שוב, לא ראיתי את המשחק, ולכן אני לא אגיד הרבה דברים: אבל בכל זאת, אני רואה בתגובות באתרי אינטרנט שהאוהדים באיטליה מאוד מודאגים והם שוחטים את היכולת של אתמול פי אלף מונים מהביקורת העדינה והדי הגיונית של לירן. ת'אמת, לא ממש אכפת לי אם מולינארו ישחק בבונדסליגה כל הקריירה שלו, כל עוד הוא יהיה מגן שהנאציונלה צריכה. בזמן שהקבוצות האיטלקיות לא ממש נותנות לצעירים הזדמנות או מעדיפות שחקנים זרים, ככה זה ששחקנים כמו צ'יגאריני, מולינארו, רוסי ומארסקה נמצאים מחוץ לבית. מהתקציר שראיתי סיריגו אכן עשה שטויות, אבל זה היה די צפוי מכיוון שאין לו ניסיון ברמה הבינלאומית כמעט ובכלל, בופון פצוע, מארקטי הסתבך בשטויות, ולכן אני חושב שצריך שוער מנוסה כי זאת עמדה קריטית. אפשר לתת לצעירים כמו אנטונלי, באלוטלי ומונטוליבו הזדמנויות להרוויח אבל בשער צריך להיות מישהו בסגנון של מורגן דה סאנקטיס או אפילו כריסטיאן אביאטי. אני מאוד מקווה שיש אמונה והאיצטדיון בפירנצה יהיה מלא ביום שלישי, למרות שהפסימיות שלי חוגגת. המצב שלנו לא טוב, אבל לא בכי רע כמו של הפראנסאווים. :aaa15:
אני כבר לא יכול לחכות לראנוקיה שיגיע לנבחרת.. הוא מראה בנתיים שהבחירה של אינטר בו במקום בונוצ'י הייתה נבונה... הוא יצעיד אותנו בחזרה לימים שההגנה של איטליה זה דבר בלתי חדיר, רק טפו טפו טפו על פציעות וכו'.
כן באמצע העונה שעברה.. אבל הוא חזר ממנה ובמחזור הראשון הוא נראה פשוט מצויין.. נקווה שהפציעה לא תהיה משהו שחוזר על עצמו, כי באמת הציפיות שלי ושל הרבה מאוד אנשים ממנו הם בשמיים. אפשר להבין שלקחו אותו למשחק של הצעירה כי באמת הם חייבים לנצח, אבל אני מצפה לראות אותו לכל הפחות בסגל הבוגרת אחרי המשחקים הבאים, אם לא בהרכב... שנה שעברה הוא גרם לבונוצ'י להיראות טוב וכשהוא נפצע לדעתי אפשר היה לראות את זה(למרות שלא ראיתי באופן הדוק את המשחקים של בארי).. עונה בלי פציעות השנה ואני מאמין שהוא רק יחזק וישפר את המעמד שלו כאחד הבלמים הטובים באיטליה.
המשחק ביום שלישי נגד איי פארו הוא בעיקר בשביל הביטחון והמוראל וחשוב לתת כמה שיותר...גם חשוב לתת כמה שיותר למקרה שהבית יוכרע על הפרש שערים...וחוץ מזה שמדובר בבית לא כזה פשוט, סלובניה, צפון אירלנד וסרביה מסוגלות לפגוע באיטליה וגם לנצח אותה, איטליה הנוכחית עדיין מאוד שברירית ותחת פראנדלי היא עדיין בחיתוליה מה שנקרא
http://img339.imageshack.us/img339/139/o5cb8191ac32ecbed1.Xxx תשכחו ממרצ'לו ליפי והסודות שלו, עכשיו יש לנו קומיסר טכני שיגיד לנו הכל בפרצוף ובלי משחקים. אחרי המשחק הדי מאכזב בטאלין הוא אמר: "בקרוב אדבר עם השחקנים ולכם אגיד את ההרכב בלי כל מיני טקטיקות מיוחדות". הוא הבטיח וגם קיים. והנה ההרכב שנאמר לפני כמה דקות במסיבת עיתונאים: "ויויאנו; דה סילבסטרי, בונוצ'י, קייליני, אנטונלי;מונטוליבו, פירלו, דה רוסי; רוסי, ג'ילארדינו, קסאנו. אם רוסי לא יצליח להתגבר על פציעתו אז ננסה שמאלי אחר בצד ימין. אני רוצה לראות את השחקנים שיש להם את הגיל והאיכות כדי לקחת את העתיד של הנבחרת הזאת בידיים. הבחירה לגבי סיריגו הייתה כבר מראש. ויויאנו והוא שוערים באותה הרמה. במשחק הראשון אמאורי שיחק, בטאלין זה היה פאציני ועכשיו אלברטו, זה בגלל הכושר הגופני. ממחר אני רוצה לנסות