נבחרת ישראל: קשטן הוא המאמן

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י משוגע בירוק, ‏26/10/05.

1. Igi Member

תגיד לי מה זה משנה לך אם זה תרגיל או לא? העיקר שהוא התפטר.

בכל מקרה, צעד נבון של גרנט. דווקא שראיתי את ההודעה הייתי די מרוצה.. ולא חשבתי שאני ירגיש כך.
    עבור בית"ר כמובן זה צעד אדיר.. שלקבוצה הכל כך מסכנה שלהם בשנים האחרונות סופסוף יהיה סיכוי באמת להיות במקום שמגיע לה. ועם גרנט בתור מאמן ועם התמיכה מצד אוהדי בית"ר אני מאמין שהם יגיעו רחוק בשנה הבאה.
    אני לא חושב שאברם ישחק בבית"ר כמו בנבחרת... יש לו בסה"כ חלוצים לא רעים, הם רק צריכים שיטה.. כי בתקופת אוחנה זה פשוט היה "נרחיק כדור לעבר אסולין ונראה מה יקרה..."

בקשר לנבחרת.. לא ידעתי שטופמולר מועמד. אם אכן יש אפשרות ריאלית אני רוצה לראות אותו בנבחרת.

2. Alexander Hleb Member

אני בטוח שיש בהתאחדות תחושת הקלה גדולה מאוד. ירד להם הכאב ראש של להחליט אם להשאיר את גרנט.
    אני הייתי בעד שגרנט ימשיך, אבל אפשר להבין למה הוא התפטר אחרי כל הדברים שרצו בתקשורת בתוספת לכך שהוא לא ממש קיבל גב מהבוסים שלו שרק דחו את ההחלטה אם להשאיר אותו,זה מראה על חוסר אמון מצידם. לדעתי זהו יום די מביך לכדורגל הישראלי.

בעניין טופמולר, אני מסכים עם מה שאבי מלר כתב כאן בפורום פעם:

גם אם טופמולר יבוא וכולכם תקפצו משמחה, אל תשכחו שהוא פה בגלל התוצאות שגרנט הביא, ושאנחנו נבחרת עם שם רק בגלל הקמפיין האחרון שגרנט הוביל.

3. robson Member

עם כל הכבוד לגרנט ועתידו שזה בהחלט נושא מעניין מאוד האישו כאן הוא נבחרת ישראל ואיך שהיא נראית תחת הנהגתו של העסקן איצ'ה וחבר מרעיו..
    חורה לי שההתאחדות לכדורגל מנוהלת כמו שפיצוציה לא הייתה מרשה לעצמה ופה עוד מדובר בכספי ציבור, היה כל כך קשה להודיע שלא דנים כרגע על מינוי מאמן חדש ולהרגיע את כל העינינים? אבל לא הרי יש לנו את איצ'ה שעדיין אין לי מושג מה הוא עושה מ7 בבוקר במשרדי ההתאחדות חוץ מללקק לרונית תירוש ולשרה שלה שלא משתינות לכיוון שלו..

4. נדב מיכאלי Member

איצ'ה מנחם הוא ביזיון לכדורגל הישראלי ולא מתקרב לקרסוליים של גברי לוי.
    איצ'ה מנחם החל את מחול השדים הזה כשכל יום דחה את ההחלטה שלו לגבי זהותו של המאמן הלאומי.
    הוא רוצה את גרנט?בבקשה -הוא היה צריך להודיע לו !
    הוא רוצה את קשטן?אין בעיה -תודיע לקשטן !
    הוא רוצה מאמן זר ? תודיע לכל המועמדים הישראלים שהמועמדות שלהם נפסלת !
    אבל אי אפשר למשוך את זה כל יום עוד ועוד ורק לחרטט .
    גרנט במקרה הזה עשה בשכל ,נמאס מכל מחול השדים הזה שיצא כבר מכל החורים.
    גרנט יכול להצליח ובענק בבית"ר ,הלוואי שיבוא.

5. robson Member

טעות שלי, גרנט לא התפטר לאלתר אלא רק הודיע שלא ימשיך אחרי תום החוזה שלו ביוני שנה הבאה..אכן כמו שחשבתי הוא לא יוותר כל כך בקלות על קרוב למיליון שקל..

אוהדי בית"ר יכולים לצאת מהמקלטים... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx

6. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל אני מבקש,לא משנה כמה איצ'ה גרוע לא צריך להחמיא אפילו בעקיפין לאיש השכונה גברי לוי,
    זה מפסיק טוב שלוי לא פה..עכשיו צריך להעיף את איצ'ה ולמצוא מישהו נורמלי שמבין בכדורגל
    ולא בריקודים או אוטובוסים...

דבר שני,באמת הגיע הזמן להתחיל להשקיע בנוער וזה דבר מאוד חשוב,אבל אני לא רואה שום קשר
    בין זה לבין הגעתו או אי הגעתו של טופמולר,נוער נוער...אבל צריך בכל זאת לנסות להעפיל לטורניר הבא..

7. נדב מיכאלי Member

גברי לוי עדיף על הפוץ שניקרא איצ'ה מנחם
    מעדיף את גברי פי מיליון על פני איצ'ה.

8. Paolo Maldini שחקן ותיקים

פשוט ביזיון איך שהכדורגל שלנו מתנהל

9. נדב מיכאלי Member

או יותר נכון בידי מי הוא מנוהל.

10. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

זאת דיעה אישית,אבל בלי קשר לאיצ'ה,גברי לוי נכשל,הוא לא מתאים להיות מנהל ואסור שהוא יחזור
    לתפקיד בחיים.

11. John Barnes Member

2 במחיר אחד- גם גרנט מתפטר מהנבחרת, וגם הוא בדרך לבית"ר http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

אבל מה, גרנט שוב מסובב את כולם על האצבע הקטנה, והוא יוצא "נפגע" מכל הסיפור. התאחדות החלם שלנו שוב טעתה כאשר לא שיחררה אותו דקה אחרי המשחק הביזיוני מול איי פארו.

12. Hammers Fan Member

אני ממעט להגיב בפורום הישראלי, אבל כל הפרשייה הזו מנעה ממני להתאפק.

אני לא מחובר לכדורגל בארץ כפי שאני מחובר לכדורגל באנגליה, אבל יש משהו בנבחרת מעבר לכדורגל שתמיד הכניס אותי לטירוף, אולי הפטריוטיות, אולי גילויי השנאה מצד מדיניות אחרות שמתמודדות נגדו (ע"ע המשחק בשוויץ). אבל רצף האירועים בנבחרת בשנה האחרונה הוכיחו לי סופית שהענף מנוהל באופן שמתאים לא יותר מלרפובליקת בננות. פשוט ביזיון אחד גדול ומתמשך.

סוף סוף מונה לנבחרת מאמן רציני, שקוע, מחוייב ומגמתי, מאמן שעובד בהתאם לכלים שלו, מאמן עם אופי, מאמן שעושה את שיעורי הבית שלו, מנצל את היתרונות שלו והחסרונות של היריב באופן ששואף למקסימום. קיבלנו בית קשה יותר מכל אלו שקיבלנו בשנים האחרונות, שכלל שלוש נבחרות פנטסטיות עם ניסיון רב בטורנירים בינלאומיים ושחקנים מהליגות האירופאיות הבכירות ביותר, ואחנו עם שניים וחצי שחקנים באירופה והשאר אוכלי חינם בליגת העל-הפנים, הצלחנו לחזור בלתי מנוצחים. פעם היינו מאבדים שתי נקודות כבר בנתב"ג, בקמפיין הזה חוללנו פלאים, חזרנו מ2-0 אירלנד, דחקנו את צרפת לבונקר ברמת גן, וניצחנו בקפריסין לאחר שכל מאמן אחר נכשל באי השכן.

18 פאקינג נקודות וכל מה שאנחנו שומעים זה ביקורת ושנאה! איפה עוד בגלובוס נראו סצינות מביכות כמו אלו כשבהמות צרות עין כמו שלמה שרף ואבי רצון קוטלות ללא בסיס ועל רקע אישי את המאמן? מאיפה יש לשחקנים את הבושה לכתוב טורים בעיתונות נגד המאמן שלהם? לברוח באמצע קמפיין לספרד? והקש ששבר את גב הגמל- שחקן אחד קטן ומשותן שתופס מעצמו מארדונה שמחליט לנהל מסע צלב כנגד המאמן הלאומי כנקמה על כך שהעיז 'ברב חוצפתו' לא לזמן אותו?

איפה נראה יו"ר התאחדות כל כך חלש וחסר חוט שדרה שמחזיק מדינה שלמה על הזרת לגבי חידוש או התרת חוזה של מאמן שלא הפסיד משחק אחד בקמפיין אירופאי מאתגר? ביזיון אחד גדול.

מתי כבר יבינו שנבחרת, בדיוק כמו קבוצה בתקופת מעבר ובנייה, זקוקה יותר מכל ליציבות הנהלתית, לדמות חזקה שתכתיב את המהלכים ללא יכולת של אף גורם חיצוני לערער? מתי כבר יבינו שאנחנו לא ברזיל, לא איטליה ואפילו לא בולגריה מבחינת כלים? אנחנו לא בין 32 הנבחרות הטובות בעולם וגם לא בין ה16 הטובות באירופה, אז למה זה מובן מאליו שאנחנו אמורים לעלות לכל טורניר בלי קשר לזהות היריבות שעומדות לפנינו? מתי כבר נפסיק עם ההשוואות הטפשיות ליוון, טורקיה או אפילו פולין, שלא רואות אותנו ממטר מבחינת רצינות, השקעת משאבים, פוטנציאל וטיפוח נוער?

השתלשלות האירועים הכל כך מביכה הזו הבנתי שני דברים מצערים:

1. כל עוד התאחדות הכדורגל בישראל תמשיך להתנהל על ידי אינטרסנטים לא מקצוענים באווירת שוק בשר ומנטליות שנותנת לגיטימציה להחלפת מאמנים ושחקנים כמו גרביים- לא נעלה בחיים למונדיאל או ליורו.

2. גם אם חוזה מוריניו בכבודו ובעצמו יקח על עצמו את משרת מאמן נבחרת ישראל, תוך זמן קצר כל חיות הטרף יתפלו גם עליו. אבי רצון, שלמה שרף, רון קופמן ושאר הדבילים ימשיכו להסיט נגדו ולהחזיר אותנו כל פעם מחדש לנקודת האפס בכל סטיואציה אפשרית, טובה ככל שתהיה.

עצוב.

13. Igi Member

אתה צודק בכל מה שאמרת.
    רוב העם שלנו מורכב מאנשים מפונקים ששום דבר לא טוב להם ותמיד יחפשו את הרע...

14. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

טוב כדי שאנשים לא ייכנסו פה יותר מידי לספקולציות חסרות תכלית הנה כמה פרטים על קלאוס טופמולר:
    1. כמו שמיכאל אמר, בזמנו הוא זכה להצלחה כבירה עם לברקוזן אחריי שקודמו בתפקיד כריסטוף דאום השאיר לו קבוצה לתפארת עם שחקנים כמו : לוסיו ,שניידר,רמלאו,באלאק ,אמרסון , זה רוברטו רוברט קובאץ, עם נוייביל וברבטוב בחוד קטלני ועוד......
    ברגע שהקבוצה הזאת התפרקה אחריי העזיבות של מיכאל באלאק ,זה רוברטו ואמרסון נפלה באייר לברקוזן כ"כ עמוק שהיא כמעט נשרה ליגה!
    2. טופמולר בכלל לא משחק הגנתי להיפך, הסיגנון משלק שלו מאד התקפי( אפילו את ה 4-3-3 הוא מאד אוהב).
    3. הוא לא אימן אחר כך את נירנברג, אלא את המבורג, ובסיכומו של עניין נכשל.
    4. הוא מאמן טוב לקבוצה טובה( כמו הולנד למשל).
    5. מאז המבורג לפניי שנתיים בערך הוא לא אימן, ואין עליו חוות דעת כ"כ טובה בגרמניה.
    6. אחריי שעזב את המבורג , הגיע מאמן אחר תומאס דול שמשך את המבורג כלפיי מעלה עם אותו סגל שחקנים.
    7. לדעתי הוא ברמה של נילסן.
    8. יש כ"כ הרבה מאמנים גרמנים בכירים שמתאימים לנו יותר( מתיאס זאמר, אוטמאר היצפלד http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx וכו) למה דווקא הוא http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx
    9. אני מאד מקווה שהוא לא יהיה.
    10. אני מאד מאד מקווה שהוא לא יהיה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/10/05
  15. burning soil Member

זה לא משנה אם גרנט צריך היה ללכת או להישאר.
    הדברים נעשו בצורה לא תרבותית ויפה,היה אפשר לנהוג בדרך יותר מכובדת.