נותק הקשר עם המעבורת...

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Reyes, ‏1/2/03.

1. burning soil Member

יווו איזה באסה,זה כל כך עצוב..!
    רק מי שממש ממש אופטימי חושב שהם עדיין חיים..

2. ג'רי בית הלוי Member

אסון.
    פשוט אסון.
    פשוט לא נתפס, שעד שכבר יש אסטורנאוט ישראלי בחלל, אחרי כ"כ הרבה שנים, זה נגמר בצורה כ"כ טרגית.
    הכל הלך כ"כ טוב, מהשיגור, עד המסע שלהם, וכמו שבני משפחתו אמרו, עד השניה הנוראית הזאת, הוא היה הבן אדם הכי מאושר ביקום...
    פשוט לא נתפס.
    גם בפעם הקודמת שהייתה איזה היסטוריה, בצ'לנג'ר, זה נגמר בצורה מזעזעת. נאסא פירסמה כמה שנים לפני שיגור המעבורת פירסומות שמשגרים אזרח לחלל, ומורה אחת, ג'ודית רזניק(יהודיה), נבחרה. הכל הלך טוב, עד ש-73 שניות אחרי השיגור, התפוצצה המעבורת.
    עוד דבר טרגי באסון הזה, זה שזאת הפעם הראשונה שאי פעם מתרסקת לנאסא מעבורת בנחיתה. בפעמים הקודמות זה היה או בשיגור או במהלך המסע, אבל זאת הפעם שבנחיתה מתפוצצת המעבורת.
    מבחינתי יש עוד פן טרגי לאירוע הזה, מכיוון שהאחיין שלו(הבן של אחיו גדי) לומד איתי בשכבה, ואנחנו לומדים ספורט ביחד. בכל השבועיים האחרונים, הוא היה פשוט מאושר, הוא הסתובב עם חיוך ענקי על הפרצוף שלו, והיה הבן אדם המיוחס ביותר בבצפר. כנראה שגם ממחר זה יהיה ככה, רק חבל שבנסיבות כ"כ טרגיות.
    יהי זכרו ברוך.

3. Emil Member

למען הדיוק, היו 3 אסונות התפוצצות של מעבורות חלל אמריקאיות:
    אפולו 1 1967 - התפוצצה ממש לפני ההמראה כשאש פרצה בחללית. 3 אנשים ניספו.
    צ'לנג'ר 1986 - ישר לאחר ההמראה, 76 שניות ליתר דיוק, החללית התפוצצה. 7 בני אדם נספו.

קולומביה 2003 - זהו האסון השלישי. בינתיים עדיין האסטרונאוטים מוגדרים כ"נעדרים" וכולם מתפללים לשלומם, למרות הסיכויים הקלושים. 7 אנשים נעדרים.

--

כשדיברתי על מקרים ותאונות זה כלל גם את כל הדחיות. היתה מעבורת ששוגרה ללא 2-3 דחיות לפחות?
    למרות שאכן מקרי המוות היו די מעטים (למרות שגם 17 חיי אדם לא הולכים ברגל) ובזה טעיתי.

4. ג'רי בית הלוי Member

דרך אגב, בערוץ 2 הראו את הרגעים הראשונים שבהם קיבלו את הידיעה, וזה היה פשוט נורא.
    אבא של אל"מ רמון התבדח עם השדר של ערוץ 2, עד שהשדר (נדמה לי זה היה קושמרו) אמר:"רגע יש לנו דיווח מערד ניר", ואז ערד ניר אמר את מה שאמר, ומשם אנחנו יודעים כבר הכל..
    פשוט טרגדיה, במיוחד לאביו, ששומע על כך שבנו כנראה נהרג באולפו חדשות..

5. Reyes Member

אני הייתי המום...
    פשוא לא ייאמן...

נראה לי עלינו קללה, מתפוצצים בכל מקום...

6. המכור Member

אולי זה באמת נשמע אופטימי אבל למה לא להשאיר את הסיכוי הקלוש בכך שאילן רמון וששת האסטרונאוטים חיים???!!!!!!!!
    בכל אופן זו טרגדיה גדולה מאוד.
    :cry: :cry:
    זה פשוט אסון כבד אני מ4:30 על הטלוויזיה ולא מוכן לעזוב אותה!!!!!!

7. המכור Member

אולי זה באמת נשמע אופטימי אבל למה לא להשאיר את הסיכוי הקלוש בכך שאילן רמון וששת האסטרונאוטים חיים???!!!!!!!!
    בכל אופן זו טרגדיה גדולה מאוד.
    :cry: :cry:
    זה פשוט אסון כבד אני מ4:30 על הטלוויזיה ולא מוכן לעזוב אותה!!!!!!

8. Dyer משתמשים של כבוד היכל התהילה

קשה לי לעכל את זה..... זה אסון ענק...

אני מ5 בערך על הטלוויזיה ולא מאמין. ד"א נאס"א כבר הודיעה רשמית על כך שהם נספו.

אני לא מבין אותם!!! החללית הזאת היא בת יותר מ20 שנה ועושה בעיות, והם משחקים רולטה רוסית על האסטרונאוטים המסכנים. לא מספיק הצ'לנג'ר? הם פשוט ישאירו כל חללית עד שהיא תתפוצץ. תזכרו שאמרתי לכם את זה. עכשיו תהיה בצורת, אבל עוד 20-25 שנה זה שוב יקרה.

