היום יערכו 4 משחקים מהמחזור ה39,כאשר 3 במוקד: קסטיליון - אלבסטה-קסטיליון רוצה להשאיר סיכוי,כשהיא ממוקמת 7 נקודות מהמקום השלישי. אלבסטה,נאבקת נגד הירידה,מקום 21 נקודה מתחת לקו האדום. סביליה אתלטיקו-מאלאגה-האורחת במשבר.עד לפני כמה מחזורים היתה בראש הטבלה,והיתה קרובה מהעפלה,אבל אז באו הפסדים,כשהשיא הוא הפסד ביתי 6-4 להרקולס.אי ניצחון,וניצחון של סוסידאד,מוריד אותה למקום הרביעי. טנריפה-סוסיידאד-עד לפני כמה מחזורים נאבקה סוסידאד מול גיחון כשהיא שומרת על סטטוס מצומצם.עכשיו היא חייבת איבוד נקודות של מלאגה וניצחון על טנריפה כדי להעפיל למקום השלישי. לפי מה שנראה עכשיו,לא מגיע למלאגה לעלות,למרות המצב שלה עד לפני כמה מחזורים. מחר יושלם המחזור כאשר אלו המשחקים: אלאבס-ספורטינג קאדיס-חימנסטיק אייבר-חרז הרקולס-לאס פאלמאס פולי אחידו-אלצ'ה סלאמנקה-ראסינג פרול קורדובה-נומאנסיה.
הטבלה לאחר 39 מחזורים : http://img110.imageshack.us/img110/4729/l2eb0.Xxx המחזור ה40 אלצ'ה - לאס פלמאס (שבת ,19:30) ס.גיחון - קורדובה (שבת,19:30) פרול - אלאבס (שבת,19:30) ריאל סוסידאד - סלמנקה (שבת,19:30) נסטיק -גראנדה74 (שבת,19:30) סלטה ויגו - טנריפה (שבת,21:00) סביליה אתלטיק - הרקולס (ראשון,13:00) חרז - פולי אחידו (ראשון,18:00) נומנסיה-קאסטיון (ראשון,19:00) אלבסטה-אייבאר (ראשון,20:00) מאלגה-קאדיז(ראשון,21:30)
לכבוד סיום העונה,הכנתי טבלה שמסכמת את העולות לליגה הראשונה משנת 1990 עד שנה שעברה. http://www.sendspace.com/file/ywxen7 חכו כמה שניות,לחצו על הורדה,ואז על "פתח".
תוצאות המחזור ה40 אלצ'ה 1 - לאס פלמאס 4 ספורטינג 2 - קורדובה 1 פרול 1 - אלאבס 1 ריאל סוסידאד 1 - סלמנקה 1 חימנסטיק 3 - גראנדה 2 סלטה ויגו 2 - טנריפה 2 סביליה אתלטיקו 3 - הרקולס 4 חרז 1 - פולי אחידו 0 נומנסיה 2 - קסטיון 2 אלבסטה 1 - אייבאר 0 מאלגה 0 - קאדיז 0 אוי כמה טוב לספורטינג ולנומאנסיה. סוסידאד ומאלאגה מסרבות לעלות ליגה,ושתיהן מוציאות תיקו,שמשאיר את סוסידאד מאחור. ספורטינג מגדילה את הפער ממאלגה בשתי נקודות,כשאם מאלאגה מפסידה במחזור הבא,ספורטינג יכולה להבטיח עליה,וגם הזדמנות לסוסידאד לעבור את מאלאגה.. נומאנסיה היתה בפיגור 2-0,אבל קסטיון,שכבר מזמן איבדה סיכוי,שמטה את היתרון והעניקה רשמית את תואר האליפות לנומאנסיה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/champions.Xxx ובתחתית,כל נקודה משנה לגמרי את הטבלה. אלבסטה מנצחת את אייבר במשחק תחתית חשוב,ומעלה אותה ל2 נקודות מעל הקו האדום. גם חרז מנצחת במשחק חשוב,את פולי אחידו האחרונה שממוקמת 5 נקודות ממקום בטוח.אם היא לא תנצח במחזור הבא,היא יורדת רשמית. חימנסטיק טראגונה מבטיחה את ההשארות אחרי 3-2 על גרנאדה הצוללת(ששנה שעברה בתור סיודאד מורסיה סיימה רביעית) שאם לא תנצח במחזור הבא,מסיימת את דרכה בליגה השנייה לאחר עונה אחת בלבד. פרול ואלאבס סיימו בתיקו 1-1 במשחק תחתית,והקבוצות עדיין במאבק.פרול מעל הקו האדום,אבל רק בנקודה,כשאלאבס שתי נקודות מתחת. שימו לב-במחזור הבא יוכלו להקבע כבר לפחות 3 יורדות. קורדובה קיוותה למשהו טוב,אבל הפסידה אחרי יתרון לספורטינג,והיא רק נקודה מתחת לקו. הטבלה,כש6 נקודות בקופה: http://img145.imageshack.us/img145/4816/bbvana6.Xxx
מי היה מאמין, אלאבס, שרק לפני שנים בודדות היתה שותפה לגמר גביע אופ"א שבהחלט ייזכר כאחד הטובים בהיסטוריה, נמצאת במצב רע מאוד ועשויה לרדת לליגה השלישית....
