ערן מה הכוונה שבחיים לא אמרת עליו שום דבר רע?עד התגובה הקודמת שלך בדיון?כי בתגובה הקודמת קטלת אותו... עוד 2 דברים: 1 - בכל מיני אתרים יש סקרים לגבי המאמן הבא של הנבחרת,עצוב לראות מי המועמדים בעיני התקשורת,חוץ מביליץ' לא מדברים על אף מאמן ומדברים בעיקר אל ברקוביץ ועוד מאמנים הגנתיים. 2 - שחר אמר בראיון שבניון התנצל בפני מי שצריך,יכול להיות שהוא יודע משהו שאנחנו לא?
זיו,הכוונה הייתה בלי שום קשר למה שרשמתי ממקודם. הגיע זמנו לפנות את סרט הקפטן וגם את מקומו.. ובאמת אין לי כל כוונה לפגוע בבניון או ללכלך עליו,הדברים הטובים שהו עשה עומדים לנגד עיני. אבל שוב,הגיע הזמן שלו לסיים את הקדנציה בנבחרת הבה משחקים שהו נעלם ואין ממנו כלום אז הגיע הזמן שצעיר חדש ירש את המקום של יוסיל'ה..ויוביל את הנבחרת בשנים הבאות בהחלט עצוב אבל זה הכל בגדר דיבורים,מאמנים ישראלים? אין אחד שראוי ויסלח לי בקרו בטח שלא הוא.. רק להעביר ביקורת על אחרים הוא יודע ,שימשיך לפרשן זה עושה לו טוב ... אני רק יודע שהמאמן הבא של הנבחרת יצטרך לעבוד מאוד קשה בשביל להחזיר את האמון של הקהל.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
אין ספק הכדורגל שלנו שווה יורו, מונדיאל וליגת אלופות...איפה כל המלעיזים? נבחרת פח מליגה שהיא מורכבת מ-16 קבוצות פח שמשחקות פח. גם אם המאמן אשם ובמקרה הזה הוא אשם, אין פה מחויבות של השחקנים לדגל בשיט! מתי ראית את יניב קטן פורש ממשחק של חיפה...עזבו שהמשחק מול לוקסמבורג כבר לפרוטוקול, נניח שהוא לא היה, למישהו היה ספק שהוא היה מבקש לעזוב את הסגל? שחקנים באים לנבחרת ומשקיעים 0 אחוז מהיכולת שלהם בליגה, בירם כיאל לדוגמא.
2 דברים: קודם כל ברקוביץ' מוזכר כמועמד לנבחרת בגלל וואן והקשרים של אופירה אסייג. לקבוצה בליגה שלנו ועוד יותר בליגה הלאומית, ברקוביץ' אולי יהיה באמת מתאים - אבל לקחת אותו לנבחרת כאתגר הראשון שלו בקריירת האימון שלו זה יהיה הימור גדול מדי לעשות. מדברים על תצוגות התקפיות שלפחות נראה מהנבחת שלנו עם ברקוביץ' כמאמן - אבל האמת היא שאנחנו מכירים אותו רק כשחקן (מעולה) ולא כמאמן (בלי ניסיון בכלל). אפשר לראות מה מצבו של מראדונה, השחקן הגדול, כמאמן נבחרת ארגנטינה שהיא בכמה רמות מעל הנבחרת שלנו. לגבי המחוייבות של השחקנים, אני מסכים. ברמה האישית, בניון איכזב אותי מאוד אתמול. פשוט לא להאמין שאותה תגובה שלו מלפני כעשור חזרה גם אתמול, כאילו הוא לא עבר כלום מאז. אני עדיין לא מאמין שאחרי כל השנים בסנטאנדר, ווסטהאם וליברפול עדיין קפטן נבחרת ישראל מרשה לעצמו להתנהג ככה במשחק ביתי כ"כ חשוב. אני לא יודע מה איתכם, אני הרגשתי מבוזה. בליברפול הוא היה מרשה לעצמו להתנהג ככה? עמיר פלג או אמיר אפרת בידיעות היום טענו שבניטז בחיים לא היה מחליף את ג'רארד במשחק חשוב. קודם כל, אם היכולת שלו לא הייתה מספיק טובה (כמו בניון אתמול) אין לי ספק שג'רארד היה מוחלף, ובנוסף, הוא בטח לא היה מגיב כך. תמיד ידעתי שיש לנו עוד הרבה מה ללמוד מהאחרים, אבל חשבתי שלפחות בניון כבר למד הרבה. מסתבר שלא.
טורי דעות בעיתוני ספורט שונים (אני קראתי מעריב למשל) עסקו בסוגיה הזאת. הרבה עיתונאים אמרו שקשטן נכשל ובגדול, ובגלל שהוא לא רוצה שכולם ידברו על ההפסד אז הוא הוציא את יוסי וקיווה לתגובה כזאת. או לחלופין שזה יראה שבניון הוא זה שהרס את הנבחרת... בגלל זה אני דוקא לא מתעסק בבניון למרות שזה היה מעשה חמור (אבל לא שינה כלום בתכלס). קשטן הביתה!
