סביליה זוכה בגביע המלך ! ! !

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י rivaldo, ‏9/10/06.

1. Raulito Madridista

היום בחצי הגמר: דפורטיבו לה קורוניה - סביליה

בחצי גמר הנוסף של משחקי גביע המלך, יתמודדו דפורטיבו לה קורוניה וסביליה, על מקום בגמר הגביע הספרדי, כאשר היריבה בגמר תיהיה ברצלונה ככל הנראה. זהו המשחק הראשון מתוך שתיים והראשון ישוחק בריאזור, אצל דפורטיבו לה קורוניה, שלמען האמת דיי גמרה את העונה בליגה, והיא רוצה מאוד להגיע לגביע אופ"א דרך הגביע - דרך זכייה בתואר, דבר שלא השיגה מאז 2002, שניצחה בגמר גביע המלך את ריאל מדריד.
    דודו אוואט יסופסל היום בשורות לה קורוניה ושאר ההרכב הוא פחות או יותר ההרכב החזק. דה גוזמן, דושר וכריסטיאן פותחים בהרכב, אריזמנדי בחוד. חואן רודריגז וטאבורדה ייתחרו על העמדה מתחת לאריזמנדי. בסביליה החדשות הטובות הם החזרה של פרדי קאנוטה להרכב. קאנוטה החמיץ את משחק ההפסד 2-0 לוולנסיה בחוץ בליגה, מה שריחק את סביליה מהפיסגה. גם פאולסן חוזר מפציעה וייפתח במרכז המגרש, כאשר סביליה מעלה את ההרכב החזק ביותר, שיכלול גם את דניאל אלבס, חסוס נאבאס, אדריאנו, מארסקה ולואיס פביאנו. השוער פאלופ ייקבל מנוחה עקב שעדיין לא החלים במאת האחוזים. סביליה רוצה לרוץ חזק בכל המפעלים.

נערך לאחרונה ב: ‏19/4/07
  2. Dimitar Berbatov Member

איזה גול מדהים של מסי, אשכרה שיחזור של הגול של מראדונה מ-86, אבל איזה הבדל: מראדונה עשה את זה נגד נבחרת אנגליה במונדיאל ומסי בגביע המלך.
    אין ספק שיש משהו במה ש-Wave אומר. אנשים כאן קצת נסחפים עם ההתלהבות. מסי עדיין לא מראדונה והוא גם לא יהיה. יש הבדל גדול בין מונדיאל לגביע מלך ויש הבדל גם במעמד. מסי הוא שחקן גדול שלא תבינו לא נכון אבל בגלל גול אחד אי אפשר להפוך אותו לשחקן הטוב בעולם.
    ובקשר למשחק עצמו. משחק גדול של בארסה, השער הראשון גם יפה מאוד ועוד שמי שעושה את זה, זה צ'אבי אז זה עוד יותר יפה. אם לא יקרה משהו בלתי צפוי בארסה תעלה לגמר, אני לא רואה את חטאפה כובשת 3 פעמים ואם כן אז אין סיכוי שבארסה לא תכבוש.

בדיוק מה שאני אמרתי כאן. בארסה חייבת להחליט בין שניהם. הם לא יכולים לשחק ביחד. שנתיים שרונאלדניו הוא השחקן המוביל של בארסה ומסי בצילו. עכשיו מסי כבר קיבל כמה שנים של ליטוש בליגה והראה מה שהוא יודע. עכשיו הוא חייב להראות את אותה יכולת כל הזמן, ועם רונאלדיניו זה לא יכול לקרות.
    אני מציע לברצלונה למכור את רונאלדיניו, אולי זה הימור אבל לדעתי זה בסוף ישתלם.

