אין אפשרות שהסנילי פשוט ינפנף את דוד סילבה מההרכב, יעביר את ססק לאגף, אבל רק על הנייר, כי כמו אינייסטה ב"אגף", גם הוא כל הזמן ייכנס לאמצע, כאשר שני הצ'אבים(או סנה במקום אלונסו) באמצע? בשורה התחתונה- לא יכול להיות שססק לא יהיה בהרכב, חייב להימצא פתרון- מה הסיכוי שהסנילי יימצא אותו? ללא ספק, הסנילי ודומנק, בדיחות הטורניר, שלא ברור בכלל איך הם עדיין נמצאים כמאמני נבחרתם, בייחוד ארגונייס, למה לכל הרוחות משאירים אותו בכוח למרות שהוא נכשל, ולמרות שהוא רצה ללכת הביתה? מגוחך.
אם כבר זה יקרה יותר הגיוני שזה יהיה הפוך - ססק באמצע, אינייסטה בשלישייה הקדמית יחד עם טורס ווייה. ותתפלא. ישנם מעט מאוד מוחות כדורגל שיבחרו להשאיר את ססק פברגאס מחוץ להרכב שלהם בטורניר אליפות אירופה. אראגונייס הוא אחד מהם.
אולי אני אנסח את זה טוב יותר, למרות שאני בטוח שכוונתי היתה ברורה. שים לב, תתרכז, ונראה אם תצליח להבין: חואקין הוא שחקן טוב. קאסורלה שחקן טוב. חואקין נתן מספר עונות טובות בעברו, ויש לו 50 הופעות בנבחרת ספרד, כלומר, ניסיון ברמה הבינלאומית. העונה הוא היה חלש. קאסורלה נתן עונה אחת טובה, ועד אתמול מעולם לא שיחק בנבחרת ספרד. לדעתי, זימון של חואקין היה עדיף על זימונו של קאסורלה. That's it הדיונים איתנו ריקים? כל מה שלך יש זה ניחושים שאם יתנו לאינייסטה להוביל קבוצה הוא יצליח. איך אפשר להתווכח עם ניחושים? ולמה בכלל להתווכח עם ניחושים? כמו ש-Scouser Tommy כתב בעמוד הקודם:
שאלה טובה. ובכן, התשובה שלי היא ססק. אני חושב שיכולת ניהול המשחק שלו טובה מאינייסטה, ולאינייסטה אין מקום בשלישייה כל עוד ססק בתוכניות וצ'אבי מהווה באנקר, אלא עם כן ארגוניס רוצה להציבו באחד מן האגפים. במידה ותשחק הנבחרת ב4-3-3(אני מתחיל להאמין שלא בטוח שזהו יהיה המערך. ארגוניס אתמול שיחק במעין 4-4-2 וכך וגם באימון המסכם לפני המשחק), וויאה ישחק בצד ימין, וסילבה, אני מקווה, יחלוק את האגף השמאלי. במידה ותשחק 4-4-2, בהנחה די ברורה שלואיס לא ממש בונה על קאסורלה וסרחיו גרסיה, סילבה יוסט לצד ימין בעוד איניסטה לשמאל וויאה יצוות לצד טורס. בכל אופן, הנקודה שלי היא שלאינייסטה יש מקום אך ורק במערך ה4-4-2. אני בכל מקרה, מעדיף שהנבחרת תשחק ב4-4-3 על מנת שיוכל ארגוניס לשחק גם עם ססק, צ'אבי ובנוסף קשר אחורי גרזן, אלונסו\ סנה. אולם עושה רושם שבינתיים אלו לא תוכניותיו של לואיס. נהיה חכמים רק כשהטורניר עצמו יתחיל.