טוב, הנבחרת הזו נראית נורא. זה הדבר הראשון שיש לי להגיד. יש לכך מספר אשמים כמו שכבר כמעט כולם אמרו אז אני לא אחפור: שני האשמים העיקריים הם קשטו ולוזון. קשטן עם הזימונים התמוהים שלו הרס את הכמפיין וגם סגנון משחק שנלקח ישר משנות השמונים: בארץ זה מצליח באירופה לא (חוץ ממסע הקסם של הפועל). לוזון עם כל ההצהרות שלו יצר סתם לחץ מיותר ועוד הוסיף לכך ציפיות עצומות מהאוהדים וגם מחלק מהשחקנים. לדעתי המשחק מול לוקסמבורג צריך להיות משחק הסיום של קשטן על מנת שלמאמן הנבחרת החדש תהיה קצת אינדיקציה על השחקנים ולהתייחס למשחקים מול מולדובה ושוויץ למשחקי אימון. הנבחרת שלנו חייבת לעשות הצערה רצינית ולהעיף משם את כל מי שלא אמור להיות שם, והרבה מכך יהיה תלוי במאמן. מבין כל המועמדים המוזכרים בתקשורת . השניים המועדפים עליי הם ברקוביץ' וביליץ'. אני בטוח שהרבה כותבים בפורום פה יגידו שהוא לא מתאים אך לדעתי עם חומר השחקנים שיש לנבחרת אין יותר מתאים ממנו- יש המון שחקנים בעלי אורנטציה התקפית וברקוביץ' ידע לנווט כך את המשחק של הנבחרת. ביליץ' הוא מאמן כמו ברקוביץ' רק עם ניסיון ואני כלל לא חושב שהוא יירצה לאמן את ישראל כי בטוח יהיו לו הצעות אימון מקבוצות גדולות באירופה. בשנים הקרובות שלושת החלוצים המובילים של הנבחרת יהיו גאדיר, בן סהר וקולאוטי, אותם חייבים להריץ עכשיו (ובייחוד את גאדיר) פלוס זה את גולסה, ורד ואסולין שיובילו את הקישור ( ביחד עם נס זאמיר). קמפיין מקדמות יורו 2012 לדעתי לפחות, צריל להיות קמפיין של בניה לקראת הקפיינים הבאים של העשור הקרוב ולשלב בו גם את מנצור (כמה שזה נשמע אפסורדי) ואת טאווטחה ביחד עם כל השמות שאמרתי ועוד שוער (אוהד לוויטה?). ועוד דבר חשוב זה לשמור על בסיס של שחקנים עם ניסיון שנותנים דוגמא לצעירים (קטן, בניון) ועוד. טוב לדעתי זה מה שצריך לעשות כדי לעלות לטורניר גדול כלשהו.
קודם כל - במה הנבחרת הזאת של קשטן גרועה ממה שהיה בעבר, ומדוע בעצם יש גם בו אשמה: * ההגרלה הקלה שקיבלנו. * הכדורגל שהיה חלש מאוד גם בהשוואה לקמפיינים האחרים. * כל-כך הרבה ליגיונרים בחו"ל ואף אחד לא ניצל זאת. * השחקנים אפילו לא נלחמו. אין מה להשוות בכלל למה שהיה ב-2002 למשל - ההבדל בינינו לבין ספרד היה עצום. בכל הנוגע לאוסטריה - זה היה ביש מזל ולוזריות, אבל זה לא כמו להפסיד ללטביה בבית. אז הנבחרת גם ניצחה נבחרות חלשות בבירור ממנה. כמה שליכלכו על גרנט - הנבחרת ההיא הייתה כל-כך קרובה להעפיל(רק בעיטה חופשית של שוויץ שהשיגה תיקו נגד צרפת, מנעה מאיתנו פלייאוף). הכדורגל היה הגנתי, והיו יותר מידי תיקויים...אבל הנבחרת ידעה לחזור מפיגור והיה תלכיד מצויין. אתם באמת רואים את הנבחרת של קשטן מוציאה תיקו בפריז נגד צרפת(אז רק החלה ההידרדרות שלה, זה היה משחק ראשון בקמפיין ואני זוכר שהוא בכלל לא שודר), או באירלנד? אני לא חושב. לא תיהיה לי בעייה אם גרנט יאמן את הנבחרת, אבל אני מעדיף מישהו שלא קיבל אפשרות. יש לי בעייה עם ברקוביץ. חוסר הניסיון ראשית, ואין מה לעשות שהמשפט - 'אני רוצה שהנבחרת תפסיד(לשוויץ)', לא עומד לזכותו. מה שמצחיק אותי זה לקרוא בעיתון על כך שביליץ מועמד. נו באמת, מה יש לו לחפש כאן? הופתעתי לקרוא אומנם על השכר הנמוך שהוא מרוויח בקרואטיה, רק שליש יותר מקשטן, אבל בכל-זאת. המאמן הזה אדיר, הוא מזכיר לי את מוריניו. יהיו לי הצעות הרבה יותר אטרקטיביות. לדעתי הוא יעבור לאמן בפריימרליג. יהיה מעניין מאוד בימים הקרובים לקרוא מה יהיה. אני הייתי מעדיף שאם יבוא מאמן זר, שיתחיל איכשהו לעבוד ולהכיר את הסגל כבר עכשיו, שלא נבזבז זמן על זה, בטח לא יותר מידי, כמו שהיה עם נילסן למשל. אבל אין מאמנים פנויים באמת טובים בשוק, שאפשר להביא אותם. קשטן לא יתפטר, הוא רוצה פיצויים מלאים. ההתאחדות חייבת לוותר על כסף בשביל עתיד הנבחרת. אגב, לי אין שום טענות לאבי לוזון. הוא נתן לקשטן את כל הכלים ואני חושב שחלק מההצהרות שלו היו במקום.
