נבחרת ישראל: קמפיין מאכזב נוסף הסתיים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏2/9/12.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. yedidel Member

יש בדו"ח של זליכה המון מסקנות והנחיות לגבי נוער.

התקווה היחידה של הנבחרת יכולה לבוא משם, מקווה שבאמת לא יעצרו את התהליך. החוק שמעבירים השבוע של ההקצבות למרכזי הספורט זה מהלך אדיר נגד ההתאחדות. בסוף זה יגיע.

קצת זווית אחרת לגבי נושא המאמן - באמת מגוחך לראות איך טובי המאמנים בארץ מוכנים להיכנס לקרקס הזה. אני מחכה שיגיע המאמן המצליח התורן שמחזרים אחריו בנבחרת, ויגיד אני מגיע, ואף אחד לא מדבר כאן על שום קמפיין ושום העפלה, ואני רוצה צוות כזה וכזה והנחיות כאלו וכאלו למחלקות הנוער וכו', דברו איתי עוד 6 שנים.

2. EuropeGuy Member

קטונתי מלנתח את כל הבעיות הניהוליות במדינה, אבל בכדורגל שלנו אפשר לשנות, והרבה.

כדי לבחון את היכולות הכלכליות והאפשרויות לקבל משאבים נוספים דרוש מחקר מעמיק, אבל בכלים שעומדים לרשותנו אני בטוח שהמבנה האירגוני של הענף, היעדים שלו, אופן טיפוח השחקנים מהגילאים הצעירים והכשרת מאמנים שישימו דגש על בניית שחקן במלוא מובן המילה והכנה שלו לבוגרים, הם יעדים שצריכים שינוי.

אני חושב שצריך לעשות ריענון תפיסתי, לבנות תוכנית מודרנית ורצינית, לשבת ולחשוב לעומק איך אפשר להצעיד את הכדורגל כאן קדימה ולחתור בכל הכוח ליישום הדברים מתוך תשוקה ואיכפתיות, גם ברמת הליגות, גם ברמת הנבחרות, גם ברמת התרבות והשיווק, גם ברמת המיתוג, הדבר החשוב ביותר הוא שהענף הזה יכיל בתוכו אנשי חזון שאפתנים ואינטילגנטים שישכנעו את הציבור שהם מסוגלים להפוך את הפארטיה הסטטית והמיושנת שמתחוללת בו ולעשות לו ריפרש תדמיתי ומקצועי, שיצעיד אותו בשקיפות ניהולית קדימה וידרוש חשיבה לטווח רחוק.

היום יש חוסר אמון ציבורי כמעט טוטאלי בין ראשי הכדורגל לאוהדי הכדורגל הרבים שיש בארץ, ויש הרבה מאוד כאלה. צריך לבדוק למה ואיך משנים את זה.

היום יוצא מצב אבסורדי שהמבקרים המקצועיים של הענף הפכו לאויבים שלו (מבט חטוף על היחס לדו"ח זליכה). בכל חברה שלוקחת את עצמה ברצינות אחד הדברים החשובים והמשדרגים עבורה הוא קבלת ביקורת מקצועית בונה, היא יודעת שהיא מנהלת גוף מסויים ולצד הדברים הטובים שנעשים בו נעשים גם סביר שגם הרבה טעויות, הגוף הביקורתי אמור לאזן את הגוף המבצע ומה שקורה בשטח זה שהגוף המבצע בורח מהגוף המבקר במקרה הטוב, או במקרה הרע הגוף המבקר בכלל לא קיים בעיניו. לא יתכן שגוף שמתקיים מכספי ציבור לא ידע לקבל ביקורת, ולא יתייחס ברצינות לביקורת אלא אם כן מושכים אותו מהאוזן.

נערך לאחרונה ב: ‏16/10/13
  3. oranfu Member

הנה כתבה של אוריאל דסקל מהיום על "דור זהב" ו"הרבה מהגרים" שהם הסיבה לנבחרת הבלגית:
    http://www.calcalist.co.il/sport/articles/...3614566,00.html

הוא מדבר בכתבה על מה שאני רשמתי פה לפני כמה עמודים על פיתוח שיטות אימון חדשניות בגילאים הצעירים בבלגיה.
    מעניין לקרוא איזה שיטות יש היום באימון של גילאים צעירים.

4. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אני דווקא חושב שהבעיה אצלנו היא פחות בגילאים של הילדים אלא יותר בגילאי מעבר האלה בין 17-22.
    הרי לא במקרה כל הנבחרות הצעירות שלנו משיגות תוצאות הרבה יותר טובות מהנבחרת הבוגרת. פשוט אצלנו אחרי קמפיין טוב כל אחד חושב שהוא כוכב ומתחיל לזלזל, יש כאלו שנתקעים עם הצבא ולא עושים אימונים סדירים במשך 3 שנים, ואחרון זה שהם מגיעים לקבוצה הבוגרת רק בגילאי 21-22. במשך קרוב ל 5 שנים הוא לא ממש מוצא את עצמו, שלא נדבר על להשתפר. אצלנו אם שחקן בקבוצה הבוגרת פורץ בגיל 22 אומרים " טוב נו הוא עוד ילד הוא יילמד".