xavi6 אתה לא מקשיב לאף אחד חוץ מעצמך , כשאוהד ריאל או ארסנל דובר דברי חכמה אתה קורא לו סובייקטיבי ומוסיף עקיצה, לי אתה לא יכול להגיד כלום - אני נייטרלי יותר ממך ומאוהדים של שתי הקבוצות הנ"ל . אין שום קשר בין החיבה שלי לאחד מהשניים לקביעות שאני קובע כאן . החיבה שלי לאינייסטה אפילו עולה על החיבה לססק , אבל מה לעשות ש19 בישולים ו7 שערים לעומת 3 בישולים ו3 שערים כששניהם משחקים בליגות שוות ברמתן (לדעתי האנגלית יותר טובה , אבל ניחא) - זה פשוט מדבר בעד עצמו . העונה שעברה על ססק הייתה טובה מהעונה שעברה על אינייסטה , בלי אם ובלי כלום . ססק נתן עונה טובה יותר מאינייסטה ואם התחרות על המשבצת תהיה ביניהם לי אין ספק מי יותר ראוי .
אני מסכים עם מה שאמרת ב-100%. אם הייתי צריך לבחור, אז באמת-אני לא יודע. קשה, קשה. אני חושב שהייתי מחלק את הזמן ביניהם ורואה מי באמת יותר טוב, ועושה רוטציות כל הזמן. אם אין אני לא מי לי? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx אתה צודק, אני מקשיב רק לעצמי. מספרים לא אומרים הכל, אם מסתכל על היכולת שלהם, בלי קשר למספרים-איניסטה לא נופל ממנו, לכל אחד יש את היתרונות של האחד על השני. יהיו עונות שבהן הוא יכבוש ויבשל יותר מססק, אז מה זה יגיד, שהוא צריך להיות במקום ססק ושהוא עולה עליו? לא. יש עונות כאלה ויש עונות כאלה, אבל שוב-בלי קשר לשערים ולבישולים, איניסטה מבחינתי היה המיצטיין כי תמיד היה בכושר הכי טוב ותמיד הציג יכולת טובה וסחב את ברסה עד כמה שאפשר היה לסחוב. התפקיד שלו בברסה הוא לא מרכזי כמו של ססק בארסנל ולכן לדעתי גם המספרים לטובת ססק. כמו ששון אמר-קשה להשוות ביניהם בגלל שהן לא משחקים על אותה עמדה ולא אותו סוג שחקן. דברי גאונות, כמו המסירות של פירלו או המשחק של פרינגס...
מוזר שאתה בוחר להתייחס ל5% מכל ההודעה שלי . אתה צודק , יש עונות כאלה וכאלה , ואם לא שכחת אנחנו עדיין בעונת 2007/2008 , עונה שבה פברגאס היה טוב מאינייסטה . אני מסכים איתך ב200% שסטטיסטיקות לא אומרות הכל , למשל זה שאדבאיור הבקיע 24 שערים וטורס גם כן לא אומר שהם שווים בדיוק ביכולתם . אבל כשיש הפרשים כאלה בסטטיסטיקה - 19 בישולים לעומת 3 ! - אז כן , יש לזה חלק משמעותי בהחלטה למי הייתה עונה טובה יותר . ההשוואה ביניהם נובעת בגלל שממה שהבנתי הם מתחרים על אותה עמדה בהרכב ביורו , והעניין שלך עם תפקיד מרכזי או לא מרכזי - אז אולי תשאל את עצמך למה אינייסטה לא קיבל תפקיד מרכזי בברצלונה העונה ? אולי כי רייקארד ראה שהוא לא טוב מספיק בשביל לסחוב את הקבוצה לבד ? שוב , גם אני וגם אתה לא יכולים לדעת מה יקרה אם וכאשר אינייסטה מקבל את המושכות , אבל אנחנו כן יכולים לדעת - לפחות אני כי אני לא עיוור לגמרי מאהדתי - מה קורה עכשיו , בשטח , וכאן אין שום ספק שפברגאס עולה על אינייסטה בכושר הנוכחי .