3. Raulito Madridista

חבל שהדיבורים בדיון הזה הם רק על השער של מסי, שער ששווה המון התייחסות, אבל אין טעם לפתח ריבים מפגרים. אף אחד לא אמר שמסי הוא מראדונה, והוא לא השחקן הטוב ביותר בעולם לטעמי, זהו כריסטיאנו רונאלדו, לפי מה שאני חושב, אבל אי אפשר להתעלם משער כזה, הוא השאיר מאחוריו 5 שחקנים של חטאפה, ההגנה הטובה בליגה הספרדית. השוו את השער שלו, לשער הגדול של מראדונה במונדיאל 1986. זהו השער הגדול ביותר של מסי בקריירה ללא ספק, התנועה של סמואל אטו אחרי הגול אומרת הכל, הוא היה מת להבקיע שער כזה ובעצם מי לא. שער אדיר ביופיו, לא רואים הרבה גולים כאלו בכדורגל, לדעתי זה אולי השער היפה ביותר שהובקע השנה בספרד.
    היה כאן מישהו שזרק את השער של ואן פרסי, שער בוולה שלי יצא לראות אותו. שער יפה, מצויין אפילו, אבל, באמת, אנחנו רואים כמעט כל מחזור שער כזה, אין מה להשוות בין הגול הזה לבין הגול של מסי. לטעמי הוא שער יפה וזהו, ואן פרסי בקריירה שלו בטח כבש שערים יותר מרהיבים וגם העונה היו שערים הרבה יותר יפים ממנו.
    אני לא מסכים עם הדיעה הזו שברצלונה צריכה למכור את רונאלדיניו ולתת למסי את הבמה. אני חושב שהם כן יכולים לשחק בייחד. לא קורה שום דבר אם יש שני סטארים ברמה עולמית בקבוצה. הם ממש לא דורכים אחד על השני, שני שחקנים מכל אגף שיכולים להכריע משחק. עכשיו אחרי השער ואחרי התקופה הנהדרת של מסי, פתאום שוכחים מי דאג לברצלונה שגם אטו וגם מסי עצמו היו פצועים - רונאלדיניו. אם באמת הציעו עליו 100 מליון אז יותר צריך לחשוב על העיסקה, ולדעתי ברצלונה צריכה למכור, אבל רונאלדיניו שחקן גדול, זו שנה טובה שלו בסה"כ, לא מלהיבה כמו אשתקד, רוב הגולים הוא הבקיע ממצבים נייחים ופנדלים, אבל הוא עדיין הבקיע הרבה שערים ובישל. אי אפשר להיות ממש ממש בשיא כל-כך הרבה זמן. וגם אשתקד היו משחקים שרונאלדיניו סיים עם בישול נניח או שער למרות שבמשחק עצמו לא היה מדהים, אבל מה שזכרו זה שהוא הכריע את המשחק.

4. guyholl Member

ואתה יודע את זה כי אתה אלוהים?את זה נוכל לדעת רק עוד כמה שנים טובות שמסי יגע לשיא הקריירה שלו.וכמו שמישהו כאן אמר,מראדונה עשה את זה בשיא הקריירה שלו מסי רק בן 19.

5. Engel Del Madrid Member

נשמה אני רוצה להסביר לך משהו
    הילד הזה סה"כ 19 הוא גדול ממני בקושי בשנה
    ואם בגיל 19 הוא סיבסב שחקנים מעולים ושוער גדול כמו פאטו
    אז בגיל 20+ הוא יסבסב גם את ברזיל איטליה ואת אנגליה!

היום חטאפה, מחר כל העולם!

חחח ואם אני שאני אוהד מדרידיסטה בדם מהלל ככה שחקן יש לזה סיבה תאמין לי..
    הייתי מעדיף להלל את ראול בראבו ולא את מסי..
    אבל מגיע לו כל הסופרלטיבים! הוא מלך.. בניגוד לרוני שכל החיים שלו מהללים אותו ואני תמיד אמרתי שהשחקן הזה הוא לא גדול כמו שעושים ממנו כל הברסאים....

6. Wave Member

רציתי לא להיכנס לוויכוח הזה אבל פשוט אין לי ברירה.
    אני אתעלם רגע מהעקיצה על רוני כי זה לא האישו עכשיו
    אבל מה הקשר בין זה שהיום הוא סיבסב את חטאפה ומחר את איטליה וברזיל? נו באמת .. ציפיתי לתגובה קצת יותר רצינית, ואם כבר "יסבסב את כל העולם" איפה היה מר מסי היקר מול ליברפול? אני לא זוכר שהוא סיבסב אפילו לא את ארבלואה, אז חלאס עם הבולשיט שאתה מנסה למכור.

7. Engel Del Madrid Member

לא רוני בחתימה שלך, אלא רונאלדיניו.
    תשמע, את ליברפול יונייטד ניצחה רק 1-0 בדקה 90 ..
    וזה לא האישו פה, לכל שחקן יש זמנים רעים, מה שאני בא להגיד זה שגודל פה שחקן אדיר לכל המשתמע מזה ואם אתה מסרב להכיר בכך .. בעיה שלך.

8. Wave Member

אני לא מבין איך זה קשור שמנצ'סטר ניצחו את ליברפול רק בדקה ה90, איך העובדה הזאת מתקשרת לזה שארבלואה פשוט עשה למסי בית ספר לכדורגל במפגש הכפול בין ברצלונה לליברפול.
    אני לא מתכחש לכך שגודל פה שחקן גדול, אבל הקביעות שלך מוזרות מאוד, מסי שחקן ללא ספק עם המון כשרון ברגליים אבל בכדורגל צריך יותר מכשרון בשביל להצליח.
    פעם הבאה תגיד רונאלדיניו ולא רוני, אני לא מכיר את הקיצורים הברצלונאים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx

9. REAL MADRID Member

ב-ד-י-ו-ק-!

