פרשיה שאני חייב לשתף אותכם ולשמוע את דעתכם לגביה: זלאטאן+קאפלו=אהבה עיוורת. זלאטאן איברהימוביץ' כבש העונה שני שערים בלבד!, אחד בליגה ואחד באלופות כאשר הוא פתח בכל המשחקים וכמעט ולא הוחלף. את העובדה הזו אני מבקש לשים רגע בצד. בואו נסתכל על דברים אחרים. אני מנסה בכוח להפעיל את הזיכרון שלי כדי למצוא בכמה שערים העונה היה שותף החלוץ השוודי והעניין הוא שהוא כמעט ולא שותף באף שער של יובנטוס העונה, כמו גם אתמול נגד באיירן. להפך השערים של יובנטוס נכבשים כאשר זלאטאן נמצא רחוק מהאירוע. הלאה... אם נתבונן משחק, אחרי משחק בחלוץ הגבוהה, ניתן לראות שכמות הפעולות הקטנות הטובות שהוא עושה במשחק היא נורא מיזערית לעומת הפעולות הלא טובות שהוא עושה בכל משחק. כמות הכדורים שהוא מאבד וכמות ההתקפות שהוא הורס היא עצומה. נוסיף לזה שהוא עסוק רוב הזמן בלקלל את היריבים, להקניט אותם, לפגוע בהם, ולהתמקד בדברים המלוכלכים, נקבל שחקן שאין לשחקן הרשע הזה מקום בהרכב יובנטוס. נכון שלא צריך משקפיים כדי לראות את התכונות המדהימות של זלאטאן, הוא גבוהה, נורא חזק, בעל רגליים ארוכות ועם זאת מהיר, זריז וטכני בצורה בלתי יאומנת, יש לו שתי רגליים טובות ומשחק ראש לא רע בכלל. הוא מושך אחריו שומר אחד לפחות ועם כל זה הוא לא מביא תועלת וכמו שכבר ציינתי ההפך הוא הנכון. קאפלו הוא המאמן הטוב בעולם מבחינתי וגם אם מישהו חשב שיש לו בעייה של אופי מול שחקנים, אז ממש לו. כולנו אדים למה שהוא עושה לדל פיירו, שמעמדו בקבוצה גדול פי כמה וכמה מזה שיש לאיברהימוביץ'. כולנו ראינו את החילוף הצודק יש לומר, שהוא עשה אתמול כאשר הוציא את קאמורנסי אחרי 20 דקות בלבד. והוא צדק, קאמוראנסי היה לא מרוכז במשחק, משהו הפריע לו, היה לו איזה חשבון עם שחקן באיירן, הוא עשה עבירות שטותיות, איבד כדורים וכל רגע נראה כאילו האחרון שלו על המגש, קאפלו לא התבלבל ועשה את הצעד הנכון. מה ששוב מחזיר אותנו לזלאטאו, הרי שאצלו כל משחק נראה כמו ה-20 הדקות הללו של מאורו קאמורנסי. ואין צורך להוכיח לכם מכמות הענקית של דוגמאות העבר, כאשר זלאטאן בעצמו הראה זאת אתמול עם שתי עבירות הכי טיפשות ומלוכלכות שיש וכמובן אדום. החילוף של קאפלו אתמול כאשר הכניס את נדבד במקום דל פיירו היה טוב, אבל יכל להיות מעולה אם היה מכניס את הצ'כי על חשבונו של זלאטאן. נכון שדל פיירו לא נכנס טוב לתפקיד, אבל הוא תרם הרבה יותר במשחק מאשר זלאטאן. לסיכום, למעלה משנה אני שם לב לדברים הללו, ולא מצליח להבין. אני כבר מתחיל לחשוד שיש בין קאפלו לזלאטאן איזשהו קשר מחוץ לעולם הכדורגל... תעזרו לי. דבר אחר, סרסה "הליצן" קוסמי, אחרי שללא הצלחה ניסית את מזלך בעולם האמיתי, הגיעה הזמן לחזור הביתה לקרקס של פרוג'יה.
