האם אתה מתכוון לאותן בעיות נפשיות שגרמו ללוי לא לפתוח עם מאור בוזגלו במשחק הקודם נגד צפון אירלנד, ולהשאירו על הספסל, במשחק מפתח שבו היינו צריכים להבקיע איזה חמישה גולים כדי להשאר בתמונת העליה לגביע אירופה ...?
כי עד לא מזמן לא היה חוק שמעגן את זה. נכון לעכשיו החוק אומר שמשחק במסגרת רשמית (ולא משנה שכבת הגיל), היא מה שמשייך שחקן להתאחדות מסויימת. כפי שכבר נתתי כאן דוגמאות של ישראלביץ' שזומן ולא יכל לשחק ושל מגאמדוב שגם עבר את אותו תהליך. בעבר גם פה היו שחקנים ששיחקו בנבחרת אחרת ושיחקו גם בישראל. דניאל בריילובסקי שיחק אפילו בשלוש נבחרות (ישראל, ארגנטינה ומקסיקו). היום, עד כמה שאני יודע, משחק רשמי גם בנערים מספיק.
למה מגרשווילי לא משחק בנבחרת? דיברו על לפני המשחק נגד רוסיה ורואים את זה במשחק עצמו שלגולסה יש כישרון למרות שזה עוד מוקדם גולסה, בניון/אסולין הבא?
גולסה הוא בהחלט כשרון גדול שמאוד הרשים אותי במחצית הראשונה. אבל המצטיין עד עכשיו הוא ללא כל ספק השוער טאוף שבלעדיו לא היינו מובילים עכשיו. כל מה שצריך זה להמשיך ככה גם במחצית השנייה.
עד כמה שאני יודע. כל זה תלוי אם יש לך אזרחות שנייה בזמן שאתה מופיע באותה נבחרת צעירה (בגלל זה מגמאדוב לא יכל למשל, לא הייתה לו אזרחות ישראלית כששיחק בצעירה של בריה"מ). מצד שני לא ברור אם כך איך רודי חדד נחשב למועמד לגיטימי לנבחרת ישראל. יש לי שתי תשובות לכך: (א) החוק עבר שינויים נוספים בשנים האחרונות ורק אלוהים יודע מה בדיוק הוא אומר (ב) חדד לא באמת יכול לשחק בנבחרת וכרגיל יגלו את זה רק אחרי זימון לאימון המסכם לקראת משחק רשמי.
קשטן פירסם את ה11 שיפתחו מול צ'ילה והם: דודו אוואט יפתח בשער. רביעיית ההגנה תהיה: קלמי סבן, אבי סטרול, שמעון גרשון ויואב זיו. בקישור יפתחו: תמיר כהן, גל אלברמן, יוסי בניון וברק יצחקי.ובחוד יהיו אלה: עומר גולן ואליניב ברדה. ה"ילד פלא" גיא אסולין יפתח על הספסל ויחכה להזמנות שלו. כל הציפיות של התקשורת ממנו הלכו אחרי שקשטן פרסם את ה11. אולי נראה ממנו אחרי שהוא יעלה מספסל.
אף אחד לא ציפה שילד בן 16 יפתח בהרכב, זה היה ברור שהוא ישב על הספסל...בטח יקבל כמה דקות בשביל השואו. הרכב יחסית התקפי של קשטן, שומר על מבנה ה4-4-2 הקלאסי האהוב עליו כ"כ. לא יודע כמה תמיר כהן צריך להיות זה שפותח בקישור האחורי, בהתחשב במספר הדקות שהוא משחק באנגליה, אבל אני מניח שבמשחק ידידות זה לגיטימי.
גם בן חיים לא בדיוק משחק בצ'לסי (פחות מתמיר כהן), זה עדיין לא אומר שיש לנו את הפריווילגיה לוותר עליו בעתיד. בכל אופן, הרכב די צפוי, בהתחשב בשחקנים שזומנו. הבעיה הכי גדולה שלי מהרכב (ומהסגל בכלל), זה עמדת המגן הימני. קלמי סבן פותח, והמחליף שלו הוא אייל משומר. למרות ששניהם נמנים על קבוצות צמרת, שניהם מהחוליות החלשות בקבוצתיהם. לעומת זאת בנבחרת הצעירה (ונכון שיש להם משחק חשוב), יש שני מגנים ימניים טובים מאלו. אמנם שניהם (קנדה ושפונגין) משחקים בקבוצות תחתית, אבל הם עדיין עדיפים על שני אלו שנמצאים בסגל. ועם כל הכבוד לנבחרת הצעירה, כנראה שגיא לוי יעלה למשחק הזה רק עם מגן ימני אחד, מה שאומר שאת השני היה אפשר לשחרר לבוגרת. בכלל, שפונגין זה שחקן סגל בוגר והמגן העדיף, ואני לא מבין מה פתאום החזירו אותו לצעירה, במיוחד שיש שם את קנדה שנמצא בכושר טוב.