נערך לאחרונה ב: ‏17/10/13
  5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אנחנו לא יותר טובים בגילאים האלה. התוצאות טובות יותר (גם לא ממש. זיכרון קצר), ויש הבדל גדול.
    גם בגילאים האלה השחקנים הישראלים פחות טובים מבחינה טכנית וקוגנטיבית מבמדינות אחרות, פשוט טקטית הם מתורגלים יותר (במיוחד ב-U19) וחוו יותר עבודה על קבוצתיות.

נכון שהצבא לא תורם ומבחינה מנטלית יש משהו דפוק בשחקנים הישראלים, זה לא רק קלישאה, אבל זה הרבה מעבר.

אני לא רוצה לשוב לוויכוח מהאשכול של חיפה, אבל נחש מי פיתחו "שיטות אימון מתקדמות" ואיך.

6. oranfu Member

כמובן שאין שום קשר לויכוח מהנושא של חיפה. ואל תגרור את זה לפה.

7. EuropeGuy Member

אני צופה עכשיו ברבע שעה האחרונה של המשחק של הנבחרת באירלנד, מוקדמות מונד' 2006.
    מפתיע כמה שהנבחרת שם נראית הרבה יותר אנרגטית וזריזה בפעולות שלה יחסית למצבנו היום, והקמפיין הזה עוד זכור לי כדי אפור. להשוות את קצב המשחק שם לקצב המשחק הממוצע בקמפיין הנוכחי זה להשוות סוס צעיר לצפרדע גוססת.

גם לתקשורת הספורט בארץ יש חלק גדול בכישלון המוחלט באיך שאנחנו נראים, כשהגופים המרכזיים שמקבלים זמן מסך ברובם טוענים את אותם טענות ההבל והריק ב"דורות זהב" וביצי זהב, וקדנציה יותר קדנציה פחות. אני רוצה לראות אותם פעם אחת מסבירים ברצינות מדוע הם רוצים שיו"ר הכדורגל הנוכחי יעוף.

לפמפם כמו תוכי שזה יעוף וההוא יעוף לא מקדם אותנו לאף מקום מהסיבה הפשוטה, גם אלכוהליסט ממוצע יכול לטעון במירמור שהוא צריף לעוף וההוא צריך להישאר. כדי שהנאשם יודה בטעות דרוש הרבה יותר מהאשמות שיטחיות של "הרסת את הכדורגל". טענות שיטחיות מזמינות תגובות שיטחיות.

כדי להעמיד על הבעיות דרוש הסבר מעמיק ורציני על חוליי הענף, ובלי להרפות זאת בתקשורת, שכל אוהד בארץ ישנן ויבין עד שזה יחלחל לגורמים בראש המערכת, עד שכבר יבינו שאת הדרישות שהציבור יודע שצריך לדרוש, אותם אלו שמנהלים את הכדורגל לא מסוגלים לממש, ולא תהיה להם ברירה אלא להותיר את הכיסא בידי אותם שכן מתכוונים לממש.

8. Love Is Red Member

שוב פעם צריך לשנות מהשורש אבל גם המאמן לא חף מפשע, אברהם גרנט גרם לשחקנים לרצות לשחק כמו שהם מעולם לא שיחקו, עם שחקנים כמו פיני בלילי ואבי יחיאל וכו' רוב שחקני ההתקפה לא היו כאלו מדהימים ומוכשרים והנה תראה איך השחקנים נראים מאז העזיבה של גרנט ומאז הקמפיין השני של קשטן, השחקנים בירידה מתמדת במחויבות-אופי וואטאבר ונראים כבוים...

9. Telkiyski Member

נו באמת.
    מדהים עד כמה התוצאה הסופית מסנוורת פה אנשים.

אין גניבה גדולה יותר של נבחרת ישראל ב20 השנים האחרונות מאשר ה2-2 הזה בדאבלין.
    מזל שלא גנבת דעת כמו אברם אחרי המשחק ואמרת שעם עוד קצת ריכוז של בלילי אנחנו גם לוקחים שם 3 נק'.

ולתקשורת בהחלט יש חלק באיך שהנבחרת נראית.
    כש90% מהפרשנים מדברים במונחים של "כישלון" ואפילו "ביזיון" כשאנחנו בסופו של דבר מסיימים במקום הריאלי שלנו - משהו פה דפוק.

סתם דוגמא. רון קופמן צועק ברדיו על כמה הקמפיין היה חרפה וכישלון ובושה, אך אחרי דקה וחצי מספר איך גם ליורו הבא לא נעלה כי כנראה נצטרך לעבור בדרך איזו נבחרת סטייל צ'כיה או דנמרק. אז איך אפשר להגדיר את הקמפיין הזה כ"כישלון" אם מראש אתה חושב שאנחנו לא שווים ברמתינו את אחד משני המקומות הראשונים?
    וכמובן שזו דוגמא שמעידה גם על רוב הפרשנים.

