המשחק של הנבחרת היום מאוד לא מעניין אותי, אבל מה שכן, ההרכב שקשטן מעלה היום לא טוב. הבדיחה הראשית היא הצבתו של קוזוקין בהרכב. קוזוקין לא בקושי ורואה דשא בבית"ר, את כמות המשחקים בהם שיחק בשנתיים האחרונות אפשר לספור על כף יד אחת, זה מאוד מוקדם בשבילו. זה מזכיר לי את הזימון המצחיק של גיא אסולין למשחק הידידות הקודם של הנבחרת נגד צ'ילה. אם שפונגין כשיר הוא צריך לשחק, גם זיו עדיף על קוזוקין, למרות שלגעתי המגן שנמצא בכושר הכי טוב כרגע הוא עומרי קנדה ובושה שקשטן לא לקח אותו לסגל הקבוצה הבוגרת. הנקודה השנייה שמעצבנת אותי זוהי הצבתו של ברוכיאן. אין לי טענות לברוכיאן, הוא שחקן מצויין ובאמת היה אולי נקודת האור היחידה בבית"ר ירושלים עד עכשיו. אבל עדיין, הוא נאבק עם מאור בוזגלו בהרכב ואין לי ספק מי כרגע שחקן יותר טוב. בוזגלו בשנה שעברה היה אחראי ל-20 שערים של סכנין(הוא כבש תשעה ובישל 11) וזו כמות אדירה. ברוכיאן נתן הצגה נגד קראקוב אבל זה עדיין משחק אחד. למרות חוסר ההתלהבות שלי מהבחירה של קשטן, בהחלט אפשר לקבל את הבחירה שלו, בניגוד למה שקורה עם קוזוקין. בעיתון מעריב היה מן טור כזה לגבי ההרכב, ואחת הנקודות שהובלטו שם זוהי ההעדפה של הלגיונרים בכל מחיר. אני מסכים שיש משהו בנקודה הזאת. אני בהחלט חושב שלמרות העונה הטובה של סטרול אשתקד, יש לנו בלמים טובים יותר ממנו, רק שנראה לי שקשטן תקוע על שחקן אחד והוא מתעלם מהאחרים. אחד מאלו שאני חושב שיותר טוב מסטרול הוא שמעון גרשון, אבל לא אתפלא אם הוא סיים את הסיפור בנבחרת בגלל כל המקרה ההוא עם הירידה המוזרה לאילת במקום להתייצב בסגל למשחק נגד רוסיה. אגב אני רוצה לתת מילה גם על הנבחרת הצעירה. ראיתי שבחוד פותח תומר חמד. מה, אבידור לא יותר טוב ממנו?
דור, קשטן מסתכל על הכושר הנוכחי של השחקנים. אבירם ברוכיאן הוכיח שהוא נמצא בכושר שיא לאחר שני תצוגות טובות באירופה ותצוגה טובה גם בגביע הטוטו. יותר מכך, אבירם מוכיח את עצמו באימונים ולאט לאט לוקח מנהיגות על הנבחרת וצובר אהדה גדולה מצד דרור. זה נכון שבוזגלו הציג יכולת מעולה בעונה שעברה, אבל העונה כבר עברה ואם נסתכל על הכושר הנוכחי של השניים כניראה שתבין לבד מי בכושר יותר טוב ומי ראוי לחולצת ההרכב. סטרול נמצא בכושר טוב יותר מגרשון שרק עתה חזר מפציעה. בכל זאת , אני לא כ"כ בטוח ששמעון יותר טוב מסטרול כיום ולא בגלל המעבר שלו לבלגיה.
ברוכיאן קודם כל נתן תצוגה אחת גדולה. במשחק השני הוא נרדם כמו כל השחקנים וזה בסדר, למרות שרואים שאין לו את האופי היוצא דופן שכולם חשבו שיש לו. מי שהרים את בית"ר מוראלית ודחף קדימה במשחק בטדי הוא דאיו פרננדז, הוא זה שגרם לכך שהשחקנים של בית"ר לא ירימו את הראש. מאור בוזגלו היה טוב מאוד במשחק ששיחק נגד מכבי פ"ת וגם במחנה האימונים של מכבי התקשורת דיווחה שהוא הצטיין למרות שלא כבש או בישל. בוזגלו לא היה יכול להוכיח שום דבר מעבר כי הוא לא שיחק נגד קבוצה ברמה של קראקוב. היכולת של השנה שעברה היא כן אחד הדברים שקשטן מחשיב בהרכב שלו, אחרת איך סטרול משחק עכשיו ולא דקל קינן?(אני סותם נותן דוגמא), אתה רוצה להגיד לי שקשטן עקב אחרי השניים באופן מדוייק בקיץ? - אני אענה במקומך - לא. בקשר לסטרול וגרשון, אני לא התכוונתי למשחק הספציפי הזה אלא לקמפיין כולו. יש לי תחושה שלא משנה מה היכולת של סטרול תיהיה, הוא תמיד יועדף, גם אם קינן יציג יכולת טובה יותר וגרשון פתאום יחזור להיות הבלם הענק של המסע של הפועל באירופה. זה טוב ויפה שלליגיונרים יש עדיפות מסויימת, אבל לא בכל מחיר. לדוגמא: אם אלברמן יהפוך לשחקן ספסל בקבוצה הגרמנית שלו וייראה מאה דקות בחודשיים, לא בטוח שמגיע לו להיות אוטומטית בהרכב.
קוז'וקין בקושי ראה דקות בבית"ר, וקשטן מחליט לתת לו דקות בנבחרת? עדיף לתת לשפונגין את הדקות ולהחזיר לו כמה שיותר מהר את הבטחון לקראת תחילת ספטמבר. מלבד השינוי ההזוי הזה, אני חושב שההרב המשוער הוא ההרכב הכי טוב של נבחרת ישראל.
