סוגרים סיבוב - מחזור 19: 1-0 לאתלטיקו על ולנסיה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏11/1/08.

1. Sergio Ramos Member

מה שלא ציפיתי, היה- משחק טיפוסי ומשעמם נגד קבוצת שכצפוי רמת המוטיבציה שלה פתאום מאפס עלתה למאה. האמת, די התרגלתי. פעם הייתי זועם על משחקים כאלה, אני אוהב כדורגל התקפי יותר, ומגוון יותר.
    רוביניו במחצית הראשונה היה חלש מאוד, שמרן מאוד, התחבא בצד שמאל ולא פעל מספיק. מחצית שניה סבירה ביותר לעומת הראשונה.
    גאגו מתקשה להיות קשר דפנסיבי בודד, הוא לא מספיק פיזי, שחקנים עוברים אותו כאילו הוא מים. אהבתי כמה מסירות שלו בהתקפה, אך בחלק האחורי הוא השאיר הרבה חלקים פרוצים ונתן לקישור של היריבה להגיע בקלות רבה מידי לשטח שלנו.
    לסיכום, משחק חלש, ועוד 3 נקודות חשובות בשביל להגדיל חזרה הפער מהקאטלונים.

ולגבי הפנדל,
    היה, ועוד איך היה.

החלפת מאמן כרגע לא תעזור שוב למצבה העגום של ולנסיה. לפעמיים יותר מידי זעזועים ומהפכות בקבוצה, עלולים רק לטלטל את המועדון ולגרום למצב השלילי שטמון בוא רק להחמיר.
    אני חושב, שבמצב שבוא ולנסיה העונה, לא תצליח להשיג כרטיס לליגת האלופות(כן זה אפשרי ונראה כי לא יקרה), ההנהלה, תקח את האחריות המלא. אחרי פיטורי קיקה, הייתה אפשרות לבחור במאמן אחר(מוריניו, סקולארי, הידניק)והנהלת ולנסיה בחרה דווקא, בקומאן- מאמן הגנתי ומגעיל.

קומאן עושה באלגן אחד שלם. מהעזיבה של אלבלדה הסמל ועד להצבת השחקנים ובחירת השחקנים ההזויה שלו. העונה, העטליפ לא יזכו כבר להרבה רגעים שמחים ועל איזה מלחמה על תואר. ושוב, לא בטוח שלהחליף שוב מאמן זה יעזור.
    או שבהנהלה יחליטו לקחת את ההימור הכבד, או שינסו לשרוד בטבלה עד סוף העונה שקומאן על הקווים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏14/1/08
  2. JR-Riquelme Member

לא יודע איך ולנסיה חשבו שבאנגה יחזיק להם את הקישור האחורי... הוא באמת קשר שמשחק מאחורה אבל אני לא חושב שיש לו תפקיד אמיתי. הוא טכני ברמה גבוהה מאוד, אבל עדיין לא עושה משחק טוב כמו רוב הקשרים האחוריים בעולם. הוא גם מאוד רך בהגנה. אני חושב שצריך לתת לו לשחק בקישור האחורי, אבל הוא חייב לצידו עוד קשר פיזי עם ניהול משחק אחראי.

3. Sergio Ramos Member

רכישתו מצביעה יותר על חשיבה לעתיד של המועדון. קשה לי להאמין שנער כה צעיר, יבוא ויעשה שינוי מהותי במרכז המגרש האפור של ולנסיה(במיוחד לאחר עזיבת אלבלדה). יקח לבאנגה עונה או שתיים בכדי להסתגל לליגה הספרדית מכל הבחינות.

4. riquelme1 Member

שום הימור, כול מאמן נורמאלי לא היה מציב את חואקין כחלוץ, חואקין בכול הקרירה שלו עם זה בבטיס ועם זה בולנסיה, ועם זה בנבחרת ספרד מעולם לא שיחק כחלוץ, אין לו מושג איך עושים את התפקיד הזה, הוא קיצוני ימני קלאסי, הוא בחיים לא יהיה סקורר ולא היה סקורר. אריזמנדי כול הקרירה שלו משחק חלוץ, אומנם חלוץ גרוע אבל חלוץ, ושיש לך את קניירה ומיגל מה אריזמנדי עושה כמגן ימני?