תמיד אחרי ההגרלה יש דיבורים על האם אפשר לעלות או לא ותמיד איכשהו גם מגיעים למסקנה ש"החלט אפשר לעשות את זה" וכאלה.
    היחידים האמת שתמיד אומרים מיד עם ההגרלה ש"לא עולים" זה נדב יעקבי ושגיא כהן, שאר הפרשנים (והם איזה 90%) תמיד מטפחים את האשליה ואת הציפיות. אחר כך פלא שכל משחק משחקים על תואצה בלבד. הרי אם לא עולים זה כישלון לא?

הציבור הישראלי ומה שהכי עצוב גם פרשני הכדורגל פה הם פשוט בורים בענף. אין להם מושג מה הולך היום במדינות שהם לא מכירים ואין להם מושג לגבי תהליכים של שיפור מתמיד במדינות קטנות מאיתנו.

לא אשכח איך באיזה דקה 40 בבאקו שלמה שרף הכריז ש"כל נבחרת תתן להם פה 4-5 חתיכות". אפס.

10. EuropeGuy Member

Love Is Red
    אני משתדל לשים כרגע בצד את הנושא המקצועי ואיך שאנחנו נראים ומנסה להתמקד יותר בנושא הראייה לטווח הרחוק. אין אף אחד חסין בקמפיין הזה, כמובן שגם לא המאמן, אבל ההיסטוריה מראה שלרוב היכולת הממוצעת היא זו שקובעת איך קמפיין שלם נראה ולא הסתמכות נדירה על מיקסום יכולות פוטנציאלי. oranfu הביא לכאן כתבה טובה מאוד שמאפשרת לטעום מעט מהשיקולים של ההתאחדות הבלגית והפעולות שהובילו למהפך נפלא.

אבל בכתבה כתוב:
    "לפני 13 שנה החליטו בהתאחדות לכדורגל הבלגית לעשות רפורמה מקיפה במטרה לשפר את מצב הנבחרת."

למה אני אומר "אבל"? בגלל שכל תוכן הכתבה לא יעזור אם לא תהיה לנו התאחדות שתהיה מסוגלת לממש את המשפט הספציפי הזה, ואני לא רוצה התאחדות רובוטית שלא מסוגלת להגיע למסקנה מתבקשת כזו לבד.

אני לא מסונוור איתי, אני פשוט מופתע לראות שעל אף הקמפיין האפור והלא זכור לטובה (לפחות על ידי) של גרנט, הנה אני צופה במשחק והקצב שלנו מהיר שם הרבה יותר. אני לא זוכר מתי ראיתי בקמפיין הזה 4 ו-5 שחקנים נמצאים ברחבה של רוסיה או פורטוגל במשך דקות שלמות, ולא באיזו הבלחה מפוחדת רגעית. שם כשהיתה אפשרות, השחקנים עלו בלי להסס, מה שנקרא לפחות לנסות לשחק כדורגל.

בקשר לתקשורת, הצבעת על הבעיה באופן חלקי. יש גם את הפרשנים שחושבים שאין לנו סיכוי, וכן חושבים שהמטרה "הריאלית" שלנו היא מקום 3 כי אין לנו דור זהב, ושזה עניין של שנתונים ומזל ולתפקיד המאמן אין משמעות. מה שוויץ מבינים בכדורגל שהנחיתו על שחקנים כמו שאקירי את אוטמר היצפלד. מה ספרד מבינה בכדורגל שהנחיתה על צ'אבי ואינייסטה מאמן חסר חשיבות כמו דל בוסקה.
    אבל הכי גרוע, יש את הפרשנים שקוראים לזה לעוף ולהוא לעוף, בלי באמת לפרט מדוע. גם אם יש דברים שנראים מובנים מאליהם, הם דורשים הסבר כדי ש"הנאשם" יצטרך לעמוד מול טענות רלוונטיות ולא תהיה לו אפשרות לברוח ע"י תגובות שיטחיות לטענות שיטחיות.

11. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

פרסמו בתוכנית "יציע השבת" על כך שעלה רעיון שיהיו שני מאמנים- אבי נמני ואלי אוחנה.
    דעתכם על ההצעה הזאת?
    נשמע לי רעיון די הזוי, ובלי קשר אלו שני מאמנים שלאף אחד מהם לא הייתי נותן לאמן לא בליגה ובטח שלא בנבחרת.

12. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

שכחת לציין שעל פי הפרסום זו תכנית ב?.

אבי לוזון רומה את גרנט כמאמן. גרנט התנה את מינויו בהסכמה פה אחד של חברי ההתאחדות לכדורגל. במידה וזה לא יצא לפועל, ילכו על תכנית ב? שאותה כתבת.

13. yedidel Member

פרסמו בשבת ביציע זה פחות אמין מקוראת בקפה.

14. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx
    ?שכטר סגור במכבי?. 

15. oranfu Member

זאת תוכנית ב'. אחרי שמפחידים אותנו עם הרעיון הזה, יהיה הרבה יותר קל לדחוף לנו את גיא לוזון.

מצב נושא:
הנושא נעול.