אני לא בטוח אורי, קאפלו מאמין שזלטאן יכול הליות אחד החלוצים הטובים בעולם, חלק מהפוטנצייאל שלו ראינו כבר בעונה שעברה, וגם בחלק מהמשחקים העונה, למאמן יש פילינג מסויים בנוגע לדברים כאלו, גם כשלשחקן לא הולך ימשיך המאמן לתת בו אימון, זה למעשה לא שונה ממקאיי של באיירן, הוא השנה מאז המחזור השלישי לא פוגע, בחלק מהמשחקים הוא היה חלש להחריד, כנ"ל לגביו של זלטאן! לטעמי התכונות של זלטאן הן מה שהופכות אותו לכ"כ משמעותי מבחינתו של קאפלו, כמו שאמרת אורי הוא שחקן רב גוני מרשים. קאפלו יספסל אותו , הוא עלול להיכנס לפורמה עוד יותר חלשה , וקאפלו עלול לאבד את אחד השחקנים המשמעותיים ביותר שלו. לסיכום, אני בהחלט יכול להבין מאמנים כמו קאפלו ומגאת שמאמינים בשחקנים מסויימים, גם אם הם לא בדיוק זכו לזה.
אני יודע שעוד מאוד מוקדם, אבל בהחלט אפשר לסמן את ה-8 ואולי אפילו 4 הקבוצות שנילך איתם עד הסוף השנה. הפערים בין הקבוצות שעשו הכנות נכונות לעונה או יותר נכון הפערים בין הקבוצות שהכינו את עצמם כבר בשנה שעברה לעונה. עושים את שלהם ואפשר ליראות מועדונים כמו צ'לסי, מילאן וברצלונה שבעיקר חיזקו את מה שהיה להם. כמועדונים שמציגים את הכדורגל היפה ביותר באירופה היום. נציגה אחת לכל ליגה גדולה וכניראה המועמדות לאליפות בליגות שלהם גם. מעבר ל3 האלו אפשר לחשוב על באייר או יובנטוס ראש בראש על המקום הנוסף בפיינל פור. כמובן שכל זה קורה במידה והם לא נפגשות קודם.
איברימוביץ' סנוב,מתנשא,ובן אדם מגעיל. אבל הוא אחד השחקנים המוכשרים ביותר שיש. עם כמות אדירה של כשרון ונתונים מעולים. הוא יהיה בין הטובים בעולם.תבנו על זה. בארסה?אין שום בעיה. לתת חמישיוות לפנא וסוסיאדד זה יפה ונפלא. בארסה היום אולי הקבוצה הכי אטרקטיבית בעולם.אבל הכי טובה?! את זה נראה מול צ'לסי,באיירן,יובה וכו'. לא נגד פנאתניקוס. אבל עזבו אתכם שטויות,מישהו ראה את הגול ה4 של אייאקס? ת-ע-נ-ו-ג :aaa031: .
ללא ספק טרזגה הוא החלוץ בכושר הטוב ביותר באירופה... לא הייתי מחליף אותו בשום חלוץ בעולם בשום תקופה. זלאטן נתן משחק טיפה יותר טוב מהמשחק הממוצע שלו מול הגדולות, אבל הוא בנאדם מפגר. אחחח איך שמחתי בגול שלנו נגד הבונקריסטים, לאחר כל המצבים זה בהחלט היה רגע מאושר בגול הכל כך יפה של טרזגה. שילוב פעולה צרפתי מעולה! בהחלט מהלך נבון של ארסנל למכור את ווירה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx ברסה בתקופה אדירה, אני מקווה שהיא תגיע לשלבים הגבוהים השנה. מנצ'סטר - מה יש להגיד? אני מתבייש לראות את הקבוצה שפעם רק מהשם קבוצות פחדו להגיע למשחק נגדנו, וכיום אנחנו לא יותר טובים מליל או מויאריאל.
בוקר. השעה שמונה בדיוק. קמתי שעתיים וחצי לפני המשמרת רק כדי לראות את ברצלונה. השדר היה יותר עייף ממני! אחרי משחק משעמם של יובה ובאיירן אתמול בערב נרדמתי ופספסתי את השידור החוזר של ברצלונה, מה שהכריח אותי להשכים קום והיה שווה כל רגע! פעם ראשונה העונה שאני לא מפספס את פתיחת המשחק בליגת האלופות ובארסה מיד צ'יפרה אותי: 40 שניות בדיוק ו-ואן-בומל מעלה ל-1:0. השדר העייף מיד מכריז "שער! סיומת מדהימה של רייקארד" ומחזיר את פרנקי לימים היפים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx המשחק מתמשך, אולגור עושה טעויות של רוקי ואני מתחיל לחשוב שהשדר צדק ורייקארד באמת החליט להתעלם מהצורך לפקוח עיניים על הקבוצה, אבל אז, רון (השדר, לא זוכר שם משפחה) מזכיר לי שלא כך: ("על הספסל של בארסה X, Y ומקסי לופז, שמקבל מנוחה")- ומאריך את השינה של החלוץ העייף עם הופעה אחת במדי הבלאוגרנה ו-10 משחקי מנוחה, לילה-טוב. מסי היה בינוני בפתיחה, מה שלא הפריע לשדר לשבח כל איבוד כדור שלו או להחזיק אצבעות שהוא יראה לי בסוף מה שאני מצפה ממנו, בינתיים בארסה כבר עם השני. בשלב הזה גם רוני'לה מחליט לכבוש: "40 שניות הספיקו לפנאתינייקוס לעלות ליתרון על פנאתינייקוס" ומבטל לחלוטין את הנוכחות של בארסה על המגרש. אגב, אני חייב לציין שהשער של אטו היה אחד היפים יותר שנכבשו העונה בנגיחה (ועדיין נופל בהרבה מהשער הקרבה המדהים של פויול בשבת). במהשך בארסה כבר מטפסת בקלילות ומסי מוסיף שער בכורה (רון מבטיח שעוד שנים ידברו על השער הזה) מאחת הטעויות האומללות ביותר שראיתי העונה (כולל את קלאדזה משלשום)- שחקן (דלאס, נדמה לי) פשוט נוגח החוצה מאחד מחבריו לקבוצה את הכדור שמגיע ישר לרגל של ליאו הבודד. הופעה טובה של בארסה, אבל הרבה יותר: הופעה אומללה של פנא.
זה רן מלובני, שדר המילואים של ספורט 5. לגבי מקסי, הוא לא נח, זה נראה כאילו הוא מנודה! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx שיעבור לבטיס... שער ההקפצה של אטו היה הרבה יותר יפה משער הנגיחה שלו. גם השער של מסי היה יפה (הקפצה מעל השוער ודחיקה מהאוויר פנימה), אל לא שער ש"ידברו עליו עוד שנים". "פנאתינאיקוס עולה ליתרון מול פאנאתינאיקוס" - :aaarofl: "סיומת מדהימה של רייקארד"? :aaarofl: :aaarofl: :aaarofl: הוא כנראה באמת היה עייף!
אם יונייטד לא תנצח את ויאריאל היא תשלם מחיר יקר בליגה העונה וגם בעונה הבאה. יש מצב ששחקני חיזוק בכירים בעולם יחששו להגיע אליה בשל התפתחות תקופה רעה שתיקח שנים כדי לשקם את המועדון ולהחזירו לימיו היפים
ברסה לוקחת את ליגת האליפויות , תעשו לי טובה אין שום בלם שמסוגל לעצור את הפנומן במיוחד לא את אטו ואת מסי. אז אולי מוריניו?
זה לא פעם ראשונה שלבארסה יש סגל שיכול ללכת עד הסוף, ועדיין, זה קרה רק פעם אחת ב50 שנה.. לא ראיתי אותם מול ריאל, אבל סביר להניח שהם לא ישחקו ככה כל משחק, אז מן הסתם קבוצות כמו יובה, מילאן או צ'לסי יכולות לקחת אותם. אבל אני כמובן מעדיף את הקטאלונים על כל אחת מאלה
בשורות רעות לויאריאל- ריקלמה נפצע(כנראה) ולא ישחק במשחק החשוב של ויאריאל. פעם שנייה ברציפות שריקלמה לא ישחק נגד יוניטד, אפס! וכמובן, בלי ריקלמה, ויאריאל הולכת לאכול כמה חתיכות באולד טראפורד, אלה אם נראה תצוגת שוער מרהיבה של בארבוסה.
גם צ'לסי לא ממש עצרה את רונאלדיניו.ועדיין היא עברה. אני עדיין בדעה שצ'לסי היא הקבוצה היחידה באירופה שמסוגלת לעבור את בארסה...