אני המשיך את הנקודה שהעלה ראוליטו.באירלנד ישראל הוציאה תיקו אחרי שספגה שני שערים מוקדמים ואף הייתה קרובה לניצחון.ראינו מלחמה מהנבחרת הזו.ראינו שחקנים שבשבילם נבחרת זה מחויבות ולא מעמסה.ישראל של קשטן כבר ב1-0 הייתה נשברת. יותר מזה,צריך בנייה מחדש.מאמן חדש צעיר והתקפי שיזמן שחקנים צעירים ורעבים ואף שינוי בטקטיקה כי אם אתה עולה למשחק בית עם שני קשרים אחוריים מובהקים ולחשוב שאחד מהם יהיה עושה משחק אז ברור שלא יהיה לנו סיכוי לנצח.
מזכיר לך שביליץ' הגיע עם רזומה של מאמן האנדר 21 של קרואטיה וקלינסמן גם ללא הרזומה העשיר הנ"ל עשה דברים מדהימים בנבחרת גרמניה אני חושב שההצלחה של שחקני העבר ללא ניסיון בתור מאמני נבחרות מוכיחה שהניסיון באימון נבחרת לא תופס משקל כל-כך גדול בניגוד לאימון קבוצות.
זה או ברקו או מאמן זר כמו ביליץ'. מבחינתי ברקו הוא האיש, אין לו פחד מאף אחד ומי שלא ילחם ולא יתן יכולת בנבחרת פשוט לא יהיה שמה לא משנה מי הוא... ברקו אוהב שחקנים צעירים ויש לו ניסיון עבר גדול מאוד (כמובן שגם אירופי).
אני אומר לכם או אברהם גרנט או מאמן זר. למה אברהם גרנט? בגלל שהוא היה המאמן היחידי שגרם לנבחרת להלחם ולא לשחק כמו אנשים שלא יודעים מה המטרה שלהם, בניגוד לקשטן שהפך את הנבחרת לחבורת שחקני כדורגל וטו לא. למה מאמן זר? הגיע הזמן לחזור לאופציית המאמן הזר בכדיי לשנות את קו המחשבה של הנבחרת הבוגרת ובעקבותיה של הנבחרת הצעירה וכך הלאה. ולתת לאותו מאמן לאמן במשך 4 קמפיינים, בסוף אנחנו עוד נגיע ליורו או למונדיאל!
ועכשיו אפשר להגיד סופית שברקוביץ לא יהיה מאמן ,לוזון בערוץ 22 אמר שביליץ ראוי או מאמן ישראלי גרנט ,רוני לוי ,לגבי ברקוביץ הוא אמר שהוא לא ראוי כי הוא לא אימן, ונתן את הדוגמא של מראדונה...
בתגובה הקודמת שכחתי להזכיר אותו אבל אם כבר אמרת אני אשמח להצטרף אליך. האבל שעשו לו פה, נילסן ניסה לשנות כאן את התרבות נילסן לדעתי הנבחרת של נילסן הייתה טובה מכל הנבחרות האחרונות ולמעשה למעט שרף (לפניו) הביא אותנו ל"הישגים" הכי טובים מאשר כל מאמן. דיברתם על כך שחסרים לנו מתיאוסים וכאלה שיבואו וישנו את הכל אז הנה תזכורת ריצ'רד נילסן היה פה הרבה לפניהם, וכשל, נזרק בצורה לא מחמיאה(עד כמה שזכור לי) ותמיד אמרתי שעוד נתגעגע! הכל רקוב!