השיטה 4-3-3 לא מתאימה לולנסיה דשנו בזה כבר מספיק, אין לה את השחקנים הדרושים לזה, הזריקה של אלבלדה הית אחת הטעויות הגדולות של קומאן, וגם של מנואל פרננדז שקומאן ממש התעלל בו מאז שהגיע למסטאייה.

זה רק חלק מהטעויות שלו, קומאן צריך ללכת הביתה עכשיו, ולנסיה בלי ניצחון ב-8 משחקי ליגה, כבר תקומת ראניירי הית טובה יותר. מצידי שיאמן אותה המאמן מקבוצת המשנה, הוא לא ידגול בשיטה כמו של קומאן.

אגב, באנגה במשחק הבוכרה שלו הראה ניצוצות של שחקן גדול, זה התקווה היחידה של ולנסיה כרגע.

5. REAL MADRID Member

גאגו סוחב איתו 4 צהובים והוא נשמר מאוד לא לבצע עבירות טיפשיות שיגמרו לו לקבל את הצהוב החמישי ולהשאיר את ריאל ללא קשר אחורי לדרבי.
    נגד אתלטיקו אני מניח שהוא כבר יהיה הרבה יותר אגרסיבי למרות ששבוע לאחר מכן מגיע משחק נגד ויאריאל.

6. Sergio Ramos Member

זאת עדיין סיבה ליכולת שלו לדעתך? הוא לא יכול להחזיק קישור אחורי לבד, פשוט וקל.אתמול זאת הוכחה לכך, חקני לבאנטה חדורי המוטיבציה הגיעו בקלות שלטחים המסוכנים בחצי שלנו. הוא לא מספיק אגרסיבי ופרט לכך, היכולת הכללית שלו לא מספיק טובה לדעתי. הוא קשר אחורי-קלאסי בעל פוטנציל, אבל הוא חייב לידו שחקן חזק ואגרסיבי, ובמצב כזה לשפר את היכולות הדלות מאוד שלו בהתקפהץ
    אז אתמול, בסדר, שמר על עצמו בכדי שישחק בדרבי, ובצדק. אבל גם שהוא כשהוא יותר אגרסיבי, זה לא תמיד הולך, כי הוא קטן במימדי הגוף שלו. ברוב המשחקים שראיתי העונה של הארגנטינאי, אותי הוא לא ממש הרשים

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏14/1/08
  7. Raulito Madridista

המרוץ לתואר הפיצ'יצ'י
    http://www.marca.com/elementosPortada/fotosPortada/2008/01/14/killers370x100.Xxx
    תחרות צפופה בקרב החלוצים על תואר הפיצ'יצ'י בספרד.
    הטבלה כרגע צמודה מתמיד וישנם חמישה שחקנים אשר כבשו מספר דו-ספרית.
    מלך השערים כרגע בליגה הוא לואיס פביאנו אשר במפתיע תפס מקום בהרכב של סביליה ומאז לא יוצא משם. במאזנו של הברזילאי לא פחות מ-12 שערי ליגה עד עכשיו.
    במקום השני נמצאים דייגו מיליטו שלמרות שהקבוצה שלו קטסטרופה, הוא ממשיך במלאכת ההבקעה, ורוד ואן ניסטלרוי, הפיצ'יצ'י של שנה שעברה, שהעונה יש ירידה ביכולתו אך הוא עדיין מסוכן. השניים מצאו את הרשת 11 פעמים(שניהם כבשו אתמול פעמיים).
    במקום השלישי נמצאים שניים לא פחות טובים. ראול טאמודו, המלך הבלתי-מעורער של אספניול וניהאט שהעונה חוזר ובגדול לאחר פציעה קשה אשתקד, הוא כבש כבר כמה שערים נפלאים. עשר פעמים כבשו השניים עד עתה.
    קצת יותר מאחור, עם תשעה כיבושים: קון אגווארו שנמצא בעונה פנטסטית ודני גיזה החלוץ האימתני של מאיורקה. עוד מאחוריהם עם שמונה שערים: פרדי קאנוטה מסביליה שייתן את המנה שלו, ליאו מסי שפתח את העונה נהדר וקצת הפסיק לכבוש עקב פציעה ואחרון חביב, ראול שלאחרונה דיי מדשדש וכנראה לא יהיה מלך השערים.

