פראנדלי פירסם את הסגל המלא שיפגוש את גרמניה. טיאגו מוטה, אסטורי, ג'ובינקו ומאטרי זוכים לזימון בכורה. למרות זימונו של מוטה, ההתאחדות האיטלקית עדיין מחכה לאישור מפיפ"א. שוערים: בופון, סיריגו, ויויאנו הגנה: אסטורי, בונוצ'י, קסאני, קרישיטו, קייליני, מאג'ו, ראנוקיה קישור: אקווילאני, דה רוסי, ג'ובינקו, מאורי, מונטוליבו, טיאגו מוטה, נוצ'רינו, פאלומבו התקפה: בוריילו, קסאנו, מטרי, פאציני, רוסי
במסיבת העיתונאים בקורבצ'אנו פראנדלי פירסם את ההרכב הפותח נגד הגרמנים: 4-3-1-2: בופון; קסאני, בונוצ'י, ראנוקיה, קייליני; מונטוליבו, דה רוסי, טיאגו מוטה; מאורי; קסאנו, פאציני. בהתאם למשחק ידידות פראנדלי יבצע לא מעט שינויים בהרכב במהלך המשחק אך לדעתי יש מקום לשיפור. בשני המשחקים האחרונים של יובה בופון היה חלוד ולדעתי כדאי בשלב זה לפתוח עם סיריגו המצוין. את קייליני אני מעדיף לראות כבלם למרות שגם כמגן הוא טוב. שילוב שלו עם ראנוקיה יכול להיות אדיר כשקרישיטו יפתח בצד שמאל. מונטוליבו נמצא בירידה העונה ובשלב זה מגיע יותר לאקווילאני לעלות במקומו. מאורי הוא ברירת מחדל כי אין עוד שחקנים שיכולים לשחק מאחורי החלוצים. בכל זאת הייתי מציע לשים במקומו את קסאנו מתחת לרוסי ופאצו. למרות שבנבחרת הוא אף פעם לא בלט, היה מקום לזמן את די נטאלה.
יש לי תחושה שזה יהיה יותר 4-3-2-1 כשמאורי וקסאנו יחליפו מקומות מאחורי פאצו. זו גם התקווה שלי כי אני לא יודע כמה טוב מאורי ישחק כטרקווארטיסטה בודד. בקשר לשאר ההרכב אני בסך הכל מרוצה, למרות שלדעתי אקוילאני חייב לפתוח על חשבונו של מונטוליבו. גם לראות את קייליני בצד שמאל זה לא אידיאלי, אבל הבינוניות של קרישיטו והחסרון של בלצארטי נותנים לגיטימציה למהלך הזה. 10 שערים ב36 הופעות כשלרוב הוא לא נחשב לשחקן מוביל. אני דווקא מרוצה מהרזומה שלו בנאציונאלה, אבל מבין את ההחלטה של פראנדלי לוותר עליו. הוא הולך להיות בן 49 ביורו הבא ויש מספיק שחקנים צעירים שיכולים למלא את תפקיד הסקונדה-פונטה בצורה טובה.
רק לתקן: לאסטורי אמנם אין עדיין הופעות רשמיות במדי הנאציונאלה, אבל הוא כן זומן בעבר. לא מדובר בזימון בכורה עבור הבחור. אני אוהב את הסגל הזה ואני חושב שפרט לזימון של ג'ובינקו (רציני? קוסו כרגע משהו כמו 3 רמות מעליו), הייתי בוחר בדיוק באותם שחקנים שפראנדלי בחר בהם. בנוגע להרכב, זה כבר משהו אחר...
יש לי בעיה עם ההתקפה. רוסי תותח וחייב להיות באנקר אבל כל השאר הם 3 חלוצי שפיץ כמעט זהים וקסאנו עם התחת השמן שלו שבקושי מסוגל לרוץ יותר משעה. איפה לעזאזל מיקולי? איפה טוטו (למרות שלא בטוח שיסחב על היורו)? ואיך מונטוליבו פותח במקום אקווילני? חבר שלו מימי פיורנטינה? דווקא מזכיר לי מישהו..
לפי אתרי ההימורים ובכלל, גרמניה היא הפייבוריטית לניצחון, למרות שלדעתי אנחנו לא נופלים מהם. נתון מעניין הוא שההפסד האחרון של האזורי לגרמנים היא אי שם ב 1995.
זה סגל נורא חדש מבחינה התקפית, חוץ מדה רוסי, אקווילאני, מרקיסיו ופאלומבו אני חושב שאף אחד לא היה בסגל של המונדיאל. בא לי לראות לפחות מחצית אחת את פאציני וקאסנו בחוד, עם 3 שחקנים באמצע, לא ממש אכפת לי מי. זה גם ההרכב שאיתו נפתח לפי הזימונים האלה.
אקוילאני לא היה בכלל במונדיאל. ובסגל למונדיאל נכללו גם בופון, מאג'ו, קרישיטו, קייליני ומונטוליבו בנוסף לשחקנים שציינת.
איך מכלילים את מונטוליבו כשחקן כדורגל.. לבנאדם לא מגיע ללבוש את המדים של האזורי, בטח ובטח לא לפני אקווילאני.. ממש בדיחה עצובה, נקווה שזה לא יהיה ליפי 2.0 עם הדברים השטותיים האלה.
מונטוליבו זומן אך ורק בזכות יחסיו עם פראנדלי כשזה אימן בפיורנטינה, כי מבחינה מקצועית הוא הוא נורא חלש העונה. ההעדפה של מונטוליבו על פני אקווילאני ומרקיזיו מחזקת עוד יותר את הטענה. אני לא בא להוריד מערכו של מונטוליבו אך עם כל הכבוד העונה הוא לא יותר טוב משני קשריה של יובה ונכון לרגע זה גם נוצ'רינו עדיף עליו. אפשר להסתכל על הצד החיובי והוא שלפחות פראנדלי לא זימן חמולות בגלל יחסים אישיים ואינו מסוכסך עם שחקנים (אני מאמין שהוא הסתדר עם פאצו ובלצארטי) כמו ליפי.