נבחרת ישראל ::תם הקמפיין, מקום רביעי עם 23 נקודות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏24/1/06.

1. M_T_A Member

נו באמת. עם כל הכבוד וההערכה למקדוניה, עשו מהם הרבה יותר ממה שהם. נבחרת ישראל בהחלט טובה יותר ממקדוניה. בכל טורניר הם מוקדמות הם מסיימים במקומות נמוכים מאיתנו, הם אף פעם לא לוקחים חלק במאבק על הכרטיסים אלא רק מחכים להזדמנות שלהם לדפוק את הגדולות וזה מתבטא בכך שהם דורגו למוקדמות האלה בדרג השישי.
    למה אני לא רואה אף שחקן מקדוני בליגה גדולה באירופה? כמה מכם באמת יכולים לתת לי יותר מ2-3 שמות של שחקנים מהנבחרת הזאת?
    זה שהם נבחרת קשה שאסור לזלזל בה זה משהו אחר.
    אנחנו צריכים 6 נקודות מלאות מהם ושום דבר אחר לא בא בחשבון.
    אחד התנאים הבסיסיים ל2 המקומות הראשונים בכל טורניר מוקדמות זה 100% הצלחה מול כל הקבוצות שמדורגות מתחתיך.
    אם נהיה מרוצים מתיקו במקדוניה כמו שאנחנו מרוצים מהתיקו אתמול ברוסיה, זה יהיה מבחינתי הסימן שאפשר לסגור את הכדורגל הישראלי

2. EL Capitan Member

רק במזל השגנו אתמול עוד תוצאה, שהיא אולי יחסית טובה. אבל צריך לשנות גישה, כי כל דבר שקורה אצלנו בהתקפה הוא מקרי. המערך של 3 קשרים באמצע, שהם יותר היום 3 בלמים במרכז המגרש, שלא עשו כלום בחיבור של הקישור להתקפה- היתה טעות ענקית, שהיתה יכולה לעלות לנו בקמפיין כולו. בנבחרת שלנו חייבים להבין, אולי אין לנו קיצוניים\שחקני אגף מעולים, אבל מערכים כאלה, ששחקנים לא רגילים לשחק בהם בקבוצות שלהם, דורשים הרבה תירגול כדי להצליח. כידוע, אצלנו אין יותר מדי אימונים, כפי שנעשה עם גרנט, ואף אחד גם לא דואג לארגן משחקי ידידות. למי שלא יודע, קחו לדוגמא את ספרד, שלמרות שאין לה משחק רשמי ביום רביעי, תשחק נגד ארגנטינה במשחק ידידות (וזה לא רק ספרד, אלא כל נבחרת אחרת, שאין לה משחק רשמי ברביעי).

חזרה לנקודה שלי- קשטן צריך לחשוב טוב טוב על מערך שונה, כי לאורך זמן זה לא ילך ככה. אם נמשיך להסתמך על מזל ועל "מה שיהיה יהיה", לא נעלה שלב. צריך ללכת על בטוח ולארגן סגנון משחק קבוע, דבר שאין לנו כרגע. בנוסף, קשטן גם שגה בחילוף הכפול עם תחילת המחצית, דבר שגרם לו להשתהות עם חילוף נוסף, שהיה מתבקש, עד לדקה ה75. אני מתחילת המחצית זיינתי את השכל לחברים שלי, לאבא שלו ולאח שלו, שטוטו תמוז צריך לשחק, ובגלל החילוף של גרשון, שלא היה קורה כלום אם לא היה מתבצע (אגב, איך אני שונא את הקונצנזוסים של התקשורת שלנו. בן חיים היה אשם בגול הראשון, ועדיין קיבל מחמאות על משחק טוב, שכנראה חמק מעיני, ו7 בעיתון. גרשון, לעומת זאת, קיבל ביקורות על כך, שהוא כבד, למרות שלא ראיתי שום הבדל בינו לבן חיים אתמול. שוב, קונצנזוס, שלא ברור איך הוא נוצר), קשטן יכל לבצע את החילוף הזה רק מהדקה ה75. ובמקרה זה גם מה שקרה, וגם הביא לשער ולנקודה. אין לנו שחקן, שהיה יכול לשחרר כזאת בעיטה מלבד תמוז (בעל כח מתפרץ עצום), בעיטה שהובילה לשער של בן שושן (שמאוחר יותר הראה רצון לקבל את כל התהילה. כנראה שהדיבורים על "אוחנה החדש" עלו לו לראש).

לסיכום, רוסיה, כמו שחשבתי, חלשה לא פחות מאיתנו. אם הינו עולים בגישה ועם ה11 הנכונים, הינו יכולים גם לנצח שם. מקווה שקשטן יסיק את המסקנות הנדרשות, ושבארץ נצליח לנצח לפחות אותה, כי נהיה חייבים ניצחון על אחת מ'שלוש הגדולות' של הבית.