כפי שנאמר,"איך נפלו גיבורים?". לא רק אלאבס,אלבסטה,קאדיס גרנאדה 74(מקום רביעי אשתקד,אחד מתחתלעלייה). אגב,סלטה נמצאת באמצע הטבלה,עד לפני כמה מחזורים היו בסכנת ירידה,אבל ניצלה.
8.6 ו15.6 - גמר הפלייאוף על העלייה לסגונדה. חצי גמר בית 1: משחק ראשון: זאמורה 1 לינארס 0 בנידורם 1 ראיו וייקאנו 1 משחק גומלין: לינארס 1 זאמורה 2 ראיו וייקאנו 1 בנידורם 0 משחק הגמר: המנצחת בשני המפגשים עולה לסגונדה. ראיו וייקאנו - זאמורה זאמורה - ראיו וייקאנו חצי גמר בית 2: משחק ראשון: מרידה 1 פונפרדינה 2 פוארטונטורה 0 אליקנטה 0 משחק גומלין: פונפרדינה 1 מרידה 1 אליקנטה 3 פוארטונטורה 0 משחק הגמר: פונפרדינה - אליקנטה אליקנטה - פונפרדינה חצי גמר בית 3: משחק ראשון: לה קורוניה ב' 1 אסיחה 0 גאבה 2 היואסקה 2 משחק גומלין: אסיחה 3 לה קורוניה ב' 0 היואסקה 1 גאבה 1 משחק הגמר: אסיחה - היואסקה היואסקה - אסיחה חצי גמר בית 4: משחק ראשון: קווטה 1 פונטבדרה 1 ברקאלדו 0 ג'ירונה 0 משחק גומלין: פונטבדרה 1 קווטה 2 ג'ירונה 2 קווטה 0[/I משחק הגמר: ג'ירונה - קווטה קווטה - ג'ירונה אני אישית מעדיף את ראיו וייקאנו(ושבדרך היא גם אולי תקפוץ לביקור בפרימיירה),אליקנטה,אסיחה וג'ירונה. את משחקי הגמר אני אעדכן פה,ומאוחר יותר אני אצטט את ההודעה המעודכנת לטובת אלה שמתעדכנים מהודעות אחרונות.
קודם כל כל הכבוד על ההשקעה וההעידכונים! הליגה השנייה בספרד מזכירה את הליגה הלאומית אצלנו רק ששם הרמה היא הרבה יותר גבוהה...אבל במתח ובעניין אין ספק שהליגות די דומות. התאכזבתי שסלטה ויגו לא במרוץ העעפלה לליגה הראשונה אבל אני מקווה ששנה הבאה היא תעמיד קבוצה חזקה שתעפיל לליגה הראשונה. לגבי הליגה השלישית אני מקווה שראיו וויקאנו תחזור לליגה השנייה, ולמישהו יש מושג מה עם אובידו???
אוביידו עמוק בליגה הרביעית.מי צריך את אוביידו,כשיש את ספורטיג גיחון היריבה בדרך לפרימיירה? ------------------------------------- תוצאות משחקי המחזור ה-41: אלצ'ה 0 הרקולס 2 טנריפה 2 חימנסטיק 1 סלמנקה 3 סלטה ויגו 1 פולי אחידו* 0 אלבסטה 0 לאס פאלמאס 0 חרז 0 גרנאדה 74 0 מלאגה 0 אייבר 1 נומאנסיה 0 קורדובה 1 פרול 0 קסטיון 1 ספורטינג גיחון 0 קאדיס 0 סביליה אתלטיקו 0 אלאבס 3 סוסידאד 2 *פולי דפורטיבו אחידו ירדה לליגה השלישית.אליה הצטרפה גם גרנאדה 74(לשעבר סיודאד מורסיה), שגם אם תנצח במחזור האחרון ותצמצם 3 נקודות,תפסיד בקרב הפנימי.אז שתיים ירדו,עכשיו נשארו 2 מקומות. איזה מחזור מותח. ליתר דיוק,איזה מזל ענק לספורטינג ולמלאגה. איזה מזל רע לסוסידאד. סוסידאד היתה יכולה להכנס חזק לתמונת העלייה,אך הפסידה לאלאבס. באותו זמן הפסידה גם ספורטינג גיחון לקסטיון,ורק מלאגה יצאה עם נקודה. הצמרת ערב המחזור האחרון שיערך שבוע הבא: 2.מלאגה 69 3.גיחון 69 4.סוסידאד 67 לספורטינג יתרון על סוסידאד במשחקים הפנימיים. אז הליגה הספרדית השנייה המותחת תסתיים בשבוע הבא,שרק נומאנסיה ופולי אחידו(ירדה) הבטיחו את העזיבה מהליגה. דיברנו על החום בצמרת?חכו שתראו את התחתית: 15.אלבסטה 49 16.קורדובה 49 17.חרז 49 18.קאדיס 48 19.אלאבס 48 20.ראסינג פרול 47 21.גרנאדה 74 45 22.פולי אחידו 43 המסומנות באדום כרגע יורדות. חם ככה לא ראינו בשום ליגה. המחזור ה42 והאחרון: אלבסטה - לאס פאלמאס סלטה ויגו - אלאבס פרול - קסטיון ספורטינג - אייבר חימנסטיק - סלמאנקה הרקולס - קאדיס מלאגה - טנריפה נומאנסיה - פולי אחידו סוסידאד - קורדובה סביליה אתלטיקו - גרנאדה 74 חרז - אלצ'ה משחק נגד הירידה משחק על העלייה משחק על העלייה והירידה -------------------------------------- משחק ראשון פלייאוף על העלייה לסגונדה: זאמורה 0 ראיו וייקאנו 1 אליקנטה 2 פונפרדינה 0 היואסקה 2 אסיחה 0 קווטה 0 ג'ירונה 0 ראיו וייקאנו עם רגל וחצי בסגונדה.אליקנטה והיואסקה עם יתרון משמעותי בבית, לקראת משחקי החוץ שלהם. משחקי הגומלין(גם של הפלייאוף לסגונדה ב') יערכו ביום ראשון הקרוב(15.6) ויכריעו את מי נראה בשנה הבאה בסגונדה.