ראיתי את הגול וזה הדבר הראשו שעלה לי בראש.. אני בטוח שהם יבחרו במסי.

10. Barcik Member

אני חושב שהשיפור הניכר ביכולת הוא כלל לא חדש - למעשה מאז מופע האיחוד השני של REM מול ריאל מדריד. יוצאי הדופן היחידים היו ההפסד לסראגוסה והמחצית השנייה של הקלאסיקו, בהם חלוץ מסויים היה חסר לקבוצה וחזרנו לפתע חודשיים אחורה. נראה לי שעם כל המלל אשר נשפך לגבי היכולות של הקבוצה העונה, הסיבה הראשונה, השנייה והשלישית לאיכות המשחק הירודה הן הפציעות של סמואל אטו וליונל מסי. פערי היכולת של הקבוצה כולה איתם ובלעדיהם פשוט עצומים, ובהתחשב בכך שברצלונה כשלה בהשגת ולו מחליף ראוי אחד (אתמול גודיונסן היה רע וסביולה היה גרוע) זה נראה רק רע יותר. לכן אני לא ממהר להסכים עם דיבורי ההספד. הקבוצה הזו עוד לא גמרה את הסוס. תראו, לפתע אפילו דקו נזכר שיש לו קילומטרז' שנתי של 500 ק"מ להגיע אליו (דקוז'יניה בהריון! Yay!). נפלנו קורבן לשרשת צירופי מקרים מצערת, אבל הקבוצה פשוט נראית שוב כמו בארסה בתקופה האחרונה. זוהי הסיבה שאני מצפה ל- 80 נקודות בסוף העונה, וזוהי הסיבה שאתמול הייתי בטוח לחלוטין שנעלה לגמר גם שנייה אחרי השער השני של גוייזה. אני מסתכל על הקבוצה ורואה את אותה ברצלונה דורסנית ומלאת בטחון עצמי, שמחזירה לעצמה לאט לאט את היכולת לכבוש לפי רצון.
    לליונל מסי יש בטחון עצום בדריבל שלו, מה שיוצר הרבה קטעים מרגיזים עבורי במשחק. יותר מדי פעמים הילד הולך בראש בקיר, אבל כשרואים דברים כאלה לפתע עוד כדרור שלו מול 2 עם הגב לקו נראה הגיוני. אף אחד לא מסוגל להצליח להעביר 2-3 שחקנים בכל פעם, לא מראדונה ולא פלה. אבל אחוזי ההצלחה של מסי בכך הם מהגבוהים שראיתי בחיי, ולכן ברגליים שלו כדרור מטורף יכול בעצם להיות החלטה נבונה. בפשטות, הוא מצליח ללכת ראש בקיר בדי מקרים כדי להצדיק זאת.
    הערה לסיום: נראה לי שאינייסטה זקוק לאיזה משחק מנוחה על הספסל. יש שחיקה ביכולתיו מזה כמה שבועות.

נערך לאחרונה ב: ‏19/4/07
  11. M_T_A Member

זה נכון מה שאתם אומרים, שרונאלדיניו ומסי 2 שחקנים שצריכים שכל המשחק של הקבוצה יעבור דרכם וכשאחד מהם הוא הדומיננטי השני מורגש פחות וכששניהם בקבוצה אחת הם לא מנצלים את כל הפוטנציאל שלהם. אבל אם רונאלדיניו יעזוב מי יאייש את האגף השמאלי של התקפת בארסה? גודיונסן? ממש לא יהיה בריא לתת את המפתחות לשחקן בינוני כזה. בארסה אולי תוכל להביא בכסף שהיא תקבל על רונאלדיניו את כריסטיאנו רונאלדו, אבל גם הוא שחקן שכל המשחק צריך לעבור דרכו.
    פיתרון אפשרי יכול להיות פרנק ריברי, שחקן שלא יבקש שכל הכדורים יעברו דרכו, רק תנו לו לטוס באגף שלו עם הכדור מפעם לפעם והוא יהיו מרוצה. אבל בתר המלפפון הכי חם של הקיץ יהיה קצת בעייתי להביא אותו, יהיו לו המון הצעות מקבוצות כמו מנצ'סטר, ארסנל, ריאל, ליון וממש לא בטוח שהוא יבחר בבארסה.
    צריך לבדוק טוב טוב מי יחליף את רונאלדיניו לפני שמשחררים אותו.

