רק 2 משחקים מתוך 6 עד הבתים, גם הפועל בעונה של הצ'מפיונס הפסידו לאקטובה בתחילת המוקדמות, בסופו של דבר הקבוצות האלו הצליחו לעלות לשלב הבתים ואף אחד לא זכר מה קרה בתחילת הדרך. באר-שבע אולי נראיתה רע אבל זה קרה מול קבוצה הרבה יותר מנוסה ממנה, היא השיגה ניצחון וזה מה שחשוב, בכר מאמן מספיק טוב ויש גם עוד שחקנים טובים כמעט בכל עמדה ע"מ להפיק לקחים ולהיראות טוב יותר כבר בשבוע הבא. היה קצת פיק ברכיים, חוסר ניסיון ואולי טיפה יהירות אבל זה טבעי במועדון יחסית קטן שנמצא במעמד בו לא היה מעולם. ניסיון צוברים דרך משחקים כמו היום. אני מאמין שב"ש תנצח במולדובה ותעלה שלב.
אגב, יש הרבה פחות משחקים קלים וטיולים בשלב הזה. לא הייתה היום אף קבוצה שנצחה יותר מ2-0. זלצבורג העשירה שכל כך פחדו ממנה נצחה את אלופת לטביה בבית 1-0 מגול דקה 83. לגיה עשו 1-1 בבוסניה. על סלטיק כולם שמעו. אפואל עשו 0-0 בויילס. כמעט ואין כבר כל מיני 6-0 כמו הפועל זלזניצאר וחיפה גלנטורן.