אתה רואה שאני כן מקשיב לאחרים? כי עובדה שהצלחת לדחוק אותי לפינה עם טיעונים מוצלחים. לא כמו אדון ראמוס "הוא הרשים אותי יותר", או כמו אבו, שאני מת עליו, שמאוהב בתחת של כל שחקן\מאמן שכתוב עליו "ארסנל". בכל אופן, בנוגע למי שסוחב את ברסה ולמה הוא לא סוחב-לדעתי הוא סחב, לא לאליפות, אבל סחב עד כמה שהיה אפשר. לדעת להוביל בקבוצה שנופלת זה גם משהו. הוא ומסי היחידים שסחבו את ברסה באותם זמנים, לא מבחינה מספרים-אבל בהחלט מבחינת יכולת. נכון שססק הייתה לו עונה מצוינת ואולי באמת אתה צודק והייתה לו עונה יותר טובה מאיניסטה ולכן הוא צריך לשחק בהרכב בהתחלה בהרכב. עם זאת, בנוגע למנהיגות-איניסטה לא ילהטט כמו רונלדיניו וגם לא ידחוף בקצב של דקו, אבל זה לא מנע ממנו לקבל את כל הכדורים במשחקים החשובים, זה לא מנע ממנו ליזום כל התקפה ושכל התקפה הלכה דרכו. הוא המנהיג בברסה, הוא כבר המנהיג בברסה, ולדעתי הקבוצה הבאה תהיה רק סביב המהנדס בכל הקשור לקישור (איזה חרוז) אבל שוב-כשאני מסתכל על שניהם בלי קשר למספרים או לגולים, אלא מבחינת יכולת אישית, איניסטה לא נופל ממנו ועולה עליו בכמה דברים. וגם ההפך. אין דבר שאני שונא יותר מלקום בבוקר (זה דבר אחד בנפרד) ולהסכים עם אנשים... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx
אני חושב שיש נבחרת מאוד כשרונית הפעם, אפילו אם היה אפשר להזמין עוד כמה שחקנים טובים יותר על חשבון שחקנים אחרים (ראול, חואקין, גוטי) ולמרות זו אני חושב שהסגל הזה הוא עדיין הסגל הכי מוכשר ביורו והוא חייב להוכיח את עצמו הפעם, המפתחות העיקרים להצלחה בעיניי: איקר- אם הוא ישמור על היכולת המדהימה שלו מהליגה זה יספיק. אחד מהבלמים- המגנים מצוינים (קפדוילה, ראמוס) אבל הבלמים עברו עונה לא טובה, אני חושב שצריך ללכת על פויול ומרצ'יינה ולקוות שהם יחזרו ליכולת טובה, בלי זה קשה מאוד לראות את הנבחרת מגיע רחוק. צ'אבי- צ'אבי לדעתי הוא המנהיג של הנבחרת (שראול לא שם), והוא יהיה חייב להציג את זה בטורניר ברגעים הקשים. סילבה- יכולת טובה באגף יכולה להוביל להרבה שערים וזה מה שאנחנו צריכים. ויה- מטורס אין מה לדאוג אבל ויה חייב לכבוש ולא כמו במשחק מול פרו.
על כך אין וויכוח. גם אני בדעה הזו, לכל אחד יש את יתרונותיו וחסרונותיו, אלא שעל פי העונה האחרונה, ססק, הן מבחינה סטטיסטית והן מבחינת יכולתו, עלה על אינייסטה. על כן, דעתי היא שמקומו בהרכב הוא על תקן חובה, אפילו על פני אינייסטה(שעושה רושם והועדף על פני ססק כחצי שחקן אגף\חצי קשר במערך ה4-4-2 החצוי). זה מהלך מקצועי תמוהה להשאיר על הספסל שחקן שסחב קבוצה על גבו למשך עונה שלמה ואחד שלטעמי יש לו מקום כמעט בכל נבחרת ונבחרת מהמשתתפות בטורניר. אני חושב שכדי שנפסיק את וויכוחי הסרק שלא יובילו אותנו לאף מקום. עצם ההשוואה היא שטותית לגמרי. ועוד דבר אחרון, בשיא הרצינות ובאמת שלמה, עם אתה חושב שדיברתי מתוך סובייקטיביות אתה טועה, ובגדול. היותו אוהד הקבוצה השנואה עליך, לא אומר שכל דבר שאומר נגד שחקן מקבוצתך יעשה אותי סובייקטיבי. עובדה שלצ'אבי, יקירך, בניגוד לרבים שממעיטים בערכו בצורה שאיני מבין אותה, אני סוגד לו וחושב שעבור הנבחרת הוא 'באנקר' רציני.
