נבחרת ישראל: קמפיין מאכזב נוסף הסתיים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏2/9/12.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Love Is Red Member

יופי וראית מה הלשחק התקפי עזר לנו נאדה...

נכון שמול איי פארו היינו צריכים להביס אותם, אבל איזה כלים התקפיים היו לו אז?
    תן לו את כל הכלים ההתקפיים שיש היום והוא מביס את איי פארו...
    אתה צריך לזכור שהיה מדובר בעידן שאחריי הפרישה של ברקוביץ' וחבריו, והיחידים ששיחקו התקפי בצורה טובה היה בניון שהיה שעוד היה פנומן אז ונמני שהגיע לגיל מבוגר.

תראה עם כל הכלים ההתקפיים שלנו אתה מובס ברוסיה, מושפל מול אזרבייג'ן ומשיג תיקו מול פורטוגל, העניין הוא שבתקופת גרנט לא היינו מובסים בקלות מול רוסיה...

וכן קמפיין ללא הפסדים זאת התקדמות...
    קמפיין שהוא עקף את אירלנד שהייתה אז נבחרת חזקה מאיתנו, והיה רחוק שער אירלנדי מול צרפת מלעלות מהמקום הראשון לפאקינג מונדיאל, זה מאמן שעשה את העבודה, וזה שירדו עליו, זה כי רוצים לראות פה את נבחרת ברזיל.
    אז אני רוצה לראות פה נבחרת ישראל שנלחמת ושורפת את המגרשו נראית מצוין, ולא נבחרת שרצה כמו חבורה של נרקומנים במשחק חשוב...

נבחרת שתתן את התחת עד הרגע האחרון, זה כל כך הרבה לבקש?
    לא ביקשתי לעלות למונדיאל, לא ביקשתי לעלות ליורו, לא ביקשתי אפילו לסיים במקום כלשהו מראש, ביקשתי לראות נבחרת שאני אתגאה ואגיד: "זאת הנבחרת של המדינה שלי, נבחרת ישראל!"

2. קשר שמאלי Member

נערך לאחרונה ב: ‏8/9/13
  3. Landon Donovan Member

נו, זאת הנקודה. יגיע מאמן כמו גרנט, הנבחרת תשחק כדורגל אפור, תשיג תוצאות מכובדות ותפספס בקצת את המונדיאל. יבואו כולם ויגידו - גם כדורגל רע וגם לא עלינו למונדיאל? אם לא עולים אז לפחות שהנבחרת תראה טוב. ואז יביאו מאמן שמשחק התקפי, הנבחרת תשחק יפה לפעמים, אבל התוצאות יהיו פחות טובות. אז כולם יגידו - היינו יותר קרובים עם כדורגל אפור, ויביאו מאמן כמו גרנט. וחוזר חלילה.

אתה ממש נתלה באילנות גבוהים...

4. yakar Member

הבעיה היא - שמאמן נבחרת לא אמור להיות עם אותן יכולות של מאמן קבוצה.
    גוטמן מאמן מצווין. הבעיה שלו בנבחרת הוא שיש לו שיטה מאוד ברורה - ואי אפשר להנחיל שיטה ב2 וחצי אימונים בחודשיים.

צריך מאמן שפשוט יודע לבחור את ההרכב הטוב ביותר באותו הרגע, בנוסף יודע להציב טקטיקה והוראות טקטיות מתאימות בצורה הכי טובה. ( ולא דברים כבדים שלוקח זמן לקלוט)

5. Love Is Red Member

אז אולי תגיד לי אתה מה צריך לעשות?
    אני מדבר על הזמן הקרוב, כי ברור לך שתמיד יהיו ציפיות מהנבחרת הזאת...
    לטווח הרחוק צריך לעשות תוכנית ומהר ומילדים בגיל 6 ומעלה, אבל בטווח הקרוב מה הייתה עושה?
    אולי צריך מאמן שהוא גם הגנתי וגם התקפי?
    שיכין את הנבחרת לפי המשחקים עצמם, מול נבחרת כמו פורטוגל ורוסיה הגנה ומול נבחרת כמו האזרים התקפה, אבל במקביל שיזמן את השחקנים הכי טובים ולא יזמן לפי החשק שלו...