הוא רק חזר מפציעה של 5 חודשים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx

12. Raulito Madridista

לא קונה את זה שאחד מהשניים- מסי ורונאלדיניו חייב לפנות את מקומו. תשאלו באתר האוהדים של ברצלונה וכמעט כולם לא היו מוכרים את רונאלדיניו גם ב-100 מליון יורו והם עשו סקר כזה בפורום שלהם. אלו שני שחקנים שיכולים להכריע משחק, כבר היו מצויינים בייחד, מסי למד המון מרונאלדיניו, וקל לכם מאוד כרגע לשפוט את רונאלדיניו או להמעיט מערכו לעומת מסי. השחקן המרכזי בברצלונה בשנים האחרונות הוא רונאלדיניו ללא ספק. אני בטוח שאם מישהו היה מעלה את השאלה הזו אשתקד, בעונה הטובה ביותר של רונאלדיניו שהוא שיגע הגנות, כולם היו דוברים אחרת. גם לואיס פיגו וזיזו שיחקו בייחד בריאל מדריד, שניים מהקשרים הטובים ביותר דאז. הם לא הפריעו אחד לשני. ממש לא. רונאלדיניו עדיין מרכיב חשוב מאוד בפאזל של ברצלונה. תזכרו מי הוביל את ברצלונה שמסי ואטו ישבו בחוץ. אז זו לא אותה יכולת של אשתקד, בסדר, אולי זו עונת השיא שלו ולא תבוא עונה בדיוק כזו. אבל הגאושו עדיין מכריע משחקים ועדיין שחקן נפלא. גם לרונאלדיניו היו סלאלומים כאלו במדי ברצלונה, ואני גם זוכר גול שלו אחרי שהוא עבר חמישה שחקנים. יכול להיות נגד סוסיאדד.
    בוריס, חבל שאתה לא יכולת לתת את דעתך בנושא כאן.

M_T_A, כריסטיאנו רונאלדו האריך את חוזהו ביונייטד עד 2012, כך שברצלונה לא תוכל להביא אותו ומבחינתה יונייטד משאירה את רונאלדו אצלה עד שייתלה את הנעליים. פראנק ריברי שחקן טוב, אבל להשוות בינו לבין רונאלדיניו זה לא רציני. אתם מנסים לצייר כאילו יש משחקי אגו בברצלונה וזה לא ככה. רונאלדיניו יכול לשחק גם שלא הכל עובר דרכו ולהיות ביכולת גבוה. אתם שכחתם אולי מיזה רונאלדיניו, כי הרבה זמן הוא לא נתן משחק באמת אדיר, בניגוד למסי שבתקופה האחרונה נהדר. אינייסטה יכול להיות אופצייה סתם לדוגמא באגף, הוא התחיל את הקריירה שם וברצלונה הפכה אותו ל50\50. למרות שמסי לא אוהב לשחק בשמאל. אבל אני בגדול לא חושב שנראה את רונאלדיניו עוזב ואין הרבה שחושבים כמוך.

13. M_T_A Member

גם רונאלדיניו חתום בבארסה עד 2010 ובכל זאת יש דיבורים שהוא יכול לעזוב. אין דבר שהוא עמיד ב100% בפני הכסף הגדול.
    חוץ מזה, אף אחד לא ממעיט בערכו של רונאלדיניו, להיפך, העונה הזאת רק מראה עוד יותר איזה שחקן ענק הוא. בתקופה שאטו ומסי נעדרו הוא כמו שאמרת תפס פיקוד ועשה כמעט הכל בבארסה. אטו לא נמצא אז הוא הפך להיות המבקיע העיקרי במקומו.
    ולא מדובר פה על משחקי אגו או 2 שחקנים שלא יכולים לשחק ביחד, רונאלדיניו ומסי מסתדרים מצוין גם אישית וגם מקצועית אבל יש הרגשה של "אחד על חשבון השני".
    שלא תבין אותי לא נכון, אני ממש לא רוצה להיפטר מרונאלדיניו כל כך מהר אבל האפשרות בהחלט קיימת ויש מקום לדבר עליה

ולמה להשוות בין רונאלדיניו לריברי זה לא רציני? רונאלדיניו יותר טוב כרגע, אבל ריברי זה שחקן שהפגין יכולת מדהימה בכל אחד מ7 המשחקים שלו במונדיאל, ברמה הכי גבוהה בעולם, וכבר לא מדובר פה על הליגה הצרפתית שבה הוא בכלל עושה צחוק מהמגנים. צריך לראות כדי להאמין. ווינגר ודריבליסט מהשורה הראשונה בעולם

14. Bensh Member

הוא בדיוק חזר מפציעה קשה לפני המשחק מול ליברפול, מה אתה מאשים אותו?

15. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

סביליה לא התקשתה לנצח בריאזור 3-0 ונראה כאילו סיפור הגמר גמור , וככל הנראה נקבל את הגמר הקלאסי , את שחזור סופר קאפ האירופאי .

http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2007/04/1177016294.Xxx

קאנוטה(11) חסוס נאבאס (13) ולואיס פביאנו (90+3) כבשו לאנדולסים בדרך לגמר .