ארגוניס עבד עם הנבחרת על משחק ההגנה http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2008/06/1212376385.Xxx המאמן נראה לא רגוע לקראת היורו המתקרב וחושש מאוד מטעויות של משחק ההגנה שלו. היום בתרגול הנבחרת עבדה על לחץ על כל המגרש ועל תיקון השגיאות בחלק ההאחורי. המאמן שינה היום את ההרכב, כאשר קרלוס מרצ'אנה ששגה נגד פרו, הוחלף באלביול שהציג יכולת טובה. לא מן הנמנע שאלביול ימשיך לקבל את הקרדיט גם במשחק הידידות מחר נגד נבחרת ארה"ב, שיתקיים בעיר סנטאנדר. התקשורת מדווחת שההרכב שיישחק מחרתיים אמור להיות כמעט סופי לקראת היורו. למרות הטענות שמעלה גם התקשורת מהצד ההגנתי, חואן קאפדווליה, המגן השמאלי של ויאריאל שכבש את שער הניצחון נגד פרו, הצהיר:"אני מבקש קצת אמון, לספרד יש הגנה פנטסטית, כל נבחרת הייתה רוצה חלק אחורי כמו שלנו". ססק פברגאס התאכזב מאוד כאשר התחיל את משחק הידידות נגד פרו על הספסל. השחקן שמגיע ליורו עם פציעונת מעיקה, היה מדוכדך מאוד ומי שניסה לעודד אותו היה קרלס פויול. היום פברגאס בלט לטובה באימון והוא אמור לפתח בהרכב הראשון, במקומו של צ'בי אלונסו. ארגוניס ימשיך לתת אשראי לדויד ויאה ופרננדו טורס בחלק הקדמי.
פרננדו טורס סבל מבעייה בקרסול http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/torres_esguincee_ES.Xxx פרננדו טורס, חלוצה הספרדי של ליברפול, סבל מבעייה בקרסול , מה שגרם לולהחמיץ את האימון השני של הנבחרת, אלו החדשות העיקריות מהאימון השני שקיימה הנבחרת אמש. השחקן נשאר באולם הספורט ועשה תרגילי אופנעים בזמן שחבריו התאמנו במגרש האימונים. אל דאגה, השחקן יהיה כשיר למשחק מחר נגד ארה"ב וגם ייפתח בהרכב אם לא יהיו תקלות מיוחדות. הנבחרת טסה ברגעים אלו לסנטאנדר, שם תשחק נגד ארה"ב, ולאחר משחק הידידות היא תטוס לשוויץ. הבלם ראול אלביול שצפוי להחליף את קרלוס מרצ'אנה בהרכב, יצא להגנתו:"אי-אפשר להאשים אותו בכל השגיאות של ההגנה. אנחנו משחקים כקבוצה וכך גם עושים טעויות. מזל שהשגיאה שלנו הייתה במשחק ידידות ולא בטורניר עצמו. אני יכול לתרום לנבחרת רבות אם אשחק בהרכב, ואם לא, אני אתמוך בחבריי, אכבד אותם. יש לנו אשלייה לעשות טורניר גדול, זה פחות חשוב אם אני אשחק או לא. אינייסטה לא יישחק מחר נגד ארה"ב http://www.as.com/recorte/20080603dasdasftb_3/C280/Ies/Iniesta_junto_Marchena_concentracion_seleccion.Xxx אינייסטה הגיע לנבחרת ספרד שחוק פיזית כמו לא מעט שחקנים. השחקן נמצא בעומס גדול ולא כשיר במאת האחוזים ורופא הנבחרת המליץ לארגוניס לא לשתף אותו. השחקן לא הגיע עם הנבחרת לסנטאנדר והוא אמור להצטרף לאליפות אירופה במטוס פרטי. לפי הידיעות כרגע, אין סכנה שהוא יחמיץ את משחק הפתיחה או משהו כזה. לא ברור מי יחליף את המהנדס בהרכב. אחת האופציות היא שיתופו של סאנטי קאסורלה. אופצייה שנייה היא מיקום של דויד ויאה באגף שמאל(המאמן הצהיר שהוא לא יישחק עם טורס באותו קו, אלא מאחוריו) ופברגאס מתחת לחלוץ.