עם אינני טועה, המחזור הנ"ל הוא הסופי(מחזור 42 כאמור). נומנסיה הבטיחה את עלייתה כבר ממזמן. כעת, ספורטינג גיחון, סוסיאדד ומאלגה ילחמו על שתי כרטיסים. אחת תשאר בליגה, והשנים האחרון יעלו. המצב כאמור הוא כזה: 2.מאלגה - ברשותה 69 נקודות 3.ספורטינג - ברשותה 69 נקודות 4.סוסיאדד - ברשותה 67 נקודות ואלו הם המשחקים שיתקיימו מחר, של שלושת הקבוצות: Sporting - Eibar Malaga - Tenerife Sociedad - Cordoba ללא ספק, קרב מותח שמחר נדע את תוצאותיו.
עידכונים מכל 12 המשחקים(8 שנותנו בסגונדה,ו4 בפלייאוך עלייה) יועלו פה בהודעה. בשעה 13:00 נערך המשחק בין סביליה אתלטיקו וגרנאדה 74.הקבוצה שעלתה ליגה העונה ניצחה 4-2 את הקבוצה שירדה במחזור הקודם לליגה השלישית. למי שרוצה,יש בRoja Directa שידור של המשחקים! בינתיים, סלטה 1 אלאבס 0 אלבאסטה 1 לאס פאלמאס 0 ראסינג פרול 0 קאסטיון 0 לפי התוצאות היחידות שבינתיים הושגו,אלאבס יורדת לליגה השלישית. עריכת מנהל: אין בעיה שאתה מעדכן רק אל תהפוך את הדיון הזה לשכונה. כולם יכולים למצוא בקלות לוח תוצאות ולעקוב אחרי המשחקים האלה. במידה שהדיון פה הופך לספאם של עדכונים אני מוחק את כל ההודעות. תגובה:טוב,תמחוק... :aaaprot: אני רוצה לראות מישהו אחד שידע מה קורה בליגה השנייה.שלא נדבר על הפלייאופים.
5 דקות לסיום העונה בליגה השנייה אבל נראה לי שאפשר לסכם. http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/aficion_el_molinon_354x215_ES.Xxx ספורטינג גיחון קיבלה תצוגת עידוד אדירה במשחק הביתי והאחרון לעונת 2008/2009 והחזירה לקהל שלה בהתאם עם ניצחון ועלייה (כנראה) לפרימיירה. 2-0 לספורטינג על אייבאר. מאלגה גם היא מצטרפת לפרימיירה אחרי 2-0 על טנריפה וריאל סוסידאד שהייתה צירכה לנצח ולקוות שאחת מהשניים תמעוד כרגע בתיקו אחת עם קורדובה .
אכן,המשחקים נגמרו,חגיגה אדירה בגיחון באצטדיון אל מולינון. הקהל חוגג עם השחקנים,וחגיגה אדירה לאסטוריאנים(גם דויד וייה מככב ביורו,גם הקבוצה עולה ליגה). ספורטינג עולה אחרי יותר מ10 שנים בגלות. מי שיורדות,אלה קאדיס,ופרול שמצטרפות לגרנאדה 74 ופולי אחידו. אלאבס ביצעה תוך פחות מ10 דקות מהפך וניצחה 3-2 את סלטה(היה 1-0 לסלטה). בהצלחה לקבוצות בליגה הראשונה!
איזה קטע. בדיוק אתמול אחרי ששאלתי אתכם מתי המחזור האחרון , התחבר חבר של אח שלי שעזב עם אמא שלו לספרד , למאלגה . מתברר שאבא שלו אוהד מאלגה (וריאל מדריד ..) ושאלתי אותו מתי המחזור האחרון , והוא אמר לי שמחר , והוא גם ילך למשחק . עכשיו כשמאלגה עלו , אני מפנטז על נסיעה לספרד , מאלגה - בארסה .