נבחרת ישראל: קמפיין מאכזב נוסף הסתיים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏2/9/12.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. invergado1 Member

חבר'ה אתם נסחפים קצת עם הנושא. אין לנבחרת שמץ של סיכוי ולו הקטן ביותר לנצח את פורטוגל ורוסיה.
    עם הכשרון של הכדורגלן הישראלי כבר 20 שנה אנחנו לא מנצחים משחקים במאני טיים.
    אנחנו פשוט חושבים שאנחנו משהו שאנחנו לא. אנחנו חושבים שאנחנו טובים ופשוט לא יודעים את מקומנו
    ואז מקבלים נוקאאוט לפרצוף. אחד כזה שמפיל אותנו לקרשים. דיי עם הפנטזיות. ננצח את אזרבייג'אן וצפון אירלנד ונפסיד לפורטוגל ורוסיה זה בדיוק מה שיהיה. כרגיל מקום 3.

2. Love Is Red Member

העניין הוא שזה לא היכולת, אלא המנטליות, אפילו ברדה והבלגים אומרים את זה, לא אני...

אם מנטליות נורמלית אנחנו ברמה של דרג 2 לפחות...

3. שער 7 Member

חמד הוא מסוג השחקנים שמסוגלים לכבוש ברוסיה, הפציעה שלו קריטית.
    בן בסט שחקן חשוב ביותר, הסיומת שלו מול השוער קטלנית. יחסרו לנו מאוד 2 השחקנים הללו.
    ברדה נראה בשל אחרי כל השפשוף שעבר בגנק, דמארי או דודו ביטון צריכים להיות בעמדת החלוץ השני נכון לעכשיו.
    בעמדת המגן השמאלי ככל הנראה אבי ריקן יפתח ברוסיה, כאשר תינתן ההזדמנות לדווידזאדה או לרמי גרשון מול האזרים. יש המון צפיפות בקישור האחורי, כאשר אלברמן/ראדי/נאתכו/כיאל ואפילו ניר ביטון נלחמים על מקומם. העדיפות צריכה להיות לשלושת הראשונים אבל אסור לפסול לחלוטין את ניר ביטון.
    גוטמן יצטרך לאלתר בעמדת המגן הימני, שפונגין מאכזב וצריך לתת צ'אנס לשירן ייני או לאלעד גבאי.
    טיבי ובן-חיים חייבים לפתוח בהגנה ללא ספק בכלל.
    נשאר רק מקום אחד בקישור, ונכון לעכשיו חן עזרא צריך להיות שם, עם כל הכבוד לזהבי, מליקסון ובניון.

4. Love Is Red Member

אבי ריקן?
    מגן שמאלי?
    רק זה חסר לנו.
    עדיף לפתוח עם עוז ראלי שיותר טוב הגנתית מדוידזאדה לדעתי האישית (מול רוסיה, מול האזרים דוידזאדה צריך לפתוח ולהתחיל הלשתפשף)
    ואתה צודק לגביי חמד ובן בסט, גם רשמתי שהם לדעתי השחקנים העיקריים שהחיסרון שלהם יורגש, שניהם לדעתי עשו לנו עד עכשיו את הקמפיין למה שהוא..

5. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

ריקן פצוע, לא זומן בכלל.
    גם אם היה כשיר אפשר להפסיק להתייחס לתקופה שלו כמגן שמאלי, מדובר בשחקן שעשה עלייה מטאורית בתפקיד הטבעי שלו כקשר אמצע. באופן כללי אם הוא לא משחק בקישור אז עדיף שלא יזומן כבר.