מה שאותי אישית מחרפן שזה שפעם השחקנים הישראלים הדומננטים היו דומננטים לכמה שנים, היום כל אחד נהיה לי כדורגלן מדהים ומגיע איכשהו במזל לאירופה ונחשב לכדורגלן טוב אבל אז אי אפשר לדעת מי הכי טוב ומי לא.

גם משהו שמקשה...
    הקשה על פרננדז ומקשה על גוטמן...

6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי זה אלעד בונפלד?

עם כל הכבוד למוליכת הטבלה הפועל ב"ש(ששלחה אתמול את 2 השחקנים הטובים בנבחרת למען האמת) הכדורגל הישראלי ממש לא סובב סביבה. גיא לוי הוא מאמן שמתקשה לקבל ג'וב בליגה הלאומית אז אתה רוצה לשלוח אותו לנבחרת כי הוא הסתדר עם הקהל שלכם? איזה הישג גדול באמת...זה פורום כדורגל וכל אחד מוזמן לתת כאן את הדעה הפרטית שלו אבל יש גבול. גיא לוי? זה בדיוק כמו שקופמן הציע את שוקי החתול.

אני לא חושב שהבעיה היא המאמן - נילסן, אברם, קשטן, פרננדז וגוטמן כולם מאמנים טובים וראויים שבזמן המינוי היו הבחירה הרצויה שרוב העם רצה. מה יקרה עכשיו אם יחזירו את אברם או שימנו את רוני לוי? נקבל את אותו הדבר בערך וזה לא ישיג את המטרה שאנחנו רוצים. הגיע הזמן למנות מאמן על(רצוי זר) לכל הנבחרות לבנות נבחרת ל-8 שנים עם הגדרת מטרות ותחתיו יהיו מאמנים ישראלים מתאימים ולא חברים של לוזון, ברגע שהלחץ לעליה מיידית יירד ונראה נבחרת עם שיטה קבועה ודרך אולי ככה הקהל והאמונה יחזרו לנבחרת ויבנה כאן משהו בריא כי נכון להיום נבחרת ישראל בכדורגל היא מוצר רקוב שהרבה יותר קל ללעוג לו מאשר להתגאות בו, הציפיות גומרות אותנו והנבחרת נראית ברוב המקרים כמו גוויה, רק נגד פורטוגל במרץ ורוסיה לפני 6 שנים שהציפיות היו ברצפה ראינו משהו מהנבחרת ששיחקה כמו נבחרת בסדר גודל שלה - נבחרת קטנה שיודעת שהיא קטנה מחפשת לעקוץ ולא נבחרת קטנה שחושבת שהיא מינימום דרג 2 ומועמדת אוטומטית להעפיל לכל טורניר גדול.

7. Landon Donovan Member

לא צריך לשנות כלום. אני ממש לא אוהב את גוטמן, אבל בינתיים הנבחרת במקום השלישי בבית ומצליחה לעיתים גם להציג כדורגל ראוי, מבחינתי זה עמידה בכל הציפיות הריאליות. תנו לו להמשיך, אם נסיים במקום השלישי במוקדמות היורו נעלה לפליי-אוף, ועם קצת מזל גם לטורניר עצמו.

גם הפאניקה מתיקו ביתי עם אזרבייג'ן מוגזמת. הנה, למשל, רשימה חלקית של הנבחרות איתן סיימה נבחרת פורטוגל בתיקו ביתי במוקדמות בשנים האחרונות: קפריסין, אלבניה, צפון אירלנד, פינלנד. אף אחד לא חשב לשלוח את המאמן הביתה בגלל התוצאות הללו. נבחרת ספרד סיימה בתיקו ביתי מול פינלנד, ואף אחד לא ערף ראשים. במוקדמות היורו הקודם צרפת הפסידה בבית לבלרוס במשחק הפתיחה. אף אחד לא שלח את בלאן הביתה. אז סיימנו בתיקו מול אזרבייג'אן, ביג דיל.

