סודאמריקנו עד גיל 20 - קולומביה מחזיקת הגביע!!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י idans10, ‏9/1/13.

1. itay7 Member

מה זה ההרכב הזה? אחמד מכר את המשחק. בנאוונטה על הספסל, דסה וריינה ביחד למרות שהם לא מסוגלים למסור אחד לשני, טורחון האפס בהרכב ובעמדה לא מובנת. לא ברור לי מה קורה פה.
    טוב, לפחות צ'ילה הפסידו...

נערך לאחרונה ב: ‏21/1/13
  2. itay7 Member

הפסד מרגיז ביותר, 67% החזקת כדור וכלום. אמנם אם השופט היה שורק לפנדל בנגיעת יד הברורה שהייתה בפתיחת המחצית השנייה הסיפור היה אחר, אבל האשמה היא כולה על אחמד. לא רק ההרכב, אלא בעיקר החילופים - הינוסטרוסה היה מהבולטים גם היום וגם שלשום, רסיאל גארסיה היה גרוע כל הזמן, למה לעזאזל לעשות חילוף כזה ב-1:1? שני איבודי כדור של גארסיה הביאו לגולים של אורוגוואי. יתר החילופים מתאימים יותר למתאבד שיעי - להוציא את שני הקשרים האחוריים ולהכניס חלוצים? מה הפאניקה הזו בפיגור של כולה שער ושנשאר הרבה זמן?

3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

0-0 בהפסקה ואני אחמיא לנו אם אני אגיד שקולומביה לא משחקת טוב. זו המחצית הגרועה ביותר שראיתי מאיתנו בטורניר והמזל שגם אקואדור עצמה לא מבריקה, אחרת היינו בבעיה. מעבר לעובדה שההגנה שלו לא קיימת וסתם מרחיקה כדורים בפניקה, בהתקפה אנחנו בקושי מצליחים לנהל משחק מסודר ואחרי 3-4 מסירות משיהו טורח לאבד את הכדור רחוק מהשער. הגענו ל-2-3 הזדמנויות טובות כשהחבר'ה כן החליטו לשחק כדורגל, אבל כרגע זה לא דומה לכלום. מקווה שפיסיס יעיר אותם בהפסקה.

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

שוב אורוגוואי מוותרת כמעט לחלוטין על מרכז השדה ועל הכדור, שוב האיכות של החלק הקדמי שלה מכריע את המשחק מול יריבה שהייתה עדיפה. אני רוצה לכתוב הרבה מזל, אבל אם זה עובד לאורך כל הטורניר עד כה אולי מדובר בתכנית גאונית ולא ברורה? (כנראה שלא).

משחק טוב לדיאגו לאקסאלט באגף, תגלית הטורניר שלי מאורוגוואי יחד עם דיאגו רולאן (גם מחצית טובה), וגם "השן" לופס במשחק לא רע ושער חשוב נוסף. למיני-קאבאני יש עוד הרבה מה ללמוד כדי להפוך לשחקן בשל לבוגרים, ולא רק בקבוצת צמרת בהולנד, ואני אמשיך לחכות להתאוששות של גונסאלו בואנו שלא כשיר במידה מספקת.

------

הפסד בכורה לצ'ילה בטורניר שגם הפסידה את השחקן המרכזי שלה בחלק האחורי לקראת המשחק הבא.

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

טוב, אי אפשר באמת לתת לי לראות משחק בשקט (חוץ מה-0-6 על בוליביה). בסופו של דבר מה שחשובה זו התוצאה, ואנחנו מצליחים לצאת עם 3 נקודות אחרי 1-2 על האקואדורים. בחצי השני יצא פראה ונכנס קוארו עם המהירות שלו, שבעצם שינתה הכל והביאה גם לגול הראשון והמהיר של ניאטו (יופי של ביצוע). מאותו רגע קולומביה היתה זו ששלטה, שיחה הרבה יותר רגוע וקינטרו בשערו השלישי הכפיל את התוצאה. כאן כבר יכולנו לכבוש את השלישי והרביעי, אבל אני חושב שג'ון קורדובה זה המחמיצן הגדול של הטורניר אם נלך לפי הסטטיסטיקה. ואז, שוב ההגנה שלא מתפקדת מתחילת הטורניר מקבלת שער אידיוטי (שוב ממצב נייח) ולכו תעבירו 9 דקות בלחץ. לפחות ניצחנו, אבל ברביעי מחכה אורוגואי שתעניש אותנו בצורה כואבת על ההגנה הזו והמשחק ששיחקנו בחצי הראשון.