אחחחח קשטן קשטן.... תמשיך לפתוח עם אוואט במקום דוידוביץ', עם סטרול במקום קינן(או בנאדו), עם תמיר כהן במקום כיאל, עם קוז'וקין בהרכב ואפילו את ההצלבה לא תראה.
אוי איזה שטויות. סטרול בלם נהדר, נתן מחצית ראשונה טובה סך-הכל - הוא לא הבעיה של נבחרת ישראל. גם דקל קינן בלם מצוין, ואני מניח שקשטן יחליט מי מבין שניהם יפתח נגד שוויץ לצד בן חיים על סמך כושר משחק ויכולת במשחקי הליגה וגביע הטוטו. תמיר כהן עדיין קשר אחורי טוב מכיאל והוא גם בכושר טוב ממנו. לגבי קוזוקין ואוואט מסכים.
תמיר כהן בכושר יותר טוב מכיאל ? על מה ? על האינספור דקות שהוא משחק בבולטון ? תמיר כהן יותר טוב מכיאל ? מה תמיר כהן יודע לעשות חוץ מלרוץ ? כיאל הרבה יותר טכני מתמיר כהן והרבה יותר פיזי מתמיר כהן.
המשחק של הנבחרת פשוט עצוב. אולי אחרי היום, מי שעוד חי בסרט שאנחנו עולים בהליכה, יצא ממנו מהר. ובראש ובראשונה הכוונה היא למר אבי לוזון. אני לא יודע, את הזימונים ההזויים של קשטן עוד איכשהו אפשר לקבל, אבל מפה ועד להרכיב את קוזוקין בהרכב הראשון? זה פשוט הזוי. אני יכול לקבל את העניין הזה שלתת במה לצעירים. וצעירים כמו בוזגלו וכיאל אכן מגיע להם, הם לפחות סגרו עונה כשחקני הרכב משמעותיים בקבוצתם. אבל קוזוקין לא רק שלא ראה בעונה האחרונה דשא, כנראה שגם בעונה הזו לא יראה יותר מידי, מה שלא מפריע לקשטן לזמן אותו לנבחרת. העובדה שהשער שספגנו היום היה בגללו (סגירה רעה על השחקן שלו בכניסה לעומק הרחבה) היא לאו דווקא אשמתו, אלא אשמת קשטן שזורק אותו למים האלה. העבירה הסמתית שהוא עשה במהלך המחצית הראשונה כאשר נכנס בגסות מאחור בשחקן פיני, כאשר הכדור בחלק המגרש של הפינים, הוא שטותי להחריד, והאמת לא היה רחוק מלקבל אדום אם היה זה משחק רשמי ולא משחק ידידות. ושוב, שתבינו, אין לי שום דבר נגד הילד הזה, ואני מאחל לו שיצליח ויממש את הפוטנציאל הטמון בו. אבל אם קשטן מצד אחד מוותר על יצחקי, שכביכול לא בכושר משחק כי רק חזר מבלגיה ועוד לא נכנס לעניינים, ומזמן שחקנים כמו בן שושן וקוזוקין שלא רואים דקות בקבוצתם, אז המצב הזה אבסורד. הרי איך הוא יכול לשפוט את קוזוקין? אני בטוח שהוא לא עוקב אחרי האימונים של בית"ר, ובמשחקים הרי הוא לא משחק. זה פשוט הדהים אותי העניין הזה. עכשיו יצטרכו בנבחרת לעבוד קשה מאוד, כי הקמפיין הזה יכול להיסגר כבר בעוד חודש אם לא ננצח את שוויץ. ולמען האמת, הסיכויים כלל לא נוטים לטובתנו.
תמיר כהן בכושר טוב יותר מכיאל בעיקר כי באנגליה התחילו להתאמן ברצינות לקראת משחקי הליגה הרבה לפני משחקי האימון בארץ. וגם כי כהן עד המשחק נגד שוויץ צפוי לקבל יותר דקות משחק מכיאל ובליגה ברמה הרבה יותר גבוהה ממנו. ושלא יהיו טעויות, אני מחזיק מאוד מכיאל (חכה שיגיע ריקלמה, תתנפל עליו), אבל אני לא חושב שהוא טוב מספיק להיות שחקן הרכב בנבחרת ישראל. יש לו עוד זמן.
מה זה משנה מתי התחילו להתאמן באנגליה ? הבחור הזה בקושי משחק. ככה שזאת לא יכולה להיות סיבה שהוא יהיה עדיף על כיאל. איך שלא מסתכלים על זה כיאל יותר טוב מתמיר כהן. כנראה הרבה אוהבים ללכת אחרי קשטן ולחשוב ששחקן שיצא לאירופה הוא יותר טוב משחקן בליגה הישראלית. ו-Mister Joe Cool? בוא תסביר לי את הבדיחה בבקשה.. כי באמת ישבתי משהו כמו דקה, ניסיתי להבין מה אתה רוצה, ולא הצלחתי.
כיאל? בנבחרת? יש לו עוד הרבה להשתפר כדי שיגיע לו המעמד. לא יצא לי לראות את המשחק עד עכשיו, אבל לפי התגובות נראה שאין משהו מיוחד, זה טוב, אוואט, קולאוטי והחבר'ה היו במין אופוריה כזאת שנבחרת ישראל הם אלופי העולם. הם חטפו סטירה היום, קשטן יתן להם עוד כמה ואולי ככה הם יגיעו למשחק נגד שוייץ באמת מפוקסים במיליון אחוז.