מהפכה בהרכב נגד ארה"ב http://www.as.com/composition/images/das/das/por/2008/06/1212542444.Xxx נבחרת ספרד תארח הערב את ארה"ב(23:00, שידור ישיר בצ'רלטון) במשחק ההכנה האחרון שלה לקראת יורו 2008 ואחריו תטוס לאוסטריה. בהרכב הנבחרת מזדמנים שינויים מרחיקי לכת. הנבחרת תעלה במערך של 4-5-1 כאשר החלוץ המרכזי יהיה דני גויזה. מלבד פרננדו טורס שפצוע קלות בקרסול ובסוף הוחלט לאפשר לו מנוחה, גם ויאה ואינייסטה פצועים. צ'אבי אלונסו ופויול לא יישחקו עקב גירויים קלים ובנוסף ארגוניס ממשיך בניסויי הכלים. השחקנים לא ייטלו חלק במשחק הידידות על מנת שיהיו כשירים לדבר האמיתי - למשחק הראשון בשלב הבתים ביום שלישי. במקומו של פויול יישחק ראול אלביול. מרקוס סנה מצטרף למרכז השדה בייחד עם צ'אבי ופברגאס. קאסורלה יחליף את אינייסטה באגפים. לואיס תיכנן להמשיך בתירגול המערך של 4-4-2, אך עקב היעדרותם של טורס וויאה המהלך ייאלץ לחכות, אלא אם כן תיהיה הפתעה גדולה וסרחיו גארסיה יוצב ליד גויזה על חשבון אחד הקשרים - אפשרות לא סבירה. פרננדו טורס מרגיע את האוהדים ואומר:"הקרסול שלי בסדר גמור, המצב הולך ומשתפר. אני אהיה כשיר ליורו עצמו". קרלס פויול על משחק ההגנה של הנבחרת:"גם שחקני ההגנה שלנו אוהבים לעלות למעלה ורוצים לתרום להתקפה, זו אחת הסיבות שהעורף פרוץ מידי פעם. לוקחים סיכונים ולפעמים משלמים על כך". המאמן לואיס ארגוניס מסביר את המצב עם ססק פברגאס:"פברגאס היה מצויין במדי ארסנל, אבל כעת קצת קשה לו. הפריימרליג הסתיימה ראשונה והוא לא נגע בכדור 30 יום". ארגוניס המשיך לדבר והפעם על הנבחרת:"היא לא תלויה בשחקן אחד. הנבחרת תוקפת ומגנה כצוות. חיבור בין השחקנים זה דבר מאוד חשוב והוא מתכון להצלחה. יש בנבחרת הרבה שחקנים מוכשרים, אבל זה הכרחי לעלות עם ההרכב שמגיע בפורמה הכי טובה, ברור שתיהיה לי הזדמנות לשנות דברים מהספסל. נבחרת ספרד - הרכב משוער להערב: קסיאס; ראמוס, אלביול, מרצ'אנה, קאפדוויליה; סנה, צ'אבי, פברגאס, סילבה, קאסורלה; גויזה ללא ספק הזדמנות נדירה לדני גויזה להוכיח מה הוא שווה וליצור לארגוניס כאב ראש, אותו דבר לגבי קאסורלה שלא אמור לפתוח בהרכב. בקשר לצ'אבי אלונסו ופויול, אני לא בטוח שזו פציעה, יכול להיות שארגוניס מנסה דברים חדשים. לא חכם לשחק עם צמד הבלמים מוולנסיה, בכלל לא, אני מקווה שביורו לא נראה הגנה כזאת. מרקוס סנה שחקן נפלא והוא הקשר האחורי הכי טוב שיש לספרד, אבל העובדה שהוא שחקן אפור תעלה לו במקום בהרכב אם אתם שואלים אותי.