6. itay7 Member

לא חושב שהם ויתרו על משהו, השלישייה המרכזית של פרו שלטה, עד שאחמד החליט לפרק אותה ופירק את המשחק. הינוסטרוסה אגב זעם על החילוף וירד לחדר ההלבשה. אח"כ עוד החלטה הזוייה - להכניס את בולוס בשביל כדורי גובה נגד אורוגוואי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
    עד שההגנה הסתדרה והיה נראה שחיפינו על נקודת התורפה הזו, מגיעה נקודת התורפה האמיתית, זו שעל הספסל. אורוגוואי יודעת מנצלת את הטעויות של היריבות עד הסוף, אבל הם נבחרת די חלשה, רק לאקסאט ופורמיליאנו באמת עם פוטנציאל להשתלב בקרוב בנבחרת הבוגרת. גם ניקו לופס שכבש עד כה חמישה שערים ממש לא מבריק, אתמול הוא היה לא קיים חוץ מהשער שלו (או של השוער וידאל). סה"כ הפיזיות שעוזרת מאוד בגילאים האלו לא תעזור כ"כ בבוגרים.

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני כן חושב שזה וויתור ושהם עולים מלכתחילה עם הרעיון להעיף כדורים לחלק הקדמי שיסתדרו, מה שמקל על מרכז הקישור של כל נבחרת מולה התמודדו לשלוט במרכז השדה. אולי מרכז הקישור של פרו נתן באמת משחק גדול, אבל מה, כל מרכז קישור מולו שיחקו האורוגוואים עד כה נתן במקרה משחק גדול דווקא נגדם? מילא אם זה היה רק נגד פרו.

כל זה לא בא להוריד מהקישור הפרואני שעשה עבודה טובה, אבל כן לבקר את הסגנון של הסלסטה עם סייג בגלל שהפעם אין להם שחקנים שבאמת יכולים להחזיק את הקישור כמו לונה, ונסינו וכו' שהיו בקאמפיין הקודם.

לגבי שחקני בוגרים, אני אחלוק עליך, לאקאסט גם לא ישתלב בזמן הקרוב בבוגרים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אבל בטווח של שנתיים קדימה, אני יכול לראות את גונסאלו בואנו (שלא שיחק כמעט בטורניר אז לא חכמה שלא ציינת), רולאן, לופס, לאקאסט וקריסטופורו מתחילים כבר לקבל צ'אנס בהתאם לדקות המשחק בליגה. במקרה של האחרון והראשון אני אומר זאת גם על סמך ההכרות המוקדמת. השלוש האחרים פשוט נראים טוב בטורניר הנוכחי, אבל זו דווקא הבמה שפחות מעידה לגבי העתיד לרוב ככה שקודם צריך לראות את לאקאסט פורץ בקבוצתו. רולאן כבר עשה זאת וניקו מתאמן ברומא הבוגרת שזה פלוס.

8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בחיי שאני מת מפחד לקראת המשחק מול אורוגואי, לא כמו שהסלסטה טובים אלא כמו שההגנה שלנו נראית.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

9. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

איך חוסה פרנסיסקו סבאיוס האקוואדורי? באיטליה משוכנעים הוא חתם ביובנטוס בהשאלה להמשך העונה+אופצייה לרכישה.

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

הוא צעיר בשנה-שנתיים ממרבית השחקנים ולא מחזיק במקום קבוע בהרכב, אבל עדיין נראה טוב ממה שראיתי עד כה (בעיקר המשחק מול ברזיל). חשבתי שלמרות הגיל הצעיר הוא ימלא תפקיד יותר משמעותי בנבחרת לאור הניסיון הרב שלו (ביחס לגיל כמובן) במועדון קשה ולחוץ כמו ליגה דה קיטו, אבל האמת היא שמדובר בנבחרת עם המון שחקנים שמשחקים בקביעות בליגה המקומית כבר בגיל הזה.