ריאל מדריד סוגרת את החצי הראשון של העונה עם 47 נקודות מתוך 57 אפשריות, הקבוצה בעלת ההצלחה הגדולה ביותר במילניום הנוכחי. ריאל ניצחה 15 פעמים, סיימה פעמיים בתיקו(מורסיה וויאדוליד בחוץ) והפסידה פעמיים(לאספניול וסביליה בחוץ).

אתלטיקו מדריד, אספניול וויאריאל יכולות להיות דיי מרוצות מהמיקום שלהם עד עתה. אבל, עם כל זה, סיפור העונה הוא וולנסיה. הקבוצה של קומאן לא ניצחה מאז העשרה בנובמבר. היא בפיגור של 5 נקודות מגביע אופ"א ובפער של 8 מהצ'מפיונס-ליג, מי היה מאמין. וולנסיה עם 29 שערי חובה! ו22 הבקעות בלבד. העונה גם רשמה הקבוצה את השיא השלילי שלה מבחינת זמן רצוף ללא גול. אני בספק אם רונאלד קומאן יישאר בקצב הזה.

8. riquelme1 Member

קרב מעניין מאוד על הפיצ'יצ'י העונה, לואיס פביאנו הוא החלוץ הברזילאי הטוב ביותר באירופה כרגע, כובש בלי סוף וסוף סוף מראה את הפוטנציאל שלו, מי שזוכר שהוא שיחק בברזיל המאזן שלו היה טוב יותר משל רונאלדו בצעירותו. 12 שערי ליגה+5 שערים בליגת האלופות, מאזן פנטסטי. הוא גם חזר לסגל של הסלסאו, וכבש צמד במשחק האחרון של ברזיל.

שמח מאוד על החזרה של אחד החלוצים האהובים עלי, 'אל-טורקו' ניהאט קאבנצ'י, שמזכיר את היכולת שלו מסוסיאדד בעונה המדהימה שלה, ומכוכיח למה הוא נחשב לאחד החלוצים הטובים ביבשת.

דייגו מיליטו כבר עונה שלישית ברציפות אחד הכובשים המובלים בספרד, חלוץ שעושה תמיד את העבודה. פנטסטי.

ועם כל הכבוד לכולם, רוד ואן ניסלטרוי, אחד החלוצים הטובים בדורו, גם בגיל 31 עושה את העבודה, ולפי דעתי הוא המועמד מספר 1 לקחת את התואר, הרכישה הטובה ביורת של ריאל מדריד מאז זידאן.

נערך לאחרונה ב: ‏14/1/08
  9. RubberSoul Member

יש גם זאמורה של הסיבוב-ויקטור ואלדס.
    זו הטבלה של הזאמורה המובילים(שגם אוואט היה במקום גבוה):
    שם קבוצה ספיגות משחקים ממוצע ספיגות
    ויקטור ואלדס ברצלונה 13 19 0.68
    איקר קסיאס ר.מדריד 14 19 0.74
    סטפאנו סורנטינו ר.הואלבה 24 19 1.26
    טוניו ראסינג 15 18 0.83
    קאלוס קאמני ר.אספניול 19 18 1.06
    ריקארדו לופז א.אוססונה 23 18 1.28
    אנטוניו נוטאריו מורסיה 24 18 1.33
    סזאר סאנצ'ז סראגוסה 28 18 1.56
    סבאסטיאן ויירה ויאריאל 27 17 1.59

הטבלה משקפת את יכולת השוערים וההגנה,כשהמקום הראשון נהנה מהגנה טובה,והשני מהגנה פחות טובה,שמצליח להציל את ההגנה שלו מספיגות,אבל עד גבול מסוים-השערים.
    יש פה כמה שוערים מפתיעים-סורנטינו מקום שלישי,טוניו מראסינג שללא ספק מצליחה היטב.

10. REAL MADRID Member

זה שריאל מדריד ספגה עד כה 14 שערים בלבד למרות הגנה מחוררת שאין כמותה זה רק מרבה כמה גדול קסיאס. כמות הפעמים שקבוצה מסכנת של השער של ריאל גדולה פי 2 בערך מברצלונה..