שלושה חלוצים אמיתיים. אני רוצה נבחרת וקבוצה שתשחק בכדורגל, ירידה במתח זה דבר אפשרי והגיוני אבל אנחנו צריכים להמנע מהטעות הזאת. אני רוצה לראות קבוצה אמיצה ונדיבה, כזאת שלא משאירה שום דבר לא במקום. דה סילבסטרי, ג'ילארדינו ומונטוליבו הם לא מחווה לעיר שאני אוהב, וגם לא מחווה לקבוצה שאימנתי, פשוט מגיע להם הרכב. לורנצו אם ישקיע, יש לו אפשרות להיות חלק בלתי נפרד מהנבחרת הזאת. אני לא פוחד משריקות בוז של האוהדים, אני מאמין שהם מבינים אותי ואני חושב שאוהדי פיורנטינה הם חכמים. לא סתם המשחק הביתי הראשון הוא כאן". מפגשים שהיו: יום ראשון בבוקר, נבחרת איי פארו הגיעה לגאלוצו, שנמצאת בכניסה לפירנצה מסיינה ושמה מצאו את המגרש של קבוצת רונדינלה החצי מקצוענית. עושה רושם שהמגרש לא מצא חן בכלל, התנאים והדשא הגרוע גם גרמו לפציעתו בקרסול של קפטן הנבחרת הצעירה, כריסטיאן רסטורף מוריטסן שבין השאר בילה 3 שנים באקדמיה של מנצ'סטר סיטי. נציגי הנבחרת הסקאנדינבית יצאו מאוד עצבניים ואפילו לא עשו מקלחת אחרי האימון. המנהל של רונדינלה הגן על עצמו בינתיים ואמר: "אנחנו לא מתאמנים שמה כבר מיום חמישי, רק כדי לשמור להם את המגרש". את האחר הצהריים הם בילו במרכז העיר עם קניות ותמונות מהמצלמות והפלאפונים. יום שני בבוקר, המשלחת נסעה מגרנד הוטל ווילה מדיצ'י לדרום מזרח פירנצה, ביציאה לכיוון ארצו, לפונטה א ניקרי שמה משחקת קבוצת בלמונטה. גם שמה הנציגים היו מאוד מאוכזבים מהדשא הגבוה. ועדיין המאמן האירי בריאן קר מאוד עצבני: "כבר לפני שבועיים היו לנו בעיות, הבנתי שלא היו מקומות בטיסה מלונדון לפירנצה רק כדי לראות איפה נתאמן. בגלל שהמטוסים היו מלאים לא יכולתי לבוא. ככה אתמול מתי שהבחנו בפעם הראשונה במתקן האימון לא האמנתי ממש למראה עיני, איך אומת כדורגל כמו איטליה היא בעלת מגרשים כאלה. לא ציפינו לזה כלל וכלל. איפה שאני חי, יש לפחות 200 מגרשים יותר טוב מאלו שבהם התאמנו. זה מאוד מאכזב גם לראות שחקן שלך נפצע עקב. 90 אלף הכבשים של איי פארו היו גומרות את כל הדשא הגבוה במגרשים האלה, אפילו בפחות מחודש." כפי שאתם יודעים, למרות שאין שביעות רצון מהאימונים, איי פארו לא באו כדי לטייל בפירנצה. בריאן קר במסיבת העיתונאים שלו בבירת טוסקנה מסביר שיש התקדמות בכדורגל שמה וכמו שהם הבקיעו לאסטוניה שער וכמעט ניצחו אותם בטאלין, נבחרת הכבשים בונה על עוד כמה שערים בארטמיו פראנקי. המטרה היא להשיג יותר מארבעה נקודות בקמפיין הזה. סגל השחקנים והמקצוענים בהדגשה: שוערים: גונאר נילסן (טראנמיר רוברס), טורדור תומסן (הבנר בולטפלאג טורשאוון). שחקני הגנה: אטלי גרגרסן (רוס קאונטי), יוהאן טרוסט דווידסן, יינאר האנסן (רונאוויק), הנדריק רובקסן (הבנר בולטפלאג טורשאוון), יונאס ת'ור נס (B36 טורשאוון), אגיל א בו (סטריימור), בארטאל אליאסן (פוגלאפיורדור), פול יוהאנוס יוסטינוסן (טופטיר). שחקני קישור: פרודי בניאמינסן, סימון איילר סמואלסן (הבנר בולטפלאג טורשאוון), יאן אינגי פטרסן, בוגי אברהמסון לוקין, יוסטינוס האנסן (רונאוויק), דניאל אודסן (סטריימור). שחקני התקפה: יואן סימון אדמונדסון (ניוקאסל), כריסטיאן הולסט (סילקבורג), כריסטיאן הוגני יאקובסן (רונאוויק), ארנביורן האנסן (סטריימור), כריסטיאן רסטורף מוריטסן (B36 טורשאוון).