בנוגע להרכב- כמובן שאוואט בשער וטב"ח את טיבי במרכז ההגנה.
    אני לא מבין למה גוטמן מתכנן להציב את ייני כמגן שמאלי כל עוד יש לו את דוידזאדה. גם אם המגן של ב"ש עדיין לא בדיוק הבחירה האולטימטיבית ברגע שטוואטחה וגרשון פצועים הוא צריך האופציה הבאה בתור, ממה שראיתי את דוידזאדה יהיה אפשר לסמוך עליו בנבחרת. בקישור הייתי פותח עם אלברמן-ראדי-נאתכו באמצע. עזרא ומליקסון חייבים לפתוח באגפים שהדגש הוא כלפי הראשון שנמצא בכושר נהדר למרות שנראה לי שגוטמן יעדיף את רפאלוב או עטר. בהתקפה אין לי מושג איך דמארי ושכטר שלא פוגעים בכדור בהפועל מוזכרים כמועמדים לפתוח בהרכב, ברדה בינתיים נראה מצוין ובנבחרת תמיד נותן את העבודה והוא זה שהייתי פותח איתו בשפיץ.

6. EuropeGuy Member

מטריף את הדעת.
    במיוחד כשייני פתח חלש מאוד את העונה ומגן ימני זו לא העמדה שהוא מצטיין בה.
    לדעתי רפאלוב עדיף בקישור על מליקסון, לצד עזרא.
    עטר לא נראה מספיק טוב בינתיים בצרפת, מכל מיני סיבות, ברדה חייב להיות בהרכב.
    זה לא עניין של אולי או ספקולציות, זה שחקן בפורמה טובה שלא מפסיק לעבוד, אין כרגע בחוד שום דבר שיכול להיות טוב יותר. דמארי אופציה טובה מהספסל, גם מליקסון.

טיבי וטל בן חיים יפתחו כנראה, שפונגין (אין מגן ימני טוב ממנו? אני תמיד מאוכזב ממנו) ומגן שמאלי נוסף יאיישו את העמדות הכי גרועות שלנו, אלא אם כן דוידזאדה יפתיע, כי ראלי לא בדיוק הרשים אותי אתמול ולא כ"כ יצא לי לעקוב אחריו.

בשער הייתי שם את ברק לוי של מכבי תל אביב.
    לא הרוש, לא אוואט, לא עמוס.
    שיריצו את השוער הזה שבינתיים אף פעם לא מאכזב כשמקבל הזדמנות, בניגוד לקודמים שהוזכרו.

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מהספסל של מכבי להרכב הנבחרת, אתה רציני? גם אני מחזיק מאוד מברק לוי אבל לא משנה כמה הוא מוכשר קודם שיפתח במכבי ואז רק אולי נדבר על נבחרת, בינתיים גם בצעירה העדיפו משום מה את קליימן האהבל על לוי. בינתיים נסתפק באוואט בלית ברירה.

ורפאלוב הרבה יותר מתאים לשחק בשמאל מאשר בימין שם השחקן הטוב ביותר שלנו הוא מליקסון כל עוד דור מיכה ממשיך לקבל פה ושם 20 דקות. בשמאל בין רפאלוב, עטר ועזרא אז אני הולך על עזרא בהרכב, הבחור on fire מתחילת העונה ויכול להיות הקלף המנצח של הנבחרת כאשר אנחנו חסרים שחקנים משמעותיים כ"כ כמו חמד ובן-בסט.

8. EuropeGuy Member

התסכול שלי מאוואט בנבחרת, עם הגבהות הכדור הלא נגמרות האלה,
    כמו כן מהרוש שטוען, שלא בצדק, שלמעט השמטה אחת היה בסדר גמור, מה שלא נכון,
    ומעמוס שמהרגע שהגיע להפועל מחפש את עצמו, לא מותירה ברירה אלא ללכת לכזה שמשחק בלי פחד, אינסטיקטים טובים, זריזות בהוצאת הכדור ובקריאת מהלכים, וממעט בשגיאות. ברק לוי כרגע היחיד שמתקרב לסטנדרטים האלה, שוב- לפחות ממה שראיתי.

יש בעייתיות בזה שהוא לא פותח בהרכב מכבי, מסכים.
    אז השינוי לא יבוא בהכרח במשחק הבא, אבל כן צריך לבוא בעתיד הלא רחוק. בפועל, השם ברק לוי כמעט ולא מוזכר כמי שעתיד לרשת את אפודת השוער כששמות כמו הרוש עמוס חיימוב קליימן מתנגנים תדיר על פניו.