8. eran levy Member

בספרד וגרמניה סטיית התקן היא הפסד פה ושם או תיקו פה ושם מול נבחרות חלשות. אצלנו סטיית התקן היא נצחון פה ושם או תיקו פה ושם על נבחרות חזקות. שם מודעים לכוח של הנבחרות, של השחקנים, ולרוב יודעים שסטיית תקן אינה חזות הכל, כאן מאמינים שהנבחרת שווה משהו מעבר למה שהיא ושסטיית התקן היא המראה העומדת מולנו.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לנגדון דונובן,
    לא שולחים הביתה מאמן שעולה לטורניר גדול...יש תמיד בדרך משחקים יותר חלשים והיום בעידן ש'נמושות' אירופה כבר לא בשר תותחים כמו בעבר קורה לפעמים שלא מנצים איזו נבחרת שעל הנייר הרבה פחות טובה. לא ישלחו עכשיו את לואי ואן חאל הביתה בגלל שלקחנו נקודה באסטוניה.

העניין הוא שישראל לא עולה לשום טורניר גדול. התיקו המכובד מול פורטוגל בבית הלכה כבר מזמן לאיבוד בגלל שני תיקו מול אזרבאייג'אן. אם המטרה של ישראל היא בנתיים להשאר בדרג ג' אז יש חשש לכישלון. אני לא אומר לפטר את גוטמן עכשיו, אבל ברור שאם נגמור מתחת למקום השלישי המאמן הולך הביתה.

נערך לאחרונה ב: ‏8/9/13
  10. eran levy Member

הרי זה כל כך פשוט, וכל כך קשה לקליטה. למה להיות בטופ של קבוצות המקום השלישי אינה מטרה נעלה יותר? אם ברור לכולם שהמקום השלישי ריאלי עבור ישראל (יש מי שמאמינים שגם זה לא סגור, וגם אז אנחנו מתנדנדים בין המקום השלישי לרביעי) צריך לרצות להיות הכי טובים בו, במקום שבו אנחנו רק עוד קבוצת כדורגל. מה לנו ולקבוצות במקום השני והראשון? עוד לא פגשתי קבצן שחי באושר עם דוגמנית על, עוד לא שמעתי על ילד בן 4 שנוהג במכונית.

11. Daresen Ark Member

נבחרת ישראל לא שייכת ל-16 הבכירות, גם לא ל-20. אין מה לצפות שהנבחרת תעלה מבית שיש בו את פורטוגל ורוסיה. אך העליהום קיים ובצדק, כי מדובר בנבחרת חלשה, כן גם אם עשתה צרות לנבחרות גדולות יותר - המשחק רק נותן עוד אינדיקציה לעד כמה הכדורגל הישראלי נשאר במקום, בעוד נבחרות חלשות מאוד שבעבר היה נהוג לנצח אותם בקלות, התקדמו ולו במעט עד כדי מצב שאפילו לנצח אותם זאת נהייתה משימה לא קלה לנבחרת הישראלית.

המשחק אתמול היה ביזיון לא רק בגלל התוצאה, אלא בגלל שהשחקנים נראו כבויים. המשחק התנהל כמו משחק ידידות. לא ככה עולים למגרש (בטח בהתחשב שהם משחקים בבית ועשרים אלף אנשים באו לראות אותם), זה לא רק שהשחקנים לא רצו לשטחים הנכונים, הם לא רצו מספיק לנצח.

12. Telkiyski Member

למה זה כזה נוראי ואיום אם אנחנו נשארנו אותה נבחרת נחמדה שהיינו גם לפני 15 שנה, בזמן שכל הנמושות התקדמו וצמצמו את הפער שלהן מאיתנו?

גם נבחרת אוסטריה פעם הייתה נותנת לנו בראש בלי בעיה ואחרי זה נצחנו אותם 5-0, דברים משתנים.
    כמו שערן כתב פה, זה שאסטוניה, לטביה או גיאוגיה עשו התקדמות לא מעיד במשהו על האפסיות שלנו.
    גם נורבגיה הייתה במונדיאל 98 וביורו 2000 ונצחה אפילו את ברזיל וספרד, ובטורניר הזה היא הפסידה בבית לאלבניה, אז מה זה כזה אסון?
    אנשים חושבים שאנחנו אמורים להיות באיזה גרף מתמיד של שיפור עד שבשלב כלשהו נתקבע על נבחרת ברמה של דנמרק או קרואטיה או משהו כזה, זה לא אמור לקרות כנראה, וזה עדיין לאסוף העולם. אני כבר הבנתי את זה והכרתי בזה.