לא יודע מה איתכם, אבל תמיד אשמע מאוד פאראנואידי. הנבחרות האלה הם לא אימון טוב לנבחרת איטליה. האזורי חייבים שמות גדולים כדי להתחיל לשחק כמו שצריך. שלוש נקודות לא יספקו אותי. עובדה שאיי פארו הובילו כל המשחק בטאלין עד שהאסטונים הבקיעו צמד בתוספת הזמן וניצחו. ועובדה, המשחקים הקודמים נגדם בזמן שדונאדוני אימן לא נגמרו בשביעיה או שישיה. לסרביה הם הפסידו רק 3-0 ביום שישי. אני פוחד משאננות, ויותר מזה, אני פוחד מלתת שער בהתחלה ולנוח 70-80 דקות בהגנה. FORZA AZZURRI FORZA RAGAZZI FORZA ITALIA!
מה כבר אפשר לומר? היריבה לא רצינית, אבל הכדורגל טוב והיצירתיות בהתקפה זה מה שהיה כל-כך חסר לנו בקדנציה של ליפי. אם לא קסאנו, יש את פירלו - אם לא פירלו, יש את מונטוליבו. אתה לא יכול לדעת מאיפה תגיע המסירה הגאונית ורוב ההגנות, לא רק זאת של נבחרת שמייצגת קבוצת איים, אמורות להתקשות מול משחק התקפי בסגנון הזה. ליפי - ואפאנקולו! קובי - ואפאנקולו! פעם שנייה ברציפות, אין ספק בכלל לגבי המצטיין. קסאנו גדול. טוב גם לראות את הגיוון ההתקפי. הבקענו 7 שערים שנכבשו על-ידי 6 שחקנים שונים. צריך עדיין לעבוד קצת על הסגירות בהגנה (דבר שבלט יותר מול אסטוניה, פחות היום), אבל אפשר להיות אופטימיים. שיחקנו כדורגל טוב מאוד וזה לא משהו שמובן מאליו, גם מול איי פארו.
מזל טוב, פעם ראשונה לא חטפנו מאיי פארו (בין השאר בגלל שרוגבי יאקובסן הנגר לא הוזמן). ומזל טוב, פעם ראשונה שאיטליה מבקיעה בהפרש של חמש מאז 1993, ופעם ראשונה חמישיה בלי לספוג מאז 1987. ומזל טוב, באמת מזל טוב להולדת הנבחרת הזאת. אולי יצא ממנה משהו באמת טוב.
גיוון התקפי, להלל את קסאנו, הכדורגל טוב, יצירתיות... איי פארו. באמת שאי אפשר לבדוק מולם שום דבר... פשוט לא מדד לכלום, תחכו למשחקים אמיתיים. מול נבחרות כל כך עלובות שחקנים מרגישים ביטחון לעשות ככל העולה על רוחם וטבעי שהיכולת ההתקפית והיצרתיות בנבחרת תהיה גדולה מהרגיל. גם אני נגד ילדים בכיתה ה' נראה יצירתי וטכני.
למה שנחכה למשחקים "אמיתיים"? שנתיים אני מחכה לראות את ההבדל בין נבחרת חסרת יצירתיות לנבחרת שכוללת את קסאנו, וכשהפלא מגיע, והוא אכן מהווה פלא, אתה רוצה שאני אחכה עוד? איטליה מנצחת בהפרש שהיא לא ניצחה בו כבר 20 שנה (וזה לא שהיא לא פגשה נבחרות קיקיוניות בשני העשורים הללו), ואתה מבטל את הקפיצה הפתאומית ביצירתיות מאז התוספת של קסאנו כאילו כלום. איי פארו. זה לא נחשב. רק מה, רק לפני חודשיים לא הצלחנו לפצח נבחרת של היפים מגדלי כבשים מניו-זילנד על הבמה החשובה בעולם הכדורגל. במקום לעשות השוואות סתמיות שמשקללות את איכות היריבה, אולי כדאי שנעשה השוואה סגנונית בין הכדורגל עצמו שמציגות שתי הנבחרות - זאת של ליפי 2.0 וזאת של פראנדלי. לפי השיטה שלך אסור לעשות השוואות. יותר נכון אי אפשר לעשות השוואות, כי אתה כבר מחקת את המשחק הזה מהיסטוריית הכדורגל. אצלי אין דברים כאלה - אני בוחן כל משחק לגופו ומבחינתי זאת הדרך היחידה שיש. אני לא מחכה לכישלונות כדי להתבכיין ואני לא מחכה לניצחונות כדי לקפוץ על העגלה. כשמשחקים טוב, השחקנים יקבלו את כל המחמאות. גם "דייגים" צריך לדעת לקרוע ולא ייתכן מצב שבו שחקנים יעלו למגרש כדי לייצג את הנבחרת הלאומית ושתי האפשרויות היחידות הן או התעלמות או האשמות בביזוי הדגל. צריך לדעת גם להחמיא כשצריך. כולנו יודעים מי אלה איי פארו ולכולנו יש את היכולת האוטומטית להקטין את מידת ההאדרה שנעשית לתצוגה. זה די והותר ולא צריך להוסיף על זה ביטול מוחלט של המשחק.
נרדמתי אתמול באמצע המחצית השנייה, אבל ממה שהספקתי לראות הבנתי שאני צופה באיטליה אחרת לגמרי מזאת של ליפי (בקדנציה השנייה), זאת נבחרת התקפית יותר שמשחקת על מסירות קצרות לעומת האזורי של ליפי שהסתמכה על הרמות רשלניות לחלוץ המטרה שכשלו ברוב הזמן. למרות ששיחקנו נגד יריבה חובבנית היה צריך לדעת לדרוס אותם ולא כמו בקמפיינים הקודמים (מוק' מונדיאל ומוק' יורו הקודם) בהם איטליה התקשתה להראות את פערי הרמות, אפילו במוק' הירו הקודם בקושי ניצחנו את אותה איי פארו וזאת בנוסף אם זכרוני אינו מטעה אותי לשער מאוחר של אינזאגי. היה אפשר לראות אתמול שאיטליה משחקת בהילוך שני אך הצלחנו להבקיע חמישייה. קסאנו ופירלו היו המצטיינים לדעתי. הראשון כבר משחק שני שעושה מה שבא לו על המגרש והוא ההבדל העיקרי בין איטליה האפורה של ליפי (בקדנציה השנייה שלו) לזאת של פראנדלי. פירלו שיחרר מסירות והרמות מדהימות ישר ליעדן. יש לו כבר שלושה בישולים במוקדמות. ואי אפשר שלא להתייחס לשערים של שני הסטארים האלו שאני בטוח שגם השוערים הטובים ביותר היו מתקשים לעצור את הכדורים האלו. מגיעה מילה טובה גם לויויאנו, דה סילבסטרי ואנטונלי (חבל שמילאן ויתרה עליו) שהשתלבו נהדר במשחק הבכורה שלהם בנבחרת הבוגרת.
ג'ילארדינו כובש את שערו ה-17 בנבחרת ומשאיר מאחור את לוקה טוני וויאלי. אבל מה יהיה עם פאציני?! כבר 11 הופעות ורק שער אחד.
שחקן של מוקדמות,כל השערים שלו הם במוקדמות או המשחקי ידידות. עד עכשיו לא הרשים בטורנירים גדולים. הייתי בטוח שהוא אינזאגי הבא, לפחות לפי הכמות שערים שלו בליגה,אבל הוא די פלופ. צריך להריץ את קאסנו-באלוטלי-פאציני. איטליה תרוויח יותר מהם.