11. xavi6 Member

הוא רק הגיע! לבכות, לבכות...

עם כל הכבוד לואן סוס, הרכישה הטובה ביותר של ריאל אחרי זידאן זה ללא ספק בכלל ראמוס, ואחריו רונלדו. ראמוס זה ההוא שפחות טוב מאלבס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏15/1/08
  12. Sergio Ramos Member

ירדן, אני חושב שהכוונה של ריקלמה כלפי אבר באנגה,היא לא שהוא פוסל אותו וטובע שהוא שחקן רע, אלא שעדיין באנגה צעיר ולא מספיק מחושל בשביל שיהווה פקטור משמעותי בקבוצה.
    בחירתם של שחקנים כאלו, היא בגדר 'סיכון בעיניי'. ניתן לראות שהרבה שחקנים מגיעים בקול תרוע לקבוצות גדולות, בונים עליהם בגדול, ואז עלולה להתרחש הנפילה. אני הייתי ממליץ לשקחנים מסוגו של באנגה, שמגיעים מליגה אחרת, ליבשת אחרת לגמרי, לקחת שנת התחשלות בקבוצת תחתית בליגה הראשונה.
    אני חלילה לא פוסל את הצלחתו של בנגה, אבל יש בכך סיכון של נפילה. אני מקווה שנרוויח עוד שחק גדול לכדורגל האירופאי...

13. riquelme1 Member

אני לא מבין למה הוא בוכה, באנגה היה השחקן הטוב ביותר של ולנסיה נגד אתלטיקו. ולנסיה נראתה במחצית השנייה הרבה יותר כאשר באנגה נכנס, בכל נגיעה אפשר לראות איזה שחקן ענק הוא.

רונאלדו? איזה רונאלדו, אה, ההוא שאוהדי ריאל לא הפסיקו לצחוק עליו ולשרוק לו בוז.

עם לא השערים של רוד, אני בספק עם הית בליגת האלופות העונה.

לא נמאס לך, אתה לא חושב שמיצנו את הנושא?

14. JR-Riquelme Member

אני בניגוד לך צ'אבי מכיר את באנגה שהיה מבוקה וראיתי אותו לא מעט פעמים. ושאני אומר את זה אני יודע על מה אני מדבר ולא סתם אומר את זה לפי הופעה אחת. נגד אתלטיקו בכלל לא ראיתי תמשחק...מבין?

ושלא תבינו לא נכון אני חולה על השחקן הזה (אנטי כדורגל מי שלא אוהב אותו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx )... ואני חושב שהוא יצליח מאוד באירופה הבעיה שלבד הוא לא יכול להיות בקישור האחורי.

נערך לאחרונה ב: ‏15/1/08
  15. xavi6 Member

בלי קשר לאם הוא היה תותח או נכה, אי אפשר לקבוע כלום אחרי משחק אחד, פשוט אי אפשר. גם על פורלאן אמרו שהוא נכה במנצ'סטר ושריקלמה לא יודע לשחק כשהוא היה בברצלונה.

אה כן, אותו רונלדו שהיה פקטור משמעותי בכל עונה ועונה בה הוא שיחק במדי ריאל מדריד, אותו רונלדו שכבש 83 גולים בליגה לזכות ריאל מדריד, אני בטוח שבכל גול אוהדי ריאל ליקקו את האצבעות ולא חשבו כמה הוא שוקל. שיגידו מה שאוהדי ריאל יגידו עליו, שילכלכו עליו כמה שירצו, הוא את הסחורה נתן להם על מגש של זהב, ואם הם לא יודעים להעריך את זה-שישארו עם הסוס שלהם.
    מה שכן, היה טיפשי מצידו לומר שהם לא נתנו לו להרגיש בבית אף פעם. גם אם זה נכון-סותמים, לא אומרים דברים כאלה, לא על שום קהל בעולם.

אני כנראה נכשלתי בלשון, אבל זה אם(כפול)
    אם לא ההצלות של קסיאס ואם לא הלחימה והבגרות של ראמוס-הם היו יורדים ליגה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx