אף אחד לא אומר שריבר לא נדפקת, אבל זה לא משנה את העובדה שהיא גם דפקה את הנבחרת כשמנעה ממנה משחקנים שאמורים לשדרג את הנבחרת, גם סאנטוס יכלה למנוע מהשחקנים שלה להגיע לנבחרת אבל היא לא עשתה את זה.. כמובן שזו זכותה המלאה של ריבר לעשות את מה שהיא עשתה ואין שום טענות, אבל את זה שהיא דפקה את הנבחרת זה עדיין עובדה... אולי השימוש במילה "דפקה" הוא מעט בוטה והייתי יכול לוותר עליו, אבל אתה מבין את הכוונה שלי. לגבי האולימפיאדה, אמרתי את זה כי יש פה סיכוי(ברור שלא גבוה בכלל אבל עדיין צריך לזכור את הטורניר שעבר) שארגנטינה לא תסיים בין ה-2 הראשונות בבית הגמר, שמביאים את הכרטיסים למונדיאליטו וגם לאולימפיאדה. לגבי ההצהרות וכל העניין, מצטער אבל איך שארגנטינה משחקת זה באמת תחת לכל ביקורת ואני לא יודע כמה זה השחקנים וכמה זה היד המכוונת.. והמילים שלי באו אחרי ההופעה של בפרט למשחק נגד אקוואדור, שמה לעשות אולי לא כיף לשמוע אבל היה מביש..אפשר לטמון את הראש בחול ולצאת מזה עם מילים יפות, אבל לדעתי אם תשאל אוהדי ארגנטינה אחרים לא תמצא שימוש אחר באוצר מילים ביחס לאיך שהנבחרת נראית עד עכשיו או איך שהם שיחקו במשחק האחרון... אתה יכול לחלוק עלי כמובן, ויש לך הרבה יותר ידע בנושא ממני ואתה יכול להאיר את עיני בלי ספק בכלל, אבל איך שאני רואה, לצערי ככה המצב נראה בנתיים. לגבי עניין צוות האימון, זה נכון שרמת הכישרון נמוכה משנים עברו שאפילו בלי מסי או אגוארו היה לך שחקנים כמו באנגה, די מאריה זארטה וכו' והקבוצות לא יכולות להגיע לרף שהציבו הקבוצות בשנים עברו, אבל עדיין הדברים שלי הגיעו כי אחרי הכישלון באליפות שעברה, ובנתיים איך שהנבחרת נראית עד עכשיו למרות התוצאות שכמו שאמרת הגיעו גם בהתחלת הטורניר ב2009, אפשר לראות סוג של טרנד, עוד פעם זה המקום שבו אני לא מדבר מבקיאות בידע אלא יותר מידע מעורפל שבו אתה יכול להאיר את עיני ולתקן אותי בעניין המי מטפל בנבחרות הצעירות ומה הבעיות שם, אבל זה נראה כאילו כן יש בעיות.
האמת, אני חולק עלייך בחלק הזה, לסגל של 2009 היה פחות כשרון מהסגל הנוכחי אם תשווה לפי מספר מדדים, זאת לטעמי גם הסיבה לכך שהנבחרת הזאת עשתה תוצאות טובות יותר מהנבחרת של באטיסטה בשלב הראשון למרות שפראסו עושה רושם של מאמן בינוני בידיוק כמו באטיסטה. הטורניר ההוא זכור לי מאוד מאוד לרעה, הטורניר הזה עושה רושם של טורניר בינוני.
סאראטה ואגוארו לא שיחקו בסודאמריקנו (07), גם לא מסי אם אני לא טועה (לא ראיתי את זה של 2005), די מריה היה שחקן שולי שפרץ במונדיאליטו אחרי הסודאמריקנו. תעשה הבדלה בין המפעלים, כי הסגל למונדיאליטו לרוב יותר חזק, מאומן ומנוסה. באופן כללי לאור שלושת הטורנירי סודאמריקנה שראיתי, היכולות שמציגות הנבחרות לא גבוהות. מבחינת ארגנטינה, הפעם זה פחות טוב מזו של 2007 ויותר טוב מזו של 2009. אבל לא בפערים גדולים. סודאמריקנו לא שווה מונדיאליטו ובוודאי שלא אולימפיאדה שכלל לא קשורה. לאולימפיאדה מגיעים דרך 2 המקומות הראשונים בלבד, ככה שיש סיכוי גבוה שארגנטינה לא תגיע. למונדיאליטו מספיק גם מקום חמישי כי קולומביה בבית הגמר. לדעתי יש סיכוי גבוה שארגנטינה לא תגיע לאולימפיאדה וציינתי את זה לאחר ההפסד, אבל זה לא קשור למה שאתה רשמת. קודם כל אני לא אוהד ארגנטינה, עכשיו שזה ברור http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אני לא טומן ראש בחול ולא מייפה מציאות עם מילים יפות, כתבתי במפורש שהיכולת לא טובה החל מהמשחק הראשון. תעבור על כל התגובות שלי לגבי יכולתה של ארגנטינה בטורניר ותמצא רק ביקורת לדעתי על המשחק. אצל אוהדי ארגנטינה אחרים אני מוצא הרבה מילים, מכאלו שמגיבים בקיצוניות כמוך, לאחרים שמגיבים אחרת, אני בכל מקרה אומר את דעתי פה ושם. להגיד על היכולת של הנבחרת הזו "מעליבה", מוציא את המשמעות מהמושג ומונע ממך לתאר יכולת של נבחרות אחרות, כמו זו של באטיסטה ב-2009, איך היית מתאר אותה? וכמו שכבר רשמתי כמה פעמים והזכרתי קצת למעלה פה גם, היכולת לא חשובה בטורניר הזה - המטרה היא להעפיל למונדיאליטו ולאולימפיאדה. גם נבחרות שהשיגו זאת לא תמיד שכנעו ואת אף אחד זה לא עניין. מכיוון שפה הסיפור עוד לא נגמר, להערכתי לא יצליחו להגיע לאולימפיאדה, הייתי מחכה לפני שהייתי יוצא בהצהרות.
בסיכום אנו מסכימים בגדול נראה לי - 2009 גרוע, 2011 בינוני עד כה. בסופו של דבר אני חושב שהמד להצלחה הוא בהשגת המטרה שהיא העפלה לטורנירים הבין יבשתיים, היכולת פחות חשובה ולרוב היא לא גבוהה (גם ב-2007 לדוג'). לגבי הסגלים, אתה מסתכל על זה בדיעבד או על הנייר כמו שנראו לפני הטורניר? קשה לנסות לשחזר את התחושה לפני אבל אני חושב שהתחושה מהסגל הקודם טרום המשחקים הייתה יותר טובה. למרות שזה תרגיל מחשבתי יותר מדיון אמפירי.
גם וגם, מבחינת מספר הופעות אני דיי בטוח שהסגל הנוכחי עולה במספרן, מבחינת איכות אני גם כן חושב שהנבחרת הזאת יותר מוכשרת, אפילו בדיעבד אם מסתכלים על שחקנים ששיחקו מעט באליפות ההיא כמו פדריקו פרננדס אבל התפתחו להיות שחקנים טובים אח"כ.
או קיי, אני עושה השוואות בראש ויוצא לי ההפך, כבר מהכוכב הגדול של כל נבחרת על הנייר (טרום הטורניר) ובהמשך עם שאר הסגל גם כן. בלי להכנס כמובן לבדיעבד עם מישהו כמו פרנאנדס שלא הכרתי אז, רק עם אלו שהכרתי לפני.
הנבחרת הקולומביאנית תשחק את משחקה השלישי בבית הגמר מול אקואדור, בידיעה שרק ניצחון ישאיר לה תקווה לנס. בכל מקרה העניינים כבר לא תלויים בקפטרוס, גם אם ינצחו את כל משחקיהם עד הסוף. שתי הנבחרות הגיעו עם ציפיות שונות לטורניר וכרגע נמצאות במצב הפוך. האקואדוריאנים עד כה די מרשימים, עם ניצחון 0-1 על ארגנטינה ותיקו 1-1 מול אורוגואי, בעוד שהקולומביאנים ספגו שני הפסדים לאורוגואי 0-1 ובראזיל 0-2, מאוד מאכזב עבור הנבחרת שהיתה בין הפייבוריטיות. הרכבים משוערים להיום: קולומביה-אנדרס מוסקרה; סנטיאגו אריאס, פדרו פראנקו, חואן סאיס, סבאסטיאן ויאפארה; גוסטאבו קואז'אר, חואן דויד קאבסאס, אדווין קארדונה, דידייה מורנו; אנדרס אסקובאר, חורחה ראמוס אקואדור-ג'ון חאראמיז'ו; מריו פיניידה, ג'ון נארבאאס, דניס קיניונס, אדר פוארטס; דיקסון ארויו, כריסטיאן אוניה, מרקוס קאיסדו, רנאטו איבארה; וולטר צ'אלה, אדסון מונטאניו עוד היום: אורוגואי-צ'ילה (22:50 שעון ישראל) בראזיל-ארגנטינה (04:10 שעון ישראל) ניצחון בראזילאי יסגור את הסיפור לטעמי וישאיר את שני המחזורים הנותרים למאבק על מקום אחד באולימפיאדה.
הסיפור של המקום הראשון סגור, עזוב אותך, ברזיל לא מפסידה היום (אולי תיקו) וגם אם בדרך נס (שיפוט אוהד, וירוס לחצי הרכב הסלסאו) ארגנטינה מנצחת, הברזילאים יקחו את אחד המקומות לאולימפיאדה. הם פשוט רמה מעל השאר, למרות שהרבה פעמים זה לא מתחבר להם ויש דקות מתות במשחק. בארגנטינה יחסר קארדוסו המפחיד כשמייקל הוז'וס בספק.
זה שהם יהיו באולימפיאדה, זה כבר מזמן סגור. בדיוק ניהלתי דיון עם כמה חבר'ה בפורום של קולומביה (לא כאן) על המנטליות המנצחת המדהימה של בראזיל, שיכולה להיות רדומה או לא להרשים ובכמה דקות לגמור לך את המשחק. לא פעם ראינו כמה נבחרות שהיו טובות יותר במהלך המשחק, לא ניצלו את המצבים וברגע שהסלסאו קצת לחצו על הדוושה, הם הבקיעו את השערים שהיו צריכים. מדהים שהם עושים זאת בכל קבוצת גיל אפשרית.
יש לי כובע כדול לאכול, אולי לא כ"כ גדול כי ציינתי את השופט כגורם שיכול להשפיע, אבל לא כמו הסומבררו של אור http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ארגנטינה מנצחת את ברזיל ומבטיחה מקום במונדיאליטו. יותר חשוב מכך מבחינתה, היא משפרת עמדות בקרב על האולימפיאדה, גם בגלל הניצחון, גם בגלל שברזיל תצטרך עכשיו נקודות עד למחזור האחרון כנראה וגם אקוואדור+קולומביה מאבדות נקודות בתיקו. לא ראיתי את המשחק אז יותר מדי מה לכתוב עליו אני לא אעשה, יש מספיק כאלו שראו וכתבו בתקשורת, אבל הדיווחים מארגנטינה מתרכזים במלחמה של השחקנים ובחביב התקשורת החדש - איטורבה. בעוד הברזילאים מתרכזים בשיפוט. הגולים + הגול הנהדר של אדריאן לונה האורוגוואי מול צ'ילה: הבלם נגע לשקר בפנים, אבל רחוק מלהיות פנדל ואדום לדעתי מהמעט שניתן לראות פה. בכל מקרה, אין ויכוח על כך שארגנטינה לא משחקת כדורגל טוב בטורניר הזה, אבל דבר אחד שהילדים כן מציגים זה אופי. קבוצה שלא מוותרת, חזרה מפיגור כמה פעמים וגם התאוששה מגול שספגה כדי להחזיר יותר מפעם אחת.