ולסיום, ה11 שלדעתי איתם קשטן צריך לפתוח: אוואט (רק בגלל שאין שוער אחר, שהוא יציב ואתה יודע שהוא לא יכול כל שניה לעשות טעות); אפק (רק בגלל שאין מגן ימני אחר טוב יותר), בן יוסף, בן חיים, קייסי (כנ"ל כמו במקרה של אפק); קשר אחורי\בלם עם הסבה לקשר אחורי (הבעיה הגדולה של הנבחרת, לדעתי. לא באדיר!), עידן טל; טועמה (לא מאמין שזה יקרה, אבל נקווה לטוב. קטן צפוי לפתוח במקומו), בניון, בן שושן וקולואטי (לא ריאלי ממני לחשוב בכלל על תמוז ל11, כי זה לא יקרה כאשר הוא לא מקבל ויקבל יותר מדי דקות בבית"ר).

3. M_T_A Member

אני די מסכים איתך. במקום שנעלה עם הרכב ומערך לא טובים ונתקן במהלך המשחק(מה שמזכיר את הטורניר הקודם), קשטן צריך ללמוד מהטעויות ופתוח את המשחק כמו שצריך.
    התבנית הקבועה הזאת של לשחק חרא במחצית הראשונה, לקבל גול, לעשות חילופים ולהשוות יצאה מכל החורים.
    קשטן צריך לעבור ל4-4-2 ולעלות למשחק הקרוב מול קרואטיה כשהמטרה היחידה היא לנצח, ולשים זין אחד גדול על זה שקרואטיה טובה יותר, כי יש לנו יותר מדי רגשי נחיתות ובלי ניצחונות ביתיים לא נעלה בחיים.

4. flash Member

מסכים עם כל מילה, ואני רוצה להוסיף. קשטן חייב לעלות במשחק הבא במערך יותר התקפי, כי עם אפק בניון וקולאוטי בלבד בהתקפה לא הגענו לכלום. יש לנו כל כך הרבה אופציות מול קרואטיה, בן שושן קטן תמוז ארבייטמן בלילי זנדברג טועמה, לדעתי שניים מהם (אבל עם הגיון, תמוז/ארביימן/בלילי, או אף אחד מהם) חייבים לפתוח עם בניון וקולאוטי, וזה משאיר שני קשרים אחוריים, אלברמן מוכיח שוב ושוב שהוא עדיף על באדיר. טל בניון וקולאוטי בטוחים, השאר לפי היכולת סמוך למשחק. בכל מקרה, את בניון הייתי שם רק באמצע, ככה הוא משחק בווסטהאם והוא טוב שם, כשהוא באגף קשה לו להוביל את המשחק.

5. Love Is Red Member

לדעתי הנבחרת צריכה לשחק ברכב כזה בשער לשים את אוואט (מה לעשות לדעתי הוא השוער הכי טוב שלנו כיום) בהגנה לשחק עם אומרי אפק טל בן חיים בן יוסף (בלם פי אלף על גרשון) ואדורם קייסי (המגן השמאלי הנורמלי היחידי) בקישור אנחנו צריכים לשחק עם סלים טועמה גל אלברמן יוסי בניון ועידן טל ובהתקפה לשחק עם טוטו תמוז וקולאוטי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/10/06
  6. Emil Member

אני דווקא חושב שהבעיה הפוכה. יש פה יותר מדי אנשים שממעיטים ביכולת שלנו.

אם נבחרת אנגליה היתה כובשת שער כמו של יחיאל ברבע גמר המונדיאל, כולם היו מדברים על הנגיחות המדהימות של למפארד, ועל איזה נוגח אדיר הוא, כי הוא הצליח לנגוח לחיבורים ברוורס מ15 מטר.

ומה זה בדיוק "התחת של אברם"? זה קונספציה כלשהי? כי לדעתי אפשר לקרוא לזה "אופי", נבחרת שלא נשברת ומתייאשת דקה 70. ה0-0 נגד צרפת גם לא נבע מהתחת של אברם, השער ב1-1 מול אירלנד לא היה 'פוקס' (קשה לקרוא לבעיטה מכוונת לשער פוקס, לדעתי), הסלאלומים של יוסי נגד קפריסין ושוויץ הם יכולת אישית נטו ובטח המזל לא אחראי להם. אז די קשה לי להבין על מה אתה מדבר. שלוש שנים ו11 (?) משחקים ללא הפסד במסגרות רשמיות, תוך כדי משחקים נגד רוסיה, צרפת, אירלנד ושוויץ די מדברים בעד עצמם, ומה שלא תגיד לא כל כך ישנה את זה ... אלו הן עובדות בשטח.

