נבחרת ישראל ::תם הקמפיין, מקום רביעי עם 23 נקודות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה עד המוות, ‏24/1/06.

1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי קלימי סבן היה השחקן מספר 1 של ישראל במחצית הראשונה. הוא פשוט שרף את הקו התקפה אחר התקפה. השיתוף פעולה שלו עם עומרי אפק באגף ימין זה הדבר היחידי שאפשר לציין לטובה במשחק של נבחרת ישראל במחצית הראשונה.

2. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלוהים האם האורות חשכו באגף ימין במהלך כל המחצית הראשונה? סבן היה נורא, ז'ירקוב עשה ממנו צחוק ורוסיה עשתה מה שהיא רצתה במחצית שלנו, תראו שידור חוזר אם יהיה, סבן כל פעם מאחר ורודף אחרי ז'ירקוב, כל עלייה שלו למעלה הצריכה ירידה להגנה של אפק שהעבירה בי צמרורת גם ככה. ועם כל הכבוד לשיתוף הפעולה בינהם, גם עמרי אפק לא בדיוק היה עילוי למרות הופעה מפתיעה כמגן ימני במחצית השנייה. הבנאדם פשוט לא יודע להרים כדור, אז כל מה שיש לנו בתור עומרי אפק בקישור זה שחקן שיכול לתת קטנה ולרוץ אחריה בתקווה שהתרגיל הזה יספיק כדי לעבור יותר משחקן ישנוני אחד. יש לנו מיליון שחקנים שיכולים לשחק יותר טוב בעמדה הזאת, החל ממליקסון וורמוט ועד לירן כהן אפילו, שאמנם צריך קודם לייצב את עצמו בהרכב הפותח אצלינו לפני הנבחרת.

ביום רביעי אנגליה וקרואטיה נפגשות למשחק קריטי עבורינו, צריך לקוות שהאנגלים לא יפסידו נקודות פעמיים בשבוע, שני הפחדים הכי גדולים שלי בבית הזה זה א' - שאנחנו לא ניקח נקודות לאנגלים בניגוד לאחרים וב' - מקדוניה, אבל פרה פרה.

3. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

קלימי סבן לא היה כזה גרוע כמו שאתה מצייר אותו וזה שהוא עלה למעלה וגרם לעומרי אפק לרדת זה לא מצביע על כלום. ההפך, זה נראה על תיאום ביניהם. לעשות התקפה זה לא פחות חשוב מלעשות הגנה. לא פעם ולא פעמיים ראינו במכבי חיפה של שנה שעברה את אלון חרזי עולה למעלה ואת גוסטבו בוקולי מחפה עליו בהגנה. ככה משחקים כדורגל היום, עם המגינים. ואם אתה רוצה לדעת היכן חשכו האורות, תסתכל באגף שמאל של הנבחרת.

4. Noffar Member

סבן היה מצוין.
    אני חושבת שבאדיר שיחק גרוע יש הרבה יותר טובים ממנו שראויים לפתוח בהרכב.
    בקשר להגנה,שמעון גרשון לא מתאים לפתוח בהרכב,תומר בן יוסף כיום הרבה יותר טוב ממנו.

5. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

באדיר באמת היה חושך,אני חושב שאפשר לוותר עליו בהרכב הפותח כבר שלא נדבר על הזמרת שהיה
    כרגיל גרוע[לפחות הוא לא שם גול עצמי אתמול].
    סבן היה סביר,היו לו המון פעולות טובות ומצד שני כמה פעמים הוא איבד כדור בצורה טיפשית
    בהתקפה שלנו.

6. Spanish Weapon Member

אני באמת חושב שהגיע הזמן להפסיק להחזיק כל כך הרבה משמעון גרשון.
    אוקיי, הוא מתאים לרמה הישראלית , לחלוצים האיטיים וסגנון המשחק השבלוני בליגה, אבל במסגרות בינלאומיות מול נבחרות חזקות הוא לא מתאים.
    בכדורגל הדינמי של היום , בלמים צריכים להיות מהירים ושמעון גרשון מאוד איטי ואין ספק שהשער של ארשבין נבע מהאיטיות של גרשון.
    בן יוסף מבסס את מעמדו כבלם הנבחרת הבוגרת של ישראל למרות שלא הייתי פוסל לזמן את דקל קינן למשחק מול קרואטיה בעוד חודש.

7. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

לומר שסבן היה טוב זה כמו לומר שאוואט הציל אותנו באירלנד, זה רק חצי נחמה לכפר על הבעיות שאתה יוצר בעצמך, בכל פעם שסבן נאלץ לדפוק ספרינט בחזרה זה כי ז'ירקוב שוב ברח לו בלי שהוא שם לב. אני חס וחלילה לא מגנה את התנועה קדימה שכל מגן בימינו חייב לעשות, אבל אם אתה יודע שאתה בקושי מספיק אחרי השחקן שלך גם ככה, למה לברוח קדימה כשאתה יודע שמי שיחליף אותך בעמדה הרבה יותר איטי וכבד ממך? אני תומך גדול של סבן באגף ימין כי אני חושב שהוא הדבר הכי טוב שיש לנו בעמדה הזאת כרגע (אם כי שפונגין כבר באופק), אבל נבחרת פחות פראיירית הייתה גורמת לחגיגות באגף הזה גם להתבטא על לוח התוצאות.

דווקא העליום על באדיר פחות מובן, לומר שהוא גרוע ושצריך להדיח אותו מההרכב זה מוגזם, זה היה בסה"כ משחק חלש אחד, מה אתם קופצים. אם כי גם אני מעדיף את אלברמן וטל ביחד, פשוט כי לדעתי הם לא נופלים מבאדיר בשום פרמטר הגנתי ושניהם עולים עליו מבחינה התקפית, אבל ככה להיכנס באחד השחקנים היותר יציבים בנבחרת בשנים האחרונות?

לגבי שמעון גרשון - אני טוען כבר שנתיים-שלוש שהוא רק נזק לנבחרת, הנורה האדומה נדלקה עוד עם השער ההוא של הרצוג בר"ג ומאז היא דולקת כל הזמן. הוא איטי, כבד, ואם זה מספיק לו בארץ זה בטח לא מספיק באירופה, אין לו איזה משחק ראש מדהים, חוסן גופני או יכולת תיקול יוצאת דופן שיכולה לכפות על כל המגרעות שלו. חוץ מזה שהוא גם מגושם.

8. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה ששנה שעברה הוא היה יציב או לפני שנתיים הוא היה יציב זה לא אומר שהוא צריך לפתוח עכשיו
    בנבחרת,במשחקים שהוא שיחק בנבחרת אצל קשטן הוא שיחק חלש וראיתי אותו בעוד 2 משחקי ליגה
    וזה ממש לא אותו באדיר של פעם,יש כבר אופציות יותר טובות ממנו והסיבה היחידה שהוא פותח בהרכב
    זה קשטן.

9. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

ובכל זאת - גרשון אחד מהבייביז של קשטן והוא נזרק לספסל, עושה רושם שלקשטן בכל זאת נשארה טיפת מקצוענות (אגב גרשון בעצמו אמר שהוא מופתע שהוא הוחלף, עד כמה עיוור אפשר להיות?).

10. Spanish Weapon Member

באדיר לא היה הבעיה אתמול של הנבחרת , דווקא הוא יחסית הראה שקט וניסיון.
    הוא ואלברמן יוצאים חוליית קישור אחורי לא רעה בכלל.

אם אתה מכיר קשרים אחוריים טובים יותר ממנו ולאברמן אני אשמח לשמוע.

11. HapoelMyLife Member

מסכימה.
    אגב לטעמי רוב השחקנים שאצלנו בארץ נחשבים לכוכבים ושטויות כאלה לא הרשימו ממש במדי הנבחרת [להוציא מן הכלל את יוסי בניון].
    אה ודקל קינן הוא יותר מוכשר מגרשון.

12. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

צריך לשחק עם עידן טל בתפקיד הזה,באדיר אולי לא היה הבעיה אתמול אבל הוא גם לא היה הפיתרון,סתם
    שחקן שלא עשה משהו מיוחד,בכלל לא ראיתי אותו על המגרש.

החלק האחורי של הקישור צריך להיות אלברמן וטל שלידם זנדברג ועוד איזה קשר מוכשר מאלה שיש
    לנו בליגה.

13. HapoelMyLife Member

באדיר כבר הרבה זמן לא מוכיח את עצמו בנבחרת וחבל...

14. נדב מיכאלי Member

לא ראיתי את כל המשחק,ראיתי 75 דקות ולא ממש נהניתי.
    המחצית הראשונה היתה זוועתית ,ישראל לא היתה קיימת במחצית הראשונה.
    אני לא מבין את ההתעקשות של קשטן לשים את באדיר למרות שהוא חלש ,ובמשחק הבא אם גרשון ימשיך ביכולת הזאת אפשר לשים גם אותו על הספסל.
    במחצית השניה הגיע שיפור,לא ראיתי את הגול של בן שושן אבל אני שמח שהוא שוב כבש שער חשוב (השחקן הזה הופך לשחקן של רגעים מכריעים) ושתמוז בישל.
    אפשר לחייך מהתוצאה ,אפשר לחייך מזה שישראל כבר 3 שנים לא הפסידה באף משחק רישמי,הישג השמור רק לה מכל נבחרות העולם,אי אפשר לחייך מהיכולת בינתיים.

15. HapoelMyLife Member

אפשר לחייך אבל כמה אפשר להסתמך על המזל שלנו בלחלץ תוצאות תיקו?