שחקן מעניין, גם אם לא מוכן כרגע להיות שחקן תורם ביובנטוס יש סיכוי שבעתיד הלא רחוק מדי יהפוך לכזה.

11. itay7 Member

דרמה במערכת הפוליטית בישראל, ודרמה לא קטנה גם בסודאמריקנו - בלם נבחרת פרו, מקס באריוס, יחזור לפרו כלל הנראה, בעקבות תלונה של חבר פרלמנט מאקוודור, ששמו האמיתי של השחקן הוא חואן קרלוס אספינוסה, והוא אקוודוריאני בן 25.
    דרמה יותר קטנה אבל גם בעייתית עוברת על רסיאל גארסיה, שנאלץ לסגור את חשבונות הפייסבוק והטוויטר שקיבל המון נאצות בעקבות הטעויות שהביאו לשני השערים של אורוגוואי. קצת מוגזם, הוא אכן היה גרוע, אבל מדובר סה"כ בילד.

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אחרי הפסקה הראשונה שאצטט בהמשך, עד כמה אתה בטוח שהוא באמת ילד? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

אם זו לא מתיחה זה אחד הקטעים הגדולים. הילד (?) כבר שיחק בליגה הפרואנית לא מעט יחסית לגילו (?), נשמע לי הזוי שהוא הצליח להסתיר זהות ו-8 שנים ללא עזרה מגורמים אחרים שקשורים בקבוצה ובנבחרת. זה שהוא עוזב את הטורניר מחשיד מאוד, אבל כל הסיפור נשמע לי מוזר.

13. itay7 Member

אגב דברים הזויים, פרו עולה ליתרון מול פראגוואי הרגע משער במצב נייח!

הסיפור של באריוס זה הדבר הכי הזוי שאני שמעתי. הוא בן של שחקן עבר, ששאלו אותו מתי היומולדת שלו הוא וגם אביו גמגמו. אבא שלו אמר שיש לו הוכחות שהוא בן 18, אבל שהוא אכן נולד באקוודור ולא בעיר סוייאנה שבצפון פרו, כלומר תעודת הלידה שלו מזוייפת. בכל מקרה הוא חזר לפרו וגם קבוצתו חואן אאוריץ' החליטה להפריד אותו מהסגל עד שיתברר מצבו. יש כאלו שלקחו את זה קצת יותר רחוק -
    http://depor.e3.pe/ima/0/0/0/5/6/56435.Xxx

http://depor.e3.pe/ima/0/0/0/5/6/56436.Xxx

http://depor.e3.pe/ima/0/0/0/5/6/56443.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏24/1/13
  14. itay7 Member

לא יכול להיות שמשחק שני רצוף שהמאמן המפגר הזה משאיר את פרו בלי קישור אחורי. איזה מאמן משחק עם שישה בלמים ובלי קשר אחורי אחד החל מדקה 70 ביתרון של כולה 1-0? פשוט לא ייאמן מה שאחמד עושה כדי שפרו לא תעלה למונדיאל.

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

ניצחון יוצא מן הכלל שלנו על אורוגואי, שלראשונה בטורניר מפסידה ולא כובשת וזה די מפתיע בהתחשב בהגנה שלנו, למרות שהיום הם עשו עבודה טובה ובייחוד השוער בוניז'ה. בסה"כ אני חושב שהתוצאה צודקת, כי האורוגואים אולי שלטו טיפה יותר בחצי הראשון, אבל בחצי השני ואחרי הגול ההגנה שלהם נפרצה יותר והיו לנו 2-3 מצבים של 100% שלא ניצלנו (כולל החטאה של קינטרו מול שער ריק שהיתה גומרת את הסיפור). אנחנו עם 6 מ-6 אחרי משחק מול אורוגואי ולא יכולתי לבקש פתיחה טובה מזאת. קשה לי לראות אותנו מפספסים את המונדיאליטו, אז עכשיו המטרה צריכה להיות התואר בכל הכוח ויום ראשון חייבים לנצח את איתי לקראת הקרב שלטעמי הכי קשה לנו - צ'ילה.