עזרא סביר שבכושר הטוב כרגע בארץ וצריך לפתוח, נכון.
    אני מאוד מקווה שהנבחרת תשכיל להניע כדור מול האזרבייג'נים. פחות משליטה מוחצת במרכז השדה תהיה מבחינתי אכזבה. הגיע הזמן שנפסיק להתבטל בצורה כל כך עלובה.

9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

המשוואה פשוטה והיא מי שמשחק שווה התייחסות. אוואט משחק קבוע במאיורקה, הרוש משחק קבוע בבית"ר, עמוס משחק קבוע בהפועל והיה כמה שנים שוער ראשון בק"ש. ברגע שברק לוי יהיה שוער ראשון במכבי יתחיל לספור גם אותו, אל קליימן אני לא מתייחס כי מדובר בשוער בינוני פלוס עם ים של יחסי ציבור.

כמובן גם שיש באמת בעיה עם הדור הנוכחי של השוערים, אוואט בכושרו הנוכחי בזמן אחר כבר מזמן לא היה בנבחרת אבל אין אופציות אחרות מספיק טובות ובטוחות ואם נסתכל לעומק נראה שהבעיה לא חבויה וגלויה לעין - שליש מקבוצות הליגה מחזיקות שוער זר כשוער ראשון וארבעה מהן נחשבות קבוצות בכירות(מכבי ת"א, מכבי חיפה, בני יהודה ובאר-שבע) כאשר בעבר כל קבוצה גדולה החזיקה שוער ישראלי ראשון בכיר בד"כ (דוידוביץ', אלימלך, אוואט, קורנפיין, שטראובר והיה גם את בוני ורפי כהן בעבר היותר רחוק) היום יש רק את הרוש, עמוס וחיימוב שלא מספיק טובים נכון לעכשיו. לויטה בליגה השניה, גורש ומרציאנו משחקים בקבוצות קטנות וכל השאר זרים או לא רלוונטים.

במכבי חיפה עומד שוער זר עונה שלישית ברציפות, לפני כן היה את דוידוביץ' הותיק במשך כמעט 20 שנה ולמען האמת ה"תמנון" כבר מ-2007 היה בירידה חדה ביכולת ולראיה המחליף שלו היה אמיר אדרי הבינוני. במכבי ת"א מאז שאובארוב פרש, היה את שטראובר וב-5 עונות נוספות עמד בשער שוער זר כאשר גיא חיימוב, גל ניר וברק לוי לא הצליחו לתפוס מקום קבוע בשער. בהפועל ת"א מאז עזיבת שביט אלימלך לא היה שוער ישראלי ראשון עד השנה, במשך 6 שנים עמד שוער זר(אניימה ואדל). בית"ר לאחר הפרישה של קורנפיין שיחקה שנתיים עם קאלה שנחשב אז לזר ומאז 2009 הרוש הוא השוער הראשון ולמעשה הוא הישראלי היחיד שעומד בשער של קבוצה עם לחץ מספר שנים. עירוני ק"ש מאז עליית הליגה ב-2010 שיחקה לסירוגין עם עמוס וחיימוב ובני יהודה כבר כמעט 10 שנים עם שוער זר בשער.

אני לא מאמין שלא גדלים כאן בכלל שוערים טובים לי זה נראה שפשוט מפחדים לתת את הצ'אנס בשער לשוערים הצעירים, במכבי חיפה ומכבי ת"א כל שנתון גודל שוער מוכשר על הנייר שנעלם לו אחרי שנתיים-שלוש עד להבטחה הבאה כביכול שעולה מהנוער.

10. EuropeGuy Member

השנה לא היתה סיבה ברורה למנוע מברק לוי את קפיצת המדרגה ולהיות השוער הפותח,
    אוואט עמוס והרוש בכושר לא טוב עד גרוע, האם העובדה שהם משחקים צריכה לתת להם מקום אוטומטי בהרכב? גם אם יעשו טעויות מגוכחות? כי בפועל זה מה שקורה איתם.

נערך לאחרונה ב: ‏2/9/13
  11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל אתה מתכוון למכבי או לנבחרת? כי כמו שאתה בטח מבין(ואני מקווה שכן) לא מקבלים צ'אנס בנבחרת על סמך כישרון אלא על יכולת בקבוצה, כל עוד אתה לא משחק אתה לא קיים מבחינת הנבחרת.