בקשר להשוואה בנינו לבין מקדוניה. אם אתה מתעקש:

נבחרת מקדוניה במוקדמות היורו:
    משחקים: 29
    ניצחונות: 5
    תיקו: 10
    הפסדים: 14
    (25 נק')
    מאזן שערים: 34-47, -13

נבחרת ישראל במוקדמות היורו:
    משחקים: 31
    ניצחונות: 11
    תיקו: 8
    הפסדים: 12
    (41 נק', נניח פחות שני משחקים, 35)
    מאזן שערים: 53-43, +10

המועדונים הבולטים ברשימת הקבוצות של שחקני נבחרת מקדוניה הם: לוצרן, אייטראכט פראנקפורט וגראסהופרס. בין השאר אפשר למצוא את בית"ר ירושלים ונצרת עלית.
    המועדונים הבולטים ברשימת הקבוצות של שחקני נבחרת ישראל הם: דפורטיבו לה קורוניה, ווסטהאם, בולטון, סטיווה בוקרשט. השאר מקבוצות ישראליות.

מצד שני, זה לא אומר הרבה...אם אנחנו מצפים מעצמנו להוציא נקודות נגד נבחרות "עדיפות", אין שום סיבה שנבחרות "נחותות" לא ישאפו לנקודות נגדנו. ולמרות הכל, אנחנו צריכים וחייבים לנצח את מקדוניה פעמיים אם יש לנו אי-אילו שאיפות להתמודד על כרטיס ליורו. (ויש לנו)

נערך לאחרונה ב: ‏9/10/06
  7. לא מצאתי כינוי Member

אמיל, יש קצת דברים לא נכונים במה שאתה אומר. דבר ראשון, אין כרגע לנבחרת מקדוניה שום שחקן שמשחק בבית"ר ירושלים או נצרת עילית, היה בשנה שעברה. כמו כן, חוץ מפרנקפורט ולוצרן שציינת, יש להם גם שחקנים באנרג'י קוטבוס, לאציו, בוראספור, ומיינץ. בהחלט לא מאריות הכדורגל האירופאיות, אבל בטח ובטח שהקבוצות האלו טובות בכמה ובכמה דרגות על הקבוצות שיש לנו בליגה הישראלית.

8. SeRgInHo Member

דבר ראשון חוץ מאוואט ובן חיים, אין לנו שחקנים שמשחקים ברמה אירופית הכי גבוהה. אם אתה קורה לבניון כזה אז אתה מאד טועה. בשנה וקצת שהוא בווסט האם הוא נ[כשל! כקשר התקפי כמה הוא הבקיע בשנה שעברה תזכיר לי? ועל השנה בכלל אין מה לדבר.
    חלוץ של מקדוניה הוא שחקן שפותח בהרכב של אחת הקבוצות המפוארות באיטליה. חוץ מזה נהרבה משחקניה משחקים בגרמניה, כמו שהזכיר המשתמש שמעלי.

עצם העובדה שלא עלינו למונדיאל כשכל שלושת הנבחרות שנמצאו בדרג גבוה מאיתנו הציגו יכולת כ"כ עלובה וחלשה, אומרת הכל. אנחנו פשוט קטנים וחלשים, ופשוט לא תלויים בעצמנו.

כמו שאמרתי, אני לוקח בשתי הידים את 4 הנקודות מול מקדוניה. משום מה, יש לי הרגשה שניקח נקודה פחות(אם לא יותר).
    חלאס עם השטויות! אנחנו לא יותר טובים ממקדוניה! כרגע הם נמצאים במצב הרבה יותר טוב מאיתנו. אם היה לנו את לוח המשחקים שלה, אני בספק רב אם היינו כרגע עם ארבע נקודות כמוהם.

9. מיכל3 Member

בכל ההשוואה הזאת בין מקדוניה לבין ישראל, אם תשים לב חלק מהשחקנים שלנו שמשחקים בחו"ל רואים
    בעיקר ספסל ולא דשא. כמו שזה נראה, שתי הנבחרות דיי שוות כרגע ויש 4 נבחרות שמתמודדות על המקום
    השני, כולל מקדוניה. אמיל-מה זה שווה להוציא תיקו כל משחק ולא לעלות למונדיאל בסופו של דבר? והדרך
    שהוצאנו את התיקו האלה, הייתה בד"כ בצורה מכוערת והמון מזל. במשחק נגד אירלנד היה צריך להגמר
    6-2 לאירלנד, אבל המזל היה איתנו והצלחנו לחזור משום מקום. גם במשחק נגד שוויץ בחוץ, לא עשינו
    שום התקפה עד הגול המזליקי של קייסי. ככה גם היה ברוסיה שלשום, מחצית ראשונה גרועה..רוסיה רק
    תקפה, מחצית שניה חל טיפה שיפור ויש לישראל מזל שיש לה מאמן שיודע להבחין טוב בנקודות התורפה
    שלה. אם ישראל תמשיך לשחק ככה ותסתמך על הגולים המקריים האלה תהיה בטוח ששוב לא נשיג את
    המטרה.