אכן מוריד את הכובע בפני הילדים של ארגנטינה.. לא להתבלבל, ממש לא הגיע להם הניצחון הזה לדעתי, אבל הם השיגו אותו ועם תוצאות אי אפשר להתווכח. המשחק התחיל כמו תאונת רכבת מבחינת ברזיל.. הפנדל והאדום שגם אני חושב שהיו מוגזמים(מורי לא שחקן כ"כ טוב, לפחות בתיאטרון הוא מצליחhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx), ואז תוך כמה דקות פציעה של הבלם השני, גרמו לכך שבערך מדקה 10 ברזיל בפיגור 1-0 עם 10 שחקנים ועם צמד בלמים שלא שיחקו דקה בטורניר עד עכשיו. איטורבה(המצויין) הצליח לעשות כמה דברים, אבל סה"כ ברזיל עם 10 שחקנים השתלטה לגמרי על המשחק ותקפה, כשארגנטינה לא מצליחה להחזיק בכדור בלי הוז'וס... ניימאר צלל וילל בכל הזדמנות שהייתה לו, ברמה שזה כבר היה מביך... מוגזם אפילו בשבילו למרות שעדיין הוא ספג עבירות רבות... לא הלך לו סה"כ והוא היה במשחק רע - אגב הוא ספג כרטיס צהוב(מטופש כמו כל השאר שלו) והוא יעדר מהמשחק הבא. הבעיה הייתה ש-2 הכוכבים השניים של הקבוצה, לוקאס וקאזמירו גם היו על גדר נעלמים, במיוחד לוקאס שחוץ מ-2 פעולות טובות ממש לא עשה שום דבר במשחק.. קאזמירו המשיך עם היכולת הלא טובה שלו מהמשחק הקודם, שיחק לאט מידי ואיבד כדורים... היחידי שהופיע הוא וויליאן שממש עושה המון טוב לקריירה שלו בטורניר עד עכשיו.. הקבלת כדור שלו עם הגב והבעיטה שלו ברגל ימין אדירה. בכל מקרה ברזיל חזרה למשחק בצדק אחרי מכבש על ארגנטינה ושליטה מרשימה בכדור ל-10 שחקנים(לא זוכר את האחוזים אבל משהו כמו 70 אחוז אם אני לא טועה), אבל פתאום משום מקום מגיע מסי הפרגוואי הלא הוא איטורבה, ופעם שנייה בטורניר הצדיק את הכינוי שלו כשכבש שער בול כמו מסי וככה פתאום העלה את ארגנטינה ל2-1 ובעצם סגר את הסיפור, כשהוציא את כל הרוח מהמפרשים של הברזילאים שהיו עייפים ובקושי זזו על המגרש. המצטיינים של ארגנטינה מלבד איטורבה כמובן, הם ההגנה של ארגנטינה ובמיוחד צמד הבלמים גלאנו ופאסלה שהרשים אותי יותר בנתיים בטורניר, ולדעתי מעל כולם רודריגו באטאגלייה שנתן משחק באמת מצויין והרשים מאוד.
באטאגלייה הוא מתגליות הטורניר האחרון בו ערך בכורה אם אני לא טועה, למרות שהוא משחק בקבוצה הגרועה בארגנטינה כיום פחות או יותר. אני גם מעריך אותו, אבל לא נראה לי שיצא ממנו כוכב גדול. דווקא אני מפסלה, לאורך הטורניר לא אתמול שלא ראיתי, לא ממש תופס ממה שאני רואה עד כה. אחרי העד משחק הנעת כדור או כל מהלך מתכונן אחר, היכולת של מרכז ההגנה היא נקודת התורפה עד כה (שוב, לא מדבר על אתמול). מה שכן, מצפייה בתקצירים, אני מתחיל להבין את "האנטי" שיש לך לגבי ההתנהלות של ניימאר ובצדק.
אור, אתה בטוח שגאלאנו שיחקק? אני ראיתי שדווקא מי שמופיע בחלק מההרכבים זה גונזלס פירס ולא הבחור של אינדי.