13. EuropeGuy Member

אני נהנה לראות את הדיון שהתפתח כאן,
    אבל חשוב לציין שהדעות כאן נחלקות לשני סוגים,
    הדעה האחת מדברת על המצב העגום ועל ההשלמה עם כך שמצבנו נואש, כמי שמאזין ללהקה הנעימה שעל הטיטניק ומשלים עם כך שהספינה טובעת. רק אם כבר טביעה, שתהיה נעימה.

הדעה השנייה מדברת על המצב העגום אך לא מסרבת להסתפק בכך ומחפשת פתרונות,
    איך כן להתקדם, איך כן להפוך את הנבחרת הזו לכזו שהקהל יחזור לאהוב, איך כן לשפר אותה ובכלל את הכדורגל הישראלי, איך כן להפוך את הנבחרת לכזו שמאמנים שאומרים עליה כבר שנים שהיא משחקת באיטיות יהיה בידם גם לשנות את זה, ולא רק להגיד את זה.

אז הבנו אחרי 43 שנה, (או אחרי 14 שנה -אחרי אוסטריה) שאנחנו בעצם לא כאלה גדולים, שהיוצא מן הכלל היה הדור ההוא, שדרג 3 באירופה זו הרמה המקסימלית שלנו, ושהנחישות של השחקנים היום היא לא כשל אתמול, השאלות הם: איך משנים והאם בכלל מתכוונים לשנות.

14. Telkiyski Member

אם אני שייך לחלק הראשון לפי מה שתיארת פה אז אני רק אציין שאני לא חושב שהמצב שלנו נואש, אני פשוט משלים עם המצב כמו שהוא ולדעתי הוא לא כזה גרוע. אנחנו לא דנמרק ולא שוויץ אבל גם יותר טובים מלטביה, אסטוניה וגם מאזרבייג'ן, למרות שהפערים צומצמו ללא ספק.

ברור שחייבים לשאוף לשיפור ולהתקדמות, אבל המצב שלנו כרגע הוא לא כזה שמצדיק דיבורים רציניים שלנו על סיכויים לעלות, בטח לא בשיטת המוקדמות הנוכחית שמחייהת אותנו תמיד להתגבר על לחפות נבחרת אחת שטובה מאיתנו בצורה מובהקת.
    כשנעלה למשחק נבחרת עם 8 שחקנים בהרכב שמשחקים קבוע בקבוצות באירופה (והם לא חייבים להיות שחקני הרכב ביובנטוס וגם לא בטוטנהאם) אז יהיה לנו על מה לדבר.

תראו סגלים של נבחרות שעולות לפליאוף. תראו מאיזה קבוצות מגיעים השחקנים של נבחרת סרביה, תשוו את זה לישראל ותשאלו את עצמכם האם זה הגיוני שכשהם לא עולים אפילו לפליאוף אנחנו חושבים על על לעבור את פורטוגל בכלל.

ברור שעל הנייר היינו אמורים לנצח אתמול את אזרבאייג'ן, אבל זה גם לא כזה הזוי שהם הסתגרו פה ובסוף הוציאו תיקו, סתם בא לנו להרגיש טוב עם עצמינו מול הגויים. כמו ימי חמישי בנוקיה.

15. Landon Donovan Member

בדיוק. הרי לפי הגישה הזאת, שתמיד חייבים להשתפר, אנחנו אמורים להיות בסוף אלופי עולם, לא? למה שנעצור ברמה של דנמרק או קרואטיה אם אפשר להמשיך להשתפר ולהגיע לרמה של ברזיל או ספרד?

בחור אירופי, האנלוגיה שלך מפגרת.

מצב נושא:
הנושא נעול.