10. פאביו Member

סרגיניו
    אני חותם לך שאם היה לנו את לוח המשחקים של מקדוניה היו לנו גם 4 נק'
    ניצחון באטסוניה כבר השגנו, בבית לאנגליה בחיים לא הינו מפסידים, נניח 1-1 כזה ובחוץ עוד תיקו אני לא פוסל בכלל, האנגלים זה בלוף אחד גדול.

לגבי מקדוניה, אותה נפגוש במשחק חוץ רק בשלהי יוני 07.
    עד אז יש לך לעבור את קרואטיה בבית, אנגליה בבית ואסטוניה בבית...חובה לפחות להוציא מ3 אלה 7 נק, אם עשינו 7 אפשר להתחיל לדבר על עלייה...
    ביוני אנחנו בחוץ מול מקדוניה וכעבור 4 ימים באנדורה, אני מאמין ש4 נק בכיס שלנו במקרה הגרוע בשבוע ההוא.
    ספטמבר, בוומבלי מול אנגליה[אם עוד יש לנו סיכוי לעלות אני נוסע] הצפי להפסד בטח ובטח שלאנגליה יהיה על מה לשחק.
    אוקטובר 07, בזאגרב נקוה לסחוט תיקו ,שוב בפוקס.
    ונובמבר 07 הוא סיום הקמפיין מול רוסיה בבית[אני מאמין שעד אז כבר תאבד כל סיכוי לעלות ולכן ניהיה חייבים לנצח אותה] ומסיימים מול מקודניה שרק תבוא להרוס לנו עלייה היסטורית ליורו 08.

שורה תחתונה, בואו נסתכל אל ה15.11.06, קרואטיה בר''ג 45 אלף צופים, המטרה-ניצחון!

11. M_T_A Member

בניון נכשל בעונה שעברה? ממתי אפשר למדוד קשר התקפי לפי סטטיסטיקה?
    היו לו כמה גולים מדהימים, בישולים יפים ובכלל הוא היה השחקן הכי חשוב בווסטהאם וכל המשחק עבר דרכו.
    השנה זה דבר אחר לגמרי, ווסטהאם במשבר קשה מתחילת העונה, וגם טבז ומסצ'ראנו מההרכב הראשון של נבחרת ארגנטינה, שחקנים שהם כמה רמות מעל בניון מאכזבים לא פחות ממנו וכל הקבוצה על הפנים.
    אתה קונה 4 נקודות מול מקדוניה? חשיבה לוזרית ותבוסתנית כזאת לא ראיתי כבר הרבה זמן...
    גם קשה לי להבין את ההיגיון, אתה מודע לזה שעם פחות מ18 נקודות מכל 3 הקטנות לא נעלה ליורו כן?

12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הוא נבחר לנבחרת השנה בפרמייר ליג על מה אתה מדבר? נכון שהבחירה הזאת לא ממש מוצדקת והיו שחקנים באנגליה שהגיע להם יותר להיבחר אבל עדיין... זה אומר משהו....

13. SeRgInHo Member

אתה קנית את הנקודה מול רוסיה, אירלנד, שוויץ וצרפת? כזאת חשיבה לוזרית בחיים לא ראיתי! מתי תתחילו להבין שעולים ליורו מול הגדולות ולא מול הקטנת?
    איזה צהובון בחר אותו?

14. M_T_A Member

מתי אמרתי שקניתי אותם? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx
    אני קונה תיקו רק במשחקי חוץ מול קבוצות טובות מאיתנו כמו צרפת, אירלנד, אנגליה וקרואטיה. מול שוויץ לא וגם מול רוסיה אמרתי בדיון הזה לפני המשחק שתיקו לא יהיה רע אבל אנחנו צריכים לנצח.
    בבית אני בחיים לא קונה נקודה.
    אם ישאלו אותי לפני המשחק הביתי מול אנגליה אם אני קונה תיקו או סיכוי של 50-50 לניצחון או הפסד, לא הייתי מהסס ללכת על האפשרות השניה.
    וליורו עולים מול כל הקבוצות. זה שאנגליה איבדה נקודות מול מקדוניה כבר אומר שאנחנו חייבים לנצל את זה ולקחת מהמקדונים את כל ה6

15. לירן מנהל כללי מנהל כללי

דווקא סקיי נראה לי.