וכמו שכתבתי ברק לוי שוער עם פוטנציאל ענק אני מחזיק ממנו מאוד ולדעתי מכבי הייתה צריכה להמר עליו השנה בשער אבל כל עוד הוא לא משחק בקביעות אין טעם להתייחס אליו. עד שברק לוי לא ישחק שנה-שנתיים כשוער ראשון ויחווה משברים ורגעים פחות טובים עדיין לא נדע מה הוא שווה באמת.

בוא נלך לאריאל הרוש - עונה ראשונה שלו בבוגרים כמחליף של קאלה הוא שיחק מספר משחקים והראה פוטנציאל גדול. עונה לאחר מכן כשוער ראשון היה ענק והשחקן המצטיין של בית"ר באותה עונה והיה נראה שיש כאן שוער ברמה גבוהה ל-15 שנה. אבל אז עונה עברה בית"ר נחלשה והרוש כבר התחיל לעשות מספר טעויות שעלו בנקודות, עוד עונה עברה והרוש שוב סיים עונה סבירה, בעונה שעברה הוא כבר היה בינוני ואת העונה ראיתם איך הוא פתח. יכול להיות שהרוש יחזור לעצמו ויעשה את קפיצת המדרגה אל מעבר לאירופה ואפודת השוער הראשון של הנבחרת ויכול להיות שימשיך להישאר במקום ויהיה לא יותר משוער ליגה טוב, אבל הנה הוכחה לשוער שבתחילת דרכו סומן כסוג של עילוי והיום בסימן שאלה גדול לגבי הרמות הגבוהות בארץ, אותו הדבר יכול לקרות לברק לוי אבל קודם שישחק.

12. Love Is Red Member

אם אלי גוטמן פותח עם ייני כמגן שמאלי זאת טיפשות, ייני צריך להיות קשר אחורי או מגן ימני כי זה באמת העמדה היותר קריטית, למרות שאפשר לשים בתור מגן ימני את עוז ראלי, בכל מקרה דוידזאדה חייב לפתוח מול האזרים.

מול רוסיה הייתי פותח עם ייני כמגן ימני או שמאלי...

13. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

המגנים זו המחלה הכי קשה של הכדורגל הישראלי.
    אין לנו לא ימיני ולא שמאלי נומאלים.
    שפונגין חלש פיזית ולא תומך בהתקפה,טווטחה לא יודע לעשות הגנה כנ"ל גבאי,רמי גרשון בכלל בלם ועוז ראלי ודווידזה חסרי ניסיון וזה לא הזמן להימורים,ויאב זיו פשוט לא מספיק טוב פשוט ככה.
    לדעתי מי שהיו צרכים לקבל זימון ולשחק שנמצאים גם בכושר הכי טוב הם דאסה בימין, ובשמאל הייתי רוצה לראות את בן הרוש רק חבל שהוא לא משחק הוא באמת יכול להיות פתרון לעמדה הבעייתי הזו לשנים הבאות.

14. Love Is Red Member

ודסה לא חסר ניסיון?
    דוידזאדה להזכירך שיחק בנבחרת של גיא לוזון מול אנגליה ככה שלומר שהוא חסר ניסיון זה בדיוק כמו לומר שדסה חסר ניסיון...
    גם רמי גרשון היה חסר ניסיון עד שלואיס פרננדז נתן לו לשחק...

צריך לעלות עם השחקנים הכי טובים וכרגע השחקנים הכי טובים בעמדת המגן השמאלי הם עוז ראלי ודוידזאדה...
    גוטמן לא צריך לפתוח עם שחקן שהוא בכלל קשר אחורי... (ייני) אלא לתת למגן שמאלי טבעי לשחק...
    מי זה יהיה זה כבר בחירה של גוטמן...

15. tapuzo Member

"חוזרים לתמונת העלייה"

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

נו באמת, תורידו
    הרי אין שום סיכוי לעלות.

מצב נושא:
הנושא נעול.