9. Don p1 Member

הכי כואב היה לראות את התמונה של אבא של אילן מדבר ופתאום השדר קוטע אותו ועובר לערד ניר שאומר שיש ניתוק עם המעבורות...זה היה ממש קשה וכואב לראות.

אילן רמון יצג את מדיניתנו הקטנה בכבוד עצום, הוא קידם אותנו והביא פתח לעתיד.
    בן אדם שיהפוך ליקיר המדינה, על אומצו, גבורתו ותרומתו למדינה.

16 ימים הוא היה בחלל ו-16 דקות מלפגוש את האישה והילדים שרק יום לפני שלח להם איי-מייל שהוא אומר כמה שהוא מתגעגע ומחכה לפגוש אותם.
    צמרמורת על כל גופי שאני רושם מילים אלו...פשוט כואב :cry:

10. Tomzo Member

היום זהו בין הימים הכי מגעילים שהיו בחיים שלי בגלל האירוע הזה
    אני לא יודע מה לעשות עם עצמי והדבר הזה פשוט הרס לי את היום :cry:
    כמו שאתם רואים את השעה שבה אני כותב את זה אתם יכולים להבין שפשוט לא נרדמתי
    משגע אותי לחשוב מה עבר בראשו של אילן בשניות הללו :cry:
    מקווה שטרגדיה בסדר גודל כזה לא תחזור
    אילן רמון היה בן אדם גדול שהביא גאווה רבה למדינה והוא ייזכר כך גם
    משהו כאן אמר משהו על זה שהמעבורת היא מאוד ותיקה אז בקשר לזה - ככה זה עם מעבורות משאירים אותם הרבה זמן כי עולה די הרבה כסף לבנות חדשה. חוץ מזה שבודקים אותה שלוש מאות אלף פעם לפני שמאשרים את ההמראה שלה אבל כנראה שלא בדקו מספיק אם דבר כזה קרה

שנדע רק טוב!

11. Reyes Member

לפי דבקה יכול להיות שנאס"א ידעו כבר בהתחלה שיש בעיה חמורה...

"אנשי נאס"א: כבר בעת ההמראה ניתקה חתיכת ספוג ממערכת הבידוד של הכנף השמאלית. בדקנו את החלק והגענו למסקנה כי אין בכך סכנה לטיסה.

אחד מאנשי מדע החלל הבריטיים טוען, כי ייתכן מאוד ואנשי נאס"א ידעו מאז ההמראה שיש בעיה קשה עם מערכת הבידוד בצידה השמאלי של החללית. אולם הם לא העזו לגלות זאת לצוות, מאחר ואם היו עושים זאת, מה הם יכלו לעשות? במילא הם ידעו כי אי אפשר להנחית אותם בחזרה על כדור הארץ מבלי לסכן אותם.

פרופ' אנדרה באלוג, Andre Balogh, אחד ממדעני החלל הבולטים בבריטניה, מהקולג' המלכותי בלונדון, אומר:

"גורלה של טיסת החלל נחרץ בעת ההמראה."

"הנזק שנגרם לכנף השמאלית בעת ההמראה היה שם כל 16 ימי הטיסה והמתין להרוס את קולומביה."

הכתובת:
    www.debka.co.il

12. Dyer משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה נכון, אבל אני לא מאמין שנאסא לקחה הימור. אם בנאסא היו יודעים מה עלול להתרחש, אז פשוט היו משאירים את האסטרונאוטים בחלל, בתחנת החלל הבינלאומית. יש שמה כבר עכשיו 4 אסטרונאוטים שפשוט חיים שמה. לאחר מכן היו מחזירים אותם עם ציוד רוסי. ככה שמבחינה טכנית אי אפשר לומר שנאסא החזירה את האסטרונאוטים כי פשוט לא הייתה ברירה אחרת.

13. Dyer משתמשים של כבוד היכל התהילה

14. לירן מנהל כללי מנהל כללי

איזה גועל נפש. אני הייתי סוגר את האתר.

15. AFC Member

נאס"א שלחה את המעבורת הזאת לחלל כי היא יחסית "צעירה". כל מעבורת כזאת מסוגלת לחצות את האטמוספירה 100 פעמים - זאת תוחלת החיים שלה. הטיסה של המעבורת הזאת הייתה ה-25 שלה - אבל זה ממש לא חשוב כרגע. או שהפיצוץ אירע מתקלה בכנף השמאלי, או שהמעבורת לא נכנסה טוב לאטמוספירה. למעבורת יש בסיס שחלקו מוגן וחסין מפני אש, והיא צריכה לנחות במאוזן דרך האטמוספירה כדי לא להישרף. ככל הנראה המעבורת נוטה שמאלה או ימינה והחלק הלא מוגן הלך פייפן. משום מה, אנשי נאס"א לא חשבו לחסן את כל המעבורת מפני אש.

אבל עדיין יש אפשרות שגורם טרור עלה על התדרים של המעבורת ופשוט הביא לאסטרונאוטים הוראות לא נכונות (זה יכול לקרות, האסטרונאוטים אמורים לעשות כל מה שאומרים להם מלמטה כי בתכל'ס אין להם מושג בחלליות).

יום עצוב לישראל, לארה"ב ולעולם. אולי חוץ מעיראק, שהכריזה כי זהו עונש לארה"ב וישראל. בכל העולם אבלים, בבגדד צוהלים